vineri, 17 august 2012

Salata de rosii cu pepene rosu - Retete simple si sanatoase

Salata de rosii cu pepene rosu (verde)? Vai ce reteta dezgustatoare! Rosii cu pepene? Pur si simplu scarbos! Asa ai fi, probabil, tentat sa reactionezi atunci cand vei da peste articolul meu referitor la aceasta inedita salata... Poate ca incerci sa iesi din plictisul vietii de zi cu zi...Poate ca nu... Eu ma straduiesc sa ma regasesc mereu altfel, de la lucrurile mari, pana la amanuntele existentei mele. O combinatie alimentara iesita din comun ma face, adeseori, sa imi aman niste gesturi sau atitudini radicale si foarte, foarte riscante! Pe de alta parte, asortarea de rosu dintre tomate si pepenele verde inseamna o potrivire foarte sanatoasa din punct de vedere al aportului alimentar (vezi Culorile sanatatii alimentelor).

OK. Daca reusesti sa treci peste prejudecati, poate ca te evi aventura sa incerci aceasta reteta simpla, sanatoasa si nemaipomenit de savuroasa...Mai ales ca acest tip de salata iti rezerva si alte surprize culinare!

Ingrediente pentru salata de rosii cu pepene rosu

- jumatate de kilogram de pepene rosu, curatat de semnite (desigur), taiat in mici cuburi
- 800 grame - 1 kilogram de rosii bine coapte, taiate in felii medii
- 3 lingurite de zahar
- jumatate de lingurita de sare
- o ceapa rosie (respectam culoarea de baza a salatei) mica, taiata in feliute cat mai subtiri
- jumatate de ceasca de otet (desigur) rosu
- un sfert de ceasca de adevarat ulei de masline (stiii bine ca sunt si falsuri!)
- piper negru proaspat macinat dupa gust
- optional: coriandru sau frunze de menta (inventia mea proprie si personala, asa cum poti vedea in poza !)

Mod de preparare al salatei de rosii cu pepene rosu

Pune cubuletele de pene si feliile de rosii intr-un castron mare, presara zaharul si sarea peste ele, si amesteca-le astfel incat sa uniformizezi amestecul pana cand te iau naduselile!
Adauga otetul, uleiul si ceapa rosie si invarteste-le bine pana ametesc. Dupa ce ai ajuns astfel la capatul puterilor, pune un capac peste castron si aseza-l la rece, in frigider, vreme de doua ore. Inainte de a gusta din aceasta minunatie de salata, adauga-i nitel piper! Vei avea, in acest fel, parte, de o mancare capabila sa te racoreasca din crestet si pana la picioare, sa te dezmierde prin purele-i gusturi naturale si sa nu te ingreuieze cu numeroase si daunatoare calorii! Pofta buna!


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Supa de rosii cu orez - Retete simple si sanatoase

Salata de vinete - Retete traditionale ale lumii

Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana

Un comentariu:

  1. Inainte de ati citi articolul,astazi am mancat,pepene rosu cu salata de rosii si ceapa

    acum ma bucur ca exista reteta,,,,,
    cu dragoste

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Sfântul Nicolae – Tradiții și obiceiuri din Europa

În cele mai multe părti ale Europei, Sfântul Nicolae, sărbătorit în ziua de 6 decembrie, este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios ...