Unghiile in superstitii, credinte, magie si vise

Unghiile, aceste reminiscente ale ghearelor reptilelor, creaturi care, se spune, au reprezentat un stadiu al evolutiei spre fiinta umana, sunt invaluite un mister aparte, ce nu avea cum sa nu se oglindeasca in superstii, credinte si magie…

Daca iti tai unghiile duminica, barfele si zvonurile rautaciose te vor insoti toata saptamana.

Ghinionul te urmareste daca iti tai unghiile sub lumina lunii. Pe de alta parte, daca unghiile ti se intaresc cu timpul, este bine sa ti le tai cand luna este in scadere.

O superstitie ango-saxona prezice ca daca lasi sa iti cada pe jos unghiile pe care ti le tai, vei fi silit sa le strangi dupa moarte. Daca iti lasi unghiile taiate pe podea si apoi le acoperi cu un covor, te pasc mari necazuri.



Potrivit turcilor, nu este bine sa arunci unghiile pe pamant sau sa calci peste ele. Tot ei au credinta ca ai parte de ghinion atunci cand te uiti la unghiile unui om mort, in vreme ce este dus spre cimitir.

O pata alba (o noita) pe o unghie reprezinta un cadou. Vei primi acel cadou atunci cand noita ajunge la marginea unghiei si o tai cu foarfecuta.

Pentru a nu ajunge pe mainile unei vrajitoare sau a cuiva care vrea sa iti faca rau, ori sa puna stapanire peste sufletul tau, strange-ti unghiile taiate, si aseaza-le intr-un loc sigur. Se pare ca Picasso credea credea intru totul in aceasta superstitie ori magie...

In superstitiile medievale se considera ca aduce ghinion sa tai unghiile unui copil mai mic de un an, intrucat el va deveni un hot sau un talhar. Pentru a se asigura ca odorul lor nu va ajunge un om necinstit, mamele taiau unghiile copiilor numai dupa ce ei implineau un an, avand grija totusi ca acestea sa cada pe o Biblie. In Scotia era mai mult decat o necuviinta ca altcineva in fara mamei sau a unei rude apropiate sa taie unghiile unui copil. Mexicanii erau convinsi ca taierea unghiilor unui copil de pana un an ii va crea probleme cu vederea. In unele parti ale Romaniei, se taiau unghiile copilului la botez (uneori, de catre nasa), fiind apoi pastrate intr-o batista ; in alte zone, se spunea ca nu este bine sa se taie unghiile copiilor mici, pentru ca acestia sa se poata apara de diavol.

Numara-ti petele albe de pe unghii inainte de 25 decembrie, si vei afla cate cadouri vei primi de Craciun.

In vechile practici ale magilor sau vracilor, pentru a vindeca un bolnav, i se taiau unghiile si apoi li se dadea foc. Prin partile noastre, vindecatorii populari alungau boala punand unghiile celor suferinzi intr-o scorbura.

Daca vrei sa ai parte de noroc, arunca pe foc unghiile taiate de la picioare.

Daca, dupa ce iti dai unghiile cu oja, te uiti prea des la ele, inseamna ca cineva te barfeste.

Tine-ti unghiile mereu curate si te vei bucura de avere.

Taie-ti unghiile :
Lunea pentru vesti, 
Martea pentru incaltaminte,
Miercurea pentru avere,
Joia pentru sanatate,
Vinerea pentru iubire,
Sambata pentru o calatorie,
Si duminica pentru diavol.

O alta superstitie contrazice cele de mai sus : cei ce isi taie unghiile vineri isi alunga norocul.

In traditia populara romanesca, unghiile nu trebuiau sa fie taiate decat joia ori sambata, in caz contrar putand fi pandit de dureri de cap sau de uitare. De asemeni, nu era indicat sa iti tai unghiile seara (in unele variante, noaptea) pentru a nu-ti muri oile ori pentru a nu-ti scurta firul vietii.

Numarul de pete albe de pe unghii dezvaluie cate minciuni ai spus pana acum.

Daca vrei sa ai noroc, pileste-ti unghiile intr-o zi de luni.

Numara petele albe de pe degete, numind, pe rand, pentru fiecare noita, unul din cuvintele: prieteni, dusmani, bani, dragoste. Incepe cu prima pata de pe o unghie, iar cuvantul corespunzator ultimei pete iti prevesteste ce anume te asteapta in viitor. Intr-o alta varianta, noitele semnifica cate ceva in functie de degetul pe care se afla : degetul mare - un prieten, degetul aratator - un dusman, degetul mijlociu- un cadou, al patrulea deget (inelarul) - un iubit / o iubita, degetul mic - o calatorie.

Intr-o superstitie japoneza, se spune ca daca iti tai unghiile noaptea, nu vei fi alaturi de parintii tai atunci cand vor muri.

In Coreea, se zice ca daca iti tai unghiile noaptea si le lasi pe jos, ele vor fi mancate de soareci. In acest fel, ei se vor transforma in propria-ti persoana sau iti vor fura spiritul.

In credintele hindusilor, taierea unghiilor noaptea prevesteste ca vei te vei rani in curand.

Potrivit superstitilor din Afaganistan:
- Foametea si saracia intra in casa celui care isi taie unghiile in timpul noptii.
- Esti urmarit de ghinion daca iti tai unghiile de la maini si de la picioare in aceeasi zi ( o credinta impartasita si in Turcia).


Visele despre unghii – Simboluri si semnificatie

- Daca vezi in vis o pila de unghii, inseamna ca trebuie sa iti “rotunjesti” aspectele colturoase ale personalitatii si sa iti ameliorezi relatiile cu cei din jur.

- Atunci cand visezi ca iti pilesti unghiile, ti se sugereaza sa te concentrezi mai mult asupra a ceea ce vrei sa faci sau sa duci pana la capat.

- Visul in care iti schimbi culoarea unghiilor semnifica creativitatea si emotivitatea ta.Pentru a intrezari mai multe, tine cont de culoarea unghiilor vazuta in vis. Albastrul, verdele inchis, violetul si alte culori netraditionale in manichiura reprezinta spiritul tau liber. Intr-un astfel de caz,  subconstientul iti transmite dorinta de a te exprima cat mai liber. Daca te zaresti in vis cu unghiile date cu  oja transparenta, ti se reprezinta astfel obiectivitatea ta intr-o anumita situatie.

- Daca visezi unghii, inseamna ca esti gata sa te aperi. In cazul cand unghiile din vis sunt lungi, ti se subliniaza in acest fel lenea, neglijenta sau necesitatea de a actiona. Daca porti unghii false, acest vis denota ca incerci sa ajungi la oamenii din preajma, dar nu ai intotdeuna cele mai bune intentii fata de ei. Poate ca esti lipsit de sinceritate sau joci teatru.

-    Visul in care ti se rupe o unghie sugereaza ca incerci sa eviti o situatie jenanta sau ca te straduiesti sa scapi de o anumita responsabilitate.
Intr-o alta interpretare, acest vis poate reprezenta o reflectare a imaginii tale despre tine insuti. Poti fi ingrijorat fata de felul cum te vad ori te apreciaza cei din jur.

- Atunci cand visezi ca iti rozi unghiile, ti se indica ca esti pus in fata unei probleme pe care iti este greu sa o rezolvi.

-    Un vis in care unghiile iti cresc foarte repede semnifica marea ta dorinta de a ajunge la cineva sau a apropia o persoana de tine.


Copyright © diane.ro . 2011



Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE DE LA A LA Z

Semnificatia culorii unghiilor
Unghiile in superstitii, credinte, magie si vise Unghiile in superstitii, credinte, magie si vise Reviewed by Diana Popescu on aprilie 01, 2012 Rating: 5

9 comentarii:

  1. Da...Ce sa fac daca o unghie e pe cale sa mi se rupa?Cum sa o repar?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa o tai pentru ca o sa ti se rupa din ce in ce mei mult apoi vrzi cum o mai tai sau pilesti din cand in cand...

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut mai invatam cite ceva super blog

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna!
    Poti, te rog, sa-mi interpretezi si mie urmatorul vis? Am visat ca m-am intalnit cu 3 fosti colegi de scoala (pe care nu i-am mai vazut de vreo 20 de ani), 2 baieti si o fata, si unul dintre baieti mi-a dat un buchet cu 3 trandafiri rosii, iar celalalt un buchet de trandafiri portocalii.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am visat ca i taiam unghiile de la maini la iubitul meu si le avea lungi ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ana. Poate fi vorba despre o agresivitate pe care nu vrei sa o constientizezi a iubitului tau, sau despre faptul ca acesta nu isi mai arata la fel de mult ca latadata afectiunea fata de tine (asa cum se spune ca cresc unghiile celor morti).

      Ștergere
  6. Am visat ca fostul meu sot imi taia ungh.de la maini.In vis eu l am oprit pt ca le taia f scurt.Ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
  7. M.am intalnit cu o batrana din intamplare pe strada si aveam unghii false. Ma intrebat daca sunt naturale si i.am spus ca sunt false. Mi.a intors mainile si a pus degetul sub unghie si mi.a spus ca aici este diavolul. 😐 Sunt intr.o mare dilema imi puteti spune daca este doar o superstitie?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.