Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal

Mda, stiu ca drumul spre infern este pavat cu bune intentii, insa alegerile si deciziile noastre impulsive aduc, de multe ori, cu o predare totala catre ispitele diavolului ascuns in interiorul fiintei noastre. Nu este vorba, de asta data, despre un diavol ori un iad asa-zis religios, ci despre rautatile izvorate din subconstientul, care ne ocolesc bunele intentii constiente si ne provoaca sa ne predam partii intunecate a sufletului nostru!

Ne place, adeseori, sa ne pacalim pe noi insine! Incercam sa ne convingem ca ceea ce ni se petrece nu ni se intampla de fapt. De exemplu, un om care spune ca  isi doreste sa fie stabil din punct de vedere financiar ajunge sa faca lucruri ce contrazic flagrant acest lucru (se lasa in voia unor cheltuieli nesabuite, nu isi planifica asa cum trebuie banii, etc.). Sau, o femeie ce se lauda a-si cauta o relatie temeinica, tinde a sari dintr-un pat intr-altul...

Atata vreme cat ne prefacem ca luam niste masuri benefice pentru viata noastra, nu avem cum realiza ceva. Numai o autentica cunoastere a sinelui nostru ne poate conduce catre eliberarea de dependente de rau augur. Decizia de a intelege impulsurile subconstiente necesita mult curaj! De cele mai multe ori, chiar daca oamenii au cele mai bune intentii, obisnuintele ori tendintele lor adanc inradacinate nu au cum sa le permita sa se transforme cu adevarat. Pentru a te metamorfoza profund, trebuie sa iti pui la treaba constientizarea si vointa!

Iata cateva exemple despre felul in care divolul nostru interior, sau michiduta pitit in adancurile subconstientului nostru, ne influenteaza in rau...

„Nu imi place (desigur) sa ma simt ranit emotional de gesturile grosolane ale celorlalti, insa, in acest fel, imi gasesc scuze pentru esecurile mele din viata sociala”.

„Imi exagerez necazurile astfel incat sa mi se para imposibil sa le rezolv. In acest fel, nu trebuie sa mai fac nici un fel de efort pentru a le depasi”.

„Ah, cat de mult ma delecteaza problemele prin care trec! Aceasta este cea mai dulce razbunare fata de parintii mei ce au incercat mereu sa ma controleze!”

„Sunt plictisit si nu am nici un tel in viata, dar ma simt asa de bine sa dau altora impresia ca trec (in acest fel) printr-o impresionanta drama personala”.

„Chiar daca nu imi suport sotul, am nevoie de el pentru a-mi da bani”.

„Am avut o multime de dezavantaje inca de mic. Acum imi gasesc mereu motive pentru a fi mereu dezamagit pe mai departe”.

„Of, nimic din ce este acasa (parinti, familie, frati, surori) nu imi spune nimic. Asadar, de ce sa nu caut alte metode de a nu ma realiza ca persoana (mancare la greu, televizor, alcool, relatii superficiale, chiar droguri) pentru a duce o viata fara sens. Nu stiu ce m-as face daca nu as apela la lucrurile astea!”

„Nu vreau nici in ruptul capului sa am grija de mine, astfel incat sa aiba grija de mine pentru totdeuna oamenii apropiati (mama, tata, sora, bunici, etc)”.

„Ma port prosteste, dar ma simt excelent sa vad ca cei din preajma mea sunt nemultumiti de mine.”

„Nu stiu ce m-as face fara sentimentul asta ca traiesc degeaba, asa ca fac in continuare lucruri avand capacitatea sa ma faca sa ma simt ca vietuiesc degeaba!”

„Ma prefac mai tot timpul a fi foarte ocupata pentru a evita sa constientizez casnicia mea de doi lei.”

„Indiferent ce fac, gasesc mereu o cale de a gresi, avand  astfel la dispozitie noi prilejuri a-mi face autocritica si a pastra, in acest mod, o traditie a familiei”.

„Dintotdeuna am fost singur, asa ca resping oamenii pentru a fi in continuare asa cum m-am obisnuit”.

„Valeu, iar am dat-o in bara! In felul asta, am sa ii invat inca o data sa nu se astepte la mare lucru de la mine!”

M-am saturat sa scriu si sa citesc despre sfaturi si indicatii generale privind perfectionarea personala. Mai intai trebuie sa trecem peste problemele pe care evitam sa ni le constientizam. Multi dintre noi avem mari dificultati (bani prea putini, ghinion, probleme familiale) insa, in realitate, ne izbim de cu totul altfel de piedici. Este ca si cum ne-am baga singuri un cutit in picior dar nu vedem decat ca piciorul ne sangereaza! Indata ce ai putinta de a observa ca tu insuti te ranesti, si ca iti sta in putere sa te schimbi, iti poti cladi un destin stabil si promitator, de-a lungul caruia fagaduielile proprii nu intarzie multa vreme a deveni realitate!


Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare

Subconstientul si creierul - Secretele atitudinii pozitive si succesului

Gandirea pozitiva in citate, aforisme, maxime
Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal Ispitele diavolului interior | Despre infernul personal Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 29, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Mie mi a fost greu sa ma schimb pana nu am invatat CUM sa ma descopar, sa ma cunosc. Nu stiam cum sunt decat la suprafata si cateodata izbucneam si ma surprindeam pentru ca acea latura nu mi o cunosteam. Mi am dorit foarte tare sa ma cunosc si am gasit legile oglinzii. De atunci am inteles cum ma pot cunoaste. Am observat, am luptat cu demonii din mine, oamenii din jurul meu au disparut si au aparut altii noi. A fost o experienta frumoasa, uluitoare care a durat aproape 2 ani.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.