duminică, 13 mai 2012

Cartofii prajiti, deliciu, reteta si sfatuiri

Desi incerc, de catava vreme, sa ma dedau mancarurilor sanatoase, plecate cat mai departe de colesterol si alte otravuri insidoase pentru minte si trup, nu reusesc in nici un chip sa ma desprind de vulgarii sau popularii cartofi prajiti.Pur si simplu, nu am (inca) destula vointa pentru a face asa ceva! Prajelile sunt la baie (stiu), dar miroaznele gretos de parfumate ale cartofilor prajiti ma ispitesc de(z)gustator de mult ! Potrivit principiilor nutritionismului, cartofii prajiti nu ar trebui deloc si in nici un fel sa fie ingurgitati drept garnitura pe langa o fripturica sau o alta mancare de carne. Daca esti, asemeni mie, un adept inflacarat al cartofilor prajiti, ar trebui (pentru sanatatea si silueta ta) sa ii mananci numai cu cartofi prajiti!

Iata cateva secrete de a prepara, ca un adevarat maestru bucatar, acest deliciu al saracilor (ma numar, cat de cat, in aceasta categorie izvodita de capitalismul nostru idiot). Mai presus de orice, reteta consacrata a acestui fel de mancare, iti porunceste clar sa nu speli cartofii inainte de a-i curata. Dupa ce , cu perfida grija si meschinarie, reusesti sa ii decojesti cat mai subtire, aseaza-i intre doua servetele, astfel incat sa dispara din ei rautacioasa si inselatoarea lor umezeala. Conform unei metode stravechi din bucataria romaneasca, ar fi cuvincios sa arunci cartofeii feliati nu doar in ulei, ci in untdelemn amestecat cu maduva! Nu ii lasa sa se desfete prea mult in tigaie! Permite-le sa se rumeneasca putin si pune-i deoparte la loc cald, dar fara foc. Atuncea cand esti gata sa iti infingi dintii ascutiti in cartofii prajiti, arunca-i din nou, fara mila, in amestecul clocotit de care ti-am pomenit mai inainte. Da-i afara din paradisul lor fierbator din tigaie cu o lingura de aia cu multe gaurele si desfata-te cu ei, presarand niste piper, marar si chiar patrunjel. Ah, ce gustosi sunt! Oricum, daca banii nu te dau afara din casa si maine apelezi tot la cartofei, nu exagera cu prajeala, si pune-ti pe masa niste cartofi fierti. Sunt nemaipomeniti atunci cand sunt fierbinti, fierbinti! Despre cartofii fierti vom povesti insa cu o alta binevenita ocazie!


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Combinatia alimentelor - Dieta si nutritionism

Mielul de Paste, simbol si semnificatie

Metode simple de a slabi

2 comentarii:

  1. Hai ca o portie de cartofi nu este chiar de lasat deoparte...gandeste pozitiv: cartofi, o friptura, o salata mixta si un pahar de cola...stiu, suna cam nesanatos insa arata delicios :D

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Sfântul Nicolae – Tradiții și obiceiuri din Europa

În cele mai multe părti ale Europei, Sfântul Nicolae, sărbătorit în ziua de 6 decembrie, este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios ...