Ce inseamna cand ti se zbate pleoapa ? - Semnificatii si superstitii

Tresarirea , zbaterea , spasmul sau miochimia pleoapelor este un fenomen provocat , conform explicatiilor stiintifice , de oboseala, stres , un mare consum de cofeina ,lipsa de magneziu si fier in organism , de un asa-zis sindrom de fasciculatie benigna sau, in cazuri mai grave, de blefarospasm ori sindromul Meige. Astfel de tresariri ale "ochiului" dureaza foarte putin , de obicei doar cateva minute , dar exista cazuri cand au continuat vreme de ore sau chiar zile.

In traditia occidentala, tresarirea pleoapei este asociata cu norocul in cazul ochiului stang , si cu o nenorocire in cazul celui drept.In cultura populara romaneasca , zbaterea peoapei drepte iti vesteste o veste buna , iar a celei stangi anunta o veste rea sau este un semn rau , ce poate fi indepartat daca iti faci de trei ori semnul crucii.Intr-o alta interpretare , se tine seama si de care pleoapa ti se zbate.Astfel, da ca iti tresare spamodic pleoapa superioara a ochiului stang, inseamna ca te paste un eveniment nefericit sau o cearta , iar daca ti se zbate pleoapa de jos a ochiului stang ti se prevesteste ca vei fi barfit de niste oameni pe care nu ii credeai in stare de asa ceva.In cazul in care ti se zbate pleoapa dreapta de sus , poti spera la un eveniment fericit in curand , iar atunci cand spasmele se instaleaza la pleoapa dreapta de jos , lipsa de prevedere te poate ingloda in datorii.


In stravechea cultura chinezeasca , acest gest reflex este interpretat mult mai amanuntit , in functie de perioada din zi in care are loc ...

- Intre orele 11 pm si 1 am .Spasmul ochiului stang : un mentor sau un invatator este pe cale de a se intalni cu tine.Tresarirea ochiului drept : te astepta o masa bogata sau o invitatie la un ospat.

- Intre orele 1 am si 3 am : Clipirea ochiului stang : vesti rele sunt pe cale sa ajunga la tine.Spamul pleoapei drepte : cineva se gandeste la tine.

- Intre orele 3 am si 5 am . Tresarirea pleoapei stangi : vei avea musafiri.Zbaterea pleoapei drepte : vesti bune.

- Intre orele 5 am si 7 am .Clipirea ochiului stang : vei primi vizita unui mentor sau invatacel.Tresarirea pleoapei drepte : pace si armonie.

- Intre orele 7 am si 9 am . Spasmul pleoapei stangi : vei avea musafiri.Clipirea ochiului drept : vei avea pierderi banesti.

- Intre orele 9 am si 11 am . Tresarirea pleoapei stangi : ti se vesteste o masa copioasa sau o invitatie la o masa.Clipitul ochiului drept : ai parte de ghinion.

- Intre orele 11 am si 1 pm . Clipirea ochiului stang : fii atent la ceea ce mananci. Spasmul pleoapei drepte : evenimente neplacute.

- Intre orele 1 pm si 3 pm . Zbaterea pleoapei stangi : esti norocos.Tresarirea ochiului drept : vesti bune.

- Intre orele 3 pm si 5 pm . Clipitul ochiului stang : fii atent la bani ! Tresarirea pleoapei drepte : cuiva ii este dor de tine.

- Intre orele 5 pm si 7 pm . Spasmul pleoapei stangi sau drepte : vei avea musafiri.

- Intre orele 7 pm si 9 pm . Tresarirea pleoapei stangi : vei avea musafiri.Clipitul ochiului drept : te asteapta o reuniune sau o intalnire cu mai multi oameni.

- Intre orele 9 pm si 11 pm : Clipirea ochiului stang : vei avea musafiri.Zbaterea pleoapei drepte : te vei confrunta cu o problema legala.




Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:



Stranutul in superstii , legende si credinte

Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende

Mancarimile de pe corp - Superstitii si credinte
Ce inseamna cand ti se zbate pleoapa ? - Semnificatii si superstitii Ce inseamna cand ti se zbate pleoapa  ? - Semnificatii si superstitii Reviewed by Diana Popescu on martie 08, 2011 Rating: 5

21 de comentarii:

  1. Inseamna ca un nerv isi face de cap

    RăspundețiȘtergere
  2. :P e sangele care trece prin vene .. asta cred eu.. la mine nu trece zii cand sa nu imi joace ploapa dreapta :D.... diana. vin de pe GTop .. o invitatie pe google + daca doresti la adresa de e-mail : ionutzbf@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. oare d intampla mie mi se zbate pleoapa de la ochiul stang de sus eu nu inteleg ce se poate intampla?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se zbate pleoapa drepata sus de o saptamana...

    RăspundețiȘtergere
  5. deci mi se zbate pleoapa superioara a ochiului drept de cateva zile, si in repetate randuri pe parcursul aceleiasi zile... dimineata, in miezul zilei, seara, indiferent de ora... ce sa insemne sau ce anume cauzeaza asta??

    RăspundețiȘtergere
  6. pardon: pleoapa superioara a ochiului stang, nu drept...

    RăspundețiȘtergere
  7. ce inseamna daca ti se zbat ambele pleoape inferioare in contraritm? ma simt de parca in capul meu se da o petrecere sau ceva....oricum ar trebui sa interpretez asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. io cred ca suntem bolnavii cu totii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca suntem ticniti deoarece prin aceasta tranzitie a poporului roman de la comunism la canibalism cineva ne spala creierii cu cutiile acelea de pe stalpi.Uita-te ce figuri de lombrozieni circula acum -inainte de 89 unde dracu erau ascunsi?

      Ștergere
    2. Exista si pe vremea lui Nea Nicu, numai ca atunci erau ascunsi de autoritati

      Ștergere
  9. mi se zbate pleoapa stanga de jos de azi dimineata... e 11 noaptea... si e foarte enervanttttttt... oarte o sa pot dormi?

    RăspundețiȘtergere
  10. fa-ti semnul crucii in dreptul ochiului, de trei ori,apoi clateste-ti ochiul cu apa rece!Sa ai mainile curate... si o sa-ti treaca..!
    Daca nu,mergi maine la un oftalmolog si vezi ce spune,poate ai o infectie,ceva!

    RăspundețiȘtergere
  11. mi se zbate pleoapa ochiului drept mai ales cind san repaus .Care o fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  12. Grav....foarte grav ..... urmeaza in mod sigur venire-a unei herghelii de ozn-uri cu proiectoarele atintite asupra celor alesi....Valeu,bre....aveti grije....Dati-va de-a berbeleacul
    Doar fofoloncile barbierite au sanse de scapare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaa! am ras cu lacrimi. Mai nu sunteti deloc seriosi ce spune Diana este asa ...si eu am semne din astea foarte des. Am fost avertizata de o veste rea intradevar . Dar mai mult eu cred ca suntem barfiti.

      Ștergere
  13. De ce nu pot privi persoanele in ochi mai mult de 4 secunde?

    RăspundețiȘtergere
  14. Inseamna ca nu iti e prea draga persoana aia. Cand ai o discutie cu cineva care iti place, despre ceva care iti place, te vei uita in ochii lui/ei si o ora.

    RăspundețiȘtergere
  15. Probabil suferi de o carenta, ceva minerale, Mg, Ca. Sau esti surmenat. Sau esti dezechilibrat electrolitic, prea mult Na, prea putin K...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.