Luna noua in astrologie

Semnificatia Lunii noi in astrologie este asociata cu noi si promitatoare inceputuri, cu posibilitatea de a aduce benefice si importante transformari in viata sau in traiectoria destinului personal. Ziua aparitiei pe ceruri a Lunii noi este numita uneori "ziua dorintelor", intrucat, cu aceasta ocazie, se spune ca daca iti exprimi o dorinta potrivita, intr-un mod potrivit, esti inzestrat cu puterea de a-ti transforma aceasta nazuinta in realitate. Intr-o alta interpretare astrologica, cele doua saptamani de dupa Luna noua reprezinta o perioada propice insamantarii unor aspiratii sau proiecte, ale caror roade bogate vor fi culese ceva mai tarziu.

Luna noua apare pe ceruri de 13 ori pe an si nu de 12 ori, cum ai fi tentat sa crezi atunci cand te gandesti la cele 12 luni calendaristice! Luna noua are loc atunci cand Soarele si Luna se afla in acelasi semn zodiacal. La un moment dat, Soarele se afla in spatele Lunii (cele doua corpuri ceresti se afla in conjunctie), astfel incat nu mai putem zari reflectarea luminii acestuia pe suprafata satelitului nostru natural. Asa cum spuneam, Luna noua este vremea noilor inceputuri. Lumina selenara este reimprospatata si porneste a creste in intensitate in urmatoarele doua saptamani. Atunci cand Luna este in crestere, poti vedea pe cer, noapte dupa noapte, cum lumina cucereste noi si noi teritorii ale ei, incepand de la dreapta catre stanga. Se spune ca evreii si arabii si-au insusit scrierea de la dreapta la stanga inspirati de faza crescatoare a Lunii.

Din perspectiva psihologica si spirituala, partea dreapta a corpului uman are de a face cu extrovertirea, logica si principiul masculin, in timp ce partea stanga este asociata cu introvertirea, vizualizarea si principiul feminin. Atunci cand vorbim despre un "dreptaci", il vedem dotat cu creativitate si o mare capacitate de vizualizare. Acest lucru se intampla pentru ca zona stanga a creierului guverneaza partea stanga a corpului, si viceversa. Astfel, modul european (romanesc) de a scrie de la stanga la dreapta marturiseste despre o abordare masculina a existentei. Luna ne reaminteste mereu insa de importanta dimensiunii feminine a vietii. Luna reprezinta subconstientul nostru, atat individual, cat si colectiv, care, mai ales in perioada Lunii noi, tinde sa se supuna vointei noastre si sa ne dea raspunsuri clare cautarilor noastre confuze. De aceea, in timpul cand Luna noua straluceste in ceruri, avem sansa de a ne concentra asupra a noi inceputuri si proaspete cai de a ne impune destinul. Zodia in care se afla Luna noua determina care zona a vietii noastre devine favorabila unor noi orientari si intiative. De exemplu, daca Luna noua din Leu semnifica un interval de timp prielnic sarbatoririi si distractiei, Luna noua din Scorpion ne prilejuieste cufundarea in mistere, obtinerea unor imprumuturi sau alianta cu cineva ce ne poate ajuta sa ne indeplinim telurile.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Eclipsa de luna in superstitii, legende si mituri

Luna plina in superstitii si farmece

Luna noua in superstitii, farmece si vraji

Luna noua in astrologie Luna noua in astrologie Reviewed by Diana Popescu on august 13, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

  1. ar fi interesant sa dezvolti ultima idee si sa ne spui despre fiecare zodie in parte... ce planuri sunt prielnice in perioada imediat urmatoare trecerii lunii in fiecare zodie

    "daca Luna noua din Leu semnifica un interval de timp prielnic sarbatoririi si distractiei, Luna noua din Scorpion ne prilejuieste cufundarea in mistere, obtinerea unor imprumuturi sau alianta cu cineva ce ne poate ajuta sa ne indeplinim telurile."

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.