Florile deschid calea spre dragoste

Vechea credinta potrivit careia florile sunt cea mai buna cale de a ajunge la inima unei femei este verificata stiintific, un recent studiu scotand la iveala faptul ca femeile sunt mult mai receptive la avansurile barbatilor atunci cand sunt in preajma acestor mirifice “hieroglife ale ingerilor”.

O echipa de psihologi de la Universitatea Bretaniei de Sud, din Franta, a descoperit ca tinerele femei care merg la cumparaturi de unele singure sunt intr-o mai mare masura dispuse sa isi desconspire numarul de telefon unui barbat aratos care le abordeaza (sau incerca sa le agate) atunci sunt in fata unei florarii, decat in cazul cand se gasesc langa o cofetarie ori un magazin de pantofi pentru femei.
Asadar, fetele sunt mai usor de prins in mrejele unui barbat nu numai atunci cand li se daruieste un buchet de flori, ci chiar si daca florile se gasesc, pur si simplu, in preajma lor.

Pentru a face aceasta cercetare, psihologii au recrutat cinci tineri ce fusesera considerati anterior drept atractivi de catre un grup de femei. Celor 5 barbati li s-a cerut sa se apropie, pe strada, de femei cu varste intre 18 si 25 de ani, si sa le ceara numarul de telefon. Fiecare “Don Juan” a trebuit sa se prezinte, sa ii spuna fetei abordate ca este frumoasa si sa ii solicite numarul de telefon pentru a se intalni mai tarziu la un pahar de vorba.

Dintre cele 600 de femei abordate in acest fel, aproape un sfert, adica 144 dintre ele si-au dat numarul de telefon, in conditiile in care se gaseau langa vitrina unei florarii. Numai 90 de fete au fost de acord sa faca acest lucru langa o cofetarie, si doar 60 langa un magazin de pantofi.

Cercetatorii, ce au publicat rezultatele studiului lor in The Journal of Social Psychology (Jurnalul de psihologie sociala) au conchis ca simpla vedere a florilor ii determina pe oameni sa fie mai deschisi catre o aventura romantica. Potrivit lor, “Florile reflecta emotiile si trairile noastre de moment. Adeseori, ele transmit sentimente de compasiune, regret, fericire sau chiar dragoste romantica. Rezultatele confirma efectul florilor asupra receptivitatii fata de o propunere romantica”.

In concluzie, fetelor, daca nu doriti sa va indragostiti cu tot dinandinsul, evitati sa va aflati singure in apropierea florilor. Nu se stie niciodata ce fel de Casanova va va pandi prin preajma, gata sa va fure si chiar sa va franga inima!


Copyright © diane.ro. 2012

Articole asemanatoare:

Privirea dragostei – Privirea femeii interesate de un barbat

Florile in citate, aforisme, maxime

Stiinta dragostei | Cum si de ce indragostim ?
Florile deschid calea spre dragoste Florile deschid calea spre dragoste Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Super, am sa impartasesc acest articol cu prietenii mei :D ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca daca il placi ca baiat indiferent ca nu i o zici..te lasi mai cu greu dar i l dai pana la urma..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea sa primesc de la un necunoscut un buchet de flori!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.