Sărutul din vis – Simbol și semnificație


Analiza şi intepretarea visurilor despre sărut 

Visele în care săruţi sau eşti sărutat simbolizează aproape orice, de la afecţiune şi intimitate până la moarte. 
Persoana care (se) sărută în vis şi sentimentele care apar după un astfel de sărut sunt mijloace de a interpreta cât mai corect semnficațiile unor astfel de evenimente onirice. 

Visul sărutului ca simbol al intimităţii 

Semnificaţia săruturilor din viaţa reală poate ajuta la înţelegerea celor din visuri. Sărutul înseamnă, în primul rând, intimitate. De fapt, sărutul este considerat adesea drept cea mai intimă formă de legătură dintre doi oameni, uneori chiar mai intimă decât actul sexual. 
Îndrăgostiţii dăruiesc sărutări celor iubiţi. O mamă sărută locul vătămat al unui copilaş şi îi aduce astfel alinare. Sărutările pe obraji reprezintă forme de salut sau semne de afecţiune. 

Cele mai visate visuri | Semnificatia viselor
Visele in aforisme, citate, maxime
De ce sarutam ? Fiziologia si psihologia sarutului

Visurile despre sărut pot mărturisi dorinţa de intimitate sau afecţiune. Dacă cel care visează a trecut printr-o perioadă de izolare, visul în care este sărutat poate dezvălui dorinţa pentru orice fel de formă de contact cu o fiinţă umană. 
Dacă visătorul a trăit o vreme în celibat, visul sărutului poate însemna doar nevoia unei relaţii sexuale, dar şi de afecține din partea sexului opus. 
Dacă o persoană care visează despre un sărut a trecut printr-o experiență dureroasaă, fie ea fizică, mentală , emoţională sau spirituală, atunci acest vis poate fi o recunoaştere a durerii îndurate şi o expresie a dorinţei de a se vindeca . 
În cazul în care persoana care visează despre un sărut este fericită şi mulţumită, visul acesta exprimă fericirea şi sentimentul de satisfacţie datorat conectării profunde cu viaţa. 

Enciclopedia sărutului

Visul sărutului ca simbol al trădării 

Sărutul lui Iuda este indiscutabil cel mai cunoscut sărut al înşelăciunii. De vreme ce acest gest de trădare a lui Iuda a devenit atât de adâncit în subconştientul colectiv, el reprezintă unul din simbolurile fundamentale din visuri. 
Întrucât visele pot fi accentuări ale impresiilor intuitive din viaţa reală, atunci când visezi că un prieten apropiat te sărută nu înseamnă de obicei că acea persoană te va trăda. Atunci când, însă, sărutul dat de cineva apropiat în vis îţi creează o stare de mare tulburare interioară, poţi interpreta acel vis că semn al unei trădări viitoare. 
Alte ocazii în care trădarea poate fi anticipată de un vis sunt cele în care visezi că eşti sărutat de cineva care n-ar trebui în viaţa reală să facă un astfel de gest .De exemplu, poate fi vorba despre un preot, un şef sau prietenul cel mai bun al partenerului tău de cuplu. 
În cazurile de mai sus, oamenii care visezi că te sărută trebuie să fie consideraţi în mod simbolic. Amicul înşelător care te sărută în vis nu reprezintă neapărat aceeaşi persoană din viaţă reală, ci poate simboliza orice alt prieten infidel din realitate. Şeful visat nu îl desemnează chiar pe boss-ul tău în carne şi oase, ci o trădare sau un complot de la serviciu. În mod asemănător, preotul care te sărută în vis poate însemna că te simţi trădat din punct de vedere spiritual. 


Sărutul din basme şi poveşti 

Atunci când sărutul apare în contextul lumii basmelor, visul sărutului capătă o altă semnificaţie arhetipală. 
Dacă sărutul lui Iuda este unul al morţii, sărutul magic din poveste este unul al vieţii. În basme, sărutările îi eliberează pe prinţi din starea aparentă a unei broaşte, trezesc prinţesele dintr-un somn de moarte şi au chiar darul de a aduce viaţă în trupurile celor morţi. 
Ca simbol arhetipal, visul sărutului semnifică o transformare totală, scăparea de blestemul de a face la infinit acelaşi lucru, renaşterea, recâştigarea unor părţi esenţiale ale sinelui, chiar învierea. 
În visurile de acest fel, poţi să visezi că faci parte dintr-un basm sau că eşti sărutat de un personaj de poveste ori de o persoană necunoscută, care prin acest gest îţi transmite o stare de fericire absolută. 


Visurile în care sărutul vine de la o persoană de acelaşi sex 


Acest gen de visuri nu sunt atât de rare, aşa cum s-ar crede, în rândul heterosexualilor. 
Dacă cel care visează nu are nici o tendinţa de homosexualitate, visul în care un sărut este dat sau primit de / de la o persoană de acelaşi sex semnifică, în mod suprinzător, un nou motiv apărut în starea de veghe, ca o persoană să îşi iubească mai mult sinele sau viaţa, ori poate indica nevoia de mai multă dragoste faţă de sine însuşi. 


Regulile sărutului

Visul sărutului unei persoane iubite sau fostului iubit 

Adeseori, cei care visează că sărută sau sunt sărutaţi de cineva pe care îl iubesc în secret sau neîmpărtăşit în viaţă reală, ajung la concluzia greşită că dorinţa de a fi împreună cu cel dorit se va împlini. Atunci când o persoană îşi sărută în vis ex- ul, un fost iubit sau partener pe care îl regretă, ajunge să spere că acest vis prezice o împăcare în viaţă reală. 
Din păcate, aceste tipuri de vise nu poartă nici o profeţie, ci reprezintă doar un mod prin care subconştientul consolează persoană adormită, aducându-i în vis realizarea dorinţelor neîmplinite pe plan real. 


Alte semnificaţii ale sărutului din vis 


- Sărutul dat în fugă sau pupicul aşezat pe obrazul tău de către o rudă poate reprezenta nevoia ta de a fi aprobat de către oamenii aflaţi în poziţii de conducere sau persoane autoritare, de tipul celor parentale. 
- Dacă te fereşti din calea unui sărut înseamnă că te simţi sufocat de către oameni autoritari sau care te fac să te simţi că un copil. 
- Sărutul unei persoane la care ţii poate exprimă fie o nevoie de a fi mai apropiat faţă de acea persoană, fie afecţiunea profundă faţă de cel visat,inclusiv în subconştient. 
- Atunci când visezi copii sarutandu-se, ţi se anunţă fericire, reuniuni de familie sau satisfacţii la serviciu. 
- Visul în care îţi săruţi mama semnifică că vei avea succes în ceea ce întreprinzi, vei fi apreciat şi iubit de prietenii tăi. 
- Sărutul unui frate sau unei surori denotă plăcere şi satisfacţie în asocierea cu una sau mai multe persoane. 
- Sărutul iubitului / iubitei în întuneric semnifică pericole şi angajamente imorale faţă de persoane de sex opus. 
- Sărutul iubitului / iubitei în lumină sugerează că ai întotdeuna intenţii onorabile în legătură cu persoanele de sex opus. 
- Sărutul unui străin / unei străine înseamnă atitudini şi intenţii imorale sau gânduri perverse. 
- Sărutul furat cuiva sau împărtăşit pe ascuns denotă pericol în activităţile pe care le desfăşori. 
- Dacă îţi vezi în vis rivalul / rivala sarutandu-ţi partenerul iubit înseamnă că eşti în pericol ca iubitul / iubita să îşi piardă respectul faţă de tine. 
- Persoanele căsătorite care îşi împărtăşesc săruturi reprezintă armonia prezenţa sau preţuită în viaţă de familie. 
- Dacă visezi că săruţi pe cineva pe gât înseamnă că ai înclinaţii pasionale şi dai dovadă de o slabă stăpânire de sine. 
- Atunci când visezi că săruţi un duşman ţi se prevesteşte că eşti pe cale să te împaci cu un prieten supărat pe tine. 
- Dacă o fată visează că o altă femeie îi sărută iubitul, înseamnă că este privită cu invidie sau gelozie de o falsă prietenă. 
- În credinţă ţiganilor, visul unui schimb de sărutări semnifică o ceartă care va avea loc în curând.

Copyright © diane.ro

Sărutul din vis – Simbol și semnificație Sărutul din vis – Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2010 Rating: 5

223 de comentarii:

  1. Buna, Oana. Nu stiu daca acest vis reprezinta o premonitie. Astfel de cazuri sunt rare... Dincolo de posibilitatea de a relua contactul cu el in viata reala, acest vis poate fi interpretat si ca o realizarea de care esti pe cale sa te bucuri gratie unei relatii de prietenie sau a reimprietenirii cu un aspect neglijat al personalitatii tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Si eu am inceput sa il visez pe fostul iubit.
    Desi a trecut aproape 10 luni de cand ne-am despartit continui sa-l visez. Cateodata il visez cu actuala lui ( dupa 2 luni a avut o noua iubita) , dad in seara asta lam visat ca ma rapit ca vroia sa ne impacam si ma sarutat si mia placut. Ce vre
    a sa insemne asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. cum te numesti?esti baiat? cum se poate ca ce ai scris este aceasi poveste ca a mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt la scuoala si este o fata care mam androgostit, si aseara ciar pe ia am visato ca ma saruta, ma lua de mana si ne plimbam.
    Ce anseamna asta ca si ea ma place, sau si ea e andragostita de mine sunt foarte curios si mar interesa o gramada asta...

    RăspundețiȘtergere
  5. aseara am visat pe fostul sot am sarutat pe obraz si el radea ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Raul. Acest vis nu semnifica neaparat ca te place ci reprezinta, mai degraba dorinta ta (subconstienta) ca ea sa te placa, sa fie indragostita de tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna , am si eu nevoie de ajutorul tău , intr-o seara am visat ca ma duc la fostul meu si il caut peste tot prin casa (însă totul era schimbat ) l-am găsit însă acesta dormea , după aceea m-a gonit (am avut o relație cât de cât frumoasa ) .. M-am ascuns si nu am vrut sa plec in viața reala tatăl lui ținea foarte mult la mine . Si in vis a încercat sa ne împace okey asta nu ar fi nimic , după o luna acesta mi-a spus ca m-a visat când eram in momente intime . Aseară l-am visat ca am ajuns la el in casa , din nou totul era schimbat eu eram intr-o rochie albă si un vual pe cap ( inițial m-am gândit la o rochie de mireasa ) ceea ce ma sperie pt ca de obicei e ceva de rău , însă din nou el dormea l-am trezit si acesta mi-a spus din nou sa plec , am spus bine însă când sa imi iau geanta acesta s-a ridicat m-a tras de mâna si mi-a spus nu pleca a început sa ma sărute ( sora lui imi tot spunea ce caut acolo ,deși eu ma înțelegeam bine cu ea) iar apoi când sa se ajungă la intimitate (precizez ca aceasta era aproape o împăcare ) O femeie pe care o credeam matusa lui sau ceva de gen a intrat in camera moment in care m-am ascuns sub pătura (adică mi-am ascuns chipul ) iar ea a spus ca vrea sa ma vadă ( gen ca iubita lui) iar apoi m-am trezit .
    Nelămuririle mele sunt : -Au legătura cele doua vise ? (El nu recunoaște dar încă vrea sa fim împreuna mi-a dat de multe ori de înțeles )
    -Se poate întâmpla aceasta împăcare ?
    - In cazul in care si el m-a visat ce pot face ?stiu pare cam copilăros însă eu cred in vise de obicei se întâmpla ceea ce visez nu chiar in forma aia dar acolo se ajunge . ( Scuze ca a trebuit sa citești atât ) Aștept un răspuns , mulțumesc .

    RăspundețiȘtergere
  8. inseamna ca tu il poti pierdeape iubitul tau dar se poate sa si el sa te piarda incearca sa stringi lnturile mai bn in legatura cu dusmanca nu oo lua in seama e cel mai bun potentional de a o invinge pe ea ai grija

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am visat ca eram cu clasa la baia verde. dupa el ma chemat si cand amajuns ma strans de maini, mi-a spus ca ma place si dupa ma sarutat. am vrut sa plec, dar ma prins de mana si mi-a spus sa nu spun la nimeni.
    [ce poate sa insemne?]

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei ...acum cautam semnificatia viselor mele ...visez multe nopti la rand ca ma sarut cu un coleg de clasa pe care il plac in secret , el nu stie . Dar noi 2 ne intelegem super bine . Tot am visu asta si ma tulbura faptul ca in realitate nu se intampla ..n-are cum. Ce inseamna ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, visele tale oglindesc sentimentele tale fata de el, exprima nazuinta ta de a fi impreuna cu el.Uneori, visele de acest gen exprima lucruri ce se vor petrece in viitor, dar acest lucru se intampla foarte rar.

      Ștergere
  11. Eu fac naveta spre liceu si merg cu baieti cu care ma inteleg si l am visat pe unul din baieti cu care fac naveta unu dintre baieti cu care ma inteleg cel mai bine ca mo sarutat in sala de clasa de fata cu toti colegi si nu stiu ce inseamna asta si de atunci ma gandesc in continu ma puteti ajuta

    RăspundețiȘtergere
  12. Am visat ca un amic cu care fac naveta spre scoala ma sarutat in sala de clasa de fata cu toti colegi ce inseamna asta ma puteti ajuta

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut,
    De curand am avut un vis iudat... te rog daca poti sa ma lamuresti:
    Am visat cama sarutam cu sotul meu si ne mangaiam, ne incinsesem destul de tare cand el a inceput sa vorbeasca cu o voce ce nu parea a fi a lui, niste cuvinte in latina! Vocea era inspaimantatoare, m-am gandit instantaneu ca e posedat si i-am zis sa taca apoi m-am trezit speriata si parca si acum cand imi aduc aminte de vis mi se face frica...
    Te rog spune-mi ce ar putea insemna asta?
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună, am visat aseară ca m-am întâlnit cu fata de care imi place. Iar când a trebuit sa plec ne-am luat rămas bun și ne-am sărutat normal pe obraz. Dar dintr-o data am simțit ca parca ea vrea ceva mai mult și am început sa ne sarutam pasional pe obraz. Cu cat ne sarutam mai mult(tot pe obraz) am ajuns la gura ei. Dar când sa ne sarutam m-am trezit. Ce poate sa însemne?

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Diana,
    Referitor la vis, vreau sa ti detaliez un vis cat mai scurt referitor la simbolistica sarutului.
    Am visat cum un individ pe care l am cunoscut acum 3 saptamani m-a sarutat insa eu nu doream acest lucru. Parca cu cat se apropria de mine sa ma sarute(era un fel de pupic pe buze), un fel de sarut scurt, evitam acest lucru, era ca si cum sse baga in sufletul meu sa face acest gest. Eram in masina cu el, in urma noastra o femeie intr-o alta masina, el a deschos geamul masinii in timp ce ne indreaptam catre o destinatie, i-a spus ceva, dar mai mult sub de .. amuzament. In realitate, nu tin legatura cu acest om, nu comunic cu el in niciun fel, ba mai mult, am fost cat se poate de clara ca nu voi intra intr o relatie cu el atat vreme cat nu si incheie socotelile cu trecutul. Ce poate insemna acest vis. Multumesc frumos. Oana

    RăspundețiȘtergere
  16. Am visat aseara cum fosta cea mai buna prietena, se saruta cu fostul meu de fata mea,si pe care inca il iubesc. Ce poate insemna aceasta?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna, am visat ca eram intr-un grup din care facea parte si prietenul meu iar restul persoanelor erau prietenii luia. La un moment eu am plecat pana la magazin cu un baiat din grup pe care ca persoalitate il cunosc insa nu bine si nustiu cum am inceput a ne saruta, cand ne-am intors in grup vorbeam mai mult cu el iar prietenul se uita foarte mult la noi. Ce inseamna acest vis. La moment prietenu este la departare de mine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună ziua,
    În urma cu doua nopți, am visat ca fratele celei mai bune prietene ale mele se dadea la mine și de fiecare data când veneam în vis la prietena mea acasă când ea avea puțin treaba el venea și mă lua în brațe pe la spate și încerca să mă sărute pe obraz sau pe buze dar,eu nu îl lăsăm deoarece nu îmi doream sa ne vadă prietena mea. Nu știu cum sa interpretez acest vis mă puteți ajuta? Va rog!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am visat cum m-a sărutat o fata care am iubito o dată și dupa ce m-a sarutat parcă amândoi eram îndrăgostit din nou că e ciudat că atunci numai eu aveam ceva sentimente pentru celălalt
    Ce înseamă?

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce inseamna daca m a sarutat o pers de acelasi sex pe gat? si m am simit extraordinar...

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna eu am visat cu un fost coleg de clasa ca ne.am sarutat si ca sa despartit de prietena lui ca sa fim impreuna dar nu mult a durat si ne.am certat si era sa ma arunc de la etaj <= asta ce semnifica ? .... acum 4 ani ne.am sarutat la liceu nimic mai mult ....

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.