Mărgelele de Rudraksha, simboluri hinduse ale norocului și vindecării

Seminţele copacului Rudraksha, Elaeocarpus granitrus, deţin un loc foarte important în hinduism, ele fiind înzestrate cu multiple proprietăţi divine şi mistice. Colierele făcute din mărgelele de Rudraksha sunt considerate a fi norocoase şi pline de potenţial, înglobând o profundă semnificaţie astrologică şi nişte puteri vindecătoare extraordinare. Există credinţa că purtătorul unor astfel de mărgele este de neatins de păcate şi protejat faţă de orice gând malefic sau faptă rea.

Legendă şi originea Rudrashka 


Din punct de vedere etimologic , "Rudrashka " este un termen compus din cuvintele sanscrite "Rudra", unul din numele zeului Shiva şi Ashka , însemnând lacrimă vărsată. Potrivit legendei, copacul Rudrashka s-a născut din lacrimile lui Shiva. Scrierile străvechi, precum " Shiva Purana", "Padma Purana" şi "Srimad Bhagavad" menţionează puterile magice şi puternice ale lui Rudrashka. Conform tradiţiei, de mii de ani , ramurile de Rudrashka au împodobit trupurile înţelepţilor şi sfinţilor care au dus o viaţă cutezătoare în locuri pustii, în căutarea iluminării şi eliberării spirituale.

Proprietăţi şi resurse medicale

Potrivit sistemului medical Ayurveda, purtarea mărgelelor Rudraksha poate avea un efect pozitiv asupra inimii şi sistemului nervos , având darul de a îndepărta stresul, tulburările nervoase, anxietatea, depresia, palpitaţiile şi lipsa de concentrare. Sunt menţionate, de asemenea, efectele anti-îmbătrânire şi proprietăţile de inductivitate şi electromagnetism. Se spune că oamenii cu hipertensiune beneficiază cel mai mult de efectele benefice ale seminţelor de Rudraksha.

Tipuri de Rudraksha 


Boabele de Rudraksha sunt clasificate în funcţie de numărul de “mukhi”, adică de crăpături şi cute de pe suprafaţa lor. Se spune că fiecare tip de boabă sau mărgea are un efect diferit, în funcţie de numărul de “mukhi” care o caracterizează. Mărgelele de Rudraksha sunt considerate vitale din punct de vedere astrologic întrucât fiecare model de boabă este specific unei anumite planete.

Cum recunoşti boabele autentice de Rudraksha 


Un bob sau o mărgea de Rudraksha nu pluteşte niciodată la suprafaţă apei.
Fierberea timp de până la 6 ore a acestor boabe nu are nici un efect asupra lor. Un bob fals de Rudraksha se fărămiţează cu siguranţă în acest interval de timp.
Un bob original de Rudraksha nu este niciodată crăpat la vreunul din capete.



Mărgelele de Rudraksha, simboluri hinduse ale norocului și vindecării Mărgelele de Rudraksha, simboluri hinduse ale norocului și vindecării Reviewed by Diana Popescu on decembrie 08, 2009 Rating: 5

23 de comentarii:

  1. toate bijuteriile sunt foarte frumoase! foarte interesante!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Daca sunteti interesata, am de vanzare mai multe siraguri. Astept un semn (sava_iulia@yahoo.com) pentru a va da mai multe informatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am de vanzare bijuterii cu seminte Rudraksha,cu diferite muchii pe www.handmadebymissi.ro

      Ștergere
  3. Cate boabe ne trebuesc şi cat costa

    RăspundețiȘtergere
  4. as dorii si eu Margelele de Rudraksha , cat costa si de unde le iau?

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu destul de bine ce inseamna lucrarea samanilor,caci cunosc foarte bine unu si de aceea mar interesa aceasta sau aceste bratari.Cum fot comanda ?

    RăspundețiȘtergere
  6. buna seara, as dorii si eu Margelele de Rudraksha , cat costa si de unde le iau?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua, as dori si eu Margelele de Rudraksha , cat costa si de unde le iau?

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua ,,as dori sa stiu la ce pret aveti margelele de Rudraksha,,,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar nu am de vanzare asa ceva. Acest articol a fost pur informativ.

      Ștergere
  9. Atentie la falsuri!si eu mi as dori sa le cumpar,dar adevarate ,ca am incercat sa le procur si erau,false!!!!atentie pt.ca cele false sunt doar scumpe...si atat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună ziua, la ce pret aveti magelele de rudraksha asi dori sa cumpar

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Incercati TURMALINA,un cristal-magnet extraordinar.Eu am procurat setul de centuri cu turmalina,antireumatic intr adevar da rezultate.Este incercat,nu este f.scump.

    RăspundețiȘtergere
  13. AM EU DE VANZARE PE WWW.HANDMADEBYMISSI.RO,BIJUTERII CU RUDRAKSHA

    RăspundețiȘtergere
  14. Ieftine spui Ada CRED ca sant FALSE cele reale numai o singura margea cu 5 munchi costa 5 euro la tenplu lor ,ai certificat autentic al acstor seminte rudraska ,daca nu sant reale vezi ca pedeapsa domnului va cadea asupra ta ca un trasnet ,referitor daca minti im privinta acestor margele rudraska ,ai grija ,atentie celor care cumpara asa ceva ,trebuie sa fie perfecte si sa miroase a lemn sfant si sa lase o culuare oranj pe mana sau la gat .sincer mie i-mi aduce cineva de la tenplu direct di India e medic la noi in Bucuresti aduce la comanda ,decand le port ma simnt alt OM mia adus multe bucurii si realizari pe plan financiar eram aproape de faliment ,dar ele imi dau o putere si o loniste pe care nu am cunoscu-to pina acum si nunumai SANATATEA e super bine multe benefici aduce dar cele reale ,sper sa le gasiti verficatile inainte de a trimite bani la cele afisate pe net si la noi se fac falsificari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,
      As dori sa stiu cum as putea sa comand si eu o astfel de margea autentica.
      Va multumesc,
      Corina

      Ștergere
    2. Eu am scris aici numai despre semnificatia simbolica a acestor margele. Poate ca te ajuta alti cititori ai blogului meu sa afli de unde le poti cumpara...

      Ștergere
    3. Vreau si eu Elena..cum iau legatura cu tine?merci

      Ștergere
  15. Si eu va pot ajuta cu margele RUDRAKSHA. cine doreste sa imi lase mail sau mesaj pe retelele de socializare.
    https://www.facebook.com/andreea.crucin.13
    www.instagram.com/andreea.bolos.13

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.