10 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 10 august sunt pomeniti Sfantul Mucenic Arhidiacon Lavrentie (Sfantul arhidiacon mucenic  Laurentiu), Sfintii Mucenici Xist, Episcopul Romei, si Ipolit.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 10 august

Sfantul Mucenic Arhidiacon Lavrentie

Sfantul Mucenic Lavrentie s-a nascut in Spania si a fost arhidiacon al bisericii de la Roma, purtand cu el sfintele vase ale bisericii si impartind cele trebuincioase oamenilor sarmani. In jurul anului 257, s-a pornit o nemiloasa persecutie impotriva crestinilor de catre imparatul Valerian,  Papei Sixt, provenit din Atena, dandu-i-se porunca sa se inchine idolilor. Papa Sixt refuzat sa se inchine zeilor, asa ca, inainte de a i se taia capul, i-a incredintat Sfantului Lavrentie sfintele vase.
Atunci cand Sfantul Lavrentie a fost interogat in privinta comorilor bisericii, a raspuns ca are nevoie de trei zile pentru a se pregati pentru acest lucru. Dupa trecerea celor trei zile, el i-a adunat pe oamenii saraci si i-a adus in fata prefectului roman, spunand :”Acestea sunt comorile bisericii”. Infuriat de acesta dovada de credinta, prefectul roman a poruncit ca Sfantul Lavrentie sa fie schingiuit, lasat prada scorpionilor, si apoi intins pe spate pe un gratar din fier inrosit pe foc. Dupa ce a fost intors pe o parte si pe cealalta pe acest rug, el s-a rugat pentru cei care il chinuiau, asemeni lui Hristos.  Sfantul Mucenic Arhidiacon Lavrentie si-a dat sufletul pentru Domnul in ziua de 10 august 258.

 Sfintii Mucenici Xist, Episcopul Romei, si Ipolit

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 10 august

Sfintii Apostoli din cei 70 si diaconi  Prohor, Nicanor, Timon si Parmena.
Vezi Traditii si sarbatori din 28 iulie
Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 10 august

Sfantul Laurentiu, diacon Mucenic

Vezi, mai sus : Sfantul Mucenic Arhidiacon Lavrentie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 10 august

Sfantul arhidiacon mucenic Laurentiu


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

8 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

9 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 10 august – Horoscop general Profil astrologic
10 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 10 august  – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 09, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.