De ce fetele poarta fuste scurte?

Fustele scurte sunt super, beton, nemaipomenite din mai multe motive decat le-ar putea trece prin minte baietilor. Le iubesc, le ador si le venerez, stapanita de un respect aproape religios fata de ele. Le port indiferent de anotimp, ocazie, sau ora a zilei. Nu este vorba despre nevoia de a atrage atentia, pentru ca sunt mai curand retrasa si putin timida. Oricum, inainte de a fi etichetata drept o fata cu moravuri usoare, as vrea sa va spun ca m-am saturat de blugi. In adolescenta, imi infingeam picioarele in jeansi cu orice prilej, la scoala, la teatru, la petreceri. Blugii aproape ca imi spalasera mintea, trupul si imaginatia. Eram inrolata in armata amorfa a pustoaicelor defiland pe bulevardele vietii in uniforma unisex a blugilor!
Ei bine, intr-o buna zi, gratie simtului individualitatii mele sau, pur si simplu, unei explozii irezistibile a feminitatii, am ajuns in preajma unei incantatoare revelatii: fusta scurta! Majoritatea oamenilor, in special barbatii, sunt prizonierii unor ferme prejudecati legate de fustite. A sosit vremea sa risipesc aceste pareri gresite si interpretari tendentioase! Iata adevaratele motive pentru care fetele, inclusiv eu, poarta fuste scurte...

Estetica

Trebuie sa recunosti! Aproape orice fusta scurta este mai frumoasa sau aduce o nota in plus de estetism fata o pereche de pantaloni sau chiar o fusta ori o rochie lunga. Fustitele au mai mult nerv, zvac, si o impresionanta expresivitate. De asemeni, de obicei, au mai multe pliseuri decat suratele lor medii sau lungi. Fustele scurte pun in valoare si dezvaluie picioarele, dar si pantofii, cizmele, ghetele, ciorapii pana la genunchi ori cei pana la coapse, care, de cele mai multe ori, se ascund, din pacate, sub jeansi sau alte interminabile vestminte.

Fitness - Forma fizica

Va vine sa credeti sau nu, fustitele te ajuta sa iti mentii o excelenta forma fizica. In primul rand, amintesc fetelor care le poarta de importanta exercitiilor fizice regulate. Daca iti este foarte usor sa iti pitesti acele parti ale trupului ce nu iti convin in niste haine sau pantaloni largi, fustele scurte marturisesc deschis adevarul, verde in fata, despre corpul tau! Ele te avertizeaza ca nu trebuie sa mai chiulesti de la orele de gimnastica sau fitness.
In plus, o fusta scurta te obliga cumva sa stai mai mult in picioare. Un obicei extrem de igienic, avand in vedere ca scaunele si bancile din locurile publice sunt adeseori infestate cu tot felul de microbi si virusi. Pana si fetele care poarta blugi ezita uneori sa se aseze pe astfel de focare de infectie. Chiar daca nu tii cont de acest inconvenient, pot apare alte probleme. Nu o data, am fost martora dizgatioasei privelisti oferite de niste picioare (iesite dintr-o fusta mini) patate de vopseaua proaspata ori incinsa de soare pe bancile din parcuri.
In acelasi timp, atunci cand stai in picioare, ai impulsul de a face mai multa miscare sau a-ti solicita muschii, punandu-ti astfel trupul la treaba.
Mai mult decat atat, postura verticala a corpului inspira o pozitie de dominare, sugereaza putere si independenta!

Folosirea vremelnicelor daruri ale naturii

Femeile ce obisnuiesc sa poarte fuste scurte nu sunt tinere si intr-o optima forma fizica pentru totdeuna, asa ca ar trebui sa profite de oportunitatea trecatoare de a fi frumoase.
Trupul este un instrument. O avere. O jucarie. Poti alege sa ai grija de el si sa il utilizezi la maximum, sau sa il ignori, sau chiar sa ii ingradesti o gratioasa evolutie. Constient sau nu, oamenii se bucura si se folosesc de diverse aspecte ale corpului lor, de puterea, mintea, vocea si, de ce nu, picioarele lor.

Comoditate

Adeseori, fetele cu fuste scurte sunt extrem de comode. Astfel de articole vestimentare se imbraca ori se dezbraca in doi timpi si trei miscari. Nu sunt de neglijat nici avantajele oferite femeilor atunci cand trebuie sa mearga la toaleta. Ganditi-va cat timp se pierde si cati nervi se aduna in acest caz daca esti nevoita sa dai jos in graba o pereche de blugi stransi pe picioar, o fusta kilometrica sau (Doamne fereste!) o salopeta!

Libertate de miscare

Credeti-ma, am incercat sa dau o sansa sau doua fustelor medii sau lungi. M-am straduit din rasputeri, si stiti cu ce m-am ales? Cu o glezna luxata!
Realitatea este ca fustele de lungime mare sau mijlocie, mai ales cele stramte sau stranse pe trup, iti ingreuiaza in mod dramatic miscarile. Pe de alta parte, rochiile lungi au prostul obicei de a se agata sau prinde in tot felul de lucruri, sfasiindu-le pur si simplu, sau oferindu-ti ocazia de a te impiedica si a face cunostiinta, brusc si dureros, cu pamantul patriei. O astfel de imbracaminte imi ingradeste nu numai miscarea trupului, ci si pe aceea a gandului, facandu-mi praf buna dispozitie.
Orice fata careia ii place sa mearga cu pasi mari, sa sara, sa se simta libera si sa actioneze spontan trebuie sa poarte o fusta scurta. Desigur, blugii pot fi o alternativa, dar este mai distractiv sa fii imbracata cu o fustita!

Sunt gata sa recunosc ca fustele mini nu avantajeaza orice corp si orice varsta. Pot sa inteleg si ca nu sunt intotdeuna cel mai potrivit fel de a te afisa. Dar, atunci cand trupul, anii si imprejurarile sunt in favoarea acestor minuscule vestminte, nu trebuie sa existe nici o ezitare in a le purta. De ce sa nu te bucuri, inocent, de viata, in toate felurile in care iti poti permite?


Copyright © godessdiana88 . 2012

Articole asemanatoare din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Hainele dezvaluie personalitatea femeilor

Hainele si incaltamintea in superstitii, legende , traditii

Femeile in fusta au succes in viata
De ce fetele poarta fuste scurte? De ce fetele poarta fuste scurte? Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Bravo , interesant articol!
    Mai trebuie spus ca cele care poarta mini vor trebuie sa aiba grija de ele din punct de vedere alimentar pentru a nu depasi greutatea si de aici sa trebuiasaca sa schimbe fusta.
    E bine sa se consume un suc dimineata , dar sa nu uitam ca Apa este baza sanatatii - 30 ml /kg corp/zi. Deasemenea sucurile naturale aduc un aport de vitamine si nutrieti in corp si in lipsa putem apela la Un pliculet de SUN RISE (www.kyani.cabanova.com) care ne aduce necesarul zilnic de vitamine si minerale in corp .
    Oricum imi place cum ai vorbit despre acest subiect !

    Cu stima !
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi ipocrit sa spun ca mie nu-mi place sa vad o femeie in fusta...cu toate astea, nu toate arata bine intr-o fusta scurta sau lunga :)

    RăspundețiȘtergere
  3. depinde de cum arata femeia...ca e asa cum a zis si laurentiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine ca si barbat ,si sunt destul de deschis la minte,fusta scurta imi inspira ..DISPERARE ...Imi pare rau dar din pacate sau din fericire suntem foarte multi care gindim asa...si nu suntem cretini toti ...Am vazut femei maritate cu minijup la servici !!!...Pentru ce ??...Nemultumire de ce ai acasa ??..,disperare ?? , dorinta de a pune "cu botul pe labe " barbati care saliveaza dupa asa ceva ...???....Cu siguranta raspunsul este DA la toate intrebarile ...Sorry ..dar cam asta e adevarul ...Am vazut femei frumoase de pica dar care se imbraca decent petru ca stiu ca arata bine si nu trebuie sa dovedeasca asta nimanui...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.