Semnificația numărului de flori dintr-un buchet


Numerele au avut întotdeauna un impact deosebit asupra lumii. Gândește-te numai la ghinionistul 13, la magicul 3 si la norocosul 7. Întelesul tainic al numerelor s-a transmis de la o generatie la alta , indiferent de influențele religioase sau sociale specifice. Pe de altă parte, folosirea florilor, în special a trandafirilor ca mesageri ai dragostei reprezintă o tradiție veche de câteva secole.



Pe măsură ce complexitatea emoțiilor și sentimentelor își cerea exprimarea într-o formă cât mai completă, oamenii au simțit nevoia de a adauga noi semnificații florilor.
Alegerea unei flori de o anumită culoare nu mai reușea să exprime gândurile și simțămintele interioare, așa că s-a recurs la numărul de flori dintr-un buchet ca mijloc de adăugare a unor noi mesaje, mai bogate în conținut și mai clare.

Legendele si miturile florilor
Florile in citate, aforisme, maxime
Aniversarea casatoriei – Cadouri si simboluri
Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde in zodiacul floral

În rândurile de mai jos, ai ocazia de a descoperi ce reprezintă numărul de flori (trandafiri) dintr-un buchet în subtilul limbaj al simbolurilor florale.

- 1 floare = dragoste la prima vedere.  O singură floare ori un unic trandafir, indiferent de culoare, sugerează devoțiunea focalizată către persoană iubita: "Toată profunda mea afecțiune se concentrează asupra ta ".  De asemenea, un singur trandafir dăruit după câțiva ani de dragoste, poartă mesajul "Continui să te iubesc ".

- 2 flori = sentimente reciproce sau dragoste reciprocă. Mai ales dacă sunt de culoare roșie, două flori vorbesc despre doi oameni care se iubesc cu adevărat și formează împreună o mică, fericită și exclusivistă lume .

- 3 flori = o declarație de dragoste. Adeseori, trei flori reușesc să transmită fără vorbe magicele și simplele cuvinte "Te iubesc ". Reprezentând cuplul și dragostea împărtășită , buchetul din 3 trandafiri este cadou consacrat la aniversarea unei luni de la începerea unei relații de cuplu.

- 5 flori. Cinci flori într-un buchet semnifică "Te iubesc foarte mult ". Un buchet alcătuit din 5 trandafiri poate mărturisi despre o dragoste ce merge dincolo de tărâmurile imaginabilului.

- Numărul 6 poate fi comparat cu un strigăt cerând atenție, exprimând nevoia de a fi iubit și mângâiat. Cele șase flori ale unui buchet par a glăsui: "Te iubesc , mi-e dor de tine, îți simt lipsa".

- 7 flori = nebunia în dragoste. Șapte flori dintr-un buchet echivalează cu mesajul "Sunt nebun după tine !"

- 9 flori sau un buchet din nouă flori semnalează o dragoste de mare durată, sau chiar nepieritoare. Un buchet format din 9 trandafiri pare a exprima "Vom fi împreună pentru totdeauna !"

- 10 flori flori într-un buchet = "Iubitul perfect / iubita perfectă" sau o "dragoste perfectă".

- 11 flori sau un buchet de unsprezece flori = "sunt admiratorul tău / admiratoarea ta".

- 12 flori ori ori douăsprezece flori dintr-un buchet = Inimă lângă inimă".

Un buchet de trandafiri alcătuit din 12 flori poate transmite mesajul "Fii a mea !"

- 13 flori = "Prieteni pentru totdeauna". Totodată, un buchet cu treisprezece flori poate indică că un admirator secret așteaptă să fie descoperit.

- 15 flori sau un buchet format din cincisprezece flori = "Te rog , iartă-mă " sau "Îmi pare rău (cu adevărat) !"

- 20 de flori ori un buchet din douăzeci de flori = "Te iubesc pentru totdeauna".

De asemenea, un buchet de 20 de trandafiri semnifică: "Sentimentele mele pentru tine sunt cu adevărat sincere !"

- 21 de flori sau un buchet compus din douazeci și una de flori = "Te iubesc din toată inima !" 21 de trandafiri dintr-un buchet pot mărturisi și: "Îmi dedic întreaga viață ție !"

- 22 de flori ori un buchet din douazeci si doua de flori = "Dragoste reciprocă".

- 24 de flori = "Ești mereu în mintea mea!". Cele douazeci si patru de flori ale buchetului simbolizează cele 24 de ore ale unei zile, sugerându-se că gândurile către cel iubit sunt prezente în fiecare oră a fiecărei zile.

- Un buchet din 25 de trandafiri este foarte potrivit pentru transmiterea unui mesaj de felicitare.

- 36 de flori = "Îți aparțin ție !" Totodată, 36 sau 3 duzini de trandafiri transmit cuvintele :'Sunt îndrăgostit de tine din cap până la călcâie !".



- 40 de flori = "Dragostea mea este sinceră !"

- 44 de flori = "Îți jur o constantă și neschimbatoare iubire".

- 50 de flori semnifică o dragoste care s-a maturizat ori s-a pârguit  în care nu este loc pentru nici un regret.

- 99 de flori = "Te voi iubi până la moarte !"

- 100 de flori = "Îți sunt devotat întru totul !"  Un buchet de o sută de flori vorbește despre o uniune fericită a două suflete iubitoare până la moarte sau vreme de o sută de ani.

- 101 de flori = "Vrei să te căsătorești cu mine ?" . De asemenea, un buchet de 101 de trandafiri sugerează mesajul : "Ești singura / unica mea dragoste !"

- Potrivit unor alte interpretări, un număr de 108 flori sau trandafiri ar exprima, de fapt, o cerere în căsătorie .

- 111 flori = Dragoste de cursă lungă.

- 365 de flori = "Te iubesc în fiecare zi !"

- 999 de flori = "Dragoste eternă !"

- 1001 de flori = "Dragoste fără sfârșit !"



Semnificația numărului de flori dintr-un buchet Semnificația numărului de flori dintr-un buchet Reviewed by Diana Popescu on august 06, 2011 Rating: 5

7 comentarii:

  1. Eu nu prea ofer flori cu numar par... Nu-mi place, ca si cum as oferi flori unui mort.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am aceeasi parere ca a Danielei...credca un om care primeste flori cu numar par s-ar intrista daca ar sti ca la numar par de flori il faci ca mort...pur si simplu nu imi este comod sa dau flori cu numar par...=)=)=)=)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie nu-mi place de exemplu sa dau sau sa primesc papadii albe.....Am citit intr-o carte ca daca cineva da cuiva papadii albe,atunci ii vrei acelui om necazuri si greutati in viata...=)=)=)=)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am auzit niciodata de papadii albe!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Prefer sa daruiesc flori in numar impar! numarul tine si de buget!

    RăspundețiȘtergere
  6. la noi este specific sa daruiesti flori in numar impar, insa in alte zone se ofera si flori in numar par.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.