Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Minunata poveste a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul este descrisa in primul capitol al Evangheliei dupa Luca.  Alaturi de venirea pe lume a Sfantului Sfintit Teotokos si a lui  Iisus Hristos, acest eveniment reprezinta un  reper esential al bisericii. Numele lui Ioan inseamna in ebraica “Domnul este binevoitor”.

Se spune ca vestea aparitiei ingerului ce a marturisit ivirea in lume a lui Ioan, in fata lui Zaharia, a strabatut intreg Israelul, ajungand, in cele din urma, la urechile lui Irod. Asa se face ca, atunci cand acest rege inspaimantat de faptul ca si-ar putea pierde tronul, si-a trimis ostenii sa ii ucida pe toti pruncii din Israel, a insistat ca ucigasii din solda lui sa mearga si la casa lui Zaharia, pentru a-i pune capat vietii lui Ioan Botezatorul. Elisabeta, mama lui Ioan a ascuns insa copilul, iar Irod, tare maniat de acest lucru, i-a poruncit unui strajer de-al lui sa mearga la templu si sa il ucida pe Zaharia. Lui Zaharia i s-a curmat firul vietii in drumul catre Templu, sangele sau scurgandu-se printre pietrele drumului si ramanand acolo, ca o marturie a uciderii sale. Elisabeta s-a adapostit impreuna cu copilul ei, Ioan, intr-o pestera, unde si-a dat, curand dupa, aceea sufletul. Copilul Ioan Botezatorul a ramas singur in salbaticie, in grija lui Dumnezeu si a ingerilor sai.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Sfantul Petru in superstitii si traditii romanesti

Mesaje de Sfantul Ion | Felicitari , urari si SMS-uri

Sfantul Ion in superstitii si traditii romanesti
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Reviewed by Diana Popescu on iunie 23, 2012 Rating: 5

3 comentarii:

Un produs Blogger.