SIMBOLURI PAGANE OCULTE


Simbolurile oculte devin tot mai raspandite in contextul dezvoltarii unor miscari underground care nu au nimic in comun cu crestinismul sau sunt chiar contrare acestuia.Multi tineri , adolescenti folosesc astfel de simboluri fara a fi constienti de intelesul purtat de acestea.
Iata cateva dintre cele mai uzitate simboluri pagane , semnificatia acestora si reprezentarea lor grafica sau fotografica.



ALCHIMIA


Acest simbol din secolul XVII ilustreaza imbinarea formelor geometrice -cerc, triunghi, patrat- reprezentand diferite elemente necesare pentru descantece si vraji, in cautarea transformarii fizice , a iluminarii spirituale si a nemuririi.Multi alchimisti medievali si-au extras filozofia sau traditiile mistice din Kabala , magia ermetica , si practicile oculte ale unor civilizatii stravechi precum cele din Egipt sau din China.
Simbolul in care apare un simplu triunghi intr-un cerc a fost adoptat de comunitatea homosexuala ca emblema pentru exprimarea acestei orientari sexuale.Acest simbol a fost insa utilizat de-a lungul vremii de cei ce il venerau pe Satana , pentru a-i conjura pe diavoli.Triunghiul reprezinta o poarta , iar cercul o delimitare a granitelor puterii.


AMULETA


Un obiect magic purtat pentru a aduce noroc si ca o protectie impotriva bolii , accidentelor si a fortelor malefice.Amuleta provine din vremea Egiptului antic.Trei cuvinte egiptene pot fi traduse ca "amuleta" : mekat, nehet si sa ; toate trei provin din verbe cu semnificatia de protectie.Cuvantul amuleta provine si din wedja , cu intelesul de bunastare.



ANARHIA


Litera A inchisa intr-un cerc reprezinta anarhia.
Liniile literei A se prelungesc uneori dincolo de cerc .Pentru multi satanisti si grupuri oculte acest simbol este echivalent cu sloganul "Fa ceea ce vrei".Conform unui fost ocultist acesta este simbolul lui Asmodeu , o forta demonica care conduce (adolescentii) catre perversiune sexuala si sinucidere.
Atunci cand este aplicata spiritual, anarhia devine o doctrina a pacatului.

ANKH



Numit si "sigliul de viata lunga" , Ankh reprezinta crucea egipteana simbolizand mitica viata eterna , renasterea sau reincarnarea si puterea datatoare de viata a soarelui.

BROASCA


Simbol al fertilitatii in multe culturi.Romanii o vedeau in corespondenta cu Afrodita , egiptenii cu zeita avand darul de a-si schimba forma , Heket.La chinezi simboliza luna ("principiul lunar Yin"), avand puterea de a a aduce vindecare si prosperitate.







CAPCANA DE VISE


O impletitura magica a indienilor americani avand in interior un cerc sacru, cu rolul de a indeparta visele urate , cosmarurile.Cunoscut la noi , datorita romanului Dreamcatcher a lui Stephen King.










CELE PATRU ELEMENTE


Cele patru elemente primare sunt pamantul , apa , aerul (vantul sau spiritul) si focul.Multi considera ca primele doua sunt de natura pasiva , feminina , iar ultimele doua , de natura activa , masculina.In Wiccan si la americanii nativi (indieni) cercul impartit in patru (similar cu "roata medicala") reprezinta un spatiu sacru sau pamantul sacru.Cele patru linii pot semnifica spiritele celor patru directii primare : ale apei, pamantului , aerului si focului.



CERCUL (cercul magic , inelul)


Un simbol antic , universal , al unitatii, totalitatii, al zeitei si al puterii feminine.Pentru religiile orientate catre pamant care s-au perindat de-a lungul istoriei , ca si pentru multe miscari pagane contemporane , el reprezinta spiritul sau cosmosul feminin , o Mama Pamant spiritualizata , sau un spatiu sacru.Traditiile gnostice fac conexiunea intre cercul neintrerupt si "sarpele lumii" , care formeaza un cerc in timp ce isi musca coada.
Este cunoscut si sub numele de "cercul ritual".In ocultism este un simbol al limitarii puterii.Este o practica comuna pentru cei care sustin ca au experiente extracorporale , sa traseze un cerc in jurul corpului lor inainte de a-si parasi trupul , astfel incat sa nu permita patrunderea unei forta malefice in timpul absentei lor.


CERCUL cu un punct (BINDU) in centru


In complexul sistem simbolic din Hinduism si Buddhism , punctul central (numit BINDU) reprezinta forta masculina.Reprezentarea atat a cercului cat si a punctului "bindu" simbolizeaza unirea, contopirea fortelor feminina si masculina.






CERCUL (impartit in patru)


Cercul sacru in care se regaseste o cruce , cu patru linii egale care se indreapta din centru catre spiritele din nord, sud, est si vest (sau catre elementele primare : pamant , apa , aer sau vant si foc).In traditia indienilor americani acest simbol reprezinta forma de baza a "rotii medicinei" ; el joaca un rol vital in majoritatea ritualurilor spirituale.Multi pagani contemporani il considera simbolul lor principal in transmiterea energiei zeitei.Bisericile au utilizat diferite variante ale acestei forme , numind-o "crucea celtica".

COMPASUL )Masonic)


Simbolul masonic al compasului si echerului reprezinta calea catre perfectiune si echilibrul intre fizic si psihic , intr-un mod asemanator egiptenilor si misticismului oriental.Compasul (folosit pentru trasarea cercurilor) reprezinta spiritul.Echerul (parte a unui patrat) reprezinta fizicul.





CORNUL ITALIAN


Cunoscut si sub numele de Cornu, Cornicello, Cornul de unicorn , Cornul lui Lucifer .Obiect magic antic sau amuleta purtata in Italia ca protectie impotriva "ochiului rau" sau deochiului , este legat si de credintele si miturile celtice si druidice.In unele supersitii confera putere sexuala si noroc.Este purtat adesea impreuna cu o cruce.In Europa precrestina , cornurile animalelor erau indreptate catre zeita lunii si erau considerate sacre.



CRUCEA
Multi oameni isi imagineaza crucea ca fiind un simbol crestin.Originile crucii dateaza insa cu mult timp inaintea nasterii lui Mesia.Ea isi originea in Babilonul antic si in venerarea zeilor soarelui ,Mithra si Tammuz.De fapt , crucea nu a fost folosita de crestini decat din secolul IV , dupa ce imparatul Constantin (un adorator pagan al soarelui) a avut o viziune a crucii pozitionate inaintea soarelui.

CRUCEA MALTEZA


Apartinand originar de templul zeitei din Malta , a fost adoptata drept Crucea de Fier in Prusia.Ulterior a devenit un simbol fascist.








CRUCEA RASTURNATA

Initial a reprezentat umilinta Sfantului Petru in martirajul pe care l-a indurat acesta.Astazi este un simbol al satanismului.








DRAGONUL


Monstru mitic creat prin incrucisarea mai multor animale ; sarpe , soparla , pasare , leu.In Europa medievala era considerat periculos si malefic , insa in Asia orientala se credea ca are puterea de a apara oamenii de fortele spirituale ostile.In Biblie reprezinta Satana , diavolul.








FATA SOARELUI


Simbol central al majoritatii sistemelor spirituale din istorie , este si o reprezentare rituala masonica.Intrucat soarele guverna de obicei asupra unui panteon de zeitati mai marunte , simbolul sau a avut un rol vital in religiile pagane si in ritualurile societatilor secrete oculte.In religia incasa , soarele era venerat ca stramos divin al natiunii.





FLUTURELE


Pentru multi pagani , fluturele este legat de sufletul unei persoane decedate , aflate in cautarea reincarnarii.


FULGERUL


In mitologiile stravechi (romana , greaca , a indienilor americani) fulgerul era aruncat din ceruri de catre zei masculini pentru a pedepsi , a uda si a fertiliza pamantul sau creaturile lui.Fulgerul dublu , facut popular de skinheads , simbolizeaza puterea nazista.





GLOBUL DE CRISTAL


Utilizat pentru divinatie , ghicire a viitorului , clarviziune.Atunci cand globurile de cristal erau prea scumpe , vrajitoarele utilizau bile din sticla colorata , oglinzi magice sau boluri din sticla .






HAOSUL


O forma de ocultism aparuta in urma unor jocuri precum Warhammer.Conform unuia din pasionati : "Haosul este opusul ordinii.Pentru ca totul este in schimbare , nu exista bine sau rau , ci numai cautarea placerii.Steaua cu opt colturi reprezinta diversele directii ale haosului si multiplele cai pe care o poti apuca.Noi veneram demonii si ingerii , iar atunci cand murim , Haosul ne rasplateste cu placerile pe care le-am iubit in viata.Haosul este peste tot , el face vantul sa sufle ..."




HEXAGRAMA sau STEAUA CU SASE COLTURI


Atunci cand era inconjurata de un cerc , reprezenta , pentru numeroase grupuri oculte de-a lungul secolelor , "mintea divima" (o asa-zisa intelepciune a Domnului).Este folosita si in prezent pentru ritualuri oculte, in special in vrajitorie.Pentru poporul evreu , acest simbol reprezinta steaua lui David.





IADESUL


Civilizatii datand inca din secolul IV e.n. (etrusci , romani , britanici , indieni americani) au facut o competitie din ruperea iadesului curcanilor sau gainilor .Prin frangerea osului uscat al iadesului se credea ca dorintele sau visurile invingatorului vor deveni realitate.
Astrologii si specialistii in horoscop il asociaza cu zodia sagetatorului.Poate fi asimilat si cu litera greceasca "lambda" , adoptata in 1974 , la Congresul pentru Drepturile Homosexualilor , ca simbol global al "mandriei" homosexuale.

INGERUL



Simbol al spiritelor bune , dar si al celor rele , in intreaga lume.







LILIACUL


Emblema al norocului in tarile estice , liliacul simboliza demmonii si spiritele in Europa medievala.






LIMBA


Limba (scoasa in afara) este asociata cu flacara , focul , fertilitatea, puterea sexuala , si puterea spirituala.In zone din intreaga lume , imagini ale zeitatilor sau masti cu limba iesita inafara erau reprezentari ale unor forte spirituale active , semnificand adesea o uniune a spiritului feminin si al celui masculin.Asemenea imagini erau esentiale in ritualurile pagane de invocare a spiritelor (demonice).Fortele spirituale sau sexuale intrupate de monstrii (garguii) cu limbile scoase care decoreaza bisericile gotice aveau scopul de a proteja cladirile de influenta unor forte malefice.



LUNA IN CRESTERE


Simbol al inaintarii in varsta a zeitei pentru vrajitoarele contemporane .Reprezentare a victoriei asupra mortii pentru musulmani.






MANDALA


Termen Hindu pentru cerc.In meditatia budista si in Hindu , este utilizat pentru marirea constientizarii.In timpul meditatiei, o persoana isi concentreaza mintea catre centrul "cercului sacru".Centrul unor mandale consta dintr-un triunghi cu un "bindu" (punct) in centrul unui cerc.El reprezinta contopirea fortelor masculina si feminina.



MASCA


Folosita de paganii din toata lumea pentru a reprezenta puterile animalelor , spiritele naturii, sau spiritele ancestrale.In ritualurile pagane , cel ce poarta masca poate canta , dansa si apoi intra intr-o transa prin care ia conac contact cu duhul lumii , si este posedat de spiritul reprezentat de masca.

OCHIUL ATOTVAZATOR


Simbol universal reprezentand vederea spirituala , viziunea interioara , cunoasterea elevata , patrunderea in misterele oculte.
Ochiul atotvazator reprezentat deasupra unei piramide (asa cum este desenat pe bancnota de un dolar) este un simbol masonic al ochiului atotcuprinzator al Domnului.




OCHIUL LUI HORUS


Zeu egiptean al soarelui , Horus si-a pierdut ochiul intr-o lupta cu zeul Set , pentru ca apoi ochiul sa ii fie refacut de un alt zeu ,Thoth .Acest ochi refacut sta la baza legendei despre puterea magica a Ochiului lui Horus.Se spune ca Horus a dat ochiul vindecat tatalui sau mort , pentru a-l readuce la viata.
Cultele pagane il utilizeaza ca un mijloc magic de aparare impotriva raului.
In prezent este utilizat de cei care au nevoie de abilitatea de a se indeparta de evenimentele personale sau profesionale ,pentru a capata o viziune de perspectiva asupra vietii lor.



OGLINDA MAGICA (FERMECATA)


Folosita pentru preziceri, rezolvarea magica a unor probleme , obtinerea unor raspunsuri pe cai supranaturale.Uneori decorata cu semne magice in perioada lunii pline.









OM


Litere sanscrite sau simbol pentru sunetul Hindu sacru om (sau ohm sai aum) , numit "mama tuturor mantrelor".Se pare ca cele patru parti simbolizeaza cele patru stadii ale constiintei : trezirea , somnul , visarea , si transa sau starea transcedentala.







PAIANJENUL


Asociat cu inselaciunea si moartea in multe culturi , era privit ca un amagitor in vechea Africa , "un schimbator al sortii" in vechile religii ale zeitei . In Grecia antica exista mitul zeitei Arachne transformata intr-un paianjen de rivala geloasa , Atena.
In anumite culturi crestine era asociat atat cu o forta a raului care sugea sangele victimelor , cat si ca un semn de noroc datorita crucii de pe spatele unor specii.Chinezii celebrau paianjenul coborand pe firul sau ca pe un vestitor al fericirii din ceruri.




PASAREA PHOENIX


Un simbol universal al soarelui , renasterii , invierii si imortalitatii , aceasta legendara pasare rosie de foc se credea ca moare periodic in flacarile produse de ea insasi , pentru a renaste apoi din propria cenusa.Legata de venerarea unui soare necrutator sau de zeitati ale soarelui precum zeul mexican Quetzalcoatl.
Pentru alchimisti ea simboliza distrugerea si crearea de noi forme pe parcursul catre telul final : piatra filozofala.



PATRATUL


In contrast cu cercul , care cel mai adesea simbolizeaza sacrul si spiritualul , patratul este o reprezentare a lumii fizice.Asemeni cercului despartit in patru portiuni egale , patratul indica pentru pagani cele patru puncte cardinale : nord , est , sud , si vest.In timp ce spirala sau cercul simbolizeaza sexualitatea feminina , patratul este o expresie a proprietatilor masculine.



PENTAGRAMA 1


Pentagrama sau steaua cu 5 colturi , cu unul din varfuri indreptat in sus , este un simbol standard pentru vrajitoare , masoni sau alte categorii de grupuri pagane oculte.Pentru vrajitoare aceasta este o reprezentare a celor patru elemente (vant , apa , pamant si foc) sau un simbol al unei fiinte panteiste spirituale precum Gaia sau Pamantul Mama.Pentagrama este , de asemenea , utilizata pentru protectie , pentru a bara energia sau a o aduce catre cel ce practica ocultismul .
Unele persoane decoreaza casa cu aceasta pentagrama in timpul unor sarbatori cu rezonante pagane precum Valentine's Day sau Halloween.



PENTAGRAMA 2


Steaua cu 5 colturi cu un varf indreptat in jos este utilizata in ritualurile oculte , pentru directionarea fortelor si a energiei.De cele mai multe ori este o reprezentare a satanismului , a zeului cu coarne , sau in alte expresii contemporane ale ocultismului , in special atunci cand un cap de tap se afla plasat deasupra pentagramei rasturnate.
Acset simbol poate fi intalnit pe copertele multor albume ale unor formatii heavy metal sataniste , precum Slayer.



PIATRA FILOZOFALA


Simbol al cautarii de catre alchimisti a transformarii si a iluminarii spirituale .In unele reprezentari apare si vulturul cu doua capete , care este un sigiliu masonic.





ROATA


Simbol universal al unitatii cosmice , astrologiei , cercului vietii , evolutiei.Cercul sacru pagan la care se adauga spitele radiale formeaza roata-Roata Vietii la budisti , Roata medicinei la indienii americani , Mandala la hindusi.Ea este reprezentarea unitatii , miscarii , soarelui , zodiacului , reincarnarii , si a ciclurilor de reinnoire ale pamantului.Paganii o utilizeaza in astrologie si in vrajitorie.



ROATA DHARMA


Roata budista a vietii si a reincarnarii.











ROATA SOARELUI sau CRUCEA INELARA


Un simbol universal gasit pe placutele antice din tarile nordice , in America precolumbiana si in tarile de la Mediterana.Folosit astazi ca un insemn al unor grupari neofasciste , el reprezinta puterea si suprematia.Este logo-ul Partidului National Socialist din Suedia si al paridului "Jeune Nation" din Franta.




ROTILE TIBETANE DE RUGACIUNE


Role din hartie subtire , imprimate cu un mare numar de copii ale mantrei Om Mani Padme Hum , sunt mijloace de raspandire a binecuvantarii spirituale si a bunastarii.Rolele sunt infasurate in jurul unui ax intr-un container protector , pentru a fi apoi rotite de nenumarate ori.Budistii tibetani cred ca rostirea acestei mantre cu glas tare sau in gand , catre sine insusi , invoca atentia binevoitoare si puternica a lui Chenrezig , intruparea compasiunii.



SAGEATA


Acest semn este un simbol al zodiei sagetatorului.Insa , in decursul istoriei sageata a simbolizat razboiul , puterea, agerimea , razele solare , cunoasterea , dar si zeitati precum Apolo , Artemis , Rudra (zeul hindus al vremii) , Eros, Cupidon , Kama, Mithra.Indienii americani Cheyenne respectau "sagetile medicinii sacre" , ca simboluri ale puterii masculine.




SCARABEUL


Simbol al rasaritului soarelui ,al zeului egiptean al soarelui numit Chepri (sau Khepera), protectie impotriva raului.Simbolul "sacru" decora sigilii , amulete , si obiecte magice )purtate pentru protectia impotriva spiritelor rele sau pentru invingerea saraciei) mai intai in Egipt , apoi in Fenicia , Grecia si alte tinuturi de la Mediterana.Alchimistii medievali utilizau modelul scarabeului pentru crearea de diagrame magice.
O aplicatie moderna a scarabeului este cautarea adevarului , pentru persoane nemultumite de aparente si care doresc sa patrunda in miezul lucrurilor.



SCUTUL MEDICINII


Scut rotund decorat cu simboluri personale sau picturi ale spiritelor animalelor aflate in contact cu "Cautarea Spiritului" , intr-o ceremonie a indienilor americani.Forma de baza este cea a a cercului impartit in patru parti egale.







SFINXUL



Gardian antic egiptean si babilonian al locurilor sacre , un idol cu fata umana si corp de leu.Sfinxul grecesc devora calatorii care nu stiau raspunsurile la ghicitorile acestuia.
Sfinxul masonic este pazitorul misterelor si reprezinta misterele comprimate intr-un simbol.Secretul consta in raspunsul la intrebarea acestuia..Daca intiatul stie si da raspunsul , sfinxul moare pentru el , pentru ca respectul lui pentru Mistere il face sa sucombe la relevarea lor."





SIMBOLUL PACII sau CRUCEA LUI NERO



O cruce rupta , rasturnata la 180 de grade.Pentru imparatul roman Nero , care ii ura si ii persecuta pe crestinii timpurii , insemna distrugerea crestinismului.Simbol reactualizat de miscarea hippy si de alte grupari care protestau fata de armele atomice , civilizatia vestica si valorile crestine , a ajuns sa reprezinte in zilele nostre speranta utopica a unei noi ere a pacii globale si a uniunii oamenilor de pe Terra.Simbol utilizat de multi fani heavy / metal rock.



SEMNUL SOARELUI 1


Simbol turcesc despre care se crede ca reprezinta soarele si cele patru directii cardinale.Asemanator cu o varianta de reprezentare a zvasticii.Se poate totodata observa ca , eliminand linia verticala, regasim configuratia semnului "Yin-Yang".





SOARELE CONTOPIT CU LUNA


Expresie universala pagana a unirii contrastelor.Asemeni cuplului "Yin-Yang " , casatoria soarelui masculin si a lunii feminine reprezinta unitate in diversitate , alegerea compromisului in locul conflictului , si conformarea la o noua constiinta ,in care totul este intr-unul.





SOARELE SI SEMNUL SOARELUI 2


Soarele a fost venerat ca o zeitate datatoare de viata de catre babilonieni , egipteni, greci, romani , si alte civilatii majore din istorie.Un simbol mult mai comun este o fata umanizata in mijlocul unui cerc din care pornesc raze.Asa cum am mai aratat , un punct in centrul cercului reprezinta contopirea fortei masculine cu cea feminina.




SPIRALA



Este legata de simbolul cercului. Simbol antic al zeitei , al pantecelui femeii , al fertilitatii , fortei feminine a sarpelui , al schimbarii continue si a evolutiei universului.








SARPELE


Culturile pagane sau cele avand ca baza religioasa pamantul , adorau sarpele.El reprezinta renasterea (datorita schimbarii pielii) , protectia impotriva raului , sxualitatea masculina sau feminina , mediatorul intre lumea spirituala si cea fizica.In Biblie este reprezentarea pacatului , tentatiei , distrugerii , si personificarea Satanei.
Imaginea circulara a sarpelui muscandu-si propria coada este legata de semnificatia sacra a cercului.

SOPARLA


In unele culturi obiceiul ei de a cauta soarele era sociat cu incercarea sufletului de a pasi catre constiinta.Pentru romani , care credeau ca ea hiberneaza , era simbolul mortii si a invierii.






TOTEMUL


Reprezentare pictata si sculptata a puterii animalelor sau a strabunilor de provenienta animal-umana.Pentru indienii americani din nord-vest , care credeau in existenta vietii spirituale in toata natura , animalele de pe stalpii lor totemici reprezentau puterea spirituala a animalelor protectoare.








TRIADA LUMII


Originar un simbol oriental , a fost adoptat de gnosticii occidentali ca o emblema a creativitatii cosmice ,a naturii intreite a realitatii sau a destinului , si a spiralei eterne a ciclurilor vietii.
In Japonia acest semn este numit maga-tama sau mitsu tomoe , insemnand suflet.In Bhutan si in Tibet este cunoscut drept Mandala Cosmica , un semn al lui Trimurti.




TRIUNGHIUL


Asociat cu cifra 3.Atunci cand unul din colturi este indreptat in sus , el simbolizeaza focul , puterea masculina si , eventual , o imagine contrafacuta a lui Dumnezeu.Pentru crestini este o reprezentare a Trinitatii.
Cand are unul din colturi indreptat in jos , triunghiul simbolizeaza apa , sexualitatea feminina , religiile zeitei si homosexualitatea.




UNICORNUL


Pentru multi reprezentanti ai miscarii "New Age" , el este o personificare a puterii , purificarii , vindecarii , intelepciunii , autocunoasterii , reinnoirii si vietii eterne.
In secolul IV e.n. , istoricul grec Ctesias pomeneste despre un animal cu puteri vindecatoare si un corn spiralat pe frunte.Miturile medievale sugerau ca unicornul nu putea fi capturat decat cu ajutorul unei fecioare care trebuia sa se imprieteneasca cu acesta.





URLETUL VRAJITOAREI


Un simbol grafic cu 5 puncte terminale si cu un triunghi central cu un varf indreptat in jos.Cele 5 linii se aseamana unui om microcosmic , cu bratele si picioarele intinse pana la marginea unui cerc (imaginar).Un simbol magic folosit de alchimistii si de vrajitorii medievali.


UROBORUS


Sarpele incolacit intr-o forma circulara , muscandu-si coada simbolizeaza eternitatea si ciclurile cercului vietii.Alchimistii medievali il asociau cu procesele ciclice ale naturii."Unoborusul" reprezentat aici , cu un cerc care incadreaza simbolul ONU pentru omenire localizat intr-un triunghi , a fost simbolul oficial al Conferintei Natiunilor Unite din 1996 , despre asezarile umane reflectate in literatura lumii.



VACA


Simbol al zeitei cerului pentru vechii egipteni , al iluminarii pentru budisti , al uneia dintre cele mai inalte trepte de reincarnare pentru hindusi.

VULTURUL CU DOUA CAPETE


Simbol de initiere si sigiliu masonic.Vulturul este un simbol universal care semnifica soarele , puterea , autoritatea, victoria , zeii cerului si capetele incoronate ale unei natiuni.


ZVASTICA 1


Simbol ocult antic al soarelui si al celor patru puncte cardinale.Reactualizat de Hitler , a ajuns o reprezentare a rasismului si a "suprematiei rasei albe" cultivate de catre neonazism.Asemeni altor simboluri oculte , este amplasat adesea intr-un cerc.





ZVASTICA 2


Aceasta forma de zvastica , numita si Crux Dissimulata este un simbol stravechi al celor patru vanturi , al directiilor corespunzatoare punctelor cardinale sau a spiritelor asociate cu acestea.A fost , totodata , un simbol al focului si al soarelui , initial in Asia , apoi la vechile triburi germanice. Crucea inscrisa intr-un cerc este o mediere intre patrat si cerc , care subliniaza unirea pamantului si a cerului si fiinta umana perfecta.


YIN YANG


O reprezentare Tao chinezeasca a armoniei universale si a unitatii dintre contrarii : lumina-intuneric , barbat-femeie , etc.Yin este principiul intunecat , pasiv , negativ , feminin.Yang reprezinta principiul luminii , activ , pozitiv , masculin.Intrucat este o configurare a monismului (tot in unul) si a panteismului (totul este Dumnezeu), este opus crestinismului , respectiv monoteismului.
Acest simbol este expresia procesului consensual , a viziunii de unitate globala  si a contopirii energiilor opuse in inima Sanatatii Holistice.



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Simbolurile animalelor in Feng Shui 

Simbolurile zodiacale chinezesti. Semnificatia semnelor din horoscopul chinezesc

Simboluri norocoase , talismane si amulete
SIMBOLURI PAGANE OCULTE SIMBOLURI PAGANE OCULTE Reviewed by Diana Popescu on septembrie 13, 2008 Rating: 5

94 de comentarii:

  1. Anarhismul nu are nici o treaba cu vreo religie deoarece orice religie presupune un cult cu niste rituri,adica o ierarhie si nu o ordine,iar anarhismul este impotriva guvernarii ierarhice,deci atat crestinismul cat si satanismul,in egala masura vor fi in opozitie fata de teoria si nu idealul anarhist."Satanismul" nu inseamna haos,ci o ordine a Raului,in antiteza fata de Bine.Anarhismul este o libertate absoluta,in satanism nu poti fi liber.

    RăspundețiȘtergere
  2. CELE PATRU ELEMENTE-Cercul taiat in patru trebuie analizat altfel:trebuie considerata ca teorie mai reala acea teorie situata cronologic intr-un timp mai indepartat fata de cel pe care l-ai prezentat tu.De ex.Cultul Soareluie mai vechi decat atributele divine explicative pt putere de care vorbesti tu (apa,pamant,aer,foc) iar originea acestui simbol trebuie cautata la niste popoare care aua vut o religie urano-solara prin excelenta,cum este cel tracic,germanic,celtic,balto-slav,ilir etc.Cea mai veche explicare a acestui simbol (cercul taiat in patru) este una cronologica;calendarul.Patru anotimpuri,ciclicitate,miscarea continua a timpului,ca si la zvastica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cercul nu e simbol antic,e preistoric, iar crucea celtica patriciana in care semnul crucii depaseste cercul,reprezinta superioritatea crestina asupra vechiului simbol solar,dar e posibil sa fi fost prezent si inainte de crestinism.In crestinism,crucea reprezinta crucificare,dar exista si crucificarea lui Orfeu (orfismul) care e precrestin.Crucea de Fier nu e simbol fascist,si astazi mai e utilizata in armata germana,care nu e nazista si in alte tari.

    RăspundețiȘtergere
  4. "In mitologiile stravechi (romana , greaca , a indienilor americani) fulgerul era aruncat din ceruri de catre zei masculini pentru a pedepsi , a uda si a fertiliza pamantul sau creaturile lui.Fulgerul dublu , facut popular de skinheads , simbolizeaza puterea nazista." Deci,in primul rand,fertilizarea femininului Pamant de catre masculinul Cer,avea loc datorita ploii.Cum sa creasca vegetatie pe Pamant din fulgere si nu din ploaie? :) faza cu aruncatu' e doar la scandinavi,la Thor (Donar) cand arunca mjollnirul dupa titani si giganti iar "fulgerul dublu" nu e decat runa anglo-saxona Sigel preluata de nazisti si redenumita sieg sau sig.Ce skinheads ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fulgerul in general reprezinta puterea masculina dar si cea a sf ilie care se bate cu diavolii dar e si distrugere foc ardere credema stiu mai bine si e folosit k putere suprema

      Ștergere
  5. Inelul este semnul juramantului, cunoscut de asemenea ca inelul fagaduintei sau al legamantului. Reprezinta elementul foc, caci nu are greutate, precum si nemurire, miscare perpetua, unitate absoluta, universul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pasarea Phoenix: "Aplecandu-ne asupra stravechilor legende si traditii, vom constata ca suprema si totodata cea mai nobila si fenomenala zburatoare mentionata in cadrul acestora a fost asa-numita “Pasare Phoenix”. Conform Teologiei antice, aceasta ar fi fost un unicat pe intregul mapamond (cu alte cuvinte singura “Semper Avis”). Ea constituia o Zeitate Solara consacrata Astrului Zilei care traia perpetuu in cicluri vitale estimate, dupa unii la 700 de ani, iar dupa altii la “doar” 509. Periodic, la apropierea sfarsitului unui ciclu al lungii sale vieti, aceasta isi construia un fel de cuib din ramuri alese si plante frumos mirositoare, in care isi incheia astfel existenta. Ulterior, “cuibul” se metamorfoza intr-un ou, simbol al Genezei primordiale si continand cenusa Pasarii Phoenix, din care aceasta avea a renaste de-a pururi."

    http://napoleonsavescu.wordpress.com/opera-si-autorul/blestemul-pasarii-phoenix-si-tezaurul-de-la-pietroasa/

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentagrama " Pentaclul Floare. In vremurile stravechi, pentaclul insemna viata sau sanatate. El a derivat de pentaclul mar al Mamei Pamant. Acesta, precum si alte variatiuni ale pentaclului reprezinta uneori cele cinci momente importante ale vietii:nasterea, initierea, casatoria, oprirea muncii si moartea. Floare si stea impreuna indica pamantul si universul."

    RăspundețiȘtergere
  8. "Roata" - Inelul Solar–Achtwan. Marea roata a existentei. Inelul universului impartit de opt vanturi, cele noua lumi ale Yggdrasill cu Midgard in centru. Unul din cele mai vechi simboluri ale misticei puteri solare, semnificand fertilitatea. Runa complexa Hagall a vietii si mortii, combinata cu Ochiul lui Wotan.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sageata-zeul getic Ares (Marte) a fost divinizat printr-o sulita infipta in pamant,acest simbol fiind unul primordial pt masculinitate.Despre Sfinx,Densusianu spune ca a fost construit in cinstea titanului Montu,cum scrie si pe inscriptie.Asta inseamna ca e pre-egiptean.

    RăspundețiȘtergere
  10. Spirala. Atat spiralele simple cat si cele multiple erau printre cele mai sacre semne ale Europei Neolitice, simbolizand pantecul, moartea si renasterea. Ele apar pe monumente megalitice, intrari in pesteri – locruri sacre de veneratie pe intreg cuprinsul Europei. Spirala simpla bi-dimensionala este unul din cele mai stravechi simboluri ale eternitatii. Spirala reprezinta, cel mai simplu, energia primordiala avantandu-se inainte si radiind de la sursa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. reprezinta daca e asociata cu o cruce om care a murit si inviat dar intors cu un demon in el

      Ștergere
  11. Svastica (Swa-sti-ka) asemeni Kolovrat si Hakenkreuz,numita si crucea gamata sau crucea cu bratele indoite,reprezinta un simbol solar,ce reprezinta rotatia soarelui infinita si mai reprzinta si protectie impotriva elementelor negative,fiind folosita ca o amuleta magica,inca din preistorie,adica dinainte de indoeuropeni.Nazistii,nu neaparat Hitler,(in special cei din Thule) au folosit-o ca un simbol de protectie imperialist impotriva dusmanilor neamului arian.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc , Kogaion , pentru bogatia de completari si corectari.O intelepciune venita de la Zamolxe ?

    RăspundețiȘtergere
  13. MAI DA CITA INTELIGENTA ................CHIAR ASTEA SA FIE INTRADEVAR AUTENTICITATEA SEMNELOR?----DE CE? PENTRU CA ASA A CREZUT SI IMPUS UMANITATEA ? ----DA OARE DE CE I-A FOST DAT ACESTUI PROTOTIP UMAN ,,OCHI, CA SA SII FOLOSEASCA,,DE CE I S-A DAT URECHI ,CA SA AUDA,,SI DE CE I S-A DAT INTELIGENTA, CA S-A SI-O FOLOSEASCA; CA DE ASTA SE CHEAMA DIFERENTIERE INTRE; ANIMALE CU 4 PICIOARE SI ANIMALE CU 2 PICIOARE...............OARE NU S-A SATURAT RASA ASTA UMANA DE MANIPULARE, IDEOLOGII, INVENTII, FANTASME ,SUPERSTITII SI ALTELE DE ACEST GEN, FILOSOFATE SI APLICATE DE O TURMA DE DOBITOCI CARE JOACA PLANETA ASTA PE DEGETE,,,,,SI CARE A DUS-O DE RIPA CU ATITEA ILUZII? E ASA DE GREU DE INTELES CA ORICE PASARE PE LIMBA EI MOARE?OR CA NU TOT CE ZBOARA SE MANINCA? SAU CA OMUL FACE HAINA NU HAINA PE OM ? DACA SE CASCA OCHII NU NUMAI GURA, ATUNCI FIECARE DUPA O PERIOADA LUNGA DE PRACTICA SI STUDIU, POATE INTELEGE MISTERELE UNIVERSALE ......DAR ESTE NEVOIE DE CHIN MARE SI PERSEVERENTA........NU DE BIRFE, CURVARIE, ALCOL, IARBA, SI ALTE PROSTII ALE LUMII MODERNE IN DECADERE......PROBABIL CA LA FEL L-AU OMORIT SI PE CRISTOS PENTRU CA NU INTELEGEAU CE VREA SA SPUNA,, IAR FELUL SAU DE A SE EXPRIMA DOBITOCIMII A FOST INTERPRETAT AIUREA PINA IN ZIUA DE ASTAZI.....TOTUSI VREO CITIVA AU INTELES DE ASTA L-AU ARENJAT REPEJOR...DIN CAUZA PRESUPUNERILOR GRESITE SI A ILUZIILOR NEFONDATE S-AU INTIMPLAT ATITEA NENOROCIRI.....DIN CAUZA PROSTIEI UMANE DE AS BATE JOC SI DE A FACE ANUMITE SEMNE SI JOCURI DE CUVINTE[pilde],,,-NESTINDULE NICIODATA SEMNIFICATIA LOR ADEVARATA ........ASTA ESTE ADEVARUL.............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca nu esti in gradul sa poti judeca si cred ca ar trebui sa fii un pic mi informat ca sa poti judeca cei care fac parte din aceste organizatii si filosesc aceste simboluri nus pers care ies in evidenta iar ochiul omului nui este dat sa inteleaga de aceea informeazate noi existam.

      Ștergere
    2. in primul rand as vrea sa iti raspund eu fac parte din aceste organizatii,omul intodeauna cand nu intelege judeca cat despre isus as vrea sa iti spun doar atat mai citeste odata biblia k nu ai inteleso,fiecare din noi e albitru pt propriile alegeri cred k suferi deasta spui ce spui esti stresat de probleme in loc sa cauti tapi ispasitori de ce nu ai grija de sufletul tau tineva ti lar pute fura.... glumesc... credema intai sa vb ar trebui sa te informezi

      Ștergere
    3. ...omul a vrut sa spuna ceva..daca nu intelegi nu raspunde aiurea...domnul care face parte "din aceste organizatii"si a venit sa ne lumineze pe noi,cei mai putin informati!

      Ștergere
  14. TOTUSI O SA IMI CER SCUZE PENTRU NERVOZITATEA MEA DAR, AS MAI VREA SA ADAUG CA; PENTRU OPINIA MEA , BIBLIA SAU ,,CATREA BILBIITA, ESTE TOT O INVENTIE UMANA SI TOTUSI DACA NU ERA POSIBIL EVOLUTIA UMANA RAMANEAM CA IN EPOCA PRIMITIVA....EU CRED CA; ESTE MAI CREDIBIL A ZBURA CU AVIONUL, DECIT AL VEDEA PE DRACU IN FATA TA. NU IN IMAGINATIE, NU IN VIS, NU IN TRANSA CU AJUTORUL UNOR INDEMNURI SAMANICE..............ADEVAR ESTE NU SPUN CA NU... SAU CA UNIVERSUL NU E PLIN DE MISTERE, DAR MINTEA UMANA ESTE PLINA DE TIMPENIE SI ISELACIUNE............ANUMITE CARTI CONTEMPORANE SUNT FACUTE CU ANUMITE SCOPURI IAR CELE MAI RENUMITE SUNT 2;;BIBLIA SI STINTA OCULTA. NU PREA ESTE INDICAT ATI PUNE MINTEA CU ELE ..PENTRU CA DACA TE BAGI IN TARITA TE MANINCA PORCII OR PIN LA DUMNEZEU TE MANINCA SFINTII. DAR FEREASCATE SA TE MANINCE PIELEA OR MINTEA..........CA DACA NU DESLUSESTI ADEVARUL LA TIMP DE LA CITEVA HIRTII ITI DISTRUGI VIATA ASA CA ATENTIE MARE CU PRESUPUNERILE ...... UNA ESTE SCRIS DAR, ALTA E SEMNIFICATIA TUTUROR LUCRURILOR....SI TOTUSI CU PUTINE CUVINTE MAGULITOARE CARE ITI DAU ANUMITE SATISFACTII CA CELE SPUSE SUNT ADEVARATE PENTRU CA AI AVUT CEVA INTIMPLARI CARE S-AU ADEVERIT, OMUL SE INSEALA AMARNIC .....CA STIU EU CINE, IN GRADINA GHETIMANII,, NUMAI CA ERA PREA TIRZIU, IAR AMICII DORMEAU DUSI CA DOAR NU ERAU PROSTI SA STEA DUPA UNUL PE CARE SI EI INSUSI IL CREDEAU NEBUN......APOI FINALUL A FOST TRIST ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt eu din nou cred k ai dreptate stii cum se zice cand te mananca trebuie sa te si scarpini...glumesc poate daca ai fi o pers pozitiva sa incerci sa fii mai bun k tine si k altii nu ar fi rau caci numai asa ai putea intelege dar vad ca esti tu in lumina intunecata poate ar trebui sa vezi ce spui k tot ti se poate intoarce inpotriva si daca cineva iti fura sufletul.... ai grija.... glumesc desigur

      Ștergere
  15. intradevar esti destul de convingator...si dintr-un anumit punct de vedere ai drreptate dar...tocmai asta e calea de a cerceta a incerca a crede ceva ce e imposibil si nu doar crezand si cercetant si cautand dovezi...nu exista magie gen abra cadabra...dar exista artimetica geometrie(Arhanghelu Gabriel)...pe astea s-au bazat si se bazeaza in continuare grupurile oculte ca masonii iluminatii si altii asemenea lor...univesrsuul este facut din diferite combinatii de numere.
    fiecare simbol imagizineaza in el insusi o gramada chiar o infinitate de lucruri ascunse depinde foarte mult de cel ce il interpreteaza (cat de mult are mintea si sufletu deschis...de cat de inalt este nivelul lui de vibratie)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce stii tu despre noi....vezi cas mai multe categorii de masoni sau illuminati stii sunt aia buni si aia rai....

      Ștergere
  16. un mare francmason numit Benjamin Franklin, zicea: "vor fi confruntati cu niste adevaruri atat de uimitoare incat nu le vor crede" referinduse la noi toti.
    stiti cum ne numesc? "cattle" ce o insemna oare?
    din nefericire au mare dreptate.
    trezitiva, inkideti tv si deskideti okii (si ai minti manipulate si adormite in grasimea ignorantei). alt mare francmason al carui nume imi sacpa acum a spus: "micile secrete au nevoie de protectie. Marile adevaruri vor fi ignorate datorita incredulitati poorului." oare ce voia sa arate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti spun eu k stiu fac parte din ei ,micile secrete au nevoie de protectie ei bine sunt ei organizatia sau cine face parte cat despremarile adevaruri vor fi ignorate de catre voi ca vor fi cei care vor spune adevarul vor incerca sa va faca sa vedeti si voi nu veti crede caci unul din juraminte e sai facem pe oameni sa nu vada lumina adica pe isus dar credema pana si papa e unul din noi,credinta in isus e altceva e ceva ce fiecare avem dar nu dam importanta caci banii sunt ochiul dracului iar voi sunteti in goana dupa ei si ati uitat lucrurile importante

      Ștergere
    2. Citesc indiferenta in comentariul tau Anonimule.
      Daca ai face parte din "ei", la orice grub te-ai fi referit, n-ai fi cautat pe internet simboluri si mai presus de toate nu ai spune asta intr-un comentariu .Conspiratii, secrete, teorii, trebuie sa le lasam in urma, sa evoluam . La urma urmei sunt un simplu pusti , nu am puterea de a spune ceva despre religie. Cu toate ca nu sunt un mare crestin imi masor foarte bine cuvintele cand vine vorba de asta. Toate elementele mentionate mai sus sunt niste chestiuni paradoxale , nu vom gasi Sf. Graal , nu vom surprinde , in niciun fel , vreo grupare conspirationista si nu vom reusi sa defaimam crestinismul .

      Ștergere
    3. sunt eu anonimatul zici bine dar faptele sunt altfel,nu vreau sa demonstrez nimic desi noi vb deschis despre aceste lucruri,cat despre faptul k ma uitam la simboluri era doar curiositate,cine zice k vrem sa defaimam crestinismul nu gresit o fac toti daca te uiti mai atent in jur si cum crezi tu eu nu vreau sa conving pe nimeni ceea ce e cu adevarat important e sa nu credeti pt k oricum daca ati faceo ar fi in zadar,tu ai senzatia ca esti liber sa faci ce vrei te inseli esti prea mic sa poti intelege dar daca teai informa ai vedea k nui asa e doar o realitate pe care noi o prezentam voua pt k asa trebuie sa fie...

      Ștergere
    4. Am o curiozitate..."voi", toti sunteti analfabeti si scrieti cu "k" in loc de "ca"?nu iau in seama greselile gramaticale...!nu stiu ce illuminati sau mason te crezi tu,dar sunt ferm convins ca atat masonii cat si illuminati sunt persoane inteligente!

      Ștergere
    5. Nu cred ca noi,oamenii de rand,am vrea sa traim cu gandul ca o organizatie de analfabeti conduce lumea din umbra! Tind sa cred ca oamenii care au aceasta putere,nu scriu cu "k"!

      Ștergere
    6. Asa este ca in limba maghiara se scrie KAKI si in limba romana se scrie caca ..nu toti oamenii sunt inteligenti ..

      Ștergere
    7. Citeste toate comentariile si nu mai comenta tampenii,inteligentule...."zice k vrem",pt k","k nui", nu fac parte din gramatica limbii romane,si ma cac pe maghiara voastra eu sunt roman!

      Ștergere
  17. SI DE ACEEA SI IN BISERICA SE FACE SEMNUL SFINTEI CRUCI ? CA E UN SIMBOL PAGAN OCULT ?
    HAI MAI FITI SERIOSI, DACA AR FI ASA NICI PREOTUL NU AR MAI FACE ACEST SEMN. VEDETI-VA DE ALE VOASTRE SI NU MAI ABURITI LUMEA CU POVESTILE VOASTRE DE ADORMIT COPIII. DOAR SCRIETI SA VA AFLATI SI VOI IN TREABA. MAI BINE ATI INCHIDE PROSTIA ASTA DE SITE.

    RăspundețiȘtergere
  18. Preotul nu stie aceste "detalii nesimnificative" in orice caz sa stii ca Biserica indoctrineaza...nu spun ca nu sunt proti cu har sau care vor sa faca si chiar reusesc eu spun doar ce ce nimic nu e cea ce pare a fi:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Da , probabil ca este o problema cu desenele , dar in ce masura afecteaza asta semnificatiile acestor simboluri, asa cum sunt explicate ? Chiar te rog sa imi propui niste desene mai putin proaste ....

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu cred in nimic dintre chestiile astea.Au fost inventate doar ca sa mobilizeze omenirea.Daca nu s-ar fi inventat "religia", cum ar mai fi castigat conducatorii pamanturile in cruciade, preotii bani din vanzarea "indulgentelor", vracii prin "vindecarea" oamenilor de anumibe boli? Cei care nu sunt de acord sunt denumiti "satanisti sau pagani".In timpul inchizitiei cati oameni au fost arsi doar zicand ca-s vrajitori? Toate simboluri au fost facute ca sa se poata mobiliza masa de oameni care au intiparit in minte ca "da, exista cineva care vegheaza asupra ta". Daca vegheaza, atunci de ce i-o inzapezit pe bietii oameni din Moldova?De ce au murit asa de multi in iarna asta? De ce....
    Ca sa nu ma intelegeti gresit, eu nu am nimic cu nimeni, puteti avea ce parere vreti,ca doar este un drept pe care nu l-a putut avea oricine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Spteua cu sase capete sau steua lui David ... este de fapt simbolul lui Lucifer steaua din punct de vedere geometric si fizic este impartita in sapte triunghiuri conform celor sapte pacate mortale.
    si cat despre sarpele care isi musca coada , el reprezinta unda temporala si directia rencarnarilor, adica sufletele celor din viitor se rencarneaza in trecut.

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte tarre tineto tot asa .....si daca se poate cu mai multe articole ....bv sunteti ffff tari:):X:X

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu stiu care e penalu'/a ordinar/a care a scris asta dar merita pumni la greu pentru faza cu Slayer :|.

    RăspundețiȘtergere
  24. Slayer sunt trupa de Trash Metal ma ordinar'o:| , si se numeste ''Black metal'' nu ''heavy metal satanist'' ceea ce vrei tu sa spui acolo ,te'ai facut proasta din start, se vede ca esti paralela cu lumea , prima data documenteaza'te naibii si dupa posteaza rahaturi . Plus ca Slayer nu au pe coperta o pentagrama daca stai sa te uiti bine prima data si dupa sa comentezi ca o penala.

    RăspundețiȘtergere
  25. La un moment anume din viata, ti se pune in fata o adevarata alegere a ceea ce vrei, a ce aspiri sau ce vei deveni, indiferent de cat de bun sau de rau ai fi, fie intr-un fel sau altul, constient sau nu, direct sau indirect, in aspecte mari sau mici, fie intr-un vis anume chiar, memorabil ori nu, unde vei alege o singura cale dintre cele 2 probabile, ce-ar fi de mai multe nivele. Sa presupunem putin varianta cu visul. Te afli intr-un spatiu aparent liber, umbros sau intunecat - sa zicem - parca aflandu-te la un fel de nor sau ceata - de culoare probabil mai inchisa - ceea ce ar putea insemna probabilitatea felului tau de existenta sau de traire (legat de actiuni, fapte, alegeri, evenimente sau situatii) personala - aparent uneori dispus in trepte (sau pur si simplu ca o panta), "aburul" urcand sau coborand - putand insemna uneori ascensiuni sau pacate sau nivelul fiintei tale fata de unele asemanatoare sau altele - culoarea putand fi de un albastru violetiu - daca ai un asemenea vis chiar si e "intunecat" probabil ai sansa mai mare de a cadea din lumina si a pierde "mantuirea" sufletului, pe cand cei aflati intr-o "stare" luminoasa se pot perfectiona mai usor - iar in fata ta vor fi aratate 2 "portaluri" - fiecare de fapt un prag de trecere pe calea respectiva - esti pus in fata alegerii - alegi sau nu, e treaba ta - foarte rare asemenea vise, doar anumitor "insi" din lumea asta - in dreapta vezi o lumina radianta ca o lumanare si ca o stea - iar in stanga vezi un "vartej" sau "gaura de vierme" rotindu-se, de o tenta intunecoasa, probabil de culori inchise. Tu poti sa nu alegi nimic ori nehotarare si stagnezi sau simti atractie de la una dintre parti. Ceva invizibil, inexistent, o forta sau un gand - uneori - va incerca sa indrume ( un asemenea exemplu poate fi aratat ca : "ce ar fi sau ce se poate alege pentru o putere mai mare? partea intunecata sau cea divina? cei ce au (ales) partea ceea (rea / neagra) au ajuns mari imediat, regi, printi, au devenit mari vrajitori sfidant totul... pe cand cealalta cale este una a suferintei, greutatii, multi din cei buni s-au chinuit si cel mai probabil nu vei primi nimic din ce ai dori... sau ai fi pedepsit ori judecat ca vrei putere... oare ce as primi, de acolo sau de acolo? dar aceia si-au pierdut mantuirea si libertatea? care din ei? ce ar trebui sa aleg, umbra sau lumina? care poate domina pe cealalta si unde e mai multa putere? ) , perceptibil sau nu. Te poti vedea ca un mare si puternic pe una din cai si ca un mic si umil la cealalta. Ramane intrebarea la ceea ce cauti, ce vrei de la viata si ce ai fi - cu adevarat. Ca marimi, pe aceste "portaluri" le poti observa egale ca aspect sau intensitate, ori una din ele este mai accentuata in aceste privinte fata de cealalta - probabil cam spre ce s-ar indrepta fiinta ta in viata (sa presupunem ca una din ele ar putea fi, in anume cazuri, mai mare ca cealalta - depinde si de felul de a fi, mai bun sau mai rau).

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca alegi cea umbroasa intrand, te poti simti adancindu-te parca in gol (ca si cum ai cadea undeva, antigravitational), ca intr-o gaura neagra sau vartej de uragan, intetindu-se mai mult, intuneric, viteza mare ( tot mai mare pe parcurgere - parca simtind o usoara durere de cap si ameteala uneori la o viteza aparent superluminica - dar apoi aparent viteza nemaisimtita pe o tenta de gri umbricios a tunelului in care de fapt cazi dar fara a mai simti ceva - negru hau intunecat se vede spre capatul tunelului desi cam stii ce te asteapta acolo - presupun ca la un moment anume "persoana respectiva" s-ar putea afla un "loc" de un soi de pestera ca aspect mult adanca sub "pamant" luminata de flacari aparent inexistente si invizibile desi ai sti cu siguranta ca exista, o statuie cobra cu ochi de rubine rosii stralucitoare si colti... poate fi si un loc de labirint - sau cine stie ce ar putea fi - un exemplu de mic detaliu posibil din ce ai putea vedea...) si... ce o mai fi pe acolo... poti simti fior si teama... Daca alegi lumina in care pasesti treptat, apoi simti calm si liniste pe masura ce inaintezi, apoi parca protectie si veghere buna... lumina puternica si putin colorata auriu pe alocuri, cu cat mergi mai mult parca nu mai mergi la pas ci mai mult plutind si indreptandu-te cu gandul cat departe poti, treci printr-un fel de ceata sau "abur" ca si trecand prin nori, sunt multe "praguri" (sau hotare) aici oricum, apoi ca si trecand deasupra norilor, te simti ca o pasare ce zboara la mari inaltimi, o traire din ce in ce mai platuta, chiar si intr-o lumina asemanatoare cu a soarelui peste nori fara a vedea soarele totusi, apoi iar si iar cate ceva, te lasi purtat pur si simplu ca si cum esti purtat de (ceva, cineva, o forta) "nevazut" fara a simti, esti constient de prezenta aparent iluzorie a multor ingeri si spirite stralucitoare (ca si sfere luminoase, ca stele si lumini de lumanari - ca aspect), neperceptibile la inceput, simti inaltare, bucurie si multumire... mai departe, greu de spus... lumina orbitoare fizic, dar placuta de privit...
    In cazul in care cineva ar fi, probabil "intrat", intr-o situatie sau viata (prea) periculoasa, (ocultism, mafie sau altceva, constient sau nu), si i s-ar "accidenta" a avea un asemenea vis, de va vrea sa intre in lumina, cea intunecata va incerca sa-l impiedice, marindu-se si asteptand parca ca sa-l "inghita". "Alegerea", oricum, depinde de persoana, daca alege sau nu. Exista precupunerea ca cine ar alege vartejul se poate trezi cu o brusca dorinta sau gand spre rautate, de a face mult mai mult decat inainte, iar cine ar alege lumina s-ar simti probabil mai calm si linistit, parca mangaiat. Este un aspect mult mai complicat, pot fi si "initiati" constienti sau nu, care ar tinde spre ritual si cei de alta natura, probabil mai simpli (care nu ar sti poate ce vor).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anonim! M-as bucura daca ai putea sa imi spui de unde te-ai inspirat. Am avut un astfel de "vis" ,doar ca eu nu am vazut si partea intunecata despre care tu vorbesti...sau poate este vorba de salcia pe care am vazuto in stanga mea sau shamanul batran cu par lung si alb...In fine...Totul s-a petrecut acum 3 ani in timpul unei meditati. Am cautat semnificatia acestui "vis" tot internetul, chiar si despre florile albastre-violet...nu prea am gasit mai nimic pana azi cand am dat de comentariul tau care descria in tocmai "visul".
      Iti multumesc anticipat!
      Andreea

      Ștergere
    2. E clar !ca a!făcut alegerea, altfel de unde să ști? Cit privește îngerii, ei întotdeauna au fost asociați cu culoarea albastru violet. In cartea lui Enoh slavonă se face descrierea lor. Căderea în gol e un vis comun, ca și alergatul fără spor, adică ceva te urmărește, fugi, dar nu reușești să te depărtezi.Si descrierea ,,subterană,, tot în Cartea lui Enoh apare, ca fiind descrierea ,,locului de chin și pedeapsă,,

      Ștergere
  27. Omul ar trai de fapt (maxim) 9 vieti, din care 9 incarnari, din care 8 sunt re-incarnari. La inceputuri omul traia pana la 1000 ani, iar vietile succesive ar fi ca o alta sansa acordata omului care nu mai traia mie de ani, pentru "evolutia" "c(un)onstiintei" sale, a dezvoltarii spirituale. Unii oameni traiesc doar o viata si se "elibereaza" in lumina divina, altii au "sansa" rara de a mai trai inca o viata pe pamant pentru a se indrepta - insa putini din cei multi primesc rara ocazie. Unii spun ca doar 7 vieti sunt esentiale in existenta unei fiinte.

    RăspundețiȘtergere
  28. bullshit anonimulee te contrazici de la post la post! =))

    RăspundețiȘtergere
  29. vreu si o amileta sa-mi poarte noroc in tot cea ce fac sau as vrea sa fac ,nu am deloc noroc in viata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt iluminati booooooooooooooooooo o sa va omor

      Ștergere
  30. Ma cherie, Slayer este o trupa de thrash metal, si nu sunt satanisti, ba dimpotriva, liderul lor, Tom Araya este crestin. Iar semnul pacii nu este simbol al heavy metal-ului, ci al rock-ului psihedelic, asociat cu anii 60 si curentul pacifist.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma cherie, am aflat si eu.. cumva:)))
      Articolul acesta este din 2008, cand eram mult prea tanara si mult prea subiectiva. Acum as putea sa-ti scriu tomuri intregi despre muzica domnilor de la Slayer si nu numai.. Poate voi reveni si cu alte precizari!
      Si voi incerca sa fac un articol sincer nu ca sa epatez..cumva!
      Noroc!

      Ștergere
    2. ce se intampla daca am picioarele pasarii phionix?

      Ștergere
  31. nu ar strica sa mai revi cu ceva articole interesante,de genul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MUltumesc pentru sugestie. Ma voi stradui!

      Ștergere
    2. toate simbolurile sunt alfabetele (literele şi cifrele) scrierii pe calea orală, care cuprind o întreagă tematecă şi pe care nu le cunoaşte nimeni astăzi. Tot din aceste simboluri fac parte şi "Coasta de aur" a lui Pitagora şi "Soarele cu lănţişorul de aur" a lui Platon. Precum şi "fir de aur şi argint care deapănă povestea vieţii noastre; prin alternanţa dintre soare şi lună. Deasemenea Statu-Palmă-Barbă-Cot sunt inciufrate unităţile de măsură a pânzei puse pe stanocul de ţesut care se măsura de către femeile de la ţară lăţimea şi înălţimea spetei cu palma. lungimea iţelor cu cotul etc. Lucrez la un studiu care varsă lumina peste sensurile simbolurilor vechi.

      Ștergere
    3. Extrem de interesante lucrurile spuse de tine. Poate ne lasi sa aflam mai multe. Multumesc.

      Ștergere
  32. un mare francmason italian leo zagami relata intr un interviu cat de periculoase sunt semnele oculte pt.energia lor negativa,pt.faptul ca putem fi controlati si manipulati de la distanta daca le purtam,tatuam sau le facem cu maiinile. semnele astea au intelesuri ascunse,exista si pe bancnote,reclame,cladiri,produse de tot felul,haine,desene animate absolut peste tot pt.a controla si a determina populatia lumii acesteia sa se autodistruga.lady gaga e una di marile ,,nebunii,,ale muzicii care face gesturi si semne masonice sau satanice din cele de mai sus si nici macar nu e constienta de asta.feriti va de ele!!!!ochiul atoatevazator nu e ochiul domnului cum se spune,e ochiul lui lucifer a raului care vede tot si controleaza!!!daca ati fi vz.ce spune acest leo zagami despre semnele astea ati inmarmuri!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatie. Voi cauta scrierile lui Leo Zagami si voi incerca sa le comentez.

      Ștergere
    2. Corect; nu numai "lady Gaga" toate zgomotele numite "muzica" produse de personaje papusi-Michael, Jackson, gaga, "madonna" etc, fac aceste semne-multi deja in mod constient; prostimea de la noi le preia si imprastie raul.
      Nu stiu daca Kogaion mai citeste acest blog (eu am ajuns din intamplare), dar vreau sa ii multumesc; intre cei care nu au simtit nevoia sa se "produca", probabil sunt si oameni interesati cu adevarat, obiectivi si onesti, care vor folosi informatiile sale si vor intelege ca este cu adevarat nevoie de cultura, citit si cautare pentru a discuta asemenea lucruri care, acum, fac doar rau neinitiatilor (care sunt majoritari). Sa fi fost blogul meu, as fi sters tot si as fi pastrat doar comentariile lui Kogaion.

      Ștergere
  33. da dar daca tot cautati de leo zagami vezi daca nul roade k a lasat fratia....ala vrea sa se razbune

    RăspundețiȘtergere
  34. DA,e f.posibil,a lasat ,,fratia,,si il macina lucrul asta,pt.ca cine intra in aceasta ORGANIZATIE,si daca renunta mai apoi sunt MARCATI PSIHIC pe viata!li se creeaza o dependenta de putere,de ritualurile acelea,le intra in subconstient ideea ca pot face tot ce vor cu oamenii din afara,incat lipsa manipularii din cadrul ritualurilor,lipseste unui barbat ce vrea sa renunte la masonerie!si fie se razbuna,fie sunt pe moarte din cauza bolilor si ,,FAC UN BINE OMENIRII,,si divulga tot felul de secrete......ideea este ca stau si accepta aceasta ,,MANIFESTARE OCULTa,,pt.puterea care li se da si cu care ei,masonii domina si manipuleaza oamenii,uneori de la distanta.sunt oameni inteligenti,cu aptitudini verbale si se folosesc de semne,aparate,discursuri,demonstratii pt.a si folosi puterea!leo zagami nu e mai,,deosebit,,nici vorba!

    RăspundețiȘtergere
  35. Numai ca,ce e cu diavolul,este o iluzie a ,,binelui,,dorit de EI!l ati vazut pe ILUZIONISTUL ,acela pe discovery,DYNAMO...e ceva in genul asta.MASONERIA,ne creeaza ILUZIA,ca vrea ,,BINELE,,omenirii!si face DEMONSTRATII,in sprijnul celor ce afirma,pt.ca si DIAVOLULlupta,cu toate armele!depinde de inteligenta emotionala a fiecaruia dintre noi,daca ,,APLAUDAM CAND CADE CORTINA,,asemeni demonstratiilor lui,Dynamo apreciind NUMARUL,sau APLAUDAM DIAVOLUL sub cele mai bune ,,intentii,,ale lui oferite de DISCIPOLII LUI!depinde de noi!

    RăspundețiȘtergere
  36. Pai,aveti dreptate aici,oricine face diverse ritualuri,sau altele sub COMENZI OCULTE,ramane marcat in subconstient de acele IMPULSURI negative!

    RăspundețiȘtergere
  37. De unde naiba ati mai scos toate cacaturile astea...aoaleuuu....prostia de Terra

    RăspundețiȘtergere
  38. nu sunt cacaturi.....tocmai despre oameni ignoranti ca nu zic mai urat,ca dv.de mai sus era vorba!oameni care nu stiu,nu cunosc,nu vor sa afle,se complac in ,,prostie,,para siempre si habar n au de ce traiesc si respira!cred probabil ca li se cuvine....asta!imi este mila de,,prostia,,umana si tocmai de asta se face cu noi ce,,VOR EI,,pt.ca habar n avem de lumea asta!lili.

    RăspundețiȘtergere
  39. Am o prietena care tot deseneaza triskelionul si spirala spunand ca le-a vazut intr-un film si ca sunt simboluri celtice. Eu nu stiu dar simbolurile celtice sunt sataniste ? Sau ce sa cred despre prietena mea ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit.
      Simbolurile pe care le deseneaza prietena ta n-au nicio legatura cu satanismul.Poti gasi multe informatii pe Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Triskelion

      Ștergere
  40. [IMG]http://i57.tinypic.com/rlhwll.jpg[/IMG]

    Ce parere aveti de simbolistica din spatele pozei , toti cei care l-au vazut au zis ca e satanic ...!

    RăspundețiȘtergere
  41. Hi everyone, it's my first visit at this site, and paragraph is in fact fruitful in favor
    of me, keep up posting these posts.

    my blog post cheats Transformers Age of Extinction for cyber credits

    RăspundețiȘtergere
  42. Culoaea kaki este mentionata ca atare in dex, iar in limba engleza se scrie khaki. Cine nu crede sa consulte aceste dictionarul roman si pe cel englez.

    RăspundețiȘtergere
  43. te rog frumos sa ami raspunzi. ce semnifica capul de pisica, si cercul ampartit an doua. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cercul impartit in doua de o linie orizontala este simbolul alchimic al sarii, al existentei pur materiale in cea mai inalta forma a sa. Cercul impartit in doua de o linie verticala este simbolul literei grecesti fi (phi), dar si simbolul din alchimie pentru nitrogen sau salpetru. Capul de pisica poate fi, printre altele, simbolul lui Bastet, zeita pisica din Egiptul antic.

      Ștergere
  44. Simbolul vaca si sarpele e cel mai bun .

    RăspundețiȘtergere
  45. am nevoie de anumite raspunsuri... in legatura cu obiectele magicei si vrajitoria antica..contacteazama pe Skype (Demon)Razvan

    RăspundețiȘtergere
  46. Satanista e mata! Ce legatura are trupa Slayer cu satanismul? Absolut nici una!

    RăspundețiȘtergere
  47. mai ametitilor ,,va auziti ce debitati,,,,,,,,,,,,,ura inpotriva Satanismului a fost cultivata de religiii,,,,dobitocilor pentru a fi tinuti la nivelul de vaca ,,,Adevarul tia fost revelat prin cunoasterea diferentei dintre bine si rau ,,povestea adam si eva ,,,de catre insusi Satan ,,care nu tia vrut decit binele ,si trecerea ta din statutul de animal ,,la statutul de om inteligent si rational,Din pacate adevaratele forte care sunt si au fost impotriva omului lupta mereu de atunci ,,,,prin 1000 de mijloace sa nu afli adevarul despre ,,,EA,,,,SINGURA EnTITATE CARE SE OPUNE ACESTEI FORTE ANTI UMANE ESTE SATAN ,,,,dar tu ca dobitoc manipulat de religie si prostie ignoranta teai intrebat cine a incercat sa te ,,ilumineze dobitocule de la inceputul veacurilor ,,,,sati arate adevarul,,,realitatea,,,,,asa zisul mare pacat a vost de fapt aflarea adevarului de catre tine ,,,,Satan ,,,,asa cum este numit astazi de biserica care te manipuleaza ,,care a facut o intreaga industrie prin denigrarea LUI,,TIA ARATAT ADEVARUL SI TEA TREZIT DIN STATUTUL DE ANIMAL ,,,de fapt erai folosit ca animal de povara si de consum de acea entitate care nu te iubeste si nu tea iubit niciodata ,,,,CA DOVADA TEA FACUT FARA RATIUNE,,,,,,,,,,,TEAI INTREBAT DE CE,,,,pentru a fi un dobitoc ,,folosit si consumat ,,,cum de fapt ai fost adus si astazi ,,,,Dar prin iluminarea ta ,,el te uraste si tia pis milioane de piedici ,,sa nu te dezvolti la perfectiune ,,,,,,adevaratul si adevarata lupta a lui Satan este sa te ilumineze ,,sa fi rational si destept ,,nu dobitoc ,,,,,,,,,te intreb ,,,,cine tia revelat adevarul ,,,,,,,doar SATAN,,,,,,cine te tinea ca un dobitoc ,,,si inca te vrea ,,,,,,,acea entitate la care va inchinati ,,,,,,gindeste ,,gindeste ,,gindeste la asa zisul pacat stramosesc,,,,ce este de fapt ,,,,si ce a simbolizat SARPELE IN GRADINA EDENULUI,,,,,,,trezirea ta ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,adormitule nu mai dormi si rationeaza ,,iohanisswagner@yahoo.at

    RăspundețiȘtergere
  48. sper sami publicati comentariul ,iohaniss

    RăspundețiȘtergere
  49. iohaniss,,Sunt multe si mult de vorbit pe tema Satanismul adevarat nu face niciun sacrificiu uman sau animal ,,,doar te inzestreaza cu ratiune si iti arata realul,,,,,biserica ta crestina care are la activ milioane de crime te tine la nivelul de dobitoc ,spune de satanisti ca sunt criminali ia foloseste si tu singur ,,cerebelul ,,,,cine este criminal,,,,,, SATAN nu face nimic decit iti dezvaluie adevarata realitate ,,toate crimele si sacrificiile puse pe seama lui sunt de la adepti crestinismului care lupta sa puna satanismu in cea mai urita postura ,,,,,aceasta industrie de denigrare a Satanismului ,,are doar un mare scop ,,,SA NU TE TREZESTI ADORMITULE SI SA MERGI CA O VITA LA CONSUMAT ,,SA TE DUCA LA NIVELUL PENTRU CARE AI FOST CREIAT ,,,,,FOLOST SI CONSUMAT DE ENTITATEA EXTRATERESTRA CARE ACUM SE HRANESTE CU ENERGIA TA ,,FRICA SI NECUNOASTEREA ,,,,,tu prietene nu te uita la ce se scrie desptre satanism ,,,,,,,,si deviatiile nebunesti care au mereu loc in asa zisul nume satanism sunt de fapt scenarii puse la cale de biserica romano catolica ,,,,,,criminala pedofila mafiota pentru a nu fi capabil sa afli adevarul,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,SATI SPUN UN MARE SECRET,,,,,,IN SATANISM NU TI SE SPUNE ADEVARUL ,,,TE DEZVOLTI SI IL VEZI TU SINGUR SINGUR VEZI REALITATEA SI TI SE DA GRATIS ILUMINAREA ,,,ADEVARUL ,ASA CUM LA PRIMIT SI ADAM SI EVA ,,,,,,SI AU VAZUT CE SUNT DE FAPT ,,,,DOAR ANIMALE PE DOUA PICIOARE FARA RATIUNE ,,ALIMENTE PENTRU ENTITATEA CARE II FOLOSEA DUPA ILUMINARE,,AU SIMTIT SI VAZUT ADEVARUL SI AU REACTIONAT ,,AU LUAT MASURI SAU APARAT ,,,,,ASTA NU VREA SA STII AZI <<BISERICA <------CE AI FOST ,,----CINE TEA TREZIT ,,,<<<<<DE CE AI FOST ASA<<<<<CUM ESTI AZI<<<< RATIONEAZA DE ce este asa de pornita biserica inpotriva lui satan,,,,,,,,,,,,,,,,,ZZII<<<<<DE CE LUPTA DE MII DE ANI INPOTRIVA LUI,,,ZIII<<<<DACA ERA BISERICA PRIETENUL TAU ,,DE CE DE MII DE ANI DE CIND CODUCE LUMEA NU SE VEDE NIMIC FRUMOS SI FOLOSITOR PENTRU TINE ,EI AU TOATA PUTEREA SI FINANTELE ,,AR PUTEA SA FACA TOATA PLANETA FERICITA DACA VOR ,,DAR NU O FAC,,,,,arunca totul pe satan,,DAR IA GINDESTE ,,RATIONAL NU CUMVA ASTA VOR EI SA FACA PENTRU MAREA MASA DE PROSTI O SCENA TEATRALA SI EI SA SE GHIFTUIASCA ,,,gindeste cine conduce aceasta lume care merge rau ,,,,,<<BISERICA<<<< de ce merge rau <<<pentru ca te vor mereu fara adevar ,,prost ,,dobitoc ,,si usor manipulabil,,,,acum ceva despre mine AM FOST MULT MAI CRESTIN CA MULTI DINTRE VOI PRIETENI SI AM FACUT MULTA SCOALA PENTRU AFLAREA ADEVARULUI ,,,dupa multe meditatii amaflat....EU SUNT SATANIST si spun cu adevar ca tu esti inselat ,,,,,,,MANIPULAT SI FOLOSIT SCLAV CA ACUM MII DE ANI DAR IN ALT MOD SI ALT FEL ,,,,daca vrei sa scrii ,,iohanisswagner@yahoo.at,,,,,iti stau la dispozitie cu fapte si dovezi cite doresti ,,,sa fi capabil sa suporti adevarul ,,prietene ,,,saracul de tine iti pling de mila ,un Satanist ,

    RăspundețiȘtergere
  50. ma poate ajuta cnv ce este asta ?http://imageshack.com/a/img921/2236/TfESf8.jpg multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  51. ce este ?http://imageshack.com/a/img921/2236/TfESf8.jpg

    RăspundețiȘtergere
  52. ma intrebam ce sint aceste simboluri sau in ce limba este acesta ....:::....:..:......:: pt ca acum 3 ani am corespondat pe chat cu un prieten si cineva a scris intro limba necunoscuta cu semne de punctuatie

    RăspundețiȘtergere
  53. Gradinariu Robert29 iunie 2016 la 14:20

    Ajutor pentru Dreptate si Viata

    Ajutor oameni buni, in Romania, Mafia iudaico-satanisto-francmasona(adunatura nationala si internationala de oficialitati si mafioti) foloseste toate mijloacele ca sa ma schingiuiasca psihic in vederea distrugerii/mortii mele; au subordonate atat organisemele oficiale cat si Crima Organizata si imi controleaza si subjuga toata viata, fara nici un motiv: imi asculta telefonul, mi-a montat camere de luat vederi, microfoane si difuzoare(pt. a scoate diferite sunete) in casa si la vecini, toti vecinii si toate cunostintele mele(inclusiv rudele) sunt subjugate de acesti diavoli, sub amenintari mafiote pentru a executa diferite ordine satanice la adresa mea. Crima Organizata(interlopi locali) ma urmaresc in permanenta(m-au sechestra in propria casa, prin amenintare si teroare mi-au facut imposibila mutarea mea in alta locatie, deoarece la actuala locatie au creat un adevarat mecanism meschin de teroare: galagie/scandal, etc), ma ameninta cu moartea, si ma intimideaza 24h/24, 7 zile pe saptamana. Ceea ce mi se intampla este strigator la Cer, sfideaza toate normele de spiritualitate, legalitate, umanitate, rugamintea mea este sa-mi spuneti cum sa fac sa protestez atat la nivel national, dar mai ales la nivel international(cred ca ar avea mai mult ecou strigatul meu de disperare impotriva turbarii acestei mafii). Va multumesec din suflet si Doamne Ajuta la demascarea si pedepsirea acestui satanism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest mod de torturare psihica si corporala il primesc si eu.ma. numesc Laura traiesc in Zaragoza Spania si e un cosmar ,se numesc printi si printese ai lui Satan.aici vin si din tara o familie Gavrila Nicolae iar aici familia Nae ,deosebiti .curaj curaj multa rabdare si sa scrieti hartie tot ce va doare .nu este joc.o seara buna

      Ștergere
    2. de cand nu v-ati mai luat medicamentele?

      Ștergere
  54. Înainte de a realiza un articol ar trebui sa știi ce inseamna anumite cuvinte, cum ar fi: "satanisumul".
    Cuvânt repetat de multe ori,introdus greșit prin simpla neinformare legata de acel subiect. De exemplu, semnul anarhiei nu este asociat cu satanisumul.
    Satanisumul reprezita un cult /religie care promovează sau venerează asa zisul "diavol".
    Anarhia se refera la spiritul liber al omului.
    In articolul tau, s-a înțeles faptul ca "spiritul liber"= satanism, ceea ce este total gresit.

    RăspundețiȘtergere
  55. Articolul este magnific. Este imbucurator ca cineva a avut timp si a si dorit sa prezinte semnificatia simbolurilor pe care le intalnim aproape zilnic. Luati-l ca atare si nu incercati sa-i dati alte intelesuri decat cel pur informativ. Nu incercati sa legati simbolurile de o credinta anume, ganditi-va ca in istoria omenirii au aparut si disparut multe credinte; simbolurile - majoritatea lor - vin din neolitic sau chiar paleoliticul tarziu si este greu de spus ce credinta aveau acei oameni. Talmudul, biblia, coranul si alte scrieri asemanatoare au aparut la 10-12.000 de ani dupa ce simbolurile prezentate de autor, au fost gravate pe diverse materiale de primii oameni.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.