Minciuna e data de gol de muschii fetei

Oamenii de stiinta au reusit sa descifreze codul secret al muschilor fetei care te da de gol atunci cand spui o minciuna! Psihologii de la Universitatea British Columbia si-au fundamentat studiul pe observarea a mai mult de 23.000 de cadre ale unor inregistrari de televiziune infatisand oameni care au implorat in public telespectatorii sa ii ajute sa isi regaseasca niste rude disparute, jumatate din ei fiind apoi condamnati pentru asasinarea acelor persoane apropiate. 



Studiul, intitulat “Darwin detectivul: Contractiile observabile ale muschilor faciali releva minciuni emotionale cruciale”, a urmarit descoperirea unor asocieri emotionale, in particular ale muschilor faciali (foarte greu de controlat), in timpul unor conjuncturi stresante sau atunci cand este nevoie de o mare concentrare pentru a sustine o minciuna.
Este vorba despre muschii “incruntarii”, numiti “corrugator supercilli”, localizati in zona sprancenelor si despre muschii “depressor anguli oris (muschii coboratori ai unghiurilor gurii), situati intre barbie si colturile gurii, care se contracta intr-o mai mare masura pe fetele celor sinceri, spre deosebire de cei ce incearca sa minta sau sa se prefaca.
In acelasi timp, cercetatorii au descoperit aparitia unor usoare contractii ale muschiului zigomatic mare (zygomatic major), aflat intre maxilar si gura, ce apar in timpul unor zambete mascate sau fortate, si contractia totala a muschiului “frontalis”, muschiul fruntii, in cazul celor ce incearca sa para a fi tristi.

Concluziile studiului afirma ca in timpul unei minciuni de o mare importanta, partea superioara a fetei exprima surpriza, iar cea inferioara fericire, in loc de a se transmite aparenta de tristete sau indurerare. Inselaciunea, un aspect fundamental al comunicarii umane, este insotita adeseori de simularea unor emotii netraite autentic sau de ascunderea adevaratelor emotii, corespunzand unui mesaj fals. Asocierile miscarilor musculare faciale descrise mai sus tind sa apara in cazul unei minciuni complexe sau legate de puternice emotii ce se incearca a fi ascunse sau falsificate.

 
Copyright © diane.ro. 2012




Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte
Minciuna e data de gol de muschii fetei Minciuna e data de gol de muschii fetei Reviewed by Diana Popescu on martie 19, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Si totusi, cata atentie ne trebuie noua, oamenilor, pentru ca observa asta pe chipurile altor persoane?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt unii care pot insela foarte usor testul poligraf. Deci nu prea cred ca pot citi dupa fata un mincinos.

    RăspundețiȘtergere
  3. O minciună „inofensivă” http://bit.ly/H78Gtl

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu un serial foarte bun in care este vorba doar de asa ceva se numeste ''Lie to me'' ... este genial

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.