vineri, 19 septembrie 2008

Horoscop chinezesc pentru anul 2009 -Anul BivoluluiHOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA CAINELUI

-Ani de nastere pentru zodia cainelui : 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
-Personalitati din zodia cainelui : Bill Clinton, Leonard Cohen, Sir Winston Churchill, Steven Speilberg, Mariah Carey si Bertolt Brecht
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : credinta , loialitate , adevar , cultivarea prieteniei.
-Trasaturi negative ale personalitatii : incapatanare , egoism , excentricitate.
-Compatibilitatea cainelui : tigru , cal , iepure.
-Previziuni 2009 : Horoscopul chinezesc pentru caine indica faptul ca persoanele nascute sub acest semn vor avansa in cariera prosfesionala si vor avea mari realizari financiare.Conform Astrologiei chinezesti , cainii se vor confrunta cu schimbari in situatia profesionala in anul 2009.Ei trebuie sa isi planifice cu grija tintele financiare pentru anul bivolului , asfel inca sa obtina castiguri cat mai mari.Casatoria este unul din evenimentele probabile pentru caini in acest an .Pe scurt , pentru caine in anul 2009 dragostea va pluti in aer.
In acest an cainii isi vor ameliora viata prin realizarea unor lucruri noi sau prin renuntarea la anumite aspecte ale vietii lor.Cainii sunt sfatuiti ca in acest an sa isi lase temerile deoparte si sa persevereze in planurile lor.Conform Horoscopului chinezesc pentru caini 2009 este un an al stabilitatii.
Cainii care sunt liberi profesionisti si cei care se ocupa de antrepenoriat vor fi binecuvantati cu noroc in privinta banilor si a statutului social in anul Bivolului.Pe de alta parte , cainii care sunt angajati intr-o cariera profesionala vor beneficia de promovari .
Cainii sunt sfatuiti sa aiba grija in acest an de sistemul lor digestiv , mai ales in septembrie si in decembrie.Cainii nascuti in martie , iunie , septembrie si decembrie pot cadea prada unor boli digestive.
Horoscopul chinezesc pentru caini spune ca prietenia va avea un rol foarte important in anul 2009.Ei isi vor face multi prieteni , care ii vor ajuta in multe etape ale vietii.
In mod global , 2009 va fi un an memorabil pentru cei nascuti in zodia cainelui.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA DRAGONULUI

-Ani de nastere pentru zodia dragonului : 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1972, 1988, 2000
-Personalitati din zodia dragonului : Charles Darwin, Russel Crowe, Lord Archer, Bruce Lee, Vladimir Putin, Christian Dior, Sandra Bullock si Joan Baez.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii :sanatate , inteligenta , onestitate , energie.
-Trasaturi negative ale personalitatii :neloialitate , tendinte tiranice , excentricitate.
-Compatibilitatea dragonului : cocos , maimuta , sobolan , sarpe.
-Previziuni 2009 : Horoscopul chinezesc pentru dragon previzioneaza ca persoanele nascute sub acest semn vor avea o relatie de dragoste infloritoare in 2009.De asemenea , din punct de vedere profesional , ei vor cunoaste o propulsare rapida.
Anul 2009 va fi un an crucial pentru dragoni din perspeciva familiala.Ei sunt sfatuiti sa isi petreaca cat mai multe clipe in sanul familiei , pentru a isi reincarca bateriile.Horoscopul Chinezesc pentru dragon indruma persoanele din aceasta zodie sa isi planifice cu grija investitiile si bugetul pentru 2009.
Pentru acest an se previzioneaza calatorii de afaceri sau de placere pentru multi dintre dragoni .Conform Astrologiei Chinezesti , dragonii vor urca in ierarhia profesionala , daca se straduiesc sa isi urmeze cu strictete planurile si proiectele.Dragonii care isi cauta o slujba vor avea mari sanse in anul Bivolului.
Dragonii se vor bucura in acest an de o crestere a numarului si importantei relatiilor interpersonale.Multi dragoni vor ajunge sa se indragosteasca in anul bivolului.Horoscopul Chinezesc pentru zodia dragonului sfatuieste aceste persoane sa nu isi asume riscuri in timpul iernii , un anotimp in care vor trebui sa fie cat mai precauti.
Succese de mari proportii sunt planificate pentru lunile ianuarie si iunie .Dragonii sunt sfatuiti sa fie cat mai flexibili in acest an , pentru a obtine realizari decisive pentru intreaga lor viata.
Intru totul , anul bivolului pentru dragoni va fi unul al implinirilor , al viselor devenite ralitate.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA CALULUI

-Ani de nastere pentru zodia calului : 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1964, 1978, 1990 , 2002
-Personalitati din zodia calului : Neil Armstrong, Lee Ang, Jakie Chan, Kevin Costner, James Dean, Samuel Beckett, Billy Connolly, Ray Charles, Choplin, Sir Sean Connery si Catherice Cookeson.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : prietenie , veselie , popularitate , straduinta.
-Trasaturi negative ale personalitatii : nerabdare , egoism , individualism , temperament exploziv.
-Compatibilitatea calului : tigru , capra , caine.
-Previziuni 2009 : Conform Horoscopului chinezesc pentru cal , persoanele din aceasta zodie vor avea de facut multe calatorii . 2009 va aduce multe schimbari si rasturnari de situatie pentru cai.Cei care sunt singuri au perspectiva de a intalni o relatie de dragoste de durata.
Din punct de vedere profesional , caii vor trece prin intarzieri ale planurilor sau proiectelor lor.Oamenii din aceasta zodie saunt sfatuiti sa se concentreze , in acest an , asupra carierei profesionale.Horoscopul Chinezesc 2009 sfatuieste caii sa faca un pas inapoi si sa caute ajutorul colegilor pentru a obtine succese profesionale.
Horoscopul pentru cal indica faptul ca persoanele din aceasta zodie vor putea avea probleme de sanatate in acest an , si , de aceea , acestea trebuie sa isi supravegheze cu atentie regimul de alimentatie.Caii sunt indrumati sa adauge alimente sanatoase , naturale in dieta lor zilnica.Intrucat va fi un an de munca intensa , ei vor trebui sa acumuleze cat mai multa energie prin somn .
In ceea ce priveste viata amoroasa , calul va fi coplesit de dragoste de catre partenerul sau de viata. Toate persoanele iubite il vor sprijini pe parcursul acestui an.Membrii familiei ii vor da calului o serie de sfaturi folositoare , care nu trebuie neglijate.
Caii sunt sfatuiti sa nu se aventureze in investitii financiare in 2009.Ei trebuie sa isi planifice cu mare prudenta economiile si sa evite sa acorde imprumuturi mari .
Cu totul , anul bivolului va aduce schimbari majore pentru cal.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA MAIMUTEI

-Ani de nastere pentru zodia maimutei : 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992 , 2004
-Personalitati din zodia maimutei :Celine Dion, Johny Cash, Jennifer Aniston, Julius Caesar, Leonardo da Vinci, David Copperfield, Joe Cocker, Bette Davis, Timothy Dalton si Christina Aquilera.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : succes , inteligenta , inventivitate , buna memorie.
-Trasaturi negative ale personalitatii : tendinta de descurajare si de problematizare ; periculos si vorbaret.
-Compatibilitatea maimutei : sobolan si dragon.
-Previziuni 2009 : Conform Horoscopului Chinezesc pentr maimuta . persoanele din aceasta zodie vor fi insotite de noroc tot timpul anului.Norocul este insa acompaniat de un avertisment : trebuie sa evite sa fie prea increzatoare in sine pe parcursul anului 2009.Ele vor avea un start slab , dar , in cele din urma , se va dovedi a fi unul din cei mai buni ani din viata maimutelor.
Maimutelorvor avea parte de recompense pentru ideile si eforturile lor din 2009.Astrologia Chinezeasca pune in garda , insa , ca prea multe idei in acelasi timp pot afecta viata profesionala . Maimuta va fi binecuvantata in acest an cu o imensa popularitate si cu un sprijin substantial din partea colaboratorilor de munca.
Horoscopul Chinezesc 2009 pentru maimuta previzioneaza ca bolile apartinand de semnul chinezesc al soarelui se vor ameliora in acest an.Cu alte cuvinte , sanatatea maimutelor va inregistra un progres .Persoanele din aceasa zodie sun sfatuite sa isi acorde cat mai mult timp pentru odihna fizica si psihica.
Maimutele vor beneficia de stabilitate in viata amoroasa in 2009.
Intru totul , Anul Bivolului va aduce multa iubire fata de maimuta , in inimile tuturor celor apropiati.2009 poate fi evaluat ca al doilea semn zodiacal norocos al maimutei , intre cele 12 semne ale Astrologiei Chinezesti.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA PORCULUI

-Ani de nastere pentru zodia porcului : 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983 , 1995
-Personalitati din zodia porcului : Ben Elton, Hillary Rodham Clinton, Bryan Adams, Hillary Clinton, Dalai Lama, Ralph Waldo Emerson, Woody Allen, Fred Astaire, Maria Callas si Sir Nowl Coward.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : sinceritate, toleranta , onestitate , sprjin fata de semeni.
-Trasaturi negative ale personalitatii : lacomie , singuratate, impulsivitate .
-Compatibilitatea porcului : capra , iepure.
-Previziuni 2009 : Conform Horoscopului Chinezesc pentru porc , persoanele din acesta zodie vor avea mari oportunitati de succes .Tot ce trebuie este ca ele sa fie pe faza tot timpul , pentru a profita de situatiile favorabile si a le exploata la maximum.Calatoriile sunt un alt element predominant pentru 2009.
Horoscopul Chinezesc 2009 indica faptul ca porcul trebuie sa fie cat mai concentrat in realizarea proiectelor sale.Totodata , el trebuie sa aiba o relatie cordiala cu toti colegii de munca , pentru a beneficia de cat mai mult sprijin in implinirea castigurilor profesionale .2009 se va dovedi a fi un an bun pentru porc in planul relatiilor interpersonale profesionale.
Pe de alta parte , porcul va petrece mult timp in atmosfera placuta a familiei, in 2009.Pe scurt , conform Astrologiei Chinezesti , viata lui sociala va fi nemaipomenit de plina , cantitativ si calitativ.Pentru porcii necasatoriti este recomandat sa isi acorde cat mai mult timp relaxarii.
Horoscopul Chinezesc pentru porc sfatuieste persoanele din aceasta zodie sa fie precaute in acest an vis-a-vis de obiceiurile lor cheltuitoare.Cel mai bine ar fi ca ele sa isi alcatuiasca un buget pentru anul 2009 , pe care sa il respecte cu strictete, intrucat exista posibilitatea sa apara probleme financiare serioase .
Potrivit Horoscopului 2009 , exista mari perspective pentru casatorie pentru multe persoane apartinand de acest semn zodiacal.Dragostea va pluti in aer , iar porcii nu vor trebui sa faca prea mult pentru a avea un an de succes din punct de vedere amoros si relational .
Intru totul , porcul va avea un an fara prea mari dificultati.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA CAPREI

-Ani de nastere pentru zodia caprei : 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003
-Personalitati din zodia caprei : Mark Twain, Robert De Niro, Barbara Walters, Harry Connick Jr., Michael Owen, Bill Gates, John Denver, Mel Gibson, Nichole Kidman, Julia Roberts, Jane Austen si Chow Yun Fat
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : creativitate , pasiune , eleganta , simt artistic
-Trasaturi negative ale personalitatii : timiditate ,vulnerabilitate , pesimism
-Compatibilitatea caprei : cal ,porc , iepure.
-Previziuni 2009 : potrivit Horoscopului Chinezesc pentru capra , persoanele di aceasta zodie se vor simti ca intr-un "montaigne russe" in anul bivolului.Ele vor avea de a face cu multe certuri si discutii , si se vor complace in barfe pe parcursul intregului an.Caprele sunt sfatuite sa nu isi neglijeze sanatatea in decursul lui 2009.
Horoscopul Chinezesc 2009 arata ca berbecii sau caprele chinezesti se vor confrunta cu o mare presiune in viata lor profesioanla.Aceste persoane vor inregistra progrese , dar vor trebui sa munceasca intens pentru a le realiza.Conform Astrologiei Chinezesti , caprele trebuie sa fie cat mai rationale in indeplinirea sarcinilor de serviciu in anul bivolului.
Casatoria este un eveniment care poate avea loc in viata multor capre in anul 2009.Multe persoane din zodia caprei vor intalni dragostea adevarata.Caprele care sunt deja angajate intr-o relatie vor intampina unele probleme datorita diferentelor de opinii cu partenerul.Pentru a evita tensiunile spre sfarsitul anului 2009 , caprele sunt avertizate sa evite sa se increada in oricine.
Horoscopul Chinezesc pentru capra indica faptul ca persoanele din acest semn zodiacal pot avea mari probleme de sanatate daca se angajeaza prea mult in ore suplimentare la serviciu si daca se confrunta cu presiuni prea mari in planul profesional.Pentru 2009 , caprele sunt sfatuite sa nu ia prea multe sarcini asupra lor , ci sa incerce sa se angajeze numai in munci pe care le pot executa cu usurinta.
In plan global , anul bivolului va aduce castiguri pentru capre numai daca acestea isi cantaresc bine actiunile inainte de a le pune in aplicare.2009 le va aduce multe oportunitati de a progresa in toate aspectele vietii lor.Aceste persoane sunt, de asemenea , sfatuite sa nu isi incarce mintea cu ganduri negative.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA TIGRULUI

-Ani de nastere pentru zodia tigrului : 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998
-Personalitati din zodia caprei : Emily Bronte, Agatha Christie, Tony Bennett, Beethoven, Leonardo Dicaprio, Sir Richard Branson, Chuck Berry si Victoria Beckham.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : farmec , curaj , putere , competenta.
-Trasaturi negative ale personalitatii : agresivitate , incapatanare , sensibilitate, imprevizibilitate.
-Compatibilitatea tigrului : caine , dragon , cal.
-Previziuni 2009 : Horoscopul Chinezesc pentr tigru arata ca persoanele din aceasta zodie vor calatori foarte mult in anul bivolului.Fie din placere , fie ca obligatii de serviciu , tigrii vor fi pe drum in cea mai mare parte a anului.Conform Astrologiei Chinezesti , cei mai multi tigri vor fi capabili sa isi demonstreze talentele artistice in anul 2009.Tigrii sunt predispusi in acest an sa aiba schimbari dese de dispozitie , astfel incat sunt sfatuiti sa incerce sa isi pastreze cat mai mult calmul si sa faca apel la rabdare.Schimbarile lor de dispozitie pot fi atat de bruste si de intense incat le pot transforma prietenii in dusmani , si inamicii in amici.
Tigrii sunt sfatuiti sa fie cat mai precauti la ce se intampla in jurul lor , in special la munca , pentru ca exista posibilitatea ca unii cunsoscuti sa conspire impotriva lor.Pentru tigrii care doresc sa isi schimbe locul de munca , 2009 nu le va oferi prea multe sanse , insa acest lucru nu trebuie sa ii impiedice sa incerce cu perseverenta.
Horoscopul Chinezesc pentru tigru indica faptul ca 2009 va fi un an profitabil pentru aceia care au profesiuni liberale (avocati ,doctori , contabili).Agentii imobiliari se pot astepta la o crestere a clientelei in anul bivolului.
Tigrii nascuti vara sau primavara vor aveaun an norocos , pentru ca majoritatea schimbarilor din viata lor vor fi in bine.
Intru totul , anul bivolului poate fi pentru tigru un an al contrastelor si al calatoriilor.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA SARPELUI


-Ani de nastere pentru zodia sarpelui : 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001
-Personalitati din zodia sarpelui : Pierce Brosnan, Casanova, Stephen Hawking, Sir Alexander Fleming, Mahatma Gandhi, Tony Blair, Fyodor Dostoevsky si Gong Li.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : hotarare , romantism , bogatie , profunzime a gandirii
-Trasaturi negative ale personalitatii : neliniste , sarcasm , nesiguranta , amanare.
-Compatibilitatea sarpelui : bivol ,cocos.
-Previziuni 2009 : Horoscopul Chinezesc pentru sarpe arata ca persoanele din aceasta zodie vor avea un an 2009 echilibrat.Nu vor avea conflicte majore nici acasa , nici la serviciu.Conform Astrologiei Chinezesti , serpii se pot astepta la o crestere a prestigiului lor in societate datorita faptelor bune pe care le vor face.Ei sunt sa sfatuiti sa ia in considerare toate oportunitatile care le apar in cale , in toate planurile vietii .In acest an , serpii trebuie sa fie foarte precauti in legatura cu aspectele financiare.
Atasamentul fata de familie si prietenia aratata celor din jur pot ajuta in mare masura serpii in anul bivolului.Pe de alta parte , aceste persoane sunt sfatuite sa fie foarte vigilente la ce se intampla in jurul lor.Horoscopul Chinezesc pentru sarpe indica faptul ca perioada dintre iulie si noiembrie va fi plina de oportunitati pentru activitati sociale.
Serpii nascuti primavara si vara se pot astepta la succese in cariera lor profesionala.Serpii cu profesiuni liberale vor avea parte de o crestere a numarului clientilor , iar cei angajati intr-o companie vor avea mari sanse de promovare.
Intrucat nesiguranta este caracteristica principala a sarpelui , persoanele din aceasta zodie sunt sfatuite sa isi mentina sangele rece si sa isi stapanesca sensibilitatea , pentru a avea rezultate bune de-a lungul anului.Viata lor amoroasa nu va fi nici foarte buna , nici foarte rea.In mare , anul bivolului va fi un an echilibrat pentru serpi.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA COCOSULUI

-Ani de nastere pentru zodia cocosului : 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993
-Personalitati din zodia cocosului : Hayden Christensen, Britney Spears, Catherine Zeta Jones, Rita Coolidge, Craig David, Enid Blyton, Sir Michael Caine, Enrico Caruso, Jean Chretian and Faye Wong.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : curaj , profunzime de gandire , pricepere , harnicie.
-Trasaturi negative ale personalitatii : egoism , aroganta , laudarosenie , agitatie.
-Compatibilitatea cocosului : bivol ,sarpe , dragon.
-Previziuni 2009 : conform Horoscopului Chinezesc pentru cocos , persoanele din aceasta zodie vor avea norocul de partea lor in anul bivolului.Cocosii singuri au mari sanse de a-si gasi sufletul pereche .2009 se arata a fi unul din cei mai buni ani ai cocosilor , tinand cont de faptul ca aceste persoane stiu cum sa isi stapaneasca personalitatea.
Conform Astrologiei Chinezesti , cocosii trebuie sa isi faca cu grija planurile de viitor .Pentru siguranta lor , este bine ca persoanele din zodia cocosului sa examineza cu atentie si in profunzime toate chestiunile tinand de viata lor profesionala.2009 va fi un an incare cocosii vor avea nevoie de un sprijin constant din partea colaboratorilor lor.
Horoscopul Chinezesc pentru 2009 indica ca in acest an cocosii vor fi plini de succes in viata lor amoroasa.Singura greseala pe care o pot face este aceea de a fi prea surescitati , asa incat sunt sfatuiti sa isi pastreze cat mai mult calmul.Multi cocosi singuri isi vor pune pirostriile in 2009.
Din punct de vedere al sanatatii , cocosii nu vor avea probleme in decursul anului bivolului.Singurul risc pentru sanatate poate rezulta din suprasolicitare , astfel incat este necesar sa acorde cat mai mult timp odihnei .Pentru pastrarea conditiei fizice , este indicat sa tina o dieta stricta si sa faca loc fitness-ului in viata de zi cu zi.
Horoscopul Chinezesc pentru cocos arata ca persoanele din acest semn zodiacal trebuie sa fie in 2009 precaute vis-a-vis de aspectul financiar , in special in ceea ce priveste cumparaturile.Intru totul , cocosii vor beneficia de un an favorabil.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA SOBOLANULUI

-Ani de nastere pentru zodia sobolanului : 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996
-Personalitati din zodia sobolanului : George H. Bush, Hugh Grant, Cameron Diaz, T.S. Eliot, Lousi Armstrong, Sammi Cheng, James Baldwin, Clark Gable, Zinedine Zidane si Ursula Andress.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii : generozitate ,ambitie , imaginatie , perseverenta.
-Trasaturi negative ale personalitatii : criticism , suspiciune , manie , sete de putere.
-Compatibilitatea sobolanului : bivol ,dragon , maimuta.
-Previziuni 2009 : Horoscopul Chinezesc pentru sobolan arata ca persoanele din aceasta zodie vor avea in 2009 un an instabil.Este de asteptat ca ele sa fie foarte relaxate in decursul anului , astfel incat nu vor avea multe realizari de contabilizat.Conform Astrologiei Chinezesti , sobolanul este sfatuit sa se astepte ca lucrurile notabile sa aiba loc in propriul lui an.Pentru a avea cat mai multe succese , oportunitatile trebuiesc inhatate din primul momet in care se ivesc.Multi sobolani se pot confrunta in 2009 cu probleme emotionale , asa ca sunt sfatuiti sa se dedice pasiunilor lor pentru a evita stresul emotional.
Ca intotdeuna , si in acest an , sobolanii vor trezi simtamantul de loialitate in ceilalti , obtinand in acest fel oportunitatea de a-si impune propria vointa.Sobolanii ambitiosi , care incearca sa isi realizeze planurile , vor avea de strabatut o cale dificila dar nu imposibila.Pentru mentinerea sanatatii psihice si fizice , sobolanii sunt sfatuiti ca , in acest an , sa incerce sa evite barfele si vorbele pe la spate.
Conform Horoscopului Chinezesc , sobolanii se vor confrunta cu schimabari atat in plan personal , cat si profesional.Exista posibilitatea schimbarii serviciului sau a casei.Viata amoroasa este contradictorie ; este de asteptat ca multi sobolani sa isi puna verighetele , dupa cum multi dintre ei se presupune ca se vor desparti de partenerii lor si vor avea parte de un nou inceput.
Horoscopul Chinezesc pentru sobolan , spune ca cei nascuti in aceasta zodie , cu varste cuprinse intre 24 si 60 de ani , vor fi lipsiti de enrgie pe parcursul intregului an.Ei sunt inclinati sa isi raneasca degetele sau spatele , astfel incat trebuie sa fie atenti la aceste parti ale corpului tot timpul anului.
Intru totul , instabilitatea va caracteriza viata sobolanului in anul bivolului.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA IEPURELUI

-Ani de nastere pentru zodia iepurelui : 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999
-Personalitati din zodia iepurelui : Brad Pitt, Melanie Brown, Thomas Carlyle, Lewis Carroll, Harry Belafonte, David Beckham, Johny Depp, George Eliot, Nicolas Cage, Ingrid Bergman si Emma Bunton.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii :istetime , talent , ambitie , afectivitate
-Trasaturi negative ale personalitatii : conservatorism ,melancolie , superficialitate , ignoranta
-Compatibilitatea iepurelui : caine , porc , capra.
-Previziuni 2009 : Potrivit Horoscopului Chinezesc pentru iepure , persoanele din aceasta zodie au inainte un an bun.Anul bivolului va fi unul excelent pentru iepuri din punct de vedere al vietii amoroase.In acelasi timp, persoanele nascute in aceasta zodie sunt sfatuite sa nu isi asume mari riscuri si sa incerce sa isi stapaneasca emotiile in decursul intregului an.
Horoscopul chinezesc arata ca iepurii vor avea un an mediu in privinta rezultatelor profesionale.Este recomandat sa mentina relatii cat mai cordiale cu colegii de serviciu , in caz contrar putand apare conflicate foarte puternice.
Conform Astrologiei Chinezesti , in 2009 iepurii vor fi pe deplin satisfacuti in viata amoroasa. Partenerii lor de viata vor face totul pentru a-i elibera de stresul perioadelor tensionate.In anul bivolului , iepurii trebuie s se astepte la neintelegeri cu un vechi prieten.
In ceea ce priveste sanatatea , persoanelor din zodia iepurelui se por astepta la cateva boli.Ele sunt sfatuite sa isi ia toate precautiile pentru a evita riscurile accidentelor.Iepuriiisi vor mentine sanatatea in acest an numai prin intermediul dietelor si a exercitiilor fizice.
Horoscopul Chinezesc 2009 indica faptul ca iepurii pot avea parte de multe suferinte in 2009 datorita increderii investite in altii.Cu alte cuvinte , iepurii sunt sfatuiti sa aiba grija la investitiile financiare si la cumpararea proprietatilor.In mare , va fi un an favorabil pentru iepure.

HOROSCOP CHINEZESC 2009 - ZODIA BIVOLULUI

-Ani de nastere pentru zodia bivolului : 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 si 2009 .
-Personalitati din zodia bivolului : Jim Carrey, Robert Altman, Wayne Rooney, Richard Gere, Charlie Chaplin, Melanie Chisholm, Johann Sebastian Bach, Napoleon Banaparte, Andy Lau si Hans Christian Andersen.
-Trasaturi pozitive ale personalitatii :putere , inspiratie , calm , spirit de lider
-Trasaturi negative ale personalitatii : conservatorism , manie , lipsa a sentimentelor , ignoranta
-Compatibilitatea bivolului : cocos , sarpe , sobolan .
-Previziuni 2009 : conform Horoscopului Chinezesc pentru bivol , persoanele din aceasta zodie vor avea un an echilibrat.Ele sunt sfatuite sa nu isi asume riscuri in anul bivolului.Totodata , sunt indrumate sa evite conflictele atat familiale cat si profesionale.
Horoscopul Chinezesc 2009 arata ca bivolul va intalni multe oportunitati de realizare in cariera.Pentru a excela in viata profesionala , trebuie totusi sa isi schimbe unele tactici . Cei care isi doresc o promovare trebuie sa recurg la manevre indraznete.
In privinat vietii amoroase , bivolii vor reusi sa cucereasca inimile persoanelor iubite.Bivolii casatoriti vor avea parte de un sprijin imens din partea partenerilor de viata.
Sanatatea bivolilor va fi in concordanta cu relatiile lor interpersonale.Exista posibilitatea ca sanatatea lor sa aiba de suferit datorita neintelegerilor cu partenerii .Trebuie sa fie foarte grijulii in legatura cu sistemul lor imunitar , intrucat cea mai mica afectiune se poate preschimba intr-o boala grava.
Intru totul , anul bivolului va aduce relatii interpersonale de calitate pentru bivol.Induferent daca este vorba despre relatii profesionale sau personale , bivolul se va bucura de o atmosfera cordiala pe intregul parcurs al anului 2009.In acest an bivolultrebuie sa aiba grija in privinta interpretarii unor fapte din viata personala.

Copyright © diane.ro. 2008 , 2009Alte dictionare pe acest site :
-Dictionar de prenume de la A la Z
-Dictionar de simboluri florale
-Dictionar de abrevieri pe chat si internet

Daca va intereseaza : Previziuni astrologice pentru anul 2009.Horoscop chinezesc si horoscop european pentru anul 2009.

joi, 18 septembrie 2008

LIMBAJUL FLORILOR- DICTIONAR DE SIMBOLURI FLORALE

Limbajul florilorDe sute de ani florile au ascuns intelesuri secrete derivate din mitologie, folclor, religie si din simboluri istorice. Un buchet floral pe care il daruiesti sau pe care il primesti aduce cu el un mesaj codificat special, depinzand de felul florilor sau de culoarea acestuia.
Studiul semnificatiei florilor a devenit in timp o adevarata stiinta, numita floriografie.
Incepand din secolul XVIII, mesajele florilor daruite, bazate pe un limbaj secret  provenit din Turcia, au devenit tot mai populare.
In epoca victoriana in special, alfabetul secret al florilor a capatat o mare amploare.
Florile permiteau utilizarea unui limbaj tainic, prin care se comunicau sentimente care nu ar fi putut fi exprimate prin viu grai.

DICTIONAR DE SIMBOLURI FLORALE


A

-ACANT - arta sau artistic ; arte frumoase ; artificiu
-AFIN - inselatorie
-ALBASTREA - delicatete ; rafinament
-ALOE- ingrijorare , grija
-ALUN - impacare
-AMBROZIE- dragoste impartasita
-AMARANT (Floare vesnica) - fidelitate
-ANASON-reintoarcere a tineretii
-AZALEE - "ai grija de mine" ; pasiune fragila ; stapanire de sine ; simbol chinezesc al feminitatii

B

-BALSAM DE LAMAIE - aduce dragostea
-BEGONIE- prevedere
-BOBOC DE TRANDAFIR ALB - copilarie a unei fete
-BOBOC DE TRANDAFIR ROSU - pura si frumoasa
-BRAD - timp
-BRANDUSA - voiosie ; veselie
-BREBENAC (Vinca) - prietenie timpurie
-BUCHET DE FLORI VESTEDE - dragoste respinsa
-BUCHET DE TRANDAFIRI COMPLET INFLORITI - recunostiinta
-BUJOR - rusine ; timiditate ; manie ; indignare
-BUSUIOC- cele mai bune urari / dorinte ; dragoste ; ura

C

-CACTUS - rezistenta ; caldura ; grandoare
-CALA-dragoste mareata
-CAMELIE- admiratie ; perfectiune ; dar de noroc pentru un barbat ; frumusete ,dragalasenie
-CAMELIE ROZ- "tanjind dupa tine"
-CAMELIE ROSIE- "esti o flacara in inima mea"
-CAMELIE ALBA - "esti adorabila"
-CAPROFOI (Lonicera) -afectiune devotata si generoasa ; dispozitie binevoitoare
-CALDARUSA (Aquilegia) - nebunie
-CALIN (Vibusnum Opulus) - iarna ; varsta
-CAPSUNA - bunatate nemarginita
-CARCIUMAREASA - ganduri de prietenie
-CEDRU - "traiesc pentru tine " ; "gandeste-te la mine"
-CERCELUS (Fuchsia) - bun gust
-CICLAMENA (Cyclamen Auropaeus) - renuntare si ramas bun ; indrazneala , cutezanta
-CIMBRU - putere si curaj ; activitate
-CIUBOTIOCA CUCULUI (Primula Veris) - meditatie ; gratie cuceritoare
-CLOPOTEL (Campanula Rotundifolia) - supunere ; grija
-CONDURUL DOAMNEI (caltunas) (Tropaeolum Triajus) victorie ; victorie in batalie ; dragoste materna
-CORIANDRU - dorinta (carnala)
-CRETUSCA (Spiraea)- nefolositor
-CRIN - puritate
-CRIN ALB - virginitate ; puritate ; maretie ; "este ceva ceresc sa fiu impreuna cu tine"
-CRIN GALBEN - "plutesc in aer(de fericire)" ; fals si vesel
-CRIN PORTOCALIU- ura
-CRIZANTEMA- bucurie ; "esti un prieten / o prietena minunat(a)"
-CRIZANTEMA ALBA - adevar
-CRIZANTEMA GALBENA - dragoste trecatoare
-CRIZANTEMA ROSIE - "iubesc"
-CUCUTA - "voi muri din cauza ta"

D

-DALIE - bun gust ; instabilitate
-DAFIN (Frunza)- putere ; "numai moartea ma va schimba"
-DEDITEL - "nu poti avea nici o pretentie "
-DEGETAR - nesinceritate

E

-EUCALIPT - protectie

F

-FERIGA - sinceritate
-FLOAREA SOARELUI - loialitate ; semetie ; "esti splendid(a)"
-FLOARE DE COLT (Leonipodium Alpinum) - indrazneala ; curaj nobil
-FLOARE DE NU MA UITA - dragoste adevarata ; amintiri ; "nu ma uita"
-FLORI DE MAZARE (Lathyrus Odoratus) -"la revedere" ; plecare ; placere a fericirii

G

-GARDENIE - "esti frumoasa" ; dragoste secreta ; rafinament ; bucurie
-GAROAFA - legatura a afectiunii ; sanatate si energie ; fascinatie ; "vai , biata mea inima "
-GAROAFA ALBA - dulce si draguta/frumoasa ; inocenta ; dragoste pura ; dar de noroc pentru o femeie
-GAROAFA DE CULOARE INCHISA - "DA"
-GAROAFA GALBENA - "m-ai dezamagit ; respingere ; dispret
-GAROAFA PURPURIE- stare capricioasa ; fantezie ; schimbator /schimbatoare
-GAROAFA ROSIE - "inima ma doare din cauza ta " ; admiratie
-GAROAFA ROZ - "nu te voi uita niciodata"
-GALBENEA - alina inima ; grija ; cruzime ; gelozie ; sentiment sacru
-GHIRLANDA DE TRANDAFIRI - rasplata a virtutii
-GLADIOLA - dragoste la prima vedere ; tarie de caracter ; generozitate
-GRAUSOR (Ranunculus Ficaria) - fericire de a sosi
-GURA LEULUI (Antirrhinum Majus) - "nu" ; inselaciune ; doamna gratioasa ; presupunere
-GUTUIE - tentatie

H

-HORTENSIE - graba ; parere de rau ;floare dedicata lui Apolo

I
-IARBA - subordonare ; utilitate
-IARBA FETEI (Chrysanthemum Parthenium) - protectie
-IARBA NEAGRA (Catluna Vulgaris) - noroc ; protectie ; admiratie ; singuratate
-IASOMIE (Jasmisnus) - politete ; bogatie ; gratie si eleganta
-IEDERA - fidelitate ; prietenie ; afectiune ; casatorie
-IENUPAR - protectie ; sprijin , ajutor
-ILICE (Ilex) - dorinta de bine ; aparare ; fericire domestica ; prevedere
-IN - simbol domestic ; soarta ; "apreciez bunatatea ta "
-IRIS - credinta ; speranta ; intelepciune si valoare ; elocventa ; "complimentele mele"
-ISOP (Hyssopus Officialinis) - curatenie ; alunga spiritele rele
-IZMA - caldura a sentimentelor


L

-LALEA - faima ; caritate ; declaratie de iubire
-LALEA (in culori variate) - ochi frumosi
-LALEA GALBENA - dragoste fara speranta
-LALEA ROSIE - "crede-ma " ; declaratie de dragoste
-LAUR - ambitie ; glorie
-LACRAMIOARA - dulceata ; intoarcere la fericire ; puritate perfecta ; umilinta
-LAMAIE - energie ; vioiciune ; picanterie
-LAMAITA (Lippia Citridora) - atrage sexul opus
-LEVANTICA - devotament
-LILIAC - prima iubire
-LOBELIE - rea vointa

M

-MAC - somn etern ; uitare ; imaginatie ; extravaganta
-MAC ALB - consolare ; somn
-MAC GALBEN -bogatie ; succes
-MAC ROSU - placere ; extravaganta
-MAGNOLIE - dulceata ; frumusete ; dragoste de natura ; noblete ; demnitate ; frumusete splendida
-MARGARETA - inocenta ; dragoste credincioasa ; credinta ; simplitate
-MACES (Rosa Canini) - poezie ; "am rani de vindecat"
-MAR (Floare) - preferinta ; noroc
-MENTA - protectie impotriva bolii ; caldura a sentimentelor ; virtute
-MICSANDRA - legaturi afective
-MIGDAL (FLOARE) - speranta ; farmec al iubitului/iubitei
-MIMOZA - sensibilitate
-MIRT - dragoste ; dragoste in absenta ; amintire ; simbol evreiesc al casatoriei
-MUSCATA - prietenie ; preferinta ; melancolie ; stupiditate ; nebunie
-MUSCHI - dragoste materna ; caritate
-MUSETEL - energie in dusmanie

N

-NALBA - ambitie feminina ; fecunditate
-NARCISA (Narcissus Jonquilla) - egoism ; stima de sine ; "iubeste-ma" ; afectiune reciproca ; dorinta ; simpatie
-NARCISA GALBENA - respect ; deferenta ; dragoste nerasplatita ; inselaciune
-NEMTISOR DE MUNTE (Delphinium) - imaterialitate
-NUFAR - puritate a inimii

O

-OCHIUL BOULUI- dragoste ; gratie , eleganta
-OLEANDRU (Nerium) - atentie ; prevedere
-ORHIDEE - dragoste ; frumusete ; rafinament

P

-PALMIER , FRUNZE - victorie si succes
-PANSELUTA - ingandurare ; iubire
-PADUCEL (Crataegus) - speranta
-PAPADIE - dorinte devenite realitate ; credinta ; fericire
-PATRUNJEL - sarbatori , sarbatoriri
-PELIN - absenta
-PETUNIE - resentiment ; furie ; "prezenta ta ma alina" ; "nu dispera niciodata"
-PIERSIC , FLOARE - longevitate ; "sunt prizonierul tau "
-PIN - speranta ; mila
-PINTENAS (Delphinlum) nestatornicie ; frivolitate
-PINTENUL COCOSULUI - bucurie ; ingratitudina ; copilarie ; dorinta de imbogatire
-PIPER ROSU - compasiune
-PORTOCAL - generozitate
-PORTOCAL , FLORI - intelepciune ; puritate ; dragoste eterna ;
-PORUMB-bogatie
-PRIMULA - "nu pot trai fara tine" ; prima tinerete ; dragoste timpurie

R

-ROSTOPASCA (Chelidinium Majus)- bucurie de a veni
-ROZMARIN - amintire ; atasament ; fidelitate

S

-SALCAM GALBEN (Cytisus Laburnum) abandonat(a) ; frumusete ganditoare
-SALVIE - intelepciune ; viata lunga ; virtute domestica
-SALVIE ALBASTRA - "ma gandesc la tine"
-SCORTISOARA - "norocul meu esti tu "
-SECAREA - demn(a) de toata lauda ; putere
-SMIRNA - multumire
-SMOCHIN - certa , contrazicere
-SOC - harnicie , sarguinta
-SORBESTREA (Sanguisorba Officinalis) - inima vesela
-SOVARV - veselie si fericire ; imbujorare a fetei (din rusine /timiditate)
-STUF -indiscretie ; docilitate
-SOFRAN - atentie la excese
-STEJAR -simbol nordic al vietii si nemuririi
-STEJAR , FRUNZE - curaj


T


-TISA - parere de rau
-TRANDAFIR ALB - dragoste eterna ; inocenta ; ceresc ; secret si tacere
-TRANDAFIR (FARA SPINI) - dragoste la prima vedere
-TRANDAFIR GALBEN - prietenie ; gelozie
-TRANDAFIR NEGRU - moarte
-TRANDAFIR ROSU - iubire ; "te iubesc"
-TRANDAFIR ROSU CU ALB - impreuna ; unitate
-TRANDAFIR ROZ - fericire perfecta : "te rog , crede-ma "
-TRANDAFIR (UN SINGUR FIR) INFLORIT COMPLET - "te iubesc" ; "inca te mai iubesc"
-TREMURATOARE (Briza Media) - agitatie
-TRIFOI ALB (Trifolium Repens) - inima usoara
-TRIFOI (CU PATRU FOI) - noroc ; "fii a mea " , "fii al meu"
-TUBEROZA - placere periculoasa

U

-ULM - demnitate
-USTUROI - curaj ; putere

V
-VALERIANA - dispozitie adaptabila
-VIOLETA - modestie ; credinta
-VASC - "saruta-ma" ; afectiune ; "inving dificultatile " ; planta sacra in India , planta magica a Druizilor

Z

-ZAMBILA SALBATICA - umilinta ; constanta
-ZAMOSITA (Hibiscus) - frumusete delicata
-ZARNA (umbra noptii) (Solanum Nigrum) adevar
-ZOREA - afectareCopyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Legendele si miturile florilor 

Florile preferate iti destainuie personalitatea 

Floarea de ghiocel – Legenda, mit , simbol

marți, 16 septembrie 2008

Dictionar de prenume -Litera B

Numele unei persoane poate influenta felul in care se percepe si in care este perceputa de cei din jur.El poate reflecta credinta , cultura sau filozofia de viata a parintilor.Acest dictionar onomastic isi propune sa fie o cale accesibila de descifrare a semnificatiei ascunse de etimologia numelor.

B

-Babe-diminutiv al numelui Barbara
-Babette-nume de provenienta franceza , diminutiv al lui Barbara sau Elisabeth
-Baldassare- nume italian de origine Babiloniana , cu sensul de “Baal apara regele”
-Baldwin-nume originar din franceza veche si din germana veche cu sensul de “indraznet , prieten viteaz”
-Baltazar- nume de origine Babiloniana , cu sensul de “Baal apara regele”
-Balthasar-nume de origine Babiloniana , cu sensul de “Baal apara regele”
-Bambi-nume de origine italiana , diminutiv din Bambina =fata, fetita
-Baptista-nume de origine latina si greaca, derivat din verbul “a inmuia , a scufunda”
-Baptiste- nume de origine latina si greaca, derivat din verbul “a inmuia , a scufunda”
-Barbara-nume de extractie latina , insemnand “femeie straina”
-Barnabas-din greaca veche si din aramaica , cu sensul “fiu al consolarii”
-Barnes-nume din engleza veche , cu intelesul “aproape de hambare”
-Barnett-nume din engleza veche , cu sensul de “curatire prin ardere”
-Barney-forma diminutiva a lui Barnabas sau Barnaby
-Barry-nume de origine irlandeza si galeza , cu sensul “cu parul frumos”
-Barbu-de la “barba” sau din numele Barbara
-Bart-prescurtare pentru Bartholomew , Barton , Bertram
-Bartholomeu- din numele ebraic “Bartholmai” , cu sensul de “Fiul lui Tholmai”
-Bartholomew- din numele ebraic “Bartholmai” , cu sensul de “Fiul lui Tholmai”
-Bartolomeu-din numele ebraic “Bartholmai” , cu sensul de “Fiul lui Tholmai”
-Barton- din engleza veche , cu sensul de “asezare a orzului”
-Bartram-nume de origine scandinava , semnificand “corb stralucitor”
-Basil-nume din greaca veche , cu intelesul de “regesc , maiestuos”
-Bastian-prescurtare pentru Sebastian (din greaca veche , insemnand “din Sebastia”)
-Battista-nume de origine italiana , semnificand “botezator”
-Baxter-din engleza veche , cu semnificatia “brutar”
-Bazil- nume provenit din greaca veche , cu intelesul de “regesc , maiestuos”
-Beatrice-nume de provenienta latina , insemnand “calator (prin viata) , binecuvantat”
-Beau-nume de origine franceza , cu sensul de “frumos , iubit , aratos”
-Beaumont-nume originar din franceza veche , semnificand “munte frumos”
-Beck-nume de origine norvegiana , cu sensul de “curent de apa , rau”
-Becky-diminutiv din Beck
-Bee-diminutiv a lui Beatrice
-Begonia-din floarea cu acelasi nume
-Belinda-din germana veche cu semnificatia de “mestesugit” , sau din combinatia francezului Belle (frumoasa) cu numele Linda
-Belisario-nume de origine spaniola si greceasca , cu sensul de “om al sabiei , spadasin”
-Bella-nume italian de origine latina , insemnand “frumoasa”
-Bellamy-nume originar din franceza veche cu sensul de “ prieten aratos/ frumos “
-Belmont-din franceza veche , insemnand “munte frumos”
-Ben-nume de origine ebraica semnificand “fiu” ; prescurtare pentru Benjamin , Benedict , Bennet
-Benedict-nume de origine latina cu semnificatia de “binecuvantat”
-Beniamin-din numele ebraic “Beniamin”, cu sensul de fiul mainii drepte , fiu al sudului , fiul batranetii mele”
-Benita-nume francez si spaniol de extractie latina , cu sensul “binecuvantata”
-Benjamin-nume de origine ebraica , cu intelesul de “fiu al mainii drepte , fiu al sudului , fiul batranetii mele”
-Bennet-forma medievala a numelui Benjamin
-Benone-din ebraicul Benoni , cu sensul de “Fiul suferintei”
-Benoni- din ebraicul Benoni , cu sensul de “Fiul suferintei”
-Benvenuto-din italianul “bine venit , bun venit”
-Berenice-nume de extractie greaca , insemnand “aducatoare a victoriei”
-Bergen-nume din germana veche , cu sensul de “munte”
-Bernadette-din germana si franceza veche , cu sensul de “urs puternic , viteaz”
-Bernadine- din germana si franceza veche , cu sensul de “urs puternic , viteaz”
-Bernard-nume originar din franceza veche si din germana veche , cu sensul de “urs viteaz , puternic”
-Bernhard- nume originar din franceza veche si din germana veche , cu sensul de “urs viteaz , puternic”
-Berry-nume din engleza veche , cu sensul de “baca”
-Bert-nume originar din engleza veche , semnificand “vestit , faimos”
-Berta- nume din germana veche , cu sensul de “vestit ,faimos”
-Bertha-nume din germana veche , cu sensul de “vestit ,faimos”
-Berthe- nume din germana veche , cu sensul de “vestit ,faimos”
-Berthold- nume germanic cu intelesul de “glorie a stapanirii”
-Bertina-diminutiv al numelor Bertha , Berta
-Bertold-nume germanic cu intelesul de “glorie a stapanirii”
-Bertram-nume originar din franceza si germana veche , insemnand “corb stralucitor , faimos”
-Bertrand-nume de extractie germanica cu sensul de “scut glorios”
-Beryl-nume de origine greaca insemnand “piatra semipretioasa verde deschis”
-Bess- nume scurt pentru Elizabeth
-Bessie-diminutiv pentru Bess sau Elizabeth
-Beth-nume de origine ebraica , cu sensul de “casa” ; prescurtare pentru numele Elizabeth
-Betsy-prescurtare a numelui Elizabeth
-Bettina-diminutiv al numelui Elizabeth
-Betty- diminutiv al numelui Elizabeth
-Beverly- nume din engleza veche , cu sensul de “ rau al castorului’
-Beyonce-nume contemporan , inventat , fara origini cunoscute
-Bianca-nume de origine italiana , cu sensu de “alb , pur”
-Biff-nume de originr americana , din verbul “a lovi , a bate”
-Bill-nume scurt pentru William
-Birgit-nume de provenienta norvegiana , insemnand “cea inaltata”
-Bjorn-nume scandinav cu sensul “urs”
-Black-nume de extractie englezeasca veche , insemnand “piele intunecata”
-Blanche-nume din germana si franceza veche , cu semnificatia “alb , pur”
-Blaise-nume de origine latina si franceza insemnand “balbaiala , sasaiala”
-Blake-nume din engleza veche , “cu sensul de “negru”
-Blanco-nume spaniol insemnand “alb”
-Bo-prescurtare pentru Beauregard , Robert
-Bob- prescurtare a numelui Robert
-Bobbie- diminutiv al numelui Robert
-Bobby-diminutiv al numelui Robert
-Bogdan-nume de origine slava , insemnand “darul lui Dumnezeu”
-Bogdana-femininul pentru Bogdan
-Bolivar-nume de origine spaniola , cu sensul “puternic , de razboi”
-Boniface-nume de extractie latina , cu sensul de “norocos , sub bune auspicii”
-Bonifaciu- nume de extractie latina , cu sensul de “norocos , sub bune auspicii”
-Bonita-nume de provenienta spaniola , insemnand “draguta , frumoasa”
-Bonnie-nume de extractie scotiana , cu semnificatia “frumoasa , fina , draguta”
-Boone-nume din latina si franceza veche , semnificand “bun”
-Boris-nume de origine turco-tatara si rusa insemnand “mic ; gloria luptei”
-Brad-nume din engleza veche insemnand “larg , lat”
-Bradley-nume din engleza veche , cu sensul de “pajiste larga”
-Bradut-diminutiv din arborele brad
-Brandon-cu sensul de “deal impadurit”
-Breanna- nume de origine celtica, irlandeza si galeza , insemnand “nobil , inalt”
-Brenda-nume de origine norvegiana , cu semnificatia “sabie”
-Brendan-nume de origine irlandeza , galeza si celtica , semnificand “print”
-Brett-nume de extracie latina , cu sensul “din Britania”
-Brandus-din Brandusa , floare
-Brandusa-din floarea cu acelasi nume
-Brian-nume de origine celtica, irlandeza si galeza , insemnand “nobil , inalt”
-Brianna-femininul pentru Brian
-Brice-nume originar welsh-a , inemnand “punctat”
-Brigita-nume celtic cu semnificatia de “inalta”
-Brigitte- nume celtic cu semnificatia de “inalta”
-Britney-varianta a numelui Brittany
-Brittany-nume originar din latina , insemnand “din Britania , Marea Britanie”
-Broderick- nume din germana veche , cu sensul “putere faimoasa”
-Brody- nume de origine irlandeza , insemnand “sant , groapa”
-Brogan-nume de proveniena galeza si irlandeza , semnificand “pantof incapatanat”
-Bronson-nume din engleza veche , cu sensul “fiu al omului castaniu”
-Brooks-nume din germana si engleza veche , semnificand “apa , izvor mic”
-Bruce-nume din franceza normanda desemnand un loc geografic
-Bruna- nume de origine germana veche , cu sensul “cu pielea bruna , cu parul brunet”
-Brunhilda-nume originar din germana veche , cu semnificatia “gata pentru batalie”
-Bruno- nume de origine germana veche , insemnand “maro , castaniu”
-Brunhilda- nume germanic cu sensul de “armura de lupta”
-Bryan-varinat a lui Brian
-Bud-nume din engleza veche , semnificand “frate”
-Buffy- diminutiv informal pentru Elizabeth
-Bujor-din floarea cu acelasi nume
-Bunny-porecla derivand din nume incepand cu litera B , precum Barbara
-Burt-forma scurta a numelui Burton
-Burton-nume din engleza veche , cu sensul “loc fortificat”

Dictionar de prenume de la A la Z . Nume care incep cu litera : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZCopyright © diane.ro. 2008-2013

duminică, 14 septembrie 2008

Dictionar de prenume -Litera A

Numele unei persoane poate influenta felul in care se percepe si in care este perceputa de cei din jur.
El poate reflecta credinta, cultura sau filozofia de viata a parintilor.
Acest dictionar onomastic isi propune sa fie o cale accesibila de descifrare a semnificatiei ascunse de etimologia numelor.

A


-Aaron-nume de origine ebraica (“gura “ , “profet”) semnificand “ fantana puterii”
-Abbey-forma scurta a numelor Abbot , Abelard , Abner
-Abbot-nume din engleza veche cu sensul de “parinte , preot”
-Abdul-nume de origine araba insemnand “servitor”
-Abdulah-nume de origine araba cu intelesul “servitorul Domnului”
-Abe-forma scurta a numelor Abner , Abraham
-Abel-nume de origine ebraica insemnand “respiratie , vapori” ; poate proveni si dintr-un cuvant asirian cu intelesul de “maduva” ; numele cel de-al doilea fiu al lui Adam si al Evei
-Abelard-din cuvantul din germana veche “Adalhard” , cu sensul de “putere nobila” ; poate deriva si din numele Abel , sau in numele spaniol Abelardo din cuvantul “abeja” , adica “albina”
-Abigail-nume de origine ebraica cu sensul de “tata/ parinte al inaltarii”
-Abner-nume de origine ebraica cu intelesul de “tata al luminii”
-Abraham- numele ebraic “Abraham” inseamna “Tatal marii multimi”
-Ace-nume de origine engleza cu sensul de “numarul unu” , “cel mai bun”
-Achilleus-nume grec al celebrului luptator din razboiul troian
-Achim-din numele ebraic “”Iehoiachim” cu intelesul de “Dumnezeu sa inalte”
-Ada-varianta a numelui biblic ebraic “Adah”= impodobire” , sau prescurtare a numelor Adela , Adele , Adeline , Adelaide
-Adalbert-nume germanic cu sensul de “glorie nobila”
-Adam-din numele ebraic “Adam” cu sensul de “Rosu” , “Pamant rosu” ; numele primului om creat de Dumnezeu
-Adar-nume de origine ebraica cu intelesul de “nobil”
-Addy-nume de origine teutonica cu sensul de “care inspira respect/teama “ , “nobil”
-Adel-nume de origine ebraica si din germana veche cu intelesul de “Domnul este etern” , “nobil”
-Adela-nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adele- nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adelie- nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adelin- nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adelina- nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adeline- nume de origine ebraica semnificand “nobil , delicat , fin”
-Adelph-nume francez masculin de origine greaca , cu intelesul de “frate”
-Adi-prescurtare a numelui Adrian
-Adina-nume de origine ebraica cu intelesul de “nobil , gingas , delicat”
-Adler-nume din germana veche cu semnificatia de “vultur”
-Admon-nume de origine ebraica cu intelesul de “pamant” (din aceeasi radacina ca si Adam)
-Adolf-nume din germana veche cu sensul de “lup nobil”
-Adolfo- nume din germana veche cu sensul de “lup nobil”
-Adolph- nume din germana veche cu sensul de “lup nobil”
-Adonia-nume din greaca veche semnificand “foarte frumoasa”
-Adonis-nume de origine greaca , cu sensul de “aratos , chipes”
-Adrian-provine din numele latin “Hadrianus” (de la Marea Adriatrica) cu semnificatia de “barbat din nordul Italiei”
-Adriana- provine din numele latin “Hadrianus” (de la Marea Adriatrica) cu semnificatia de “barbat din nordul Italiei”
-Adrienne- provine din numele latin “Hadrianus” (de la Marea Adriatrica) cu semnificatia de “barbat din nordul Italiei”
-Afrodita-nume de provenienta greceasca insemnand “spuma” ; nume zeitei grecesti a dragostei nascuta din spuma marii
-Agapia-nume de origine greaca semnificand “dragoste , afectiune”
-Agate- din grecescul “Aghate” , adica “buna , onorabila”
-Agatha-nume de origine greaca cu sensul de “buna , onorabil a“
-Agathon- din grecescul “Aghate” , adica “bun , onorabil”
-Agata-din grecescul “Aghate” , adica “buna , onorabila”
-Aglaia-nume grecesc cu intelesul de “stralucita”
-Agnes-nume de origine greaca cu sensul de “pur , sfant”
-Ahile-nume provenit din grecescul Achilleus , eroul troian
-Ahmed-din limba araba , cu sensul de “laudat”
-Aida-nume italian derivat fie din latina cu sensul “distins , de ajutor” , fie din araba cu semnificatia de “dar , rasplata”
-Aime-nume de origine latina cu semnificatia de “iubita”
-Aisha-nume arab cu sensul de “in viata si sanatos/bine”
-Akela-nume provenit din germana veche cu sensul de “nobil”
-Al-prescurtare a numelui Alexnadru
-Alain- nume francez de origine galica avand in germana veche intelesul “pretios”
-Alan- nume de origine galica avand in germana veche intelesul “pretios”
-Albert- nume germanic cu sensul de “glorie nobila”
-Alberta- nume germanic cu sensul de “glorie nobila”
-Albertina- nume germanic cu sensul de “glorie nobila”
-Albina- nume de provenienta latina cu sensul “alb”
-Albrecht- nume germanic cu sensul de “glorie nobila”
-Aldo-nume de origine italiana si din germana veche , cu intelesul de “batran , in varsta”
-Aldous-varianta a numelui Aldo de origine italiana si din germana veche , cu intelesul de “batran , in varsta”
-Alec-prescurtare a numelui Alexander sau Alecu
-Alecu- provenit din numele Alexandru
-Alejandro-nume spaniol , din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor”
-Alena-nume provenit din greaca si latina ; nume rusesc derivat din Magdalena si Elena
-Alesia-nume de provenienta greaca insemnand “ajutor”
-Alessandra- nume spaniol sau italian , din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor”
-Alex-prescurtare pentru Alexandru sau Alexander
-Alexander- din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor” sau “aparatorul barbatului “ , “razboinic”
-Alexandra- din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor” sau “aparatorul barbatului “ , “razboinic”
-Alexandrina- din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor” sau “aparatorul barbatului “ , “razboinic”
-Alexandru-din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor” sau “aparatorul barbatului “ , “razboinic”. Vezi mai multe in articolul Numele Alexandru / Alexandra - Semnificatie, origine, numerologie
-Alexei- nume slav din grecescul “Alexandros” , adica “barbat de ajutor” sau “aparatorul barbatului “ , “razboinic”
-Alexis-nume din greaca veche , cu sensul de “aparator” , “protector”
-Alfie-din Alfio , nume de origine italiana cu intelesul de “alb”
-Alfio-nume de origine italiana cu intelesul de “alb”
-Alfons- nume de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie”
-Alfonsine- nume de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie
-Alfonso-nume de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie”
-Alfred-vechi nume englezesc si germanic insemnand “intelept”
-Alfreda-femininul pentru Alfred
-Algernon-nume originar din franceza veche cu intelesul de “care poarta mustata”
-Ali-nume de orgine araba semnificand “inalt’ , “ridicat in slavi”
-Alice-nume provenit din germana veche cu sensul de “nobila , fire inaltatoare”
-Alicia- nume provenit din germana veche cu sensul de “nobila , fire inaltatoare
-Alin-din verbul “ a alina” ; nume provenit din greceste cu sensul “lumina”
-Alina-femininul pentru Alin
-Alison-nume originar din engleza veche , cu intelesul “fiu de nobil”
-Alistair-nume de origine greaca , semnificand “aparator al barbatului”
-Aliyah-nume de provenienta ebraica insemnand “rasarind , urcand”
-Alla-varianta a numelui Ella
-Allen-nume de origine galica , avand in germana veche intelesul “pretios”
-Allie-nume provenit din Alfreda , Alice , Alison
-Alma- nume de origine latina, ebraica , araba insemnand “crestere , ingrijire , suflet , tanara femeie”
-Alonso- nume de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie”
-Alonzo- nume de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie”
-Alphonse- nume francez de origine germana cu sensul de “gata/pregatit pentru batalie”
-Althea-nume de originr greceasca insemnand “planta vindecatoare/medicinala”
-Alvin-nume originar din engleza veche , semnificand “spiridus , fiinta supranaturala “ , “prieten”
-Amalia- nume din germana veche , cu intelesul de “harnic”
-Amalio-nume din germana veche cu intelesul de “harnic”
-Amadeus-nume de origine latina cu sensul de “iubirea Domnului”
-Amanda-nume de provenienta latina insemnand “adorabila , facuta pentru a fi iubita”
-Amarilla-nume de origine spaniola cu semnificatia de “galben”
-Amber-nume de origine araba , cu sensul de “ambra”
-Ambrose-nume originar din greaca veche , cu sensul de “nemuritor”
-Ambrosine-femininul pentru Ambrose
-Amelia- nume din germana veche , cu intelesul de “harnic”
-Amir-masculinul pentru Amira
-Amira-nume de origine araba si ebraica , insemnand “printesa sau panus de porumb”
-Amos-nume de origine ebraica , cu sensul de “a purta”, “nascut de Dumnezeu”
-Amy-nume originar din latina si din franceza veche cu sensul de “iubita”
-Ana-din numele ebraic “Hanna” , insemnand “indurare”. Mai multe detalii in articolul Numele Ana -Semnificatie si etimologie
-Anabell-combinatie a numelor Anna si Bell
-Ana-Maria-format prin combinarea numelor Ana si Maria
-Anastasia- din cuvantul grecesc “anastasis” , semnificand “inviere”
-Anastasios-din cuvantul grecesc “anastasis” , semnificand “inviere”
-Anatol- nume de origine greaca cu sensul de “zori de zi”
-Anatole-nume de origine greaca cu sensul de “zori de zi”
-Anca-nume provenit din Ana
-Andra-nume din grecescul “Andreas” ,"Andrei", cu sensul de “barbat”
-Andre- nume francez de origine greaca , insemnand “barbat”
-Andrea- din numele grecesc “Andreas” , adica “barbat”
-Andreas-nume de origine greaca , insemnand “barbat”
-Andreea- din numele grecesc “Andreas” , adica “barbat”
-Andrei-din numele grecesc “Andreas” , adica “barbat”. Vezi articolul Semnificatia numelui Andrei / Andreea - Origine, etimologie, numerologie, religie
-Andrew- nume anglo-saxon de origine greaca , insemnand “barbat”
-Androkles-nume grecesc cu sensul de “gloria barbatului”
-Andromeda-nume grecesc , cu semnificatia de “sfatul barbatului”
-Andronikos-nume grecesc cu sensul “victoria barbatului”
-Andy-diminutiv al numelui Andrei , Andrew
-Aneta-nume proveni din Ana
-Angel-nume de origine greaca , cu intelesul de “mesager” , “mesager al Domnului”
-Angela-femininul pentru Angel
-Angelica-diminutiv pentru numele Angela
-Angelina- nume de origine greaca , cu intelesul de “mesager” , “mesager al Domnului”
-Anghel- nume de origine greaca , cu intelesul de “mesager” , “mesager al Domnului”
-Angi-prescurtare a numelui Angela
-Angus-nume de origine celta , cu semnificatia “ o singura sansa”
-Ani-prescurtarepentru Anisoara
-Ania-nume de origine slava insemnand “gratie”
-Anicuta-diminutiv al numelui Ana
-Anisoara- diminutiv al numelui Ana
-Anita-diminutiv spaniol pentru Ana
-Anna- din numele ebraic “Hanna” , insemnand “indurare”
-Anselm-din germana veche , cu intelesul “Domnul este casca de aparare”
-Anthea-nume de proveniena greaca cu sensul de “inflorita , plina de flori”
-Anthony-nume anglo-saxon provenit din “Antonius” , cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Antoaneta- din “Antonius” , cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Antoin- nume francez cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Antoinette-nume francez cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Anton- provenit din numele latinesc “Antonius” , cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Antonia- provenit din numele latinesc “Antonius” , cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Antonio-masculinul pentru Antonia
-Antoniu- provenit din numele latinesc “Antonius”
-Antonius-nume latin cu sensul “de nepretuit , de mare valoare”
-Aphrodite- nume de provenienta greceasca insemnand “spuma” ; nume zeitei grecesti a dragostei
-Apollo-nume din greaca veche , cu intelesul de “distrugator”
-Apostolos-nume de origine greaca , cu sensul de “apostol, discipol”
-Apostol- nume de origine greaca , cu sensul de “apostol, discipol”
-Arabella-nume de provenienta latina insemnand “care se roaga “ ; totodata , posibila varianta a lui Anabella
-Archer-nume de origine latina , cu intelesul de “arcas”
-Archie-precurtare a numelui Archibald sau Archie
-Archibald- nume germanic cu semnificatia de “pur si simplu indraznet”
-Aretha-nume de provenienta greceasca insemnand “excelenta , sau drept , cinstit”
-Argentina-nume provenit din cuvantul latin argint
-Arghir- din greaca veche , cu sensul de “argint”
-Arghiris-din greaca veche , cu sensul de “argint”
-Ariadna- nume de provenienta greceasca cu sensul de “cel mai sfant”
-Aristide-din numele grecesc “Aristeides” , insemnand “”cel mai frumos”
-Aristides- din numele grecesc “Aristoteles” , cu sensul de “cel mai bun scop”
-Aristotel-din numele grecesc “Aristoteles” , cu sensul de “cel mai bun scop”
-Arlene-nume posibil originar din Arlen , care in irlandeza galeza inseamna “juramant , promisiune”
-Armand-nume de origine franceza , provenit din cuvantul din germana veche Herman” , cu intelesul de “soldat”
-Armstrong-nume de origine engleza, semnificand “razboinic puternic”
-Arnaud-nume francez , varianta a lui Arnold
-Arnold-nume originar din franceza veche si din germana veche , cu sensul de “conducatorul vulturului”
-Aron-din numele ebraic “Aaron” adica “gura” , “profet” , cu intelesul de “fantana a puterii” ; numele fratelui mai mare a lui Moise
-Arsenie-nume de origine greaca cu sensul de “masculin”
-Arsenio-de origine spaniola si greaca , cu semnificatia de “ masculin”
-Art-nume din mitologia irlandeza (Art Oenfer=Art cel singur) ; prescurtare a numelui Arthur
-Artemis-nume al zeiei grecesi a lunii, vanatorii si castitatii
-Artemiza-nume de origine spaniola si greceasca insemnand “perfect”
-Arthemisia- nume de origine spaniola si greceasca insemnand “perfect”
-Arthur- din numele celtic “artos”=urs , sau dintrun cuvanr irlandez-galic semnificand “piatra”
-Artur-din numele celtic “artos”=urs , sau dintr-un cuvant irlandez-galic semnificand “piatra”
-Asia-nume de provenienta greaca insemnand “rasarit de soare”
-Asiza- nume de origine araba , cu intelesul de “atotputernic”
-Aspasia-nume grecesc cu intelesul de “placuta”
-Aston-nume din engleza veche , cu sensul de “oras din est”
-Astrid- nume de origine scandinava semnificand “frumoasa zeita”
-Atanasia- nume grec , cu semnificatia de “viata eterna”
-Atanasie-masculinul pentru Atanasia
-Atena- nume de provenienta greceasca insemnand “intelept” ; zeita greceasca a intelepciunii
-Athanasia- nume grec , cu semnificatia de “viata eterna”
-Athanasios-nume grec , cu semnificatia de “viata eterna”
-Athena- nume de provenienta greceasca insemnand “intelept” ; zeita greceasca a intelepciunii
-Attila-nume ungar cu sensul “parintesc , ca un tata”
-Audrey-nume din engleza veche cu sensul de “nobila putere”
-August- nume din latina , semnificand “maret , magnific”
-Augusta-femininul pentru August
-Augustin- nume din latina , semnificand “maret , magnific”
-Augustina-femininul pentru Augustin
-Augustine-nume francez din latina , semnificand “maret , magnific”
-Aura-nume originar din cuvantul latinesc Aurum=aur
-Aurel- provenit din numele latinesc “Aurelius” (Aurum=aur)
-Aurelia- provenit din numele latinesc “Aurelius” (Aurum=aur)
-Aurelian-provenit din numele latinesc “Aurelius” (Aurum=aur
-Aurelio-masculinul pentru Aurelia
-Aureliu- provenit din numele latinesc “Aurelius” (Aurum=aur)
-Aurica-diminutin pentru Aurelia sau Aurora
-Aurora- nume de provenienta latina insemnand “zori “
-Ava-nume derivat fie din ebraicul Chava=”viata , sarpe “ , fie din latinul Avis=”pasare”
-Avery-din engleza veche , cu sensul de “elf , spiridus , supranatural’
-Avram-din numele ebraic “Abraham” , insemnand “Tatal marii multimi”
-Aziz-nume de origine araba , cu intelesul de “atotputernic”
-Azrael-nume din ebraica , semnificand “ajutat de Dumnezeu”

Dictionar de prenume de la A la Z . Nume care incep cu litera : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZCopyright © diane.ro. 2008-2013

sâmbătă, 13 septembrie 2008

SIMBOLURI PAGANE OCULTE

Simbolurile oculte devin tot mai raspandite in contextul dezvoltarii unor miscari underground care nu au nimic in comun cu crestinismul sau sunt chiar contrare acestuia.Multi tineri , adolescenti folosesc astfel de simboluri fara a fi constienti de intelesul purtat de acestea.
Iata cateva dintre cele mai uzitate simboluri pagane , semnificatia acestora si reprezentarea lor grafica sau fotografica.


ALCHIMIA


Acest simbol din secolul XVII ilustreaza imbinarea formelor geometrice -cerc, triunghi, patrat- reprezentand diferite elemente necesare pentru descantece si vraji, in cautarea transformarii fizice , a iluminarii spirituale si a nemuririi.Multi alchimisti medievali si-au extras filozofia sau traditiile mistice din Kabala , magia ermetica , si practicile oculte ale unor civilizatii stravechi precum cele din Egipt sau din China.
Simbolul in care apare un simplu triunghi intr-un cerc a fost adoptat de comunitatea homosexuala ca emblema pentru exprimarea acestei orientari sexuale.Acest simbol a fost insa utilizat de-a lungul vremii de cei ce il venerau pe Satana , pentru a-i conjura pe diavoli.Triunghiul reprezinta o poarta , iar cercul o delimitare a granitelor puterii.

AMULETA


Un obiect magic purtat pentru a aduce noroc si ca o protectie impotriva bolii , accidentelor si a fortelor malefice.Amuleta provine din vremea Egiptului antic.Trei cuvinte egiptene pot fi traduse ca "amuleta" : mekat, nehet si sa ; toate trei provin din verbe cu semnificatia de protectie.Cuvantul amuleta provine si din wedja , cu intelesul de bunastare.

ANARHIA


Litera A inchisa intr-un cerc reprezinta anarhia.
Liniile literei A se prelungesc uneori dincolo de cerc .Pentru multi satanisti si grupuri oculte acest simbol este echivalent cu sloganul "Fa ceea ce vrei".Conform unui fost ocultist acesta este simbolul lui Asmodeu , o forta demonica care conduce (adolescentii) catre perversiune sexuala si sinucidere.
Atunci cand este aplicata spiritual, anarhia devine o doctrina a pacatului.

ANKHNumit si "sigliul de viata lunga" , Ankh reprezinta crucea egipteana simbolizand mitica viata eterna , renasterea sau reincarnarea si puterea datatoare de viata a soarelui.

BROASCA


Simbol al fertilitatii in multe culturi.Romanii o vedeau in corespondenta cu Afrodita , egiptenii cu zeita avand darul de a-si schimba forma , Heket.La chinezi simboliza luna ("principiul lunar Yin"), avand puterea de a a aduce vindecare si prosperitate.

CAPCANA DE VISE


O impletitura magica a indienilor americani avand in interior un cerc sacru, cu rolul de a indeparta visele urate , cosmarurile.Cunoscut la noi , datorita romanului Dreamcatcher a lui Stephen King.

CELE PATRU ELEMENTE


Cele patru elemente primare sunt pamantul , apa , aerul (vantul sau spiritul) si focul.Multi considera ca primele doua sunt de natura pasiva , feminina , iar ultimele doua , de natura activa , masculina.In Wiccan si la americanii nativi (indieni) cercul impartit in patru (similar cu "roata medicala") reprezinta un spatiu sacru sau pamantul sacru.Cele patru linii pot semnifica spiritele celor patru directii primare : ale apei, pamantului , aerului si focului.

CERCUL (cercul magic , inelul)


Un simbol antic , universal , al unitatii, totalitatii, al zeitei si al puterii feminine.Pentru religiile orientate catre pamant care s-au perindat de-a lungul istoriei , ca si pentru multe miscari pagane contemporane , el reprezinta spiritul sau cosmosul feminin , o Mama Pamant spiritualizata , sau un spatiu sacru.Traditiile gnostice fac conexiunea intre cercul neintrerupt si "sarpele lumii" , care formeaza un cerc in timp ce isi musca coada.
Este cunoscut si sub numele de "cercul ritual".In ocultism este un simbol al limitarii puterii.Este o practica comuna pentru cei care sustin ca au experiente extracorporale , sa traseze un cerc in jurul corpului lor inainte de a-si parasi trupul , astfel incat sa nu permita patrunderea unei forta malefice in timpul absentei lor.

CERCUL cu un punct (BINDU) in centru


In complexul sistem simbolic din Hinduism si Buddhism , punctul central (numit BINDU) reprezinta forta masculina.Reprezentarea atat a cercului cat si a punctului "bindu" simbolizeaza unirea, contopirea fortelor feminina si masculina.

CERCUL (impartit in patru)


Cercul sacru in care se regaseste o cruce , cu patru linii egale care se indreapta din centru catre spiritele din nord, sud, est si vest (sau catre elementele primare : pamant , apa , aer sau vant si foc).In traditia indienilor americani acest simbol reprezinta forma de baza a "rotii medicinei" ; el joaca un rol vital in majoritatea ritualurilor spirituale.Multi pagani contemporani il considera simbolul lor principal in transmiterea energiei zeitei.Bisericile au utilizat diferite variante ale acestei forme , numind-o "crucea celtica".

COMPASUL )Masonic)


Simbolul masonic al compasului si echerului reprezinta calea catre perfectiune si echilibrul intre fizic si psihic , intr-un mod asemanator egiptenilor si misticismului oriental.Compasul (folosit pentru trasarea cercurilor) reprezinta spiritul.Echerul (parte a unui patrat) reprezinta fizicul.

CORNUL ITALIAN


Cunoscut si sub numele de Cornu, Cornicello, Cornul de unicorn , Cornul lui Lucifer .Obiect magic antic sau amuleta purtata in Italia ca protectie impotriva "ochiului rau" sau deochiului , este legat si de credintele si miturile celtice si druidice.In unele supersitii confera putere sexuala si noroc.Este purtat adesea impreuna cu o cruce.In Europa precrestina , cornurile animalelor erau indreptate catre zeita lunii si erau considerate sacre.

CRUCEA
Multi oameni isi imagineaza crucea ca fiind un simbol crestin.Originile crucii dateaza insa cu mult timp inaintea nasterii lui Mesia.Ea isi originea in Babilonul antic si in venerarea zeilor soarelui ,Mithra si Tammuz.De fapt , crucea nu a fost folosita de crestini decat din secolul IV , dupa ce imparatul Constantin (un adorator pagan al soarelui) a avut o viziune a crucii pozitionate inaintea soarelui.

CRUCEA MALTEZA


Apartinand originar de templul zeitei din Malta , a fost adoptata drept Crucea de Fier in Prusia.Ulterior a devenit un simbol fascist.

CRUCEA RASTURNATA

Initial a reprezentat umilinta Sfantului Petru in martirajul pe care l-a indurat acesta.Astazi este un simbol al satanismului.

DRAGONUL


Monstru mitic creat prin incrucisarea mai multor animale ; sarpe , soparla , pasare , leu.In Europa medievala era considerat periculos si malefic , insa in Asia orientala se credea ca are puterea de a apara oamenii de fortele spirituale ostile.In Biblie reprezinta Satana , diavolul.

FATA SOARELUI


Simbol central al majoritatii sistemelor spirituale din istorie , este si o reprezentare rituala masonica.Intrucat soarele guverna de obicei asupra unui panteon de zeitati mai marunte , simbolul sau a avut un rol vital in religiile pagane si in ritualurile societatilor secrete oculte.In religia incasa , soarele era venerat ca stramos divin al natiunii.

FLUTURELE


Pentru multi pagani , fluturele este legat de sufletul unei persoane decedate , aflate in cautarea reincarnarii.

FULGERUL


In mitologiile stravechi (romana , greaca , a indienilor americani) fulgerul era aruncat din ceruri de catre zei masculini pentru a pedepsi , a uda si a fertiliza pamantul sau creaturile lui.Fulgerul dublu , facut popular de skinheads , simbolizeaza puterea nazista.


GLOBUL DE CRISTAL


Utilizat pentru divinatie , ghicire a viitorului , clarviziune.Atunci cand globurile de cristal erau prea scumpe , vrajitoarele utilizau bile din sticla colorata , oglinzi magice sau boluri din sticla .

HAOSUL


O forma de ocultism aparuta in urma unor jocuri precum Warhammer.Conform unuia din pasionati : "Haosul este opusul ordinii.Pentru ca totul este in schimbare , nu exista bine sau rau , ci numai cautarea placerii.Steaua cu opt colturi reprezinta diversele directii ale haosului si multiplele cai pe care o poti apuca.Noi veneram demonii si ingerii , iar atunci cand murim , Haosul ne rasplateste cu placerile pe care le-am iubit in viata.Haosul este peste tot , el face vantul sa sufle ..."

HEXAGRAMA sau STEAUA CU SASE COLTURI


Atunci cand era inconjurata de un cerc , reprezenta , pentru numeroase grupuri oculte de-a lungul secolelor , "mintea divima" (o asa-zisa intelepciune a Domnului).Este folosita si in prezent pentru ritualuri oculte, in special in vrajitorie.Pentru poporul evreu , acest simbol reprezinta steaua lui David.

IADESUL


Civilizatii datand inca din secolul IV e.n. (etrusci , romani , britanici , indieni americani) au facut o competitie din ruperea iadesului curcanilor sau gainilor .Prin frangerea osului uscat al iadesului se credea ca dorintele sau visurile invingatorului vor deveni realitate.
Astrologii si specialistii in horoscop il asociaza cu zodia sagetatorului.Poate fi asimilat si cu litera greceasca "lambda" , adoptata in 1974 , la Congresul pentru Drepturile Homosexualilor , ca simbol global al "mandriei" homosexuale.

INGERULSimbol al spiritelor bune , dar si al celor rele , in intreaga lume.

LILIACUL


Emblema al norocului in tarile estice , liliacul simboliza demmonii si spiritele in Europa medievala.

LIMBA


Limba (scoasa in afara) este asociata cu flacara , focul , fertilitatea, puterea sexuala , si puterea spirituala.In zone din intreaga lume , imagini ale zeitatilor sau masti cu limba iesita inafara erau reprezentari ale unor forte spirituale active , semnificand adesea o uniune a spiritului feminin si al celui masculin.Asemenea imagini erau esentiale in ritualurile pagane de invocare a spiritelor (demonice).Fortele spirituale sau sexuale intrupate de monstrii (garguii) cu limbile scoase care decoreaza bisericile gotice aveau scopul de a proteja cladirile de influenta unor forte malefice.

LUNA IN CRESTERE


Simbol al inaintarii in varsta a zeitei pentru vrajitoarele contemporane .Reprezentare a victoriei asupra mortii pentru musulmani.

MANDALA


Termen Hindu pentru cerc.In meditatia budista si in Hindu , este utilizat pentru marirea constientizarii.In timpul meditatiei, o persoana isi concentreaza mintea catre centrul "cercului sacru".Centrul unor mandale consta dintr-un triunghi cu un "bindu" (punct) in centrul unui cerc.El reprezinta contopirea fortelor masculina si feminina.

MASCA


Folosita de paganii din toata lumea pentru a reprezenta puterile animalelor , spiritele naturii, sau spiritele ancestrale.In ritualurile pagane , cel ce poarta masca poate canta , dansa si apoi intra intr-o transa prin care ia conac contact cu duhul lumii , si este posedat de spiritul reprezentat de masca.

OCHIUL ATOTVAZATOR


Simbol universal reprezentand vederea spirituala , viziunea interioara , cunoasterea elevata , patrunderea in misterele oculte.
Ochiul atotvazator reprezentat deasupra unei piramide (asa cum este desenat pe bancnota de un dolar) este un simbol masonic al ochiului atotcuprinzator al Domnului.

OCHIUL LUI HORUS


Zeu egiptean al soarelui , Horus si-a pierdut ochiul intr-o lupta cu zeul Set , pentru ca apoi ochiul sa ii fie refacut de un alt zeu ,Thoth .Acest ochi refacut sta la baza legendei despre puterea magica a Ochiului lui Horus.Se spune ca Horus a dat ochiul vindecat tatalui sau mort , pentru a-l readuce la viata.
Cultele pagane il utilizeaza ca un mijloc magic de aparare impotriva raului.
In prezent este utilizat de cei care au nevoie de abilitatea de a se indeparta de evenimentele personale sau profesionale ,pentru a capata o viziune de perspectiva asupra vietii lor.

OGLINDA MAGICA (FERMECATA)


Folosita pentru preziceri, rezolvarea magica a unor probleme , obtinerea unor raspunsuri pe cai supranaturale.Uneori decorata cu semne magice in perioada lunii pline.

OM


Litere sanscrite sau simbol pentru sunetul Hindu sacru om (sau ohm sai aum) , numit "mama tuturor mantrelor".Se pare ca cele patru parti simbolizeaza cele patru stadii ale constiintei : trezirea , somnul , visarea , si transa sau starea transcedentala.

PAIANJENUL


Asociat cu inselaciunea si moartea in multe culturi , era privit ca un amagitor in vechea Africa , "un schimbator al sortii" in vechile religii ale zeitei . In Grecia antica exista mitul zeitei Arachne transformata intr-un paianjen de rivala geloasa , Atena.
In anumite culturi crestine era asociat atat cu o forta a raului care sugea sangele victimelor , cat si ca un semn de noroc datorita crucii de pe spatele unor specii.Chinezii celebrau paianjenul coborand pe firul sau ca pe un vestitor al fericirii din ceruri.

PASAREA PHOENIX


Un simbol universal al soarelui , renasterii , invierii si imortalitatii , aceasta legendara pasare rosie de foc se credea ca moare periodic in flacarile produse de ea insasi , pentru a renaste apoi din propria cenusa.Legata de venerarea unui soare necrutator sau de zeitati ale soarelui precum zeul mexican Quetzalcoatl.
Pentru alchimisti ea simboliza distrugerea si crearea de noi forme pe parcursul catre telul final : piatra filozofala.

PATRATUL


In contrast cu cercul , care cel mai adesea simbolizeaza sacrul si spiritualul , patratul este o reprezentare a lumii fizice.Asemeni cercului despartit in patru portiuni egale , patratul indica pentru pagani cele patru puncte cardinale : nord , est , sud , si vest.In timp ce spirala sau cercul simbolizeaza sexualitatea feminina , patratul este o expresie a proprietatilor masculine.

PENTAGRAMA 1


Pentagrama sau steaua cu 5 colturi , cu unul din varfuri indreptat in sus , este un simbol standard pentru vrajitoare , masoni sau alte categorii de grupuri pagane oculte.Pentru vrajitoare aceasta este o reprezentare a celor patru elemente (vant , apa , pamant si foc) sau un simbol al unei fiinte panteiste spirituale precum Gaia sau Pamantul Mama.Pentagrama este , de asemenea , utilizata pentru protectie , pentru a bara energia sau a o aduce catre cel ce practica ocultismul .
Unele persoane decoreaza casa cu aceasta pentagrama in timpul unor sarbatori cu rezonante pagane precum Valentine's Day sau Halloween.

PENTAGRAMA 2


Steaua cu 5 colturi cu un varf indreptat in jos este utilizata in ritualurile oculte , pentru directionarea fortelor si a energiei.De cele mai multe ori este o reprezentare a satanismului , a zeului cu coarne , sau in alte expresii contemporane ale ocultismului , in special atunci cand un cap de tap se afla plasat deasupra pentagramei rasturnate.
Acset simbol poate fi intalnit pe copertele multor albume ale unor formatii heavy metal sataniste , precum Slayer.

PIATRA FILOZOFALA


Simbol al cautarii de catre alchimisti a transformarii si a iluminarii spirituale .In unele reprezentari apare si vulturul cu doua capete , care este un sigiliu masonic.

ROATA


Simbol universal al unitatii cosmice , astrologiei , cercului vietii , evolutiei.Cercul sacru pagan la care se adauga spitele radiale formeaza roata-Roata Vietii la budisti , Roata medicinei la indienii americani , Mandala la hindusi.Ea este reprezentarea unitatii , miscarii , soarelui , zodiacului , reincarnarii , si a ciclurilor de reinnoire ale pamantului.Paganii o utilizeaza in astrologie si in vrajitorie.

ROATA DHARMA


Roata budista a vietii si a reincarnarii.


ROATA SOARELUI sau CRUCEA INELARA


Un simbol universal gasit pe placutele antice din tarile nordice , in America precolumbiana si in tarile de la Mediterana.Folosit astazi ca un insemn al unor grupari neofasciste , el reprezinta puterea si suprematia.Este logo-ul Partidului National Socialist din Suedia si al paridului "Jeune Nation" din Franta.

ROTILE TIBETANE DE RUGACIUNE


Role din hartie subtire , imprimate cu un mare numar de copii ale mantrei Om Mani Padme Hum , sunt mijloace de raspandire a binecuvantarii spirituale si a bunastarii.Rolele sunt infasurate in jurul unui ax intr-un container protector , pentru a fi apoi rotite de nenumarate ori.Budistii tibetani cred ca rostirea acestei mantre cu glas tare sau in gand , catre sine insusi , invoca atentia binevoitoare si puternica a lui Chenrezig , intruparea compasiunii.

SAGEATA


Acest semn este un simbol al zodiei sagetatorului.Insa , in decursul istoriei sageata a simbolizat razboiul , puterea, agerimea , razele solare , cunoasterea , dar si zeitati precum Apolo , Artemis , Rudra (zeul hindus al vremii) , Eros, Cupidon , Kama, Mithra.Indienii americani Cheyenne respectau "sagetile medicinii sacre" , ca simboluri ale puterii masculine.

SCARABEUL


Simbol al rasaritului soarelui ,al zeului egiptean al soarelui numit Chepri (sau Khepera), protectie impotriva raului.Simbolul "sacru" decora sigilii , amulete , si obiecte magice )purtate pentru protectia impotriva spiritelor rele sau pentru invingerea saraciei) mai intai in Egipt , apoi in Fenicia , Grecia si alte tinuturi de la Mediterana.Alchimistii medievali utilizau modelul scarabeului pentru crearea de diagrame magice.
O aplicatie moderna a scarabeului este cautarea adevarului , pentru persoane nemultumite de aparente si care doresc sa patrunda in miezul lucrurilor.

SCUTUL MEDICINII


Scut rotund decorat cu simboluri personale sau picturi ale spiritelor animalelor aflate in contact cu "Cautarea Spiritului" , intr-o ceremonie a indienilor americani.Forma de baza este cea a a cercului impartit in patru parti egale.

SFINXULGardian antic egiptean si babilonian al locurilor sacre , un idol cu fata umana si corp de leu.Sfinxul grecesc devora calatorii care nu stiau raspunsurile la ghicitorile acestuia.
Sfinxul masonic este pazitorul misterelor si reprezinta misterele comprimate intr-un simbol.Secretul consta in raspunsul la intrebarea acestuia..Daca intiatul stie si da raspunsul , sfinxul moare pentru el , pentru ca respectul lui pentru Mistere il face sa sucombe la relevarea lor."

SIMBOLUL PACII sau CRUCEA LUI NEROO cruce rupta , rasturnata la 180 de grade.Pentru imparatul roman Nero , care ii ura si ii persecuta pe crestinii timpurii , insemna distrugerea crestinismului.Simbol reactualizat de miscarea hippy si de alte grupari care protestau fata de armele atomice , civilizatia vestica si valorile crestine , a ajuns sa reprezinte in zilele nostre speranta utopica a unei noi ere a pacii globale si a uniunii oamenilor de pe Terra.Simbol utilizat de multi fani heavy / metal rock.

SEMNUL SOARELUI 1


Simbol turcesc despre care se crede ca reprezinta soarele si cele patru directii cardinale.Asemanator cu o varianta de reprezentare a zvasticii.Se poate totodata observa ca , eliminand linia verticala, regasim configuratia semnului "Yin-Yang".

SOARELE CONTOPIT CU LUNA


Expresie universala pagana a unirii contrastelor.Asemeni cuplului "Yin-Yang " , casatoria soarelui masculin si a lunii feminine reprezinta unitate in diversitate , alegerea compromisului in locul conflictului , si conformarea la o noua constiinta ,in care totul este intr-unul.

SOARELE SI SEMNUL SOARELUI 2


Soarele a fost venerat ca o zeitate datatoare de viata de catre babilonieni , egipteni, greci, romani , si alte civilatii majore din istorie.Un simbol mult mai comun este o fata umanizata in mijlocul unui cerc din care pornesc raze.Asa cum am mai aratat , un punct in centrul cercului reprezinta contopirea fortei masculine cu cea feminina.

SPIRALAEste legata de simbolul cercului. Simbol antic al zeitei , al pantecelui femeii , al fertilitatii , fortei feminine a sarpelui , al schimbarii continue si a evolutiei universului.

SARPELE


Culturile pagane sau cele avand ca baza religioasa pamantul , adorau sarpele.El reprezinta renasterea (datorita schimbarii pielii) , protectia impotriva raului , sxualitatea masculina sau feminina , mediatorul intre lumea spirituala si cea fizica.In Biblie este reprezentarea pacatului , tentatiei , distrugerii , si personificarea Satanei.
Imaginea circulara a sarpelui muscandu-si propria coada este legata de semnificatia sacra a cercului.

SOPARLA


In unele culturi obiceiul ei de a cauta soarele era sociat cu incercarea sufletului de a pasi catre constiinta.Pentru romani , care credeau ca ea hiberneaza , era simbolul mortii si a invierii.


TOTEMUL


Reprezentare pictata si sculptata a puterii animalelor sau a strabunilor de provenienta animal-umana.Pentru indienii americani din nord-vest , care credeau in existenta vietii spirituale in toata natura , animalele de pe stalpii lor totemici reprezentau puterea spirituala a animalelor protectoare.

TRIADA LUMII


Originar un simbol oriental , a fost adoptat de gnosticii occidentali ca o emblema a creativitatii cosmice ,a naturii intreite a realitatii sau a destinului , si a spiralei eterne a ciclurilor vietii.
In Japonia acest semn este numit maga-tama sau mitsu tomoe , insemnand suflet.In Bhutan si in Tibet este cunoscut drept Mandala Cosmica , un semn al lui Trimurti.

TRIUNGHIUL


Asociat cu cifra 3.Atunci cand unul din colturi este indreptat in sus , el simbolizeaza focul , puterea masculina si , eventual , o imagine contrafacuta a lui Dumnezeu.Pentru crestini este o reprezentare a Trinitatii.
Cand are unul din colturi indreptat in jos , triunghiul simbolizeaza apa , sexualitatea feminina , religiile zeitei si homosexualitatea.

UNICORNUL


Pentru multi reprezentanti ai miscarii "New Age" , el este o personificare a puterii , purificarii , vindecarii , intelepciunii , autocunoasterii , reinnoirii si vietii eterne.
In secolul IV e.n. , istoricul grec Ctesias pomeneste despre un animal cu puteri vindecatoare si un corn spiralat pe frunte.Miturile medievale sugerau ca unicornul nu putea fi capturat decat cu ajutorul unei fecioare care trebuia sa se imprieteneasca cu acesta.

URLETUL VRAJITOAREI


Un simbol grafic cu 5 puncte terminale si cu un triunghi central cu un varf indreptat in jos.Cele 5 linii se aseamana unui om microcosmic , cu bratele si picioarele intinse pana la marginea unui cerc (imaginar).Un simbol magic folosit de alchimistii si de vrajitorii medievali.

UROBORUS


Sarpele incolacit intr-o forma circulara , muscandu-si coada simbolizeaza eternitatea si ciclurile cercului vietii.Alchimistii medievali il asociau cu procesele ciclice ale naturii."Unoborusul" reprezentat aici , cu un cerc care incadreaza simbolul ONU pentru omenire localizat intr-un triunghi , a fost simbolul oficial al Conferintei Natiunilor Unite din 1996 , despre asezarile umane reflectate in literatura lumii.


VACA


Simbol al zeitei cerului pentru vechii egipteni , al iluminarii pentru budisti , al uneia dintre cele mai inalte trepte de reincarnare pentru hindusi.

VULTURUL CU DOUA CAPETE


Simbol de initiere si sigiliu masonic.Vulturul este un simbol universal care semnifica soarele , puterea , autoritatea, victoria , zeii cerului si capetele incoronate ale unei natiuni.

ZVASTICA 1


Simbol ocult antic al soarelui si al celor patru puncte cardinale.Reactualizat de Hitler , a ajuns o reprezentare a rasismului si a "suprematiei rasei albe" cultivate de catre neonazism.Asemeni altor simboluri oculte , este amplasat adesea intr-un cerc.

ZVASTICA 2


Aceasta forma de zvastica , numita si Crux Dissimulata este un simbol stravechi al celor patru vanturi , al directiilor corespunzatoare punctelor cardinale sau a spiritelor asociate cu acestea.A fost , totodata , un simbol al focului si al soarelui , initial in Asia , apoi la vechile triburi germanice. Crucea inscrisa intr-un cerc este o mediere intre patrat si cerc , care subliniaza unirea pamantului si a cerului si fiinta umana perfecta.

YIN YANG


O reprezentare Tao chinezeasca a armoniei universale si a unitatii dintre contrarii : lumina-intuneric , barbat-femeie , etc.Yin este principiul intunecat , pasiv , negativ , feminin.Yang reprezinta principiul luminii , activ , pozitiv , masculin.Intrucat este o configurare a monismului (tot in unul) si a panteismului (totul este Dumnezeu), este opus crestinismului , respectiv monoteismului.
Acest simbol este expresia procesului consensual , a viziunii de unitate globala , si a contopirii energiilor opuse in inima Sanatatii Holistice.Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Simbolurile animalelor in Feng Shui 

Simbolurile zodiacale chinezesti. Semnificatia semnelor din horoscopul chinezesc

Simboluri norocoase , talismane si amulete