Cei care copiaza la scoala sunt psihopati ?

Studentii si elevii care copiaza sau se dedau altor trucuri pentru a-i fenta pe profesori tind foarte mult sa se inscrie in profilul caracteristic pentru psihopatia subclinica , o afectiune a personalitatii definita de un stil de viata dezordonat , manipulare , cinism si tendinte antisociale. Acesta este rezultatul unui studiu publicat de "American Psychological Association" ( Asociatia psihologica americana). Acesti invatacei problematici triseaza pentru ca li se pare ca au dreptul de a face asa ceva si nu pretuiesc in nici un fel normele morale.

Copiatul , o eterna problema pentru educatori , "a fost facilitat de noile tehnologii " , a declarat Delroy Paulhus , doctor in psihologie si conducator al studiului. "In acelasi timp , copiatul poate fi mai usor surprins, gratie faptului ca il putem detecta mai eficient." Intrucat este foarte greu sau chiar periculos sa incerci sa aduci pe calea cea buna o persoana psihopata , Paulhus recomanda ca ingradirea copiatului sa se faca prin alte metode.
Studentii care recunosc ca utilizeaza copiatul sau plagierea sunt caracterizati in mod major , in urma testelor de personalitate , de asa-zisa "triada intunecata" : psihopatie, machiavelism (cinism , amoralitate , tendinta de manipulare) si narcisism ( aroganta si autocentrare , cu pornirea de a crede ca totul li se cuvine) .Dintre cele 3 tipuri de personalitate , psihopatia este cea mai serios conectata de copiat.

Potrivit cercetarii, studentii sunt motivati sa triseze din trei cauze : incerca sa promoveze sau sa ia note mari intrucat cred ca li se cuvine indiferent de ce fac , nu le trece prin gand ca a copia este un lucru gresit sau nu le pasa ca recurg , printre altele , si la copiat.
"Stimulentele precum notele mari sau bursele par sa activeze lipsa de onestitate a acestor indivizi" , a specificat Delroy Paulhus . "Atingerea obiectivelor impartasite de cei mai multi elevi din colegii indica copiatul drept sursa directa a psihopatiei." Mai mult decat atat , principiile morale nu exista pentru psihopati , ei dispretuind normele sociale.

Autorii studiului atrag atentia ca psihopatii subclinici nu au totusi tendinta de a avea comportamentele extreme ale psihopatilor criminali. Cu toate acestea , chiar si la astfel de nivele , este aproape imposibil sau potential periculos sa negociezi acesti psihopati. Pentru a le pune piedici acestor copiatori innascuti, cercetatorii recomanda profesorilor sa foloseasca variante diferite pentru acelasi test , sa interzica telefoanele mobile si alte dispozitive electronice , sa le ceara elevilor sa creeze eseuri despre experiente personale si sa foloseasca software-uri de detectare a plagiatelor.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce suferim din dragoste - O explicatie stiintifica

De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ?

Barbatii sufera mai mult in dragoste decat femeile ?
Cei care copiaza la scoala sunt psihopati ? Cei care copiaza la scoala sunt psihopati ? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. sa faca ce vrea!! mereu se vor gasi noi metode de copiat.. si mai tarziu la un servici sa vedem cn ii mai sopteste in casca si cu ce il mai ajuta fituica!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna. mi-ar fi de mare folos daca mi-ai putea da sursa acestui articol citat. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Incearca la adresa asta : http://healthland.time.com/2010/09/20/profiling-student-cheaters-are-they-psychopaths/

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.