Prima impresie conteaza ! | Cum poti impresiona la prima vedere ?

Indiferent daca accepti sau nu lucrul asta , oamenii isi formeaza o parere despre tine inca din primele secunde cand te zaresc sau te asculta (la telefon).Daca te plac in acele dintai momente , ei vor tinde, in mod subconstient , sa vada partea cea mai frumoasa a personalitatii tale si vor cauta sa intre in vorba cu tine. Daca prima lor impresie despre tine este dezagreabila , lucrurile vor continua sa se desfasoare in defavoarea ta.

Primul indiciu dupa care se ghideaza cineva atunci cand te observa intaia data este calitatea si nivelul de energie care se degaja din persoana ta .Cu alte cuvinte , este vorba despre atitudinea ta , aceasta incluzand si postura corpului.Al doilea lucru perceput este imbracamintea ta. De fapt , impactul provocat de fiinta ta este atat de rapid incat cele doua observatii au loc simultan , dand nastere primei impresii despre tine. Atitudinea ta le spune oamenilor daca esti o persoana deschisa sau inchisa, cordiala sau tematoare. Postura ta ofera cateva indicii despre starea ta generala de sanatate , intrucat fiintele umane sunt programate genetic sa isi caute un partener sau o pereche "plesnind" de sanatate. Hainele tale transmit cu mult mai mult decat ai fi tentat sa crezi.Ele marturisesc oamenilor despre ce fel de persoana esti , dar releva foarte multe si despre statutul tau socio-economic .Imbracamintea te poate da de gol daca esti conventional sau original , sexy sau timid , in pas cu moda sau traditionalist. Acestea fiind spuse , pot sa iti trece in revista garderoba si sa descoperi ce spune ea despre tine...

Iata cativa pasi concreti prin care poti face o prima impresie excelenta :

- Atitudinea , mai inainte de toate.Mai mult decat orice , aceasta este factorul decisiv de influentare a felului in care te percep oamenii atunci cand te intalnesc intaia oara. Incearca sa adopti o atitudine cat mai avantajoasa : degajata , binevoitoare , amabila, entuziasta ...
- Incearca sa aduci de partea ta farmecul si nu te lasa cuprins de un spirit alarmist.Asta inseamna pastrarea contactului vizual , fie si numai pentru cateva secunde .In acest fel transmiti un mesaj catre zona inconstienta a celorlalti , un mesaj incarcat de incredere.Daca te limitezi la a descoperi culoarea ochilor unei persoane abia intalnite iti poti mentine contactul vizual cu ea exact atat cat trebuie.
- Zambeste cu o bucurie (cat de cat) autentica.Zambetul semnifica ca esti fericit, implinit si sigur pe tine.
- Apeleaza la limbajul corpului pentru a demonstra deschidere fata de ceilalti si relaxare. Spre exemplu , in loc sa iti incrucisezi bratele peste piept , pozitioneaza-te "inima langa inima" la modul concret , orientandu-ti partea stanga a trupului tau catre cea stanga a celeilalte persoane.In acest fel , ii semnalezi ca nu ai nici o tendinta sau intentie agresiva.

Atunci cand intri intr-o incapere plina de oameni straini , ar trebui sa procedezi cam asa :

- Poarta niste haine care sa atraga atentia prin calitate , croiala , trend (nu exagera si nu incerca sa arati mai bine decat oricine altcineva).
- Indreapta catre mijlocul incaperii .Persoanele populare se indreapta intotdeuna, mai mult sau mai putin constient , spre partea centrala a unui restaurant , sali de curs, petreceri, etc.Nimic nu iti demonstreaza mai mult atitudinea increzatoarea decat acest gest.
- Misca-ti corpul ceva mai lent decat de obicei.Oamenii care se misca mai incet tind sa fie observati cu o mai mare usurinta si sunt considerati adeseori drept sexy.Fa acest lucru intr-un mod cat mai natural.Daca pasesti cu o lentoare artificiala , mai bine renunta la asta.
- Regula celor 3 secunde. Intr-o ocazie sociala , daca observi pe cineva (care te priveste) , in circa 3 secunde indrepta-te catre acea persoana si adreseza-i-te (pune-i o intrebare, cere-i o lamurire despre locul spre care vrei sa te indrepti sau , pur si simplu, prezinta-te).
- Pune intrebari , incitante , ce pot initia o discutie.Cea mai buna metoda de a incepe o conversatie este de a face o afirmatie urmata de o intrebare deschisa (ceva de genul : "Buna, cred ca orasul asta este fantastic.Sunt aici numai de trei ore .Ce locuri ar trebui sa vizitez ?").

Focalizarea asupra aspectelor cele mai importante ale imaginii tale publice si imbunatatirea acesteia te pot face mai dorit intr-o eventuala sau promitatoare relatie de dragoste , dar iti pot ameliora si felul in care te simti in propria piele.Atunci cand ne simtim bine cu noi insine, aproape tot ce ni se intampla se schimba in bine.Suntem capabili sa luam decizii mai inspirate, suntem traversati de simtamantul aventurii , avem mai multa energie si pofta de a trai , toate acestea influentand semnalele nonverbale pe care le transmitem celor din jurul nostru.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ce este depresia ? | Simptomele depresiei

Puterea atitudinii si gandirii pozitive

Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare
Prima impresie conteaza ! | Cum poti impresiona la prima vedere ? Prima impresie conteaza ! | Cum poti impresiona la prima vedere ? Reviewed by Diana Popescu on februarie 23, 2011 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Este adevărat că prima impresie contează, dar dacă prima impresie diferă foarte mult în bine este ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Este evident ca prima impresie ramane in mintea noastra, dar aceasta se schimba foarte usor daca persoana vizata are calitati neasteptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. am luat 2 pe asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.