2 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 2 noiembrie sunt sarbatoriti in biserica crestin-ortodoxa Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Elpifidor, Aftonie si Agapie, si are loc sarbatoarea romano-catolica a Pomenirii tuturor credinciosilor raposati (Ziua tuturor sufletelor).

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 2 noiembrie

Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Elpifidor, Aftonie si Agapie

Sfintii  Achindin, Pigasie, Elpifidor, Aftonie si Agapie au fost curteni ai regelui Shapur al II-lea al Persiei. Atunci cand regele a pornit o cruda prigoana impotriva crestinilor, toti trei s-au retras de la curte si au incurajat, in mod deschis, fara a se teme pentru vietile lor, oamenii ce credeau, asemeni lor, in Hristos. Din cauza acestui fapt, au fost arestati si adusi in fata fostului lor suveran, care i-a supus unor numeroase si crunte schingiuiri, din care au scapat cu totii cu ajutorul Domnului.
Vazand lucrul acesta, unul din ostasii regelui, pe nume Aftonie, a imbratisat credinta crestina si a fost imediat decapitat. Sfintii Achindin, Pigasie si Agapie au fost chinuiti pe mai departe in nemiloase torturi, singurul rezultat al acestor persecutii aratandu-se a fi convertirea lui Elpifidor, un vestit nobil, si a inca sapte persani, la iubirea intru Hristos. Li s-a taiat la toti capetele, inainte de a primi sfantul botez. Chinurile celor trei au continuat, dar au fost inca o data ocrotiti de divinitate, asa ca, in cele din urma, chiar si mama regelui a fost convinsa sa se alature crestinismului. Sfintii Achindin, Pigasie si Agapie au fost, pana la urma ucisi, primind cununile de mucenici impreuna cu mama regelui si alti 28 de credinciosi.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 2 noiembrie

Sfantul Mucenic Artemie; Sfintii mucenici Gherman, Zosima, Ioan, Nicolae, Leonid, Alexandru, Mihail, Petru, Pavel.
Vezi Traditii si sarbatori din 20 octombrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 2 noiembrie

Pomenirea tuturor credinciosilor raposati / Ziua tuturor sufletelor

Sarbatoarea romano-catolica  “Pomenirea tuturor credinciosilor raposati” (Ziua tuturor sufletelor) este asociata cu doctrina conform careia sufletele credinciosilor decedati care, in momentul mortii nu au fost izbaviti de o pedeapsa temporara din cauza unor pacate, nu pot ajunge la beatificarea in ceruri, putand insa fi ajutati in acest sens prin rugaciuni si pomeni in cadrul liturghiilor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 2 noiembrie

Sfintii Mucenici Achindin, Pegasie, Aftonie, Elpidifor si Anempodist


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

31 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

1 noiembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 2 noiembrie – Horoscop general Profil astrologic
2 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 2 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 01, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Astazi e ziua unui bun prieten, deci nu pot decat sa-i urez La multi ani lui si cititorilor tai!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.