Ce este Karma ?

"Ah, fostul meu iubit m-a inselat de cel putin trei ori! Crezi ca durerea pe care mi-a provocat-o ii va schimba karma si va avea si el de suferit?"

karma"Am avut o prietena care tinea foarte mult la mine, insa, mie nu imi pasa si chiar radeam adeseori de ea! Acum iubesc enorm o alta fata, dar ea pare sa nu simta nimic pentru mine. Sa fie vorba despre karma ?"

Am fost martora unor astfel de nedumeriri de multe ori.
Uneori, m-am incumetat sa explic despre ce este vorba, alteori am ridicat nepasatoare, din umeri, gandind (gresit!), ca nu are nici un sens sa aduc vreo lamurire cuiva care nu era cu adevarat interesat de acest lucru.

Iata de ce am incercat , in randurile de mai jos, sa explic in cuvinte cat mai simple ce este de fapt karma!

Karma este un cuvant sanscrit ce poate fi tradus drept "actiune".
De obicei, in gandirea oamenilor obisnuiti, karma reprezinta o pedeapsa pentru niste fapte rele din trecut.

Karma nu este, insa, nici jurat  si nici judecator.
Mai curand, este o simpla lege a relatiei dintre cauza si efect, care ne spune ca fiecare gand, cuvant sau fapta a noastra elibereaza in lume o energie specifica si ne influenteaza realitatea noastra de acum.
Karma se poate referi si "munca spirituala " care ne asteapta sa o indeplinim zi de zi , aici fiind incluse si lectiile primite din trairea noastra prezenta si din vietile noastre anterioare.

De ce este importanta karma ?

O parte a misiunii noastre pe pamant este sa intelegem relatia noastra individuala cu cosmosul, sa constientizam felul in care ne afecteaza universul.
Din punct de vedere al karmei, chiar si cel mai mic act al nostru -de exemplu , un gand - poate avea un impact spectaculos.
Energiile produse de gandurile si actiunile noastre pot fi regasite pe intreaga planeta, fie si intr-un gest aparent neinsemnat al altcuiva precum clipitul unui ochi.
O examinare a karmei are potentialul de ne oferi indicii despre telurile noastre din viata , aratandu-ne influentele spirituale ale vietilor noastre trecute si indicandu-ne ce fel de comportamente ori ganduri nu ne mai sunt de folos.

Cand voi vedea efectele actiunilor mele in karma mea?

Din nefericire, nu toate faptele bune sunt urmate de rasplati imediate.
Poti descoperi rezultatele pozitive ale actiunilor tale pozitive maine, in urmatoarea ta viata sau se poate sa nu ai putiinta de a le deslusi vreodata. Tocmai de aceea, este foarte posibil sa gandesti cam asa :
"Daca nu ma voi putea bucura de beneficii, la ce bun sa ma aliniez principiilor karmice?"
Ei bine, orice actiune pozitiva a ta are, in mod sigur, un efect pozitiv, indiferent daca iti dai seama de el sau nu. Trebuie doar sa ai incredere in Univers.

Daca mi se intampla ceva rau, inseamna ca am o karma rea ?

Nu neaparat.
In viata, pot apare evenimente neplacute, insa ele isi dovedesc adeseori efectul pozitiv ceva mai tarziu.
Sa spunem ca esti insufletit de o nemasurata ambitie si reusesti sa iti asiguri succesul in aproape tot ceea ce faci. Apoi, ajungi sa fii victima unui accident si trebuie sa stai in spital cateva luni. In acest caz, poti crede ca ai ajuns in spital din cauza unor fapte rele din trecut.
Daca, totusi, accidentul pe care l-ai suferit nu face altceva decat sa te invete sa iti pretuiesti intr-o mai mare masura viata, in loc de a fi mereu focalizat catre obiectivele tale ambitioase
In acest fel, accidentul tau pare sa fie mai curand o binecuvantare decat o nenorocire.

Intr-un mod asemanator, daca ajungi sa castigi premiul cel mare la loto, poti fi ispitit sa vezi in asta o rasplata (karmica), dar nu cumva acest castig te face sa uiti valoarea lucrurilor imateriale, spirituale, concentrandu-ti atentia numai pe placerea oferita de lucrurile materiale? In acest al doilea caz , un eveniment fericit aduce cu el o energie negativa.

Pot sa imi schimb karma?

Sufletul tau este mereu pe drum, intr-o calatorie nesfarsita.
Situatiile in care te aduce karma sunt atat reflectari ale sufletului tau, cat si indicatii daruite de o nevazuta calauza. Karma iti poate arata unde ai fost si unde ai putea ajunge daca reusesti sa intelegi lectiile ce iti sunt destinate in aceasta viata.
Prin constientizarea destinului tau unic, iti poti ajusta actiunile fie pentru a schimba o situatie actuala, fie pentru a castiga o noua perspectiva fata de o situatie trecuta, astfel incat sa nu iti repeti greselile.

Intelegerea karmei tale este in masura sa iti releve orientarile din vietile trecute si sa iti arate cum sa folosesti legile karmei pentru a alege in mod deliberat cea mai potrivita cale in aceasta viata si in cea urmatoare.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


10 legi universale ale succesului si fericirii

Care este numarul tau karmic ?

Tot ce ni se intampla este spre binele nostru | O poveste cu talc
Ce este Karma ? Ce este Karma ? Reviewed by Diana Popescu on martie 18, 2015 Rating: 5

11 comentarii:

  1. Ar fii bine daca am putea deslusi toate aceste mistere

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta explicatia ta! Chiar nu stiam de asta, ce inseamna karma...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu in karma nu stiu daca sa cred sau nu, dar cred intr-un proverb: "Dupa fapta, si rasplata!".

    RăspundețiȘtergere
  4. Karma sau aura, pentru mine sunt acelasi lucru.
    Poate tu stii mai bine :)Corecteaza-ma daca gresesc.
    Felul in care gandim, increderea pe care o avem in noi, optimismul sau lipsa lui atrag evenimente asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Ah , fostul meu iubit m-a inselat de cel putin trei ori ! Crezi ca durerea pe care mi-a provocat-o ii va schimba karma si va avea si el de suferit ? "
    Legat de acest exemplu, sunt mai multe posibilitati:
    1. Iubita sufera.
    2. Iubita poate sa NU sufere (si ea il inseala, au o conceptie diferita despre relatie, etc.).
    actiunea este aceeasi dar rezultatul este diferit. Karma este diferita in functie de rezultat sau de actiune? Putem noi sa judecam implicatiile actiunilor noastre si sa stabilim cat de bune sau rele sunt?
    De asemenea, mai sunt si alte variante:
    1. Unul inseala si celalalt il paraseste, gasesc amandoi perechea potrivita si traiesc fericiti pana la adanci batraneti.
    2. Nici unul nu inseala, nu se despart pentru ca nu au motive dar nici nu sunt fericiti pentru ca nu se potrivesc.
    Cum e rau si cum e bine?

    RăspundețiȘtergere
  6. super tare chestia asta cu karma........am citit mult in ultimul timp despre aceasta si eu chiar cred ca este asa cum se zice...

    RăspundețiȘtergere
  7. Karma sau Legea Cauzei si Efectului.Pentru cei interesati de acest subiect recomand cartea Karma si Reincarnarea,scrisa de Barbara Y.Martin.Se citeste usor si e plina de informatii elocvente.
    Ar mai fi cartile scrise de David R.Hawkins,in care se vorbeste despre acest subiect in detaliu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Eva, pentru aceste recomandari.

      Ștergere
    2. Si eu iti multumesc pentru articolele interesante pe care le postezi!

      Ștergere
  8. Super interesant, foarte bune recomandarile multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.