Stranutul iti tradeaza personalitatea ?

Poate fi o reactie involuntara, precum stranutul, capabila sa ne scoata la iveala personalitatea ? Zilele trecute, Richard Weinstock, un doctor specialist in ORL (Otorinolaringologie) din Palm Beach Gardens, a tinut sa demonstreze ca stranutul nu este un fapt atat de banal cum pare. Potrivit unui recent studiu, s-a ajuns la urmatoare evaluare :

- Cei care stranuta tare, zgomotos, tind sa fie apeciati de catre persoanele din jur, si poseda, adeseori, calitati de lider, manifestate mai ales prin modul cum comunica cu ceilalti.
- Oamenii care stranuta incet, infundat, au inclinatia de a fi foarte politicosi si a se tine deoparte de orice fel de conflict.
- Persoanele care isi retin stranutul sunt independente, eficiente si le place sa nu lase pe maine ceea ce pot face astazi.

Sursa : www.cbs12.com


Intr-o mai veche , dar mai detaliata cercetare, expertul in psihologia comportamentala Patti Wood a identificat urmatoarele tipuri de personalitate in functie de stranut :

“Stranutatorul” sensibil

Simptome : Un stranut scurt si gata, s-a terminat ! Esti atat de politicos incat, atunci cand stranuti, iti intorci capul de la cei aflati in imediata ta apropiere.

Personalitate : Esti afectuos si prietenos, si iti place sa faci lucrurile pe indelete. Cel mai important aspect din viata ta pare a fi relatia cu oamenii din preajma ta. Pentru a evita certurile si disputele, esti in stare mereu sa iti tii gura inchisa si sa nu iti expui cu voce tare opiniile. Esti loial, calm, gata oricand sa dai o mana de ajutor, inspiri incredere si esti apreciat ca o persoana care stie sa asculte pasurile si punctele de vedere ale celorlalti.

“Stranutatorul” meditativ

Simptome : Atunci cand stranuti, iti acoperi gura.

Personalitate : Esti precaut, obiectiv si analizezi lucrurile in profunzime. Iti cantaresti cu grija cuvintele inainte de a le da glas. Esti minutios, iti place sa fii cat mai precis si descoperi cu usurinta erorile celorlalti. Ai idei si opinii foarte judicioase, dar nu iti permiti mereu sa le expui celorlalti. Iti place sa te apleci asupra unor carti care iti dau de gandit. Adeseori, singuratatea te atrage atat de mult incat preferi sa lucrezi de unul singur sau sa iti petreci in solitudine timpul liber. Nu te lasi in voia grabei, respecti regulile jocului social si iti doresti ca cei din jur sa procedeze la fel ca si tine.

“Stranutatorul” sigur pe el

Simptome : Daca este cu putinta, iti retii stranutul. Daca nu poti face asta, stranuti tare, fara nici un fel de jena.

Personalitate : Esti rapid, hotarat si mergi intotdeuna direct la tinta. Nu iti sovaiala si vrei ca oamenii din preajma ta sa sa comporte asemeni tie. Nu amani nimic de azi pe maine, esti eficient si lipsit de complicatii. Nu ai nevoie sa te bizui pe ceilalti. Probabil, esti un lider innascut. Iti place sa iti pui mintea si trupul la treaba, exersandu-le cat mai des se poate. Nu suporti sa fii mintit sau tras pe sfoara.

“Stranutatorul” inimos

Simptome : Stranuti repetat si foarte zgomotos, astfel incat nimeni din jur nu te poate ignora.

Personalitate : Esti un lider carismatic si plin de influenta. Imaginatia este unul dintre atuurile tale de baza , asa ca ideile si initiativele tale inovatoare nu au cum sa nu atraga atentia. Esti calauzit de o intuitie ce ii inspira si motiveaza pe ceilalti. Pretuiesti relatiile cu oamenii si ai grija mereu sa nu le neglijezi. Iti plac oamenii noi si oportunitatile neprevazute. Spontan si optimist, esti deschis catre lume si ai capacitatea de a descoperi ce simt persoanele care te inconjoara. Stii cum sa manuiesti cuvintele si te bucuri de orice conversatie sau schimb de idei.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei :

Stranutul in superstii , legende si credinte

Care e ochiul tau dominant ? | Ochii si personalitatea

Felul cum mergi iti dezvaluie personalitatea
Stranutul iti tradeaza personalitatea ? Stranutul iti tradeaza personalitatea ? Reviewed by Diana Popescu on februarie 03, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Foarte tare!Nu stiam ca si mersul iti dezvaluie personalitatea,ca si stranutul de altfel .Articole superbe pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.