Manele la Eurovision, tiganii ne fura stelele

Eurovision a devenit de mult o afacere in Romania, o tara in care mita inhata tot mai mult, pe zi ce trece, locul valorii , iar nonvaloarea se lafaieste pe pe tronul unor regi, presedinti sau imparati de mucava. De ce ne-am mai mira ca melodia de doi lei a manelistului Cristi Ionita, interpretata de Mandinga (un cuvant insemnand, in portugheza, capacitatea de a-ti ascunde adevaratele intentii si a-ti insela adversarii), castiga finala concursului Eurovision din Romania, cand oameni fara nici o pregatire , teleportati nici ei nu stiu cum in scaune de ministri, ne impun legi absurde si criminale?
De ce am mai fi surprinsi de faptul ca "hamparatu' " tiganilor castiga la alba - neagra o stea pentru "hamparateasa" lui ? Nu ne ramane decat sa speram ca tiganii ne vor parasi definitiv, cu tot cu manele , luandu-si zborul cat mai repede din Romania, pentru a-si gasi salas pe o alta stea, intr-o alta galaxie, cat mai indepartata, pe care n-au decat sa o boteze Romania, Eurovision sau Europa !

Eminescu imi sta alaturi, nemuritor, avertizandu-ne :

"Cine tine cu strainii
Manca-i-ar inima canii
Manca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia."
Manele la Eurovision, tiganii ne fura stelele Manele la Eurovision, tiganii ne fura stelele Reviewed by Diana Popescu on martie 11, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.