Imprimeurile 3D fac senzatie la Paris

Imprimeuri 3D (tridimensionale)? S-a mai intamplat in ultimii ani ca inalta tehnologie sa aiba un mare impact asupra modei, dar niciodata parca atat de direct si de senzational precum o fac aceste noi materiale.

Imprimeurile 3D incep sa isi spuna cuvantul in lumea modei, cel mai recent exemplu fiind colectia Voltage, prezentata cu prilejul Saptamanii Modei de la Paris.

Tehnologia imprimeurilor tridimensionale presupune crearea unui model cu ajutorul programului CAD, care este preluat apoi de o imprimanta 3D. De obicei, materialul folosit trebuia sa fie cat de cat tare, precum plasticul sau metalele dar ,in ultima vreme, acest procedeu s-a extins si la materiale mai moi precum cauciucul si poliuretanul, facand posibila aplicarea sa in imbracamintea 3D.

Colectia Voltage cuprinde un set de 11 piese ale designerului Iris van Herpen, in care s-au utilizat imprimeuri tridimensionale produse de firma "Stratasys and Materialise", o companie de software ce se ocupa cu fabricatia aditiva. Fabricatia aditiva se refera la faptul ca obiectele imprimate 3D sunt confectionate din multe straturi, o metoda opusa celei traditionale de croitorie presupunand decuparea dintr-o bucata mai mare de material, sau a unei sculpturi create prin indepartarea unor bucati de piatra ori metal.

Colectia cuprinde o gama larga de imbracaminte, inclusiv o combinatie dintre o fusta si o capa, si o rochie mulata. La realizarea acestora din urma a participat Julia Koerner, arhitect si profesor la UCLA. Cele doua piese de imbracaminte au presupus combinarea de materiale tari si moi, deschizand un nou trend in moda.

In acest an, colectia Voltage si-a propus sa fie ceva mai practica, propunand articole de imbracaminte ce pot fi purtate in viata de zi cu zi.


Copyright © diane.ro. 2013

 Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

 Moda barbati 2013-2014: Intre ridicol si oroare 

 Moda Versace toamna-iarna 2013-2014

Moda toamna / iarna 2013-2014 Louis Vitton
Imprimeurile 3D fac senzatie la Paris Imprimeurile 3D fac senzatie la Paris Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 25, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.