Moartea din vis | Interpretarea și semnificația viselor


Visul despre moarte reprezintă, în general, sfârşitul unei etape şi începerea uneia noi din viaţa unei persoane, putând semnifica, spre exemplu, finalizarea unei căsătorii, începutul unei noi cariere sau o schimbare majoră a personalităţii. Acest tip de vis este unul simbolic, care nu pare a prevesti, de obicei, vreun eveniment viitor.

"Avem o limita foarte descurajatoare si umilitoare: Moartea."     Umberto Eco

Visul despre moartea unei alte persoane 


Dacă visezi moartea unei fiinţe dragi sau a unei persoane cunoscute, îţi este sugerată lipsa unei anumite calități sau trăsături întruchipată de persoana visată. Ar trebui, în acest caz, să te întrebi ce anume face special acel om sau ce apreciezi în mod deosebit la el.

Într-o interpretare asemănătoare, un astfel de vis indică o trăsătură particulară simbolizată de persoană respectivă  care nu te mai caracterizează sau nu mai face parte din viaţa ta.
Astfel, dacă visezi moartea părinţilor tăi, ţi se sugerează că treci printr-o transformare importantă în viaţă reală, datorată faptului că relaţia ta cu părinţii a ajuns într-o nouă etapă.
Într-un alt exemplu, dacă visezi cum îţi moare mama, acest lucru poate semnifica "moartea" laturii materne din sufletul tău. Poate că ar trebui să ai mai multă grijă de copiii tăi sau poate simţi că ai prefera să primeşti o mai mare atenţie "maternă" în loc de a fi "ucis" în mod simbolic, prin rănirea egoului sau prin neglijarea fiinţei tale.

În acelaşi timp, dacă visezi oamenii morţi, pe care i-ai cunoscut de-a lungul vieţii, aceste imagini onirice pot reprezenta suferinţă şi lipsa de împăcare legată de decesul cuiva drag. În alte cazuri, durerea provocată de moartea unei persoane iubite este simbolizată de un vis în care eşti respins, atacat sau te despărţi / divorţezi de aceasta.

Într-o altă interpretare, este posibil ca acest vis să exprime sentimentele tale ascunse faţă de persoana care moare în vis. Ai cumva vreun resentiment legat de acea persoană sau doreşti să te eliberezi de subjugarea pe care o resimți faţă de ea?

Atunci când simţi că ţi se atrage atenţia asupra genului persoanei decedate dintr-un vis, acest fapt poate însemna că feminitatea sau masculinitatea ta are nevoie să fie revitalizată.

Visul despre un animal mort este, în majoritatea cazurilor, o referire la o anumită componentă a fiinţei tale, eventual, un impuls instinctiv, indicându-ţi-se astfel care parte din tine trebuie să dispară, să moară. De exemplu: un sentiment de vinovăţie sau un complex de inferioritate.
În alte cazuri, un vis de acest fel poate simboliza o parte reprimată  in subcon;tientul tău care trebuie să ajungă la suprafaţă, aducând un echilibru necesar personalităţii tale.


Visul despre propria ta moarte 

Freud credea că orice om este caracterizat de două tendinţe de bază: Erosul, adică impulsul către plăcere şi viaţă şi Thanatos, impulsul către moarte.
Atunci când visezi cum te prefaci că mori ţi se sugerează că eşti în căutarea unui nou început sau înţeles al destinului tău. Ai nevoie de o schimbare esenţială în viaţă.
Visul în care te vezi murind simbolizează transformări interioare, autodescoperirea şi o evoluţie pozitivă care are loc în viaţa ta.


Traversezi, poate, o fază de tranziţie şi devii mult mai conştient sau spiritualizat.
Deşi un astfel de vis îţi poate trezi în suflet sentimente de frică şi panică, nu trebuie să te alarmezi, întrucât, este considerat cel mai adesea drept un simbol pozitiv.

A visa despre propria moarte semnifică schimbări de cotitură care te aşteaptă în viitorul apropiat.
Te îndrepţi către un nou început şi laşi în urmă tot balastul trecutului.
Din perspectiva metaforică, moartea poate fi considerată un sfârşit al unor vechi obiceiuri şi mijloace de a aborda viaţa. Aşadar, atunci când te visezi murind nu ţi se prevesteşte o reală moarte, ci doar finalizarea unui lucru important din viaţă ta.

Într-o abordare negativă, visul în care te vezi cum mori poate semnifică o relaţie dureroasă sau nesatisfăcătoare ori un comportament destructiv. Poate te simţi deprimat sau ai senzaţia că eşti sufocat de o situaţie ori o persoană din viaţa reală sau mintea îţi este preocupată de cineva care îşi trăieşte ultimele zile, fiind pe moarte.

Într-o altă interpretare,  acest vis poate mărturisi că încerci să scapi de o anumită obligaţie, responsabilitate sau un alt tip de situaţie dificilă, că eşti disperat în tentativa de a te elibera de cerinţele vieţii de zi cu zi.

"Sinuciderea nu îți alungă tristețea, ci o transmite altcuiva." Anonim



Aşadar, atunci când te visezi cum mori trebuie să iei în considerare următoarele aspecte psihologice:
  • Ce anume exprimă visul tău?
Poate îţi este teamă de moarte şi visul îţi aduce aminte de propria ta mortalitate? Este un lucru sănătos să accepţi, în cele din urmă, că moartea nu ocoleşte pe nimeni! în acest fel, poți căpăta o perspectivă mai largă şi spirituală asupra lucrurilor materiale care te înconjoară și poți să-ţi descoperi astfel acea parte din tine care este nemuritoare.

  • Încerci să scapi de fugi sau să scapi de ceva anume? 
Poate îţi doreşti să îţi laşi în urmă vechiul eu, astfel încât, să poţi renaşte într-un nou fel. Eliberează-te de povara emotională care te copleşeşte şi deschide-te către noi orizonturi
.
  • Te-ai gândit cumva la sinucidere? 
Nu este cazul să-i pedepseşti pe alţii sau chiar pe tine însuți pentru felul în care te simţi.
Uneori, fiecare dintre noi este străbătut de dorinţa de a scăpa dintr-o dată de problemele vieţii sau de apăsarea unui eşec. Suferinţa poate fi, însă, atât un blestem cât şi o binecuvântare. Numai prin confruntarea cu necazurile vieţii putem evolua cu adevărat, devenind mai buni şi mai capabili să ne descurcăm în viaţă reală.
La fel cum se defineşte însuşi Buddha, ar trebui să fii asemeni unui bambus, îndoit de vânt, dar niciodată pus la pământ.

Copyright © diane.ro

Moartea din vis | Interpretarea și semnificația viselor Moartea din vis | Interpretarea și semnificația viselor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 29, 2010 Rating: 5

319 comentarii:

  1. Buna. Prietenul mea vieaza de vreo 2 zile ca moare ( precizez ca eu sunt plecata din tara si el trebuie sa vina) si imi tot spune ca are vise ciudate si chiar sa vazut mort si la stiri cum se vorbea ca a murit in accident de masina in timp ce mergea la prietena lui.....spuneti-mi va rog ce inseamna asta???? Sunt foarte speriata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cele mai multe ori astfel de vise nu prevestesc o moarte reala, ci una simbolica. Ceva, un aspect din el insusi sau din existenta sa este pe cale sa moara. In acelasi timp, un astfel de vis poate sugera un sentiment de vinovatie.

      Ștergere
  2. Buna. Am avut un vis ciudat aseara, impreuna cu un amic..imi aduceam la viata anumite rude...Specific ca mi-a murit recert bunicul, pe care il iubesc foarte tare. In visul meu acesta era in viata...Ce semnifica asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Ma numesc Diana. Noaptea trecuta am visat ca parintii mei au murit chiar in ziua aniversarii mele de 18 ani. Imi aduc vag aminte, dar parca totul se intamplase din cauza unui accident rutier. Toti s-au dus sa vada din familie ce s-a petrecut, cu exceptia mea, ca si cum nu as fi fost pregatita sa infrunt situatia. Nu sunt sigura in privinta surorii mele daca si ea murise. Ce poate semnifica acest lucru? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana. Atingerea varstei de 18 ani reprezinta trecerea pe o noua treapta a vietii, intrarea oficiala (nu neaparat si reala) in maturitate. Din aceasta perspectiva, visul tau poate sugera simtamantul subconstient ca, dupa 18 ani, devii independent si poti sa nu mai depinzi la fel de mult ca mai inainte de parinti. In limbajul visului, acest simtamant poate fi exprimat printr-o "moarte" simbolica a parintilor tai.

      Ștergere
  4. Buna, Diana! Aseara am visat ca m-am intors in timp, toti cei morti in prezent erau vii in trecut, vedeam accidente, in care oamenii mureau, dar in prezent nimeni nu stia de asa ceva, am salvat vietile lor, dar mi-am dat-o pe a mea, mai adaug faptul ca se presupunea ca eu nu eram nascuta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Probabil ca ai un simtamant de nemultumire fata de viata ta prezenta ori o conjunctura de viata in care ai fost atrasa, si simti nevoia sa "iti rescrii" trecutul pentru a fi altfel in prezent. Desi nenascuta, iti dai viata salvand vietile celor din trecut pentru a-ti modifica (in vis) existenta actuala.

      Ștergere
  5. Buna!...ma numesc Romina....de aproape 2 ani mi a murit o colega de scoala....si o tot visez,visez ca ma cheama la ea,imi spune Sa vin cu ea,daca trec de ceva usa imi Va fi Mai bine,cu ea daca am Sa merg voi fi Mai fericita,si nu voi Mai suferi nikiodata...si culmea e ca bunika mea e cu ea,bunika mea fiind moarta de aproape 15 ani....bunika mea nu spune nimik..fosta mea colega vorbeste decat...imi e frica,si de fiecare data o vad,imbracata in rochie e mireasa,ma cheama la ea...te Rog Sa mi spui ce semnifica acest vis,e de rau??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa te temi, Romina. Visele tale sunt o reflectie a faptului ca ai pus la inima foarte mult la inima moartea colegei tale. Poate prea mult! Acest eveniment trist te-a impresionat peste masura fiindca ti-a deschis ochii asupra mortii, te-a facut sa-ti dai seama ca moartea poate lovi oricand, oriunde, pe oricine. Cred ca aceasta este cauza viselor tale. Straduieste-te sa te bucuri cat mai mult de viata si lasi trecutului ce este al trecutului, uitarii ce este al uitarii, si incearca sa nu mai acorzi nici un fel de importanta unor astfel de vise. Vei constata astfel ca, putin cate putin, vor dispare de la sine.

      Ștergere
  6. Buna,
    am visat ca o persoana foarte apropiata i-mi zice ca va muri peste un an si sa am grija de lucrurile ei...
    deja citeva zile nu-mi pot gasi locul)
    exista o sansa de pericol?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, nu cred ca este cazul sa-ti faci griji. Este posibil ca sentimentele tale de afectiune fata de aceasta persoana sa fi fost dublate de o problema de sanatate sau de un accident pe care l-a avut in ultimul timp. In orice caz, acest vis a fost provocat de faptul ca tii la ea si nu iti doresti sa i se intample ceva rau.

      Ștergere
  7. Buna numele meu este murela am visat in noaptea duminica catre luni k sora mea sa spanzurat? Spunemi te rog ii in pericol ea sau cnv din familie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Murela (Mirela?). Nu trebuie sa te ingrijorezi din cale afara. Acest vis sugereaza dragostea fata de sora ta si grija ca nu cumva sa i se intample ceva rau (bazandu-te pe niste lucruri pe care le-ai observat in ultima vreme). Visul tau poate fi bazat pe impresia ca ceva/cineva o "sufoca," o impiedica sa fie fericita. De ce nu vorbesti cai mai deschis si mai sincer cu ea despre aceasta problema?

      Ștergere
  8. Buna, intr-o noapte am visat cum din umbra venea moartea spre mine si pe langa asta auzeam si o muzica exact ca in filmele horror. Ce poate insemna? :-? Si mi se intampla uneori sa visez doar imagini care, ulterior le vad in realitate la cateva luni dupa vis. Spre exemplu: am visat un loc (in care nu am mai fost niciodata pana atunci) si dupa vreo 7 luni am ajuns in locul acela si era exact ca in vis. Stiu ca e ciudat :)) dar chiar asa mi se intampla. Sunt curios ce inseamna toate acestea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visul cu moartea sugereaza ca treci/vei trece printr-o transformare din cauza careia ceva din tine (din interiorul tau) este sortit sa dispara/sa moara. Pe de alta parte, se intampla, foarte rar, ca unele vise sa reprezinte premonitii, anticipar ale unor lucruri care ne astepta in viitor.

      Ștergere
  9. Buna Diana! Am nevoie de un sfat, avand in vedere experienta ta in interpretarea viselor.
    Am visat ca era ultima mea zi de viata. Cei din jurul meu, prieteni, familia, nu pareau foarte ingrijorati si isi vedeau de programul lor zilnic. Nici eu nu paream ingrijorat, parca putin resemnat. Grija mea era cum si cui sa las lucrurile ( gen...telefonul ) si sarcinile. Nu sunt superstitios, dar m-am trezit foarte ingrijorat dupa visul asta. Am mai visat de multe ori ca mor, in cadere, accident de masina, dar dupa ce m-am trezit m-am linistit imediat. Acum nu. M-am trezit de 4 ore si numai la asta ma gandesc. Nu inteleg de ce. Toate imi merg bine in rest, nu imi fac griji pt nimic. Ajuta-ma cu un sfat te rog. Mersi anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ai impresia (gresita sau nu) ca nu esti inteles de persoanele din imediata ta apropiere. Crezi ca ele (si poate chiar asta este realitatea) ca nu te inteleg deloc. Ai nevoie de o persoana speciala, capabila sa te inteleaga sau chiar sa iti corecteze unele impulsuri subconstiente.

      Ștergere
  10. Buna Diana! Te rog frumos să îmi zici si mie ce înseamnă dacă am visat că îmi moare mama într-un accident de masina,adică cineva dadu-se cu masina peste ea.trebuie să îmi fac griji??? La ora4:44 am visat visul.duminica spre luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca era sambata spre duminica, probabilitatea era mult mai mare.
      Daca a murit in vis, mai inseamna ca a avut un hop si|sau i-a murit moartea! :)

      Ștergere
  11. eu am visat ca o muzit o vecina de a mea si in timp ce visam ia chiar o murit ce raspuns mai ai si la asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil. Moartea cuiva din apropiere nu trece neobservata de sufletul nostru, iar in vis suntem mai sensibili fata de asta.

      Ștergere
  12. Bună, Diana! Ajută-mă, te rog, în decodificarea visului pe care l-am avut. Am visat că eram în faţa unui edificiu maiestuos (de tip, muzeu), cu multă lume fericită în jur. Instantaneu, m-am trezit pe o bicicletă. Am pornit din faţa acelui edificiu. Eu conduceam bicicleta, dar în faţa mea era o persoană decedată (în detaliu, un bătrân), cu membrele fixate în aşa fel, încât părea că el conduce bicicleta. Era palid, cu ochii închişi (normal), dar zâmbea (...înfricoşător :(). Eu ţineam volanul bicicletei, nu ştiu cum stătea el în faţa mea, şi în acest mod, mergeam cu bicicleta de-a lungul unui trotuar (porţiune pentru pietoni), în traiectorie dreaptă, cu mare-mare viteză, neluând în consideraţie oamenii care treceau pe acolo (ei rămânând uimiţi de nepăsarea mea). Nepăsarea mea nu era adevărată. Eu, într-un fel, eram manipulată şi intimidată. Eram debusolată, nu ştiam ce se întâmplă... dar aveam un zâmbet forţat.
    Nu ştiu cărui fapt i se datora viteza excesivă, eu, pur şi simplu, nu puteam deţine controlul bicicletei. A continuat mult acest itinerariu şi viteza se tot mărea, se tot mărea, până când visul s-a spulberat brusc şi eu m-am trezit. Anturajul din vis era unul impresionant: era un oraş modern, foarte frumos, cu mulţi copaci; era aglomeraţie în acea regiune. Cerul era însorit...

    Îţi mulţumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Kate. Esti in pragul unui mare eveniment (fericit) din viata ta, dar un lucru sau o persoana din trecut, decare credeai ca ai scapat, incearca sa te impiedice sa te bucuri de el. Nu lasa pe nimeni si nici un complex interior sa iti bareze drumu catre implinire.

      Ștergere
  13. buna eu am visat ceva din trecut si imi pare rau..am o stare ft nasoala..stiti cumva ce inseamna ?se spune ca de obicei ce visezi ti se intampla chiar daca nu in ziua urmatoare tot se va intampla si iti vei aminti de ce ai visat....

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara , prietenul meu viseaza de vreo cateva seri ca in fiecare seara moare cineva, prima data a visat de vreo doua ori ca ia murit prietenul sau cel mai bun, in alta seara ca a murit alt prieten iar aseara a visat ca a murit tatal lui,.. Te rog spune-mi ce inseamna,multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceste vise nu inseamna neaparat ca va muri cineva care ii este apropiat, ci semnifica simtamantul (subconstient) ca ceva important sau semnificativ pentru el este pe cale sa "moara", sa dispara din viata lui.

      Ștergere
    2. Vă rog mult să mă ajutaţi şi pe mine cu un răspuns...

      Ștergere
  15. Am visat doctori cate ii pusese multe doagnostice lui mama multe bolii printre care boala la ficat ,hepatita parca , desi ea a murit acum 5 ani de stop cardio respirator nu avea leg . Si in toata durerea cu ce se intampla cu ea, impreuna cu sora mea, verii,nepoti sufeream si asteptam sa moara in cateva ore. Ma duc la tata care dormea si parca se sufoca in somn ,il intreb ce are,mi-a zis sa plec de langa el, si a intrat restul rudelor la el,se ineca mai rau si am iesit sa sun la 112, de la spital mi-a zis ca intrare alt doctor la el si a murit. Si eu stateam plangand pe fir explicandu-i tragedia cu mama,moartea lui surprinzatoare si ma condamnam ca desi stiam ca are cateva boli nu le-am dat atentie. ( in realitate e bolnav cu 3 afectiuni) si il ajut cu ce pot, la spital etc. Apoi la priveghi rudele ma sustineau ,inclusiv mama cu ultimele puteri ca in vis era bolnava ,pe moarte(desi in realitate e moarta). Actiunea se intampla la tara, undeva unde nu cunosc. Tot in vis dar eram acasa, am visat si pe pisica mea care a murit cu o pisica noua. Fosta pisica era geloasa pe cea noua .. Si ma jucam cu amandoua, desi in realitate nu am nici pisicii ... 
    Cu un deosebit respect pt stiinta dv , v-am scris in calitate de un om afectat de vis si va rog din tot sufletul sa imi souneti mai detaliat ce inseamna? Tatalui i se poate intampla ceva? Multumesc anticipat! Cretu Ana ma numesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Visul tau semnifica ingrijorarea fata de starea de sanatate a tatalui si tristetea ca mama nu iti poate fi alaturi la aceasta incercare. Jocul pisicilor indica trecutul (pisica care a murit) si viitorul (pizica pe care nu o ai), necesitatea de a rezista necazurilor prezentului si a nu-ti neglija viitorul.

      Ștergere
  16. Multumesc din suflet de raspuns!! Numai bine iti doresc si succes in activitate cu siguranta ajuti multi oameni.

    RăspundețiȘtergere
  17. Si o sa te mai rog mult sa mai imi lamuresti un aspect. Mama a murit in bratele mele, de atunci in mod repetat si frecvent am visat-o in diverse ipostaze in care mirea,mama in fiecare vis al meu murea . O data inecata,o data in statia de tramvai, mereu murea dar in alt stil , in fiecare vis .. Si visele mele de fel sunt active, acriune multa ,asta poate spu e ceva despre viata mea ? Multumesc mult, desi nu te cunosc te pot considera ca o prietena care ma ajuta sa ies din frica acestor vise. Ana sunt.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna! Am visat azi-noapte ca eram cu familia mea la masa. Printre ai mei, era o femeie straina la vreo 40-45 de ani, blonda, tunsa bob, cu ochi albastri si ochelari, care mi-a spus ca mai am de trait doar azi, si ca de maine am sa ma duc cu ea in lumea de dincolo. Problema era ca doar eu puteam sa o vad si sa comunic cu ea. Ai cumva idee ce ar vrea sa insemne acest vis? M-am trezit foarte speriata :) Multumesc! Cu mult respect, Roxana!

    RăspundețiȘtergere
  19. Treaba sta în felul următor și dacă nu povestesc aici, nu ma simt bine și simt nevoia de a ma elibera... Cum s ai povestesc iubitei ca am visat-o moarta. Nu, nu o sa fac asta..
    Am visat ca a murit de o mașină nu mai știu exact și eu ma duceam cu camionul și ii călcăm mormântul și ii puneam pământ peste, vărsământ tot camionul acolo după care stăteam și plângeam lângă mormânt, țin sa menționez ca ne desparte cam 2500 km plecare recenta la munca. Vreau și eu o explicație,mulțumesc.
    (Florin)

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut Anonim. Pune-i parastas la biserica sau daca nu da pomelnic in fiecare duminica si vezi ca nu o vei mai visa. Stiu ca pare o prostie, dar si tata o visa pe bunica de multe ori si punand parastas la biserica nu a mai visat-o. Si totusi si asta pare o prostie dar cei morti comunica cu noi prin vise si nu e de bine pentru ei in lumea cealalta asa ca ne cer ajutorul. Si il acordam cum ti-am spus mai sus

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna! Nu stiu daca o sa imi raspunzi tinand cont de faptul ca nu s-a mai postat niciun comentariu recent insa totusi sper sa imi raspunzi.
    Am visat ca eram in masina cu mama, tata si sora mea (mai mare). Am avut un accident, iar tatal si sora mea au murit, iar eu si mama mea nu. Poti sa imi spui ce ar putea insemna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac o exceptie cu tine. Am spus clar ca nu le raspund anonimilor! Gandeste-te ce te separa sau peste ce conflicte nu ai reusit sa treci vizavi de tatal si sora ta. Desi poti avea impresia ca tii la ei, un lucru vechi (ramas poate in subconstient) te impiedica sa te simi apropiata de ei. Cu cat mai repede iti dai seama despre ce este vorba, cu atat mai mult poti sa iti ameliorezi (sau nu0 relatia cu ei.

      Ștergere
    2. Iti multumesc mult de tot pentru raspuns!! Ma ajuta chiar mult si mi-a dat de gandit. Sa ai o zi minunata!

      Ștergere
  22. buna diana azi noapte mama a visat ca am murit si plingea la sicriul meu linga mormint iar eu eram imbracata in alb imi poti spune te rog daca e de bine sau rau ? suntem ingrijorati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nici de bine, nici de rau. Inseamna ca mama ta este ingrijorata fata de un nou inceput din viata ta (tu stii n=mai bine care este acesta). Ea se teme, tocmai pentru ca te iubeste, ca o initiativa ori un pacurs al vieti tale pe care te inscrii ti-ar putea face rau. Uneori, un astel de vis este legat de viitorul tau partener din viata....

      Ștergere
  23. Buna Diana! Din pacate nu imi mai amintesc tot visul, tot ce am retinut este un lac plin cu oameni morti. Ce inseamna? Nu cunosteam pe nimeni, nici locul nici oameni. In ultima vreme nu prea visez cunoscuti. Un alt vis a fost ca eram insarcimata, nu il vroiam dar nici sa avortez sau sa il abamdonez nu.vroiam. Pana la urma am decis sa il pastrez, am nascut, avea ceva vascos verde pe el, cand a luat aspect de bebelus dragut a aparut si tatal, un necunoscut. Ce semnificatie pot avea viselr mele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra. Lacul plin de morti inseamna ca trebuie sa incerci sa nu-ti mai treci cu vederea sau sa nu iti mai sufoci dorintele tale cele mai fierbinti. Cel de-al doilea vis semnifica fie teama ta fata de un act sexual, fie faptul ca te simti obligata sa faci un lucru pe care nu ti-l doresti sau care nu te reprezinta cu adevarat.

      Ștergere
  24. Sarut-mana....daca a-ti putea sa ma lamuriti...cu o chestie...am visat ca eram pe un fel de plaja...si am urcat...pe un vapor...si acolo vroiam sa ma arunc intre niste stanci sa ma omor...caci din spatele meu veneau ff multi oameni(o armata) care vroia sa ma omoare...si un om era langa mine...cand vroiam sa ma arunc..o persoana necunoscuta...si zicea sa nu ma arunc...si ma.tinea de mana stanga , zicea ca nu are rost saa arunc..ca o sa fie bine.



    Si alt vis...mai pe scurt..
    Am visat ca unii incercau sa ma omoare....iar wu nu facusem.nimic...si pana la urma scapasem....si am mai visat ca incercam sa conduc..o masina...dar ma.chinuiam si inca un vis...intr-um accident de masina prietena mea...adica ma insela....si era cu unu..cu masina lui ala si mergeau tare...si a facut ala accident ai cand m-am dus la ea la spital...avea picioarele..facute praf...cusute toate...numai in zigzacuri.

    As apreciaa enorm daca mi-ati rasp...pt ca in ultimul timp...sunt cam facut praf ma apasa multe..
    Chesii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc anticipat!

      Ștergere
    2. Ma scuuzati! Acum am vaz ca nu raspundeti anonimiilor...dar m-am conectat aici cu contul google..sper sa imi raspundeti. Saca ati putea sa imi dati si nsh sfaturi...am o perioada cam....grea pt mn..

      Ștergere
    3. Buna. Primul vis semnifica faptul ca esti presat de niste oameni din preajma, ca te simti obligat de catre ei sa faci ceva care ni iti sta in fire. Chiar daca nu vrei sa le faci pe plc, sa te conformezi vointei lor, nu trebuie sa recurgi la gesturi extreme, sa-ti faci rau tie insuti, ci sa apelezi la latura afectiva a personalitatii tale (in vis, persoana necunocuta te tine de mana stanga, asociata cu inima). Cel de-al doilea vis are acelasi inteles ca si cel dintai. Cel legat de prietena ta denota atat gelozia ta, cat si convingerea ca, daca te inseala sau renunta la tine, nu are cum sa se descurce de una singura, pe "picioarele ei."

      Ștergere
  25. Buna Diana,
    Acum 10 ani a murit tatăl meu. Nu a stiut nimeni despre asta si a stat la morga timp de o luna pana a aflat mama mea (erau divortati).
    In vis se făcea ca eu am descoperit ca a murit si l-am luat la subrat sa il urc in tramvai ca sa il duc la casa funerară. Era infasurat intr-un cearceaf alb. Dar cand sa urc am văzut 2 barbati de la casa funerara si i-am rugat sa il duca ei cu masina speciala. I-am întrebat cat costa, deoarece îmi era frica sa nu îmi ia prea mulți bani dupa aceea. Mi-au zis 1300 de lei, mai mult nu va iau. M-am uitat la prietenul meu care era lângă mine sa aprobe faptul ca dispunem de banii acestia si mi-a confirmat ca avem destui bani încât sa facem ce avem nevoie si mi-a aratat un teanc de bancnote de 100 de lei, 4000 de lei in total, prima pe care trebuia sa o primesc in viata reala, deja am primit-o.
    Barbatii de la casa funerara erau imbracati cu niște salopete cam largute si putin murdare de culoare albastru deschis si modele cu negru. Unul dintre ei avea un început de chelie si o barba foarte îngrijită, scurta, vreo 45 de ani.
    Te rog sa îmi spun daca înseamnă ceva visul acesta. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela. Tatal reprezinta o dimensiune a vietii importanta pentru fiecare dintre noi. Chiar daca ne-a neglijat sau s-a purtat urat cu noi, nu avem cum sa-l ignoram, aducandu-l, mai mult sau mai putin constient, in minte in momente cruciale ale existentei noastre, chiar si atunci cand intalnim un promitator prieten sau partener de cuplu. Acest lucru si faptul ca a murit nestiut de nimeni, parasit, ti-a provocat probabil acest vis. Intr-un fel sau altul, ai fi vrut sa ii schimbi moartea, sa ai grija de trupul sau fara viata. Faptul ca ai primit prima de care pomenesti, te-a facut, poate, inca o data sa te gandesti ca ai fi putut avea bani pentru a-i asigura tatalui tau o moarte decenta. Poate ca ar fi bine sa aprinzi o lumanare pentru el atunci cand ajungi in preajma unei biserici. Barbatii de la casa funerara pot reprezenta niste cunostiinte sau niste oameni apropiati de tatal tau.

      Ștergere
  26. il visez pe tatal meu care este mort de 17 ani, visez ca sunt cu el intr un camion cu carbuni si ne rasturnam intr-un sant si cadem in gol, il visez ca sunt cu el intr un autobuz si intram intr un zid,visele sunt asemanatoare si sunt repetate .

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Diana. Am de ce vreo 3 zile acelasi vis. In vis sunt fugarita de cineva si cand ajung sa ma indepartez de acea persoana cad intr-un abis, iar de odata ma trezesc intr-un templu(ceva de genu). In templu este un semn imens(nu imi mai aduc aminte cum arata). La un moment dat clipesc si cand deschid ochii dau de o gramada de oameni necunoscuti care sunt macalariti si ii aud cum tipa. Tipatul lor este asa de tare incat ma trezesc din somn.
    P.S. am mai avut vise cu oameni macelariti, dar niciodata nu ii auzeam cum tipa de parca toti ar fi fost dati pe mut.

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua, Diana.

    Am visat doua prietene din realitate. Una murise (cea mai mica, inocenta), iar cealalta, fiind mai matura ii canta cele moarte, in timp ce trupul sau era cu spatele la vioara si se misca in functie de ritmul creat de cea matura. Ritmul era mai frenetic, ca si cum ar vrea sa o trezeasca la viata pe decedata. In unele momente chiar parea vie, din profil, cu capul ridicat. Cea matura canta despre povestea celei moarte, intr-un mod si amuzant si trist. Si totodata, in contextul acestui vis, am visat ca am avut tentative sexuale intr-un Second Hand. cu primul meu iubit (chiar l-am iubit), si tin sa adaug ca in realitate nu am facut asta.

    Daca ma poti ajuta atat cat iti permite tie timpul, as aprecia din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  29. Apa tulbure reprezinta un moment tulbure din viata ta ce va sa vie!Nororiul ar fi cel de dupa ce va ramane daca vei lua o anumita decizie..poate fuga de responsabilitate sau renuntarea de a mai lupta!

    RăspundețiȘtergere
  30. Apa tulbure reprezinta un moment tulbure din viata ta ce va sa vie!Nororiul ar fi cel de dupa ce va ramane daca vei lua o anumita decizie..poate fuga de responsabilitate sau renuntarea de a mai lupta!

    RăspundețiȘtergere
  31. Noaptea asta am visat'o pe soacra mea decedata fiind la o inmormanate . Noi am fost in relatii nu tocmai bune . In vis a venit la mine sa-mi dea ceva ..dar nu am pus mana pe acel ceva si am intins o sacosa pe care o avem la mine ..si ia dat drumul in ea ..era un obiect ..mic .pe care se pare ca eu i -l-am dat ..dar nu stiu sigur ce .era bani ..o cheie .un telefon ...ceva de genu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pari sa simti ca soacra ta a ramas datoare cu ceva fata de tine. Desi in vis iti plateste datoria, nu ai incredere in ea. Eziti sa pui mana pe obiectk dat de ea gandindu-te ca ar putea fi o capcana, un fel de "cal troian."

      Ștergere
  32. buna...am avut un vis ciudat azi dimineata, eu de obicei visez dimineata nu in timpul noptii...am visat ca iubitul meu din vis ( al carui chip era vag) cum sa zic parca nu-l cunosc in viata reala,a fost plecat undeva dupa ceva nu mai stiu ce,cand s-a intors ne-am imbratisat cu foc si patima parca nu ne-am vazut demult, si ne-am plimbat putin,la care la un moment dat imi spune ca i s- spart o vena de sange si incepe sa-si piarda cunostiinta...am chemat salvarea ,dar cum eram la tara,intarzia sa apara..in tot acest timp,eu plangeam de mama focului si il rugam sa lupte il tineam de mana ,si am visat si un aparat care ii indica semnele vitale,desi nu are nici un sens..in fine la un moment dat ,aparatul arata ca nu mai are semne vitale si incepea sa se stinga,salvarea nu mai aparea...plangeam de mama focului,era si familia mea pe acolo,care pareau indiferenti...strigam sa se trezeasca ,sa revina la viata dar nu mai dadea semne de viata...in acel moment m-am trezit , si mi-am dat seama ca a fost un vis,desi parea foarte real ,la ochi aveam lacrimi...interesant ca aceea persoana iubita din visul meu nu semana la fata cu persoana la care tin in viata reala, cel din vis imi amintesc ca era brunet ,cel la care tin in viata reala e ras in cap..oare ce o insemna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubitul din vis poate fi asociat cu cel din viata reala cu toate ca nu sunt asemanari intre cei doi. In acest caz, visul tau poate sa reflecte o stare de neliniste, de teama (subconstienta) ca ceva (poate o alta fata) il poate desparti de tine pe iubitul din plan real.

      Ștergere
  33. Am visat ca găsesc un bebeluș mort. Era cu fata în jos pe marginea unui șanț. L-am luat în brate și am urcat un mic deal ca sa ajung la un grup de oameni sa le dau de veste. Am ajuns, am dat copilul și atunci o femeie mi-a arătat ca mai aveau un bebeluș, tot mort. Ce poate sa însemne?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate insemna ca ai trecut sau treci printr-o mare dezamagire provocata de neimplinirea unui proiect sau plan de viitor, ce iti putea permite a relansare sau o dezvoltare importanta pe plan personal.

      Ștergere
  34. Buna Diana,
    Am avut un vis azi-noapte cu bunicul meu cu care sunt certata de aproape un an si nu ne vorbim. Se facea ca stateam in pat, iar el era cu bunica pe balcon, bunica spunandu-i ca mai are 2 saptamani de trait. Acesta cand a auzit a dat sa plece, iar eu l-am luat in brate (tin sa iti spun ca si in vis eram constienta ca nu ne vorbim), imi parea rau ca nu ne vorbim iar el mai avea doar doua saptamani. I se va intampla oare ceva peste 2 saptamani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Nu interpretez visele anonimilor, ci numai ale celor care sunt inscrisi pe site-ul meu. Am sa incerc totusi sa fac asta pentru tine in zilele urmatoare.

      Ștergere
  35. buna,
    am visat-o pe mama(decedata de 2 ani),in vis nu am avut senzatia ca este moarta, era ceva firesc, care era langa o constructie neterminata de casa(doar peretii fara acoperis) casa fiind amplasata pe fostul loc de casa al bunicii mele(casa demolata in 1989), bunica si bunicul(parintii mamei) decedati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poate fi vorba despre un fel de mostenire spirituala sau materiala lasata tie de mama ta, o mostenire pe care ai neglijat-o. Poate ca te simti vinovat fata de mama ta ca nu ai respectat o promisiune fata de ea sau intrucat nu ai facut ceea ce ea se astepta de la tine.

      Ștergere
  36. multumesc , ce sa zic ..suna destul de adevarat, am ramas fara cuvinte.
    si nu in ultimul rand : -am visat ca ma urmarea un om 'negru'(nu se puteau distinge trasaturi sau altceva, arealul era intunecos ) care nu stiu ce dorea de la mine dar eu fugeam de el iar in apararea mea era un caine(am avut ciobanesc german) negru de talie medie , cainele in apararea mea fusese ranit de omul negru si schiopata, cainele era un du-te-vino intre mine si omul negru...

    RăspundețiȘtergere
  37. Bună as dori din suflet sa înțeleg dece de o vreme visez atât de urat :(
    Aseară am visat ca urma ca toți sa urcam în avion ca și Cum ar fi sfârșitul lumii și așteptând avionul am văzut cum avionul care urma sa aterizeze sa prăbușit și au murit toți cei din avion ...Am făcut atac de panica și doctorii sau cei ce ne urcau în avioane pe toți ca sa părăsim tara miau zis ca nu pot face nimic ca sa nu urc în avion și eu nu mai vroiam sa urc îmi era foarte frik ...mă obligau sa urc și din ciuda sau din mișto miau băgat mașină de tuns în cap și mau tuns zero în ambele părți în stânga și dreapta capului
    Sunt terorizată nu știu ce se petrece :((
    Acum o săptămână am visat ca logodnicul meu nu sa prezentat în ziua nuntii și eu în rochie de mireasa și cu toți invitații la biserica îl asteptam și nu a mai venit :((
    Ce înseamnă toate astea te rog din suflet răspundemi curând

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anka. Primul vis pare sa indice ca te simti fortata sa faci un lucru pe care nu il vrei sau nu iti place, un lucru care iti ameninta nu atat viata, cat capacitatea de a fi tu tinsuti. Cel de-al doilea vis poate fi provocat de nesiguranta sau temerea (subconstienta) ca ar putea interveni ceva intre tine si logodnicul tau. Incearca sa fii mai increzatoare in tine insati si nu te lasa influentata de cei din jurul tau.

      Ștergere
  38. Buna, multumesc pt raspunsul anterior
    Am visat ca ma urmarea un om 'negru'-(nu se puteau distinge trasaturi sau altceva, arealul era intunecos ) care nu stiu ce dorea de la mine dar eu fugeam de el iar in apararea mea era un caine(am avut ciobanesc german) negru de talie medie , cainele in apararea mea fusese ranit de omul negru si schiopata, cainele era un du-te-vino intre mine si omul negru... sa ma apere.
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dan. "Omul negru" pare a fi un aspect sau un eveniment amenintator, negativ din viata ta, de care esti aparat (chiar cu riscul de a se rani) de o persoana apropiata (poate un prieten) sau de o latura a personalitatii tale cum ar fi intuitia, fidelitatea fata de tine insuti, instinctul aparare/conservare.

      Ștergere
  39. buna diana, ma numesc gabriela. in ultimele doua saptamani visez foarte des, insa doua vise pot spune ca m-au terorizat, ramanand cu sechele cateva zile. in primul vis se facea ca vreau sa ma adapostesc undeva la subsol (ghetou), cu niste necunoscuti, de o dezlantuire a iadului pe pamant. (nu sunt religioasa, daca nu ar fi obligatoriu sa apartin unei religii, sunt un ateu de succes). toti stateau pe saltele, comod, iar eu imi cautam un loc unde sa stau jos ca ma dureau picioarele, insa atunci ghetoul parea a fi un grajd fara animale, iar poarta iadului s-a spart, dracii dand navala, printre care si fratele meu mai mic. simteam teama, mi-era frica. fratele s-a apropiat de mine, incercand sa ma convinga cumva sa devin posedata ca restul persoanelor (incepusem sa ma inchin in gand, ceea ce au rar fac asta). s-a apropiat si a reusit sa-mi taie din par. am reusit sa scap de acolo, intalnind pe camp multi draci scapati. observam ca orice persoana cunoascuta mie era posedata. alergam sa scap de draci, sa ma ascund, dar tot ma gaseau, insa nu reuseau sa ma posede. si m-am trezit. fratele meu este plecat in germania de o luna, vorbim si zice ca e bine. al 2-lea vis , se fac ca fratele revine in tara, la casa parintilor si noaptea il vad beat, suferind dupa ceva anume si hotarat sa se arunce in fantana si se arunca . il anunt pe tata care pare sa nu se grabeasca (de parca ar fi avut timp mult), fratele mai mare sare in apa sa il gaseasca si nu reuseste. tata ia un carlig sa incerce sa il agate. observasem ca fantana era plina de apa. iau carligul din mana tatei ca se misca ca un mormoloc si il prind in cele din urma pe fratele cel mic. insa era mort. merg repede sa ii zic mamei care il invinuia pe tata ca nu s-a grabit. simt o durere mare in suflet, nu imi vine sa cred ca fratele e mort, apoi imi vine in minte sa ii fac respiratie artificiala si simt o mica bucurie stiind ca mai este o sansa. m-am trezit iarasi. ma tem asa de tare pentru el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!!!
      am scris ceva timp despre un alt vis dar nu cred ca am folosit cum trebuie blogul.
      -am simtit un cutremur in plina zi cu soare(superba era vremea), stateam la marginea unei sosele si undeva in dreapta jos(soseaua era in panta) unde pare ca se construia o casa un imens camion a fost inghitit de pamant-a ramas la nivelul pamantului doar cabina. am resimtit foarte puternic miscarea pamantului stand pe sosea-nu mi-a fost frica si soseau nu s-a rupt.

      Ștergere
    2. Buna, Dan. Camionul poate semnifica marea povara a unor probleme sau responsabilitati care te apasa. Faptul ca nu ti-a fost frica si ca era o vreme superba pare sa indica ca astepti (sau te astepti la un eveniment major, in stare sa iti "cutremure" viata si sa te elibereze de povara de mai sus.

      Ștergere
  40. Multumesc.
    e de bine , e de rau ???
    Multumesc si daca imi permiti am sa reiau acelasi lait motiv din prima interpretare si anume "terenul unde in 1989 se afla casa bunici" ulterior expropriata si demolata unde am visat-o pe mama langa o constructie neterminata.
    in alt vis apare doar terenul fara nici o constructie pe el(o imagine dezolanta) doar cateva lucruri ale bunicilor si anume un pat cu asternuturile rascolite, bufetul vechi din bucataria lor poate si un scaun, toate sub cerul liber pe pamant.
    eu stau pe pat si deplang pierderea lucrurilor a terenului......in general.
    Nu gasesc ce legatura poate sa fie: in primul vis apare mama(decedata in 2013) langa o costructie neterminata pe acel teren iar acum acelasi teren gol cu lucrurile bunicii(decedata in 2014).
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Casa bunicilor reprezinta un punct important de referinta din viata ta, poate copilaria ta. Constructia neterminata poate fi asociata cu un lucru pe care mama ta si l-ar fi dorit sa il implinesti, iar in al doilea vis poate fi vorba chiar despre durerea nepotolita inca legata de moartea, de disparitia bunicii.

      Ștergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ceau îmi spui și mie terog ce înseamnă sora mea ma visat ca.eram pe un deal unde duce la o biserica și eu am murit și ea încerca să mă trezească dar degeaba și după aia dintrodata am inviat dinou menționez ca eu sunt plecat deacas afară la munca și biserica aia nu e baptista iar eu sunt ortodox ce înseamnă ca am murit și am inviat dinou

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Un astfel de vis poate semnifica o renastere simbolica. Sora ta are impresia (subconstienta) ca ai trecut printr-o transformare, printr-o reinnoire, poate din cauza faptului ca trebuit sa te adaptezi muncii si vietii din alta tara. Pe de alta parte, acest vis poate exprima dorul sorei fata de tine, dorinta ei de a te vedea cat mai repede acasa.

      Ștergere
  43. Buna diana,sunt daria!!!Noaptea trecuta am visat ceva ciudat...Veneam de la scoala în masina cuiva(era si tata cu mine,el stand in fata) si cand am ajuns,nu am coborat din prima,iar omul de la volan a tipat la mine sa ies.... Pe urma in casa,tata a venit cu omul ala si avea fiecare câte un pistol....Și amândoi au tras în mine...Eu am rămas.nemiscată,ca si cum nu mi pasa,sau nu vroiam....Dupa,a venit mama cu verișoara mea (pe care nu o prea plac) si au vazut ca sunt pe canapea și restulaa inafara de cei care m au impuscat,plangeau.... În momentul ala,am avut senzatia ca mor,dar dupa mi am dat seama ca eu încă traiam...Începusem sa respir din ce în ce mai greu,și abea atunci murisem.... Sper ca o sa imi raspunzi.... Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum am precizat pe blog, nu raspund decat rareori anonimilor. Pentru a-ti raspunde, te poti inscrie pe site-ul meu (vezi rubrica din subsolul paginii).

      Ștergere
  44. Buna Diana. Am visat ca bunicul meu a murit (in realitate traieste). M am trezit foarte bulversata si suparata parca ar fi fost real. Tin sa spun ca am mai avut odata acest vis tot cu aceast bunic care murea si in ziua respectiva mama a fost concediata. E un semn rau? Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este un semn rau. Visul tau reflecta dragostea si grija fata de bunicul tau, dorinta de a nu i se intampla ceva rau. Sper ca sta bine cu sanatatea.

      Ștergere
  45. Eu am visat ca m-a injunghiat prietenul in inima si ca ma prefaceam ca am murit si simteam durerea, era atat de reala,apoi prietenul ma cauta peste tot sa ma omoare pt ca si-a dat seama ca am fugit. Ce ar putea insemna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti simti (la nivel subconstient) ca prietenul tau te poate rani ori este pe cale sa faca asta. Este vorba, desigur, despre o rana afectiva, sentimentala. Ai motive sa crezi ca te tradeaza. Poate ca ai sesizat ceva de genul asta, dar inca nu ai constientizat acest lucru. Poate...

      Ștergere
  46. Diana , te rog sa ma lamuresti cu privire la un vis , e o chestiune urgenta !
    Mama mea a visat o femeie care i.a spus ca mamaia mea o sa moara la o saptamana , femeii aceleia nu ia vazut decat dantura cand vorbea.
    A mai visat si un peste in punga care radea la ea .
    PS. Mami a mai visat asa si acum 3 ani despre tataia ,la o saptamana dupa ce a visat ,tataia a murit .
    Te rog sa ma ajuti ,amurestema !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar asa cum am mentionat pe blog, daca vrei sa-ti raspund, iesi din anonimat si inscrie-te pe site-ul meu (vezi rubrica de la subsolul paginii).

      Ștergere
  47. Buna Diana. Am avut aseara un vis se facea ca eram la mine acasa si o fata a tras cu o pusca prin geam si impuscase pe cineva nu am vazut pe cine. Eu il tineam pe Robert (varamiu) strans in brate ca sa nu-l impuste pe el sa traga in mine. Apoi am vorbit cu un prieten de al lui Gabi ( fostul meu iubit) si imi spunea ca ii pare rau dar Gabi a murit. Eram terminata am inceput sa plang sa urlu si mami imi spunea sa ma potolesc ca mergem la mormantul lui daca vreau dar sa mq potolesc ca ma imbolnavesc. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nicoletta. In acest vis se impletesc atat grija fata de varul tau, dar si nostalgia fata de relatia ta cu Gabi. Nu te impaci cu gandul ca s-a terminat relatia voastra si inca tii la el, si nu vrei sa i se intample ceva rau. Acest rau poate fi provocat, poate, de simtamantul tau subcosntient ca o alta fata (simbolizata de cea care trage cu pusca) l-ar putea face sa sufere.

      Ștergere
  48. buna, aseara am visat ca eram intr-o cladira si diriginta mea nu ma lasa pe mine si o prietena saiesim din ea si dupa nu stiu cum am ajuns pe o strada din oras si trebuia sa gasesc o persoana care a facut mult rau si apoi am vazut un batran cu un caine si am tipat ca el este acea persoana rea si m-a impuscat in spate dar nu eram moarta si apoi am mai tipat o data si alta persoana m-a impuscat in picior. Dupa asta am ajuns intr-o incapere in care era mama si mai multi colegi si eu eram impuscat in spate foarte grav dar nu eram moarta si plangeam intr-una si la un moment dat am intrebat plangand daca sunt impuscata si mama mi-a raspuns ca da si am inceput sa plang mai tare, iar apoi unul dintre colegi cu care nu ma inteleg deloc zi-se ceva rautacios iar mama imi luase apararea si spuneam intr-una ca sunt bonlava si ca ei nu stiu si spatele imi era foarte grav ranit, eram pe moarte simtiam ca mor dar puteam sta in picioar, parca eram sfasiata de plansete si eram intr-o rochie dar nu o puteam distinge in totalitate. Poti sa imi spui te rog ce a semnificat acel vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar nu interpretez visele celor care nu sunt inscrisi pe site-ul meu (vezi rubrica din partea de jos a paginii).

      Ștergere
  49. Buna, am visat ca eram undeva la servici( momentan nu lucrez..am grija de copil) si era si copilasul meu de aproape 3 anisori cu mine, acolo erau diverse dulapuri cu haine a multor copii...printre care si hainele copilului meu. Ma pregateam sa ii fac baie, l-am dus in baie si l-am lasat acolo si m-am dus sa iau hainute si prosop..dar prin surprinderea mea locul lui de haine disparuse...atunci m-am panicat, m-am speriat si am cautat unde ar putea diparea dulapul lui...il vedeam si nu il vedeam..era aproape invizibil...pana am cautat si am cautat...copilul se innecase...m-am trezit ca sunt in strada si era o masina albastra inchis..parca..m-am uitat pe bancheta din spate iar copilul meu era acolo ...mort...cand l-am vazut, am plans.....dupa care m-am pregatit in drum cu picioarele si mainile deschise..si am asteptat sa vina masina sa dea peste mine..a venit un microbuz..si pur si simplu am simtit cum trece prin mine..asa sa terminat..ce poate insemna?? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ti se oglindeste in acest vis temerea ca daca ai fi nevoita sa stai mult timp departe de copilul tau (eventual luandu-ti o slujba) acesta ar putea avea de suferit. Hainutele pe care nu le mai gasesti in vis semnifica tocmai o teama ca al tau copil ar putea sa nu mai fie protejat. Masina albastra inchis in care iti afli copilul mort simbolizeaza o cale pe care nu ti-o doresti a destinului tau, in care, cum spuneam, copilul ar putea avea de suferit. Iar, asa cum arata sferasitul visului, daca el nu ar mai exista -Doamne fereste!- viata ta nu ar mai avea nici un sens!

      Ștergere
  50. Buna ,Diana ! Te rog ,ajuta-ma sa inteleg si eu acest vis ! Am visat ca eram intr-un oras pe care nu-l cunosc si in fata mea era un bloc foarte frumos si cu mai multe geamuri unul langa celalalt . Erau trei copii care stateau cu coturile pe geam si voiau sa se arunce in gol . Ei erau cei mai buni prieteni si de aceea voiau sa moara toti trei impreuna. Erau doi baieti si o fata . Baietii nu prea i-am vazut la fata ,dar pe fata am vazut-o si era foarte frumoasa . Ce inseamna acest vis ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna ,Diana!Am visat ca eram intr-un oras pe care nu-l cunosc si in fata mea se afla un bloc mare cu multe geamuri alaturate . Pe geamuri stateau doi baieti si o fata ,care erau cei mai buni prieteni si voiau sa moara impreuna . Baietii nu imi mai aduc aminte cum aratau ,dar fata era foarte frumoasa . Ma poti ajuta sa inteleg acest vis ,te rog !

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna ,Diana ! Ajuta-ma,te rog sa inteleg acest vis ! Am visat ca eram intr-un oras mare si frumos ,iar in fata mea era un bloc foarte mare cu geamuri alaturate.Pe trei dintre geamurile alaturate se aflau trei copii.,dintre care doi baieti si o fata ,care erau foarte buni prieteni si voiau sa moara inmpreuna . Baietii nu-mi mai aduc aminte cum aratau ,dar fata era foarte frumoasa cu ochii verzi si parul blond . Avea chip de inger . Ce inseamna acest vis ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexia. Poate ca te afli in pragul unui nou stadiu al vietii tale, un stadiu ce te deschide catre frumusetea si imensitatea lumii, dar care te face sa te simti singura, si aspiri sa ai legaturi mai stranse, mai calde cu oamenii. Pe de alta parte, poti sa iti simti blocata creativitatea sau vitalitatea (simbolizate de cifra trei). Intr-o alta interpretare, ti se indica sa iti vezi (geamurile blocului), sa iti explorezi si cunosti lumea interioara, in caz contrar riscand sa pierzi ceva pretios, frumos din tine.

      Ștergere
  53. Buna ,am visat aseară k am mers undeva unde aveau lumânări si am cumpărat mai multe k sa aprind la cimitir lu mama ,Mamaia ,soțul meu si alte rude ,cand intram la cimitir era o poarta mica si un drum de tara (in realitate cimitirul unde este mama si Mamaia e la tara dar asta era diferit) si era un mort cu lume pe care il duceau sa il înmormânteze iar eu am trecut prin fata la Coșciugul lui k am gândit sa intru prima k dak nu tre sa aștept o grămada după toată lumea...si apoi m-am trezit....am visat si k soțul meu a murit dar el este mort deja (adevarul este k a murit acum câteva luni si încă nu ma împac cu ideea ,avea duar 37 ani )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Acest vis poate reflecta ca nu te-ai impacat sufleteste cu moartea celor dragi dar trebuie "sa-i inmormantezi" inca o data, simbolic, astfel incat sa reusesti sa continui sa-ti vezi de viata ta, sa iti oferi noi oportunitati in viitor.

      Ștergere
  54. Buna!am visat ca m am intalnit cu o verisoara si eram in zona in care au locuit bunicii mei cand traiau si i spuneam ca merg pana la bunicamea sa o vad.inseamna cva anume?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Un astfel de vis poate oglindi nostalgia fata de vremurile fericite petrecute in locul unde traiau bunicii tai sau cautarea unui indiciu, unei indrumari din acele vremuri pentru ceva cu care te confrunti in prezent.

      Ștergere
  55. Buna, in ultimul timp ma deranjează un vis mai degraba un coșmar in el un coleg deal meu il omoară pe prietenul (il împușca) lui de care îmi place dar eu il apar cu scopul vieți mele. Va rog ajutați-mă sa înțeleg sensul acestui vis, unica întrebare e ca poate sa se intmple ceve cu băiatul de care îmi place? VA ROG AJUTAȚI-MĂ

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna Diana, in noaptea de 9 catre 10 (pe 9 a fost Invierea Domnului) am visat ca amandoi bunicii inviasera. In urma cu 4 luni a murit bunica iar la 3 luni jumate si bunicul. Am visat ca in timp ce imi duceam bunicul catre groapa a inviat in tron dar nu era intins pe spate ci pe burta. Avea gura lipita , de fapt nu avea gura. Iar cand vorbea parca ii se dezlipea pielea in dreptul gurii. In realitate el a murit cu gura deschisa si nu a mai putut fi inchisa.
    Nu mi-au transmis nici un mesaj. Am intrebat-o pe bunica cum a iesit din groapa si cum s-a simtit cand s-a trezit, a schitat doua vorbe din care nu am inteles nimic. Bunicul mi-a explicat de ce are gura lipita, Datorita descompunerii un lichid (nu mai stiu cum l-a numit). Chiar as dori sa stiu ce semnifica acest vis.

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna!
    Am visat cu un vecin,care are in jur de 60 de ani ca era mort la mine in casa,dar nu sunt apropiata deloc cu el,adica nici nu il cunosc,doar asa cat il salut...ce poate semnifica? M-am trezit putin speriata

    RăspundețiȘtergere
  58. Eu am visat ca eram intr-un sat si ca mergeam spre el cu masina. In masina eram eu ,tata si bunicul. Intre timp ne-a aparut o masina cu farurile tari aprinse , tata a pierdut controlul si am ajuns intr-un lac avand si geamurile deschise pe care le-am inchis ,apoi tata a dat in masalier si am iesit, apoi am iesit afara din masina si eu mi-am aamintit ca am vazut niste schelete in apa, semn ca e zona foarte mare de ris de accidente. A venit mama si ne-a intrebat ce s-a intamplat ,iar noi i-am explicat. Intre timp cand îi explicam noi se vedea in aer un sir verde si se simtea un miros ingrozitor si au aparut doua schelete din apa care au inviat si veneau spre noi. Tata si-a dat seama ne-am urcat in masina si am plecat. Asa sa terminat visul si mi-a aparut de doua ori. Imi poate spune cineva ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna Diana. Ma numesc Maria si vreau sa imi spui ce inseamna visul asta. Eu, tata si bunicul mergeam in masina catre un sat. Intre timp a aperut o masina cu farurile aprinse puternic tata a derapat si am cazut intr-un lac cu geamurile deschise. Am innchis geamurile si am stat umpic sa ne dezmeticim, apoi a dat in masalier si am iesit din lac. Eu mi-am amintit ca in lac erau niste schelete ,semn ca e zona cu risc mare de accidente. A ajuns si mama acolo. Tata a observat ca e un miros ciudat in aer si a vazut ca doua dintre schelete erau in aer deasupra lacului inconjurate de cate un sir verde. Atunci noi am plecat de acolo. Asa sa terminat visul care mi-a apurut de doua ori si nu in aceeasi noapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria. Niste evenimente din trecut sunt pe cale sa iasa din nou la lumina si sa iti afecteze cumva viata de familie. In acelasi timp, accidentul cu tata la volan poate sugera o deviere a acestuia la traiul obisnuit, o deviere in stare sasi puna amprenta asupra intregii familii.

      Ștergere
  60. Buna. Am visat un mort, in vis parea cineva cunoscut, familiar, dar in realitate nu cunosc pe cine am visat. Si mai ciudat este ca visul se repete in fiecare noapte de vreo 3 zile si de fiecare data visez alta persoana care pare sa o cunosc dar imi este necunoscuta defapt. Stiti ce ar putra sa insemne?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alina. Visul tau pare sa prezica o indepartare de o cale binecunoscuta a vietii, un eveniment major ce tinde sa iti schimbe cursul existentei, sa te foreteze catre o renastere, o reinventare a destinului tau.

      Ștergere
  61. am visat sicriu acoperit parca acolo era moarta fiica mea

    RăspundețiȘtergere
  62. Am visat ca am murit și m am întrebat pe mine în vis când osa mor și mi am zis ca peste 3 ani

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna, Diana!Sunt Andreea(16 ani)
    Am avut un vis destul de ciudat si chiar mi-as dori sa ma poti ajuta cu gasirea unei explicatii.In vis eram impreuna cu un prieten, la metrou.Daca ai mers cu metroul ai putut observa ca linia de tren e cu cam un metrou mai jos de peron.Si intre sina de tren si perete exista un spatiu si un fel de bara-langa sine-.Eu si el eram in partea opusa de pe unde intra metroul in statie.Iar el m-a impins pe sine insa a sarit si el dupa mine.Inainte de a ajunge metrou acolo ma privea si ma tragea spre acel spatiu gol, ma tinea strans in brate, plangea si imi repeta "imi pare rau" incontinu.Asta s-a repetat de 3 ori-in acelasi vis.
    Poate insemna ceva?Are o semnificatie?
    Iti multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna!
    Eu am avut un vis ciudat.Am visat ca familia mea mi-a inscenat propria mea moarte.Erau flori multe pe drum si un sir de masini....iar eu mergeam cu un autocar din urma.Oare ce poate semnifica acest vis?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna , mama me-a visat un vis ciudat care ma speriat se facea ca o femeie necunoscuta si langa ea era un barbat care a murit de mult decand mama era mica , ia spus mamei :
    -Tu vei muri, dar can vei muri sa te invelesti cu o perdea alba
    Ajutama te rog

    RăspundețiȘtergere
  66. Bună seara.. Am avut un vis care ma neliniștește.. Mamaia a avut gemeni și la 1 luna și ceva fata a murit și băiatul este încă în viata are 45 ani.. Astăzi am visat ca mamaia le organiza înmormântarea și erau amândoi pe pat îmbrăcați în costume și așteptam preotul în vis am văzut și câteva persoane străine.. Dacă ați putea să mă ajutați sa deslușesc visul as fi recunoscătoare mulțumesc frumos..

    RăspundețiȘtergere
  67. Buna ,am visat un cosmar de parca eh dormeam si linga mine era o persoana care nu o vedeam in fata dar numai spatele si striga si ma intreaba unde sunt cheile de la casa dar eu xic ca sunt in cui ca intotdeauna si cind in colk coace e intuneric brusc siij vad pe cineva in negru oe cap tot ceca negru dar fata nu se vedea si aptopriinduse de patul meu soptea ceva care ma facut sa ma tem si eu stateam in pat cu piinele in cruce si ia in negru ma apasa pe piept si eu tot citeam RUGACIUNEA in gind TATAL NOSTRU inpingind pe aia in negry de deasupra mea nu ma puteam trezi pina nu faceaseram cruce cu limba mam trezit umeda parca simt ca mai este linga mine aia in negru o simt puteti sam zicetj ce ar insemna asta poate sa fie ca cineva imi face farmece sau incearca sami faca

    RăspundețiȘtergere
  68. Bună Diana am visat acum ceva timp ca eram într-o undeva și o femeie mia dat sa aleg o brețară și mia spus a o sa mor la 32 de ani și ca soțul meu nu e ce pare a fi. Și se vedea pe fata ei ca era milă de mn. Te implor sa îmi răspunzi în fiecare zi ma gândesc la visul acesta

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.