Rugaciuni catre Sfantul Nicolae

Rugaciunile catre Sfantul Nicolae sunt destinate a apara de saracie si nevoi, a-i ocroti pe copii si pe calatorii pe mare, dar si a-i cere sfantului episcop sa intervina pe langa Dumnezeu intru iertarea pacatelor, mantuirii si vietii vesnice.

Rugaciune catre Sfantul Nicolae

O, Sfinte Parinte Nicolae, mare facator de minuni, ocrotitorul si daruitorul celor nevoiasi, pe cei ce cu buna nadejde alearga la tine,  grabeste a-i ajuta. Sprijinitor fii turmei lui Hristos impotriva lupilor care umbla sa o prade si tot sufletul de crestin pazeste-l prin sfintele tale rugaciuni, ca unul ce esti masura in veac a sfinteniei dreptmaritoare. Si precum ai miluit pe cei trei barbati ce sedeau in temnita, izbavindu-i de mania imparatului si de ascutisul sabiei, asa ma miluieste si pe mine, care cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul ma aflu in bezna pacatelor, ca sa nu cad sub mania lui Dumnezeu si sub vesnica osanda.

Asa, Sfinte Nicolae, fii reazam putinatatii mele, ca la soliile tale sa primesc de la Hristos induratorul viata lina si curata in veacul acesta, iar in veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu sa ma numar, cu ingerii si cu sfintii preamarind pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh. Amin.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Ierarh si parinte, O Preasfintitule Sfant Nicolae, maret sfant al lui Dumnezeu, iubitorul nostru aparator si mereu grabnic ajutor al necazurilor de pretutindeni; ajuta-ne pe noi pacatosii si nefericitii din asta viata; implora-l pe Domnul Dumnezeu sa ne daruie iertarea tuturor pacatelor noastre, pe care le-am savarsit din tinerete toata viata noastra, prin fapta, vorba, gand si toate simturile noastre; iar in trecerea dincolo a sufletelor noastre, ajuta-i pe cei nenorociti; implora-l pe Domnul Dumnezeu, Creatorul a tot ce exista, sa ne salveze din incercarile cerului si chinurile eterne; astfel incat sa proslavim mereu pe Tatal, si Fiul, si Sfantul Duh, si miloasa ta mijlocire, acum si pururea, pana in vecii vecilor. Amin.

O, tu, cel mai bun parinte Sfinte Nicolae, pastor si invatator al tuturor care in credinta iti cer aparare prin fierbinti rugaciuni, grabeste-te sa salvezi turma lui Hristos fata de lupii care o ataca; si apara fiecare pamant crestin, si pastreaza-l prin rugaciunile tale departe de lumesca invalmaseala, prefacere, de atacurile dusmanilor si razboi civil; de foame, inundatii, foc, secure si moarte neasteptata. Si asa cum ai avut mila de cei trei barbati intemnitati, si i-ai salvat de mania regeasca si moartea prin sabie, asa ai mila de noi noi, cei aflati in intunericul pacatelor mintii, cuvantului si faptei, si mantuieste-ne pe noi de mania lui Dumnezeu si pedeapsa vesnica, astfel incat, prin mijlocirea si ajutorul tau, si prin indurarea si sfintenia Lui, Hristos Dumnezeul nostru sa ne duca catre o viata senina fara de pacate in aceste vremuri si sa ne fereasca in cele viitoare sa stam in stanga Lui, ci sa ne ajute a fi in dreapta Lui, impreuna cu toti sfintii.

Aceste ultime doua rugaciuni sunt specifice crestin-ortodocsilor din Rusia, avand drept sursa orthodox.net

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae

Aceasta rugaciune catre Sfantul Nicolae din Myra aduce aminte de evenimentele din viata acestui maret episcop si facator de minuni. Un infocat dusman al ereziei, Sfantul Nicolae era devotat in special sarmanilor si celor aflati le nevoie din turma lui.

Minunatule Sfant Nicolae, ocrotitorul meu de seama, din tronul tau slavit unde te bucuri de prezenta lui Dumnezeu, intoarce-ti cu mila ochii catre mine si adu-mi de la Domnul harurile si ajutoarele de care am nevoie in viata mea spirituala si pieritoare (cu precadere aceasta favoare [aici se mentioneaza o cerere specifica], avand in vedere ca ma poate sprijini intru mantuire). Ai grija, de asemeni, tu minunat si sfant episcop, de Suveranul nostru Pontif, de Sfanta Biserica si de toti oamenii crestini. Adu-i inapoi pe calea dreapta a manturii pe toti cei ce traiesc in pacat si sunt orbiti de intunericul ignorantei, greselii si ereziei. Alineaza-i pe cei indurerati, daruieste-le celor aflati la nevoie, intareste-l pe cel temator, apara-l pe cel oprimat, da sanatate celui bolnav; in asa fel incat toti oamenii sa vada puternica ta mijlocire catre supremul Daruitor al fiecarui bun si perfect dar. Amin.

Sursa: catholicism.about.com

Catre Sfantul Nicolae

O bun si sfant Nicolae,
Tu, care aduci bucurie copiilor,
Aseza in inima mea duhul copilariei
Despre care ne vorbesc Evangheliile.
Invata-ma cum sa sadesc
Fericirea in jurul meu. Amin.

Sursa: Catholic Greetings

Rugaciune pentru copii

Dumnezeule, Tatal Nostru, ne rugam ca prin mijlocirea Sfantului Nicolae sa ne ocrotesti copiii. Tine-i de parte de rele si ajuta-i sa cresca mari si sa devina pretiosi vederii Tale. Da-le puterea de a pastra Credinta lor in Tine; si tine-le treaza bucuria de a se bucura de sfintenia Ta. Intru Iisus Hristos, Domnul Nostru. Amin.

O rugaciune pentru copii

O, Dumnezeule, Parinte al omenirii, care mi-a daruit acesti ai mei copii, si mi i-ai dat in grija pentru a-i creste catre Tine, si a-i pregati pentru viata eterna: ajuta-ma cu bunavointa Ta sfanta, astfel incat sa fiu in stare sa implinesc aceasta sacra datorie si aservire. Invata-ma ce sa dau si ce sa nu dau; cand sa cert, si cand sa trec cu vederea; fa-ma bun, si totusi sever; grijuliu si vigilent; si fereste-ma deopotriva de slabiciunea indulgentei si excesul severitatii; si daruieste-mi, deopotriva prin vorba si exemplu, puterea de a ii calauzi cu grija pe copii pe caile intelepciunii si adevaratei pietati. Amin. Revarsa gratia Ta in inimile lor, intareste-i si inmulteste in ei darurile Sfantului Tau Duh, astfel incat sa poata creste zi de zi in sfintenia si cunoasterea Domnului nostru Iisus Hristos; si, in acest fel, servindu-te credinciosi pe Tine aici, sa ajunga sa se bucure de prezenta Ta dupa aceea. Amin.

Sursa: 2heartsnetwork.org

Rugaciune catre Sfantul Nicolae, facatorul de minuni

Dumnezeu al veseliei si fericirii,
Iti multumim pentru servitorul tau,
Bunul episcop Nicolae.
Din iubire pentru cei saraci,
Ne-a daruit noua bunatate;
Din grija fata de copii Tai,
Ne-a dezvaluit dragostea Ta.
Fa-ne pe noi mai intelepti
Fara nevoia vreunei rasplate
Astfel incat sa putem fi, si noi,
Buni ucenici ai lui Iisus.

Sursa: All Through the Day, All Through the Year: Family Prayers and Celebrations (De-a lungul zilei, de-a lungul anului: Rugaciuni si celebrari de familie), de  David B. Batchelder

Binecuvantare a portocalelor si clementinelor

Iubitor Dumnezeu,
Tu ne indemni sa aratam bunatate si grija fata de oricine.
Iti multumim pentru bunul Sfant Nicolae,
Care ne arata cum sa daruim si sa ne ingrijim de ceilalti, cu precadere de copii.

Binecuvanteaza aceste portocale
Ce ne amintesc de darurile Sfantului Nicolae catre oamenii aflati la nevoie.
Ajuta-ne sa iubim si sa ocrotim, asemeni Sfantului Nicolae, pe cei ce au nevoie de ajutor si pe copiii de pretutindeni.
Amin

Adaptare dupa Blessings and Prayers through the Year: A Resource for School, Parish, and Home (Binecuvantari si rugaciuni din timpul anului: O resursa pentru scoala, parohie si camin), de Elizabeth McMahon Jeep


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Sfantul Nicolae – Traditii si obiceiuri din Europa

Mesaje de Sfantul Nicolae | Felicitari ,urari si SMS-uri

Sfantul Nicolae in superstitii si traditii romanesti
Rugaciuni catre Sfantul Nicolae Rugaciuni catre Sfantul Nicolae Reviewed by Diana Popescu on decembrie 04, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Buna,draguta ideea ...cu sfantul Nicolae....poate se indeplineste!:)Pana atunci iti recomand sa vizionezi antrenamentul pisicii mele de lupta Misha...daca tot sunt bande mafiote trebuie sa le combata cineva..;)O zi placuta!MISHA KITTY FIGHT VS CLEANER

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfinte Nicolae ii multumim noi Maria Balazs,Mihai Balazs,Carmen Balazs ca ai desfacut farmecele,blkestemele,vrajitoriile de casatorie facute asupra noastra de Dorin Truta,Maria Truta,Ioan Truta din com Apahida,str Tudor Vladimirescu NR 21,jud Cluj si de asemenea iti multumim ca ne-ai dat sanatate si ai ajutat-o pe Carmen sa se casatoreasca cu sufletul pereche.Amin

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.