Semnificatia ascunsa a simbolului pacii

Insemnul pacii este recunoscut la prima vedere in zilele noastre .Multi il poarta pe tricouri , sepci sau si-l tatueaza, dar aproape nimeni nu stie in ce consta simbolismul ascuns in aceasta reprezentare grafica.Simbolul ramurii de maslin isi are originea in Grecia antica , cel al porumbelului provine din Biblie , dar ce poti spune despre cercul ingloband un semn asemanator labei unei pasari ?

Simbolul pacii, asa cum il cunoastem azi, a fost creat de designerul textil Gerald Holtom , in anul 1958 , ca un insemn al protestatarilor intruniti intr-un mars numit " Interziceti bomba" , organizat de "Comitetul de actiune directa impotriva razboului nuclear" / "Direct Action Committee Against Nuclear War " (DAC).Acest eveniment a fost prima demonstratie majora a britanicilor contra armelor nucleare si a avut loc de-a lungul a 52 de mile , de la Londra pana in localitatea Aldermaston , unde se afla un centru cunoscut de cercetari asupra bombelor atomice.
Membrii DAC au purtat pe banere simbolul cercului cu cele trei linii , fara a avea insa , se pare , vreun indiciu asupra intelesului acestui insemn.

Holtom a creat simbolul pacii prin combinarea a doua semnale din codul maritim de semnalizare cu steaguri, un limbaj de comunicare in care steagurile sunt fluturate in diferite moduri pentru a simboliza diverse litere. El a folosit semnalele corespunzatoare literelor "N" ( intaia litera a cuvantului "nuclear") si "D" ( prima litera a cuvantului "disarmament" = dezarmare) , pe care le-a inglobat intr-un cerc.

Ceva mai tarziu , acest simbol a fost adoptat de "Campania pentru dezarmare nucleara" / " Campaign for Nuclear Disarmament" (CND).In 1960 , insemnul pacii a fost importat in SUA de catre Philip Altbach , un student britanic al Universitatii din Chicago.
Semnul pacii nu a cunoscut o mare popularitate pana in momentul in care a fost preluat de organizatia "Uniunea pentru pace a studentilor" / " Student Peace Union" , la sfarsitul anilor 1960 , el devenind apoi un simbol international al protestatarilor contra razboiului .


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Simbolurile crestine ale plantelor si copacilor

Nodul iubirii , stravechi simbol celtic

Simbolistica cercului si a inelului

Simbolurile biblice ale numerelor
Semnificatia ascunsa a simbolului pacii Semnificatia ascunsa a simbolului pacii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 01, 2010 Rating: 5

11 comentarii:

  1. Gadget. Cred ca muream si nu aflam ce si cum:)) Multumim;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draguta acel simbol este Simbolul ruperii de biserica crestina si este un simbol Satanic/ocult ;)

    mai invata draguta

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am stiut de unde vine semnul. De fapt fiecare semn are semnificatia lui, dar nu ne prea interesam sa aflam. Comoditatea omoara multi oameni- la figurat, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragutul anonim de mai sus este in mod evident obsedat de teoriile si fantasmele conspiratiilor , inclusiv de cele care ataca crestinismul.Astfel de oameni par sa recurga la orice fel de subterfugii pentru a gasi pete in soare si in oameni. Stiu la semn ocult se refera "dragutul", dar cred ca originea simbolului pacii este cea mentionata mai inainte , coincidenta sau asemanarea dintre insemnul pacii si unul stravechi , urat de catre biserica fiind doar coincidenta.
    Despre ce este vorba ?
    O figura grafica asemanatoare este cunoscuta sub numele de "crucea lui Nero" , "crucea franta", sau "runa omului mort" , un simbol adoptat la un moment dat atat de nazisti cat si de bolsevici.

    Presupunand ca aceasta din urma este adevarata semnificatie a semnului pacii , care ar fi misterul din viziunea "dragutului" ? Ar trebui sa credem ca lupta contra razboiului este una diavoleasca , impotriva lui Dumnezeu sau ca satana isi doreste sa scape omenirea de armele nucleare ? Cred ca am demonstrat absurditatea afirmatiei din comentariul de mai sus...

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun articolul. Cautam ceva de genul. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. nu sunt cel de mai sus, am o precizare de facut.Da, este un simbol al pacii si dezarmarii nucleare! dar cata pace si cata ,,dezarmare nucleara '' exista? daca nu ma insel, de cand a intrat acest simbol in ,,folosinta'' lumea s-a inarmat pana in dinti.Arsenalul nuclear al Terrei este in stare sa distruga umanitatea de nu stiu cate ori!Daca este chiar atat de ,,pacifist''ar face bine sa se minste mai repede!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este fals. Acel simbol dinauntrul cercului este o rună, adică o literă din alfabetul celtic, și înseamnă moarte. Același simbol cu brațele în sus înseamnă viață. Aceste două rune, viața și moartea fiind prezente pe mormintele ostașilor nemți de exemplu pentru a indica cele două date.

    Pacifismul fiind o mișcare stângistă, în marea sa parte ateistă, anticreștină nu e de mirare că folosește un astfel de simbol. Simbolurile fiind importante deși în lumea modernă tindem să le considerăm doar niște semne.

    Verificați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sa fie fals. Unui semn mai vechi i s-a dat o alta folosinţă. Eu il vad ca o silueta de avion(si asta este de fapt) folosit la protestul antinuclear. Si svatica, crucea frânta, nu a inventat-o Hitle, ci doar i-a dat alta semnificatie. In zona noastra straveche simboliza iubirea . Apoi a fost dusă la hindusi cu aceeasi semnificatie

      Ștergere
  8. E un simbol satanic sau mai bine zis antihristic fiidnca satana "se face si inger de lumina " cum scrie in Biblie. Oare masonii si cosmoumanistii nu zic ca fac binele, ca dezvolta capacitatile interioare al omului, ca promoveaza cultura, valoarea, fraternitatea si pacea ? Si totusi nu e asta o tehnica inteligenta de a momi pe oameni ? Ba da ! Multi din astia iti promit putere, faima, cunoastere si tot ce vrei, dar poti sati dai seama ca nu isi bat joc de tine ? Ba chiar foarte tare..personal am patit-o pe pielea mea . Celelalte sunt mai pe fata, astea au 1001 de fete si te prind exact de unde nu te astepti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vedeti cum,SATANA,incearca sa ne minta?simbolul ascuns al pacii....sa va uitati la toate simbolurile masoonice,inclusiv,OCHIUL A TOATE VAZATOR!al treilea ochi din mijlocul fruntii,corespondent glandei pituitare,esta tot semn satanic!lumea crede ca este un semn al inspiratiei divine,ca deschide anumite canale energetice,pt.minte si organism,dar este iarasi inselaciune,iar ca si semnul de mai sus,ascunde explicatii si intelesuri oculte nicidecum ce se crede!yoga,indiferent cine ma va injura pt.ce spun este O SECTA,oculta,ascunsa,menita SA SPELE PE CREER,oameni cu UN IQ=0.si de altfel marea forta a intunericului MASONERIA=(baptistii,iehovistii,mormonii,amish,menonitii,sambetistii,penticostalii si alte forme de ,,iluzii de grup,,in piramide si ,,isterii colective,,)sunt forme de ADULARE A SATANEI! masoneria,are putere mondiala de a manipula prostimea planetei,in schimbul MATERIEI,bani,putere,influenta.si prin orice mijloace ca semnele,de ex.se urmareste inrobirea SUFLETULUI SI A MINTII UMANE!

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,...dar ce poti spune despre cercul ingloband un semn asemanator labei unei pasari ? ... E mai degraba o silueta de avion stiliizata. La terminarea liceului am făcut tabloul anului V sub aceasta forma de avion stilizat intrun cerc. Am avut usoare necazuri si ca sa nu mai fie obiectii am pus câte două fotografii de profesori in drapa si in stânga siluetei stilizate de avion

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.