30 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 30 iulie sunt sarbatoriti Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic, Sfanta Mucenita Iulita, si Sfantul Petru Crisologul, Episcop Invatator.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 30 iulie

Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic

Acesti sfinti s-au numarat printre cei 70 de apostoli ai lui Hristos.
Sfantul Sila a fost tovarasul si colaboratorul Sfantului Pavel intru propavaduirea Sfintelor Scripturi (vezi Faptele Apostolilor 15). A fost episcop al Corintului, loc unde si-a dat sufletul in pace. Sfantul Silvan a devenit episcop al Tesalonicului, odihnindu-se si el in pace in mijlocul credinciosilor pe care i-a pastorit.
Sfantul Crescent, mentionat de Sfantul Pavel in Epistola a doua catre Timotei 4:10, a ocupat scaunul episcopal al Calcedoniei. Sfantul Epenetos, laudat de Sfantul Pavel in Epistola catre Romani 16:5 ca “iubitul meu, care este parga Asiei, in Hristos”, a ajuns episcop al Cartaginei. Sfantul Andronic, episcop de Panonia, a lucrat intru raspandirea invataturii crestine in Italia.

Sfanta Mucenita Iulita

Tot in aceasta zi este praznuita Sfanta Mucenita Iulita din Cezareea.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 30 iulie

Sfanta Mare Mucenita Marina; Cuviosul Irinarh; Cuviosul Leonid ; Cuviosul Lazar
Vezi: Traditii si sarbatori din 17 iulie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 30 iulie

Sfantul Petru Crisologul, Episcop Invatator

Sfantul Petru Crisologul s-a nascut la Imola, in Italia, in anul 380. A fost botezat, educat si hirotonisit ca diacon de Cornelius, episcop al Imoliei. Acest Sfant Petru a fost numit “Crisologul” (“cel cu cuvintele de aur”) gratie marelui sau talent de orator. In anul 433, a fost numit episcop de catre Papa Sixtus al III-lea episcop de Ravenna. S-a dedicat unor numeroase lucrari de caritate si si-a indrumat enoriasii cu o rabdatoare sarguinta si grija. A extirpat ultimele urme de paganism si alte abuzuri raspandite printre credinciosii sai, avertizand mai ales asupra unor pacatoase dansuri. Vorbele sale in aceasta privinta au devenit celebre:”Oricine isi doreste sa se veseleasca cu diavolul nu se poate bucura impreuna cu Hristos”. Sfantul Petru Crisologul s-a savarsit din viata la Imola, in anul 450.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 30 iulie

Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenet si Andronic, din cei 70


Copyright © diane.ro . 2012

Articole din acelasi domeniu :

Nascut pe 30 iulie – Horoscop general Profil astrologic

28 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

29 iulie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
30 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 30 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Sfantul Petru nu are cum sa se fi nascut in 380 .. ca el a fost unul din ucenicii lui Isus

    RăspundețiȘtergere
  2. Monsieur Bogdan Carlescu,nu ai citit cu atentie. Acest sfant nu este vestitul Sfant Petru, acel ucenic sosit printre primii alaturi de Hristos. Nu exista un singur Sfant Petru, asa cum nu exista numai un Sfant Ioan sau Pavel...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.