Gena lacomiei | De ce mai mancam dupa ce suntem satui?

Secretul de a te mentine suplu pare a se ascunde in genele noastre. Nu ma crezi? Oamenii de stiinta au descoperit de curand o asa-zisa gena a lacomiei, ce impiedica creierul sa isi dea seama ca esti satul!

In testele facute pe soareci, s-a demonstrat aparitia unei mutatii, in cadrul careia o singura gena intrerupe comunicarea din organism, provocand mancatul nonstop si cresterea rapida in greutate. Vestea buna este ca cercetatorii spera sa identifice functionarea acestei gene, dand astfel cale libera unor tratamente extrem de eficace de slabire.

Gena purtand numele de “Bdnf”, studiata de oamenii de stiinta de la Centru Medical Universitar din SUA, este prezenta si in organismul uman, fiind asociata cu obezitatea, insa nu se stie inca cu claritate cum anume “lucreaza”.
In mod normal, dupa ce mancam, activitatea acestei gene transmite semnale chimice unui lant de celule nervoase, ce ajung la hipotalamus, acesta receptand mesajul ca ne-am saturat si intrerupand senzatia de foame.
La soarecii ce prezinta o mutatie a acestei gene, substantele chimice transmise (leptina si insulina) nu isi ating tinta (hipotalamusul), acestia ajungand sa manance de doua ori mai mult decat este normal. Potrivit conducatorului cercetarii, Dr. Baoki Xu, gena Bdnf are o versiune “scurta” si una “lunga”, care se formeaza intr-un stadiu timpuriu in stomac. La indivizii “dotati” cu forma “lunga”, substantele chimice ce anunta satietatea sunt transmise cu succes, prin mijlocirea unei adevarate “autostrazi” de neuroni, pana la hipotalamus. In cazul formei “scurte”, mutante, a genei, semnalele de saturare ating unele celule ale creierului, dar nu pot fi culese de dendrite, “degetele” sub forma de ramuri ce ies din celule pentru a transmite mesajele acolo unde trebuie.

Doctorul Xu a declarat ca gasirea medicamentelor ce  pot stimula activitatea Bdnf in creier ar putea constitui urmatoarea etapa a cercetarilor.


Copyright © diane.ro  . 2012



Metode simple de a slabi

De ce nu slabesc ?

Vrei sa slabesti ? Mananca cu mana stanga (daca esti dreptaci)
Gena lacomiei | De ce mai mancam dupa ce suntem satui? Gena lacomiei | De ce mai mancam dupa ce suntem satui? Reviewed by Diana Popescu on martie 19, 2012 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Cred ca am gena asta !Ori eu nu simt ca ma satur si mai mananc putin ,la ceva timp. Sper ca cercetatorii sa gaseasca mai repede remediul, medicamentele necesare,altfel nu ma vad prea bine in viitorii ani.
    Multumiri pentru informatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1) oamenii nu sunt soareci
    2) secretul de a te mentine suplu nu mai e niciun secret: mananci mai putin si te misti mai mult. Simplu. Voi cautati in continuare secrete, pastile megice, diete minune

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dragos: Corect...alimentatia + miscarea iti aduc silueta pe care ti-o doresti...Iar daca vrei sa ai o anume greutate, iti dai singur seama cat trebuie sa mananci la un anumit program de miscare zilnic.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.