Winston Churchill hipnotizat de evrei?


Rudolph Hess credea ca evreii l-au hipnotizat pe Winston Churchill pentru a-l determina sa aiba a atitudine negativa fata de Germania nazista. Aceasta bizara convingere a fost relevata recent prin publicarea estimarii psihologice facute acestuia de catre doctorul Henry Dicks, un psiholog al armatei britanice, in timp de liderul german era prizonier in Marea Britanie.



Profesorul Daniel Pick, un reputat istoric si psihanalist de la Colegiul Birkbeck, Universitatea din Londra, a studiat notele doctorului Dicks, urmand sa publice in curand o carte despre acestea, numita "Explorarea mintii naziste". El a declarat pentru Daily Telegraph :"Atunci cand oamenii ii spuneau, de exemplu, despre lagarele de concentrare,  Hess argumenta ca astfel de atrocitati au existat intrucat evreii ii hipnotizasera pe germani sa se poarte atat de crud".

Desi il proslavea pe Hitler, Rudolph Hess, asemeni lui Goebbels, era nemultumit de razboiul impotriva Angliei si spera, in secret, ca britanicii vor accepta Germania drept aliat. In anul 1941, el a fugit spre Scotia cu un avion, care a fost avariat, fiind fortat sa se parasuteze, se pare, in preajma orasului Glasgow. Capturat de englezi, a fost adus in fata lui Churchill, care apoi l-a trimis in Turnul Londrei, fiind astfel ultimul detinut in aceasta fortareata veche de 900 de ani. Ramas in custodia britanicilor pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Hess a fost judecat apoi la procesul de la Nuremberg, unde a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru crime impotriva umanitatii. Oricum, declaratia lui finala de la acest proces a ramas celebra :"Nu regret nimic".

Hitler a considerat fuga lui Rudolph Hess in Anglia drept un act de tradare, si a ordonat sa fie impuscat imediat daca s-ar fi intors in Germania. In cartea sa "Cel de-al doilea razboi mondial", Winston Churchill a evidentiat starea mentala fragila a lui Hess :"Oricare ar fi vina morala a unui german care a fost un apropiat al lui Hitler, Hess poate fi scuzat, dupa parerea mea, de actul lui de bunavointa nebuneasca. El a venit la noi din proprie initiativa, si, fara a avea aceasta autoritate, a avut cumva calitatea unui emisar. A fost un caz medical (clinic) si nu unul criminal, si asa ar trebui sa fie considerat".

Dupa eliberarea, in anul 1966, a lui Baldur von Schirach si a lui  Albert Speer, Hess a ramas singurul detinut de razboi din inchisoarea de la Spandau, partial din cauza insistentelor sovieticilor. Pe 17 august 1987, Hess a murit la varsta de 93 de ani. A fost gasit in casa de vara a gradinii aflate intr-o zona de securitate a inchisorii, cu un cablu electric strans in jurul gatului. S-a declarat, in pofida unor indoieli, ca ar fi murit prin asfixiere. Inchisoarea Spandau a fost apoi demolata pentru a se evita sa devina un loc de veneratie pentru neonazisti.

Sursa: Daily Mail 

Winston Churchill hipnotizat de evrei? Winston Churchill hipnotizat de evrei? Reviewed by Diana Popescu on aprilie 08, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cum adica Hess a fost adus in fata lui Churchill? :)))) Parca ar fi fost in timpuri medievale. El a cerut o intrevedere cu Churchill, insa acesta l-a ignorat total. Articolul are multe erori. Iti recomand "Furtuna razboiului" de Andrew Roberts.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.