Americanii si Biblia | Incultura religioasa si pericolele ei

Daca nu stiati deja, minunati-va! 38% dintre americani cred ca Vechiul Testament a fost scris la cativa ani dupa moartea lui Hristos, 10% dintre ei sunt convinsi ca Ioana d'Arc a fost sotia legendarului Noe, iar destul de multi yankei nu au nici o indoiala ca Epistolele (din Biblie) nu sunt altceva decat nevestele apostolilor! Toate aceste statistici bizare au fost descoperite intr-un sondaj de opinie mentionat de Dr. Peter Gomes, in cartea sa "The Good Book" (Cartea buna).

Nu trebuie totusi sa radem prea hahaitor pe seama arogantilor si incultilor americani! Nu sunt putini romanii cu totul ignoranti din punct de vedere religios, in pofida faptului ca isi fac zeci de cruci ori de cate ori trec pe langa o biserica sau isi declara cu o mandrie sforaitoare credinta crestin-ortodoxa.

Incultura religiosa ascunde pericole inimaginabile! Ea ii determina pe oamenii buni la suflet sa fie manipulati de secte si miscari religioase aiuristice, ce incearca sa subjuge vointa membrilor lor sau sa le goleasca, fara nici un scrupul, buzunarele si conturile din banca. Nu trebuie sa uitam ca Biblia a justificat inchizitia si arderea ereticilor. Cartea sfanta a fost folosita in mod abuziv, tendentios, pentru persecutarea evreilor, sprijinindu-l astfel pe Hitler si deschizand drumul infam catre Holocaust. Revenind la americani, acestia au utilizat Biblia pentru a promova genocidul a milioane de indieni nativi, a justifica sclavia, si, mai recent, pentru a nega drepturile umane a milioane de semeni.

Un avertisment sugestiv al lui William Shakespeare este valabil si in zilele noastre:
"Chiar si Diavolul poate cita din Scripturi pentru a-si sluji telurile".


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete":

Sfantul Petru - Citate, aforisme, maxime

Sfantul Pavel - Citate, aforisme, maxime

Simbolurile crestine ale plantelor si copacilor
Americanii si Biblia | Incultura religioasa si pericolele ei Americanii si Biblia | Incultura religioasa si pericolele ei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2012 Rating: 5

3 comentarii:

  1. stiti ca f.f .multi americani sunt pocaiti?sectanti diversi(penticostali,martori de a i lui iehova,sau altele mormoni,menoniti,sau religii kabala,etc)noi avem mare parte ortodoxi si catolici,la ei e o mare nebunie si nebuloasa fiind si multe natii!am f.in america,dar cam ca ,peste tot lumea e preocupata de munca.bani!oamenii se identifica cu munca!asa cum suntem noi,mai saraci,mai necivilizati si cu legi,,interpretabile,,credinta in d ZEU,la romani este imensa fata de spania,italia,america,austria,germania,unde am f.eu!vb.de tarile vazute!restul, nu stiu!la noi se tine (post,se tin cele 7taine cu adevarat,se roaga mult mai mult lumea,avem intregi ritualuri si credinta)si se fac lucrurile astea printre,,muncile,,de peste zi!admir romanul pt.asta!pt.credinta in cele sfinte cu adevarat!daca ar merge treaba aici economic,vorbind n ar trebui sa mearga nimeni,dincolo pt.ca avem o tara cu energie pozitiva si omenie!stiu ca si aici se cam strica multe,dar incomparabil cu ,,strainatatea,,!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am f.in america,depinde de STAT,intr adevar,dar e plin de pocaiti si case,,ale domnului,,fara cruci si tot soiul de alte secte,cele enumerarte mai sus si altele!e un conglomerat de religii si forme de credinta,dar asa ca aici la noi,nu gasesti nicaieri,atata credinta!chiar daca si pe la noi se schimba in rau multe,totusi oamenii sunt mult mai credinciosi si energia este pozitiva!martorii lui iehova,e o secta ce primeaza in multe locuri,in america!eu sunt ortodoxa,mie mi place sa mi fac cruce,dar e problema fiecaruia ce forma de religie,imbratiseaza!indiferent de reLIGII si FORME SI RITUALURI,exista O DIVINITATE SUPREMA<un D ZEU,atotputernic,pt.toata planeta!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.