Dragostea poate invinge , dar timpul nu ne iarta

Desi iubirea poate infrange vremea , timpul gaseste , ca intotdeuna , mijloace de a se razbuna. Convietuirea indelungata alaturi de unul si acelasi partener ne orbeste si putem descoperi, la un moment dat, ca nu stim mai nimic despre el.

Un nou studiu a scos la iveala un fapt neasteptat pentru multa lume : in cuplurile care sunt impreuna de decenii , partenerii stiu mai putine unul despre celalalt , fata de acelea care s-au inchegat de numai un an sau doi. Aceasta concluzie pare sa dea un nou inteles vechii zicale "dragostea este oarba".
In cadrul cercetarii , 58 de cupluri au vizionat fotografii ale 118 de diverse lucruri , precum filme, feluri de mancare si obiecte de bucatarie , subiectii fiind apoi intrebati care dintre acestea sunt preferatele partenerilor lor.
In acelasi timp, participantii au declarat care dintre lucruri sunt preferatele lor , dupa care au fost intrebati in ce masura alegerile lor sunt si cele ale partenerilor lor.
La sfarsitul testarilor, cuplurilor li s-a cerut sa aprecieze cat de bine isi cunosc tovarasii de viata pe o scala de la 1 (nu prea bine) la 9 (foarte bine).
Rezultatele au aratat ca , in ciuda timpului indelungat si a numeroaselor oportunitati de a se cunoaste unul pe celalalt , partenerii care au fost multi ani impreuna stiu mai putine unii despre altii fata de cei din cuplurile formate de numai cativa ani.
In relatiile pe termen lung , partenerii cred ca exista intre ei mai multe similaritati decat sunt in realitate.Adesea , unul din membrii cuplului a atribuit felul de mancare sau filmul preferat ca fiind si optiunea celuilalt.
Totodata , cei din cuplurile mai vechi de 40 de ani au parut mult mai siguri pe ei in privinta optiunilor partenerilor, decat cei aflati intr-o relatie de o scurta durata.
Autorii studiului au sugerat ca aceste descoperiri indica faptul ca in cuplurile mai vechi partenerii isi acorda o mai mica atentie unul celuilalt.Ei considera ca relatia lor este bine consolidata si cred ca isi cunosc indeajuns de mult tovarasul de viata.
Cercetari anterioare au demonstrat ca cuplurile sunt mult mai motivate in cunoasterea reciproca mai ales la inceputul unei relatii.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Dragoste oarba | O poveste cu talc

Varful degetului unei femei, un indiciu al sexualitatii ei

De ce suferim din dragoste - O explicatie stiintifica
Dragostea poate invinge , dar timpul nu ne iarta Dragostea poate invinge , dar timpul nu ne iarta Reviewed by Diana Popescu on octombrie 17, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. sau, poate, cuplurile "cu vechime" au inteles ca pentru a il putea redescoperi zilnic pe celalalt tre' musai sa si ai ce descoperi. :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.