Obama vrea sa extinda controlul asupra armelor de foc


Presedintele Obama, impreuna cu administratia de la Washington, ia in calcul o noua politica de infranare a violentei prin armele de foc ce ii stapaneste tot mai mult pe americani, reinstaurand o mai veche interdictie asupra armelor de asalt si a munitiei de calibru mare, potrivit mai multor persoane implicate in aceste discutii de la Casa Alba.

Era si timpul! Joaca cu pistoalele, pustile, mitralierele a devenit de ceva timp mai mult decat un sport national in America, avand in vedere ca, in prezent, civilii din tara unchiului Sam detin peste 300 de milioane de arme de foc. Un grup de lucru, condus de vicepresedintele Biden studiaza posibilitatea luarii unor masuri ferme, sustinute legislativ, de intensificare a controlului cumparatorilor de arme, urmarire a miscarii si vanzarii armelor de foc prin intermediul unei date de baze nationale, intarire a controlului mental al detinatorilor de arme, si marire a pedepselor pentru cei ce poarta arme in apropierea scolilor sau le incredinteaza unor minori.

Grupul Biden a fost format luna trecuta, dupa masacrul de la o scoala elementara din Newtown, Connecticut, in cadrul caruia au fost ucisi 20 de copii si 6 adulti. Recomandarile acestui grup vot fi inmanate aceasta luna presedintelui Obama, care are de gand apoi sa initieze o ofensiva publica impotriva armelor de foc, in scopul obtinerii sprijinului popular pentru masurile legislative ce vor urma.

Obama vrea sa extinda controlul asupra armelor de foc Obama vrea sa extinda controlul asupra armelor de foc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 06, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Problema armelor de foc in SUA exista de cand s-au infiintat SUA! Acolo exista o regula nescrisa conform careia oricine detine o arma isi poate face dreptate singur. Aceasta regula este expusa cel mai bine in filmele Western cand vajnicii cawboy isi puneau pistoalele la cingatoare si plecau in cautarea banditilor, care tocmai omorasera seriful atunci cand jefuiau o banca, pt a-si face singuri dreptate nu atat pt a razbuna moartea serifului ci mai ales pt a-si recupera averea furata. Aceasta gandire din pacate s-a pertpetuat pana in zilele noastre si astfel am ajuns sa vedem cum diversi psihopati cu fel de fel de probleme de adaptare la aceasta societate - prea putin dreapta pt a avea timp si grija de problemele lor - au ajuns sa-si faca singuri dreptate atunci cand au crezut ca e necesar s-o faca pt ca s-au simtit lezati de ceva sau cineva. Mai exista insa si varianta ca acesti psihopati sa poata fi un fel de "Candidati Manciurieni" care comit astfel de atentate la comanda fara a-si da insa seama de ceea ce fac, facand in schimb jocul altor interese mult mai mari prin care se incearca sa se i-a toate armele de la populatia civila prin acest mod subversiv si malefic. Era sa zic bine ca nu avem si noi la noi astfel de cazuri dar nu cu mult timp in urma un asemenea psihopat si-a impuscat sotia si cateva din colegele ei chiar la locul de munca al acesteia iar tipul era un individ din sistem ce avea arma data de catre Stat. Daca populatia civila o dezarmezi, ce ne facem in schimb cu astia care au drept de port arma prin lege?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Marius, pentru necesara completare pe care ai facut-o!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.