Ce vad oamenii pe pagina ta de profil Facebook ?

Ce observa oamenii cu prioritate din profilul tau de pe Facebook ? Ce anume le atrage atentia potentialilor noi prieteni sau angajatorilor atunci cand se uita la profilul tau de pe retelele sociale ? EyeTrackShop , o companie ce executa pentru clientii din domeniul publicitatii studii despre focalizarea ochilor , si-a pus in aplicare tehnologia pentru a ajuta siteul Marshable sa descopere care este impactul paginilor cuprinzand profile personale de pe retelele de socializare din internet.

Studiul a folosit webcam-urile a 30 de participanti pentru a le inregistra miscarile ochilor in timp ce le erau aratate pagini de profil personal de pe Facebook , Google+ , Flickr , YouTube , Reddit, Digg , Tumblr , Twitter si Stumbleupon , la intervale de cate 10 secunde.Desigur, nu este un studiu perfect.Au luat parte poate prea putini oameni si ceea ce atrage atentia la un profil poate depinde si de continutul afisat.Cu toate acestea , s-au desprins, zic eu, cateva concluzii mai mult decat interesante :

- Poza de profil are o foarte mare importanta . Lucrul care a atras cel mai mult atentia participantilor in siteuri precum Facebook si Stumbleupon a fost poza de profil.

- Functia din cadrul unei profesii ori companii a capatat intaietate fata de poza de profil , asa cum era de asteptat , pe siteul Linkedin.

- Cunostiintele par a fi un subiect de un interes aparte.Chiar numai si pentru simplul motiv al aranjarii lor in pagina , oamenii sunt tentati sa dea o mare atentie acelor mici poze ale prietenilor ce apar pe toate retelele sociale.Poti gasi astfel de rubrici cu amici pe Facebook , Google+ si Twitter.

- Continutul din partea superioara a paginii atrage cel mai mult privirile.Oamenii nu sunt interesati prea mult de ceea ce ai scris in zona inferioara a unei pagini de profil.Acest fapt a fost verificat atat pe Digg , cat si pe Facebook.Pe Twitter si Youtube , aceasta tendinta a fost de mai mica amploare.


Copyright © diane.ro . 2011

Articole din acelasi domeniu:

Ce nu stiti despre Facebook ?

Care este profilul tau psihologic ? | Test de personalitate

Ai multi prieteni pe Facebook ? Inseamna ca ai un creier mare !
Ce vad oamenii pe pagina ta de profil Facebook ? Ce vad oamenii pe pagina ta de profil Facebook ? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 03, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.