Declara-ti dragostea si vei fi iubit

Atunci cand marturisesti "Imi placi foarte mult" , poti determina pe cineva sa te gaseasca mai atractiv , sugereaza cercetatorii.Mentinerea contactului vizual si zambetul pot avea acelasi efect , declara psihologul Ben Jones de la Universitatea din Aberdeen.
In studiul sau , la care au participat 250 de barbati si femei , a demonstrat ca asfel de semnale sociale - de confirmare a afectivitatii- joaca un rol crucial in atractie.

SUCCESUL IN DRAGOSTE

Dr. Jones spune ca oamenii singuri pot folosi rezultatele cercetarii lui pentru a nu mai pierde timpul in discutii cu persoane care nu sunt interesate , in mod clar , de o relatie romantica ."Combinand informatiile despre frumusetea fizica a celorlalti cu informatii referitoare la cat de mult par sa fie atrasi de tine , poti sa iti directionezi efortul social in mod eficient", declara psihologul.Cu alte cuvinte , inveti cum sa nu ii mai irosesti timpul cu persoane atractive care par sa nu iti raspunda la avansuri.
In studiu , li s-a cerut celor 230 de femei si barbati , sa priveasca imagini ale unor fete cu diferite expresii - pastrand contactul vizual sau nu , zambind sau nu.Apoi , li s-a cerut voluntarilor sa aprecieze cat de atractive au fost fetele pe care le-au privit.Majoritatea au considerat atractive acele fete in care erau priviti sau li se zambea.
Dr. Lynda Boothroyd , psiholog la Universitatea din Durham precizeaza : "Ne place atunci cand persoanele atractive par sa se comporte pozitiv fata de noi"."In acelasi timp , se pare ca avem tendinta de a rupe legatura cu persoanele care sunt la un nivel de atractivitate egal cu al nostru." "Poate ca una din caile de a afla gradul nostru de atractivitate este prin felul in care alti oameni se poarta cu noi."



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Statusuri de dragoste | Statusuri de iubire 

Cum doare despartirea in dragoste ? 

Dragostea de mama si viata ta amoroasa
Declara-ti dragostea si vei fi iubit Declara-ti dragostea si vei fi iubit Reviewed by Diana Popescu on septembrie 09, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.