Voodoo – Ritualuri si incantatii magice

Religia sau magia Voodoo, cu ritualurile si incantantiile-i misterioase, a fost adusa de sclavii africani in Haiti, insulele Indiei de Vest si sudul Statelor Unite ale Americii. In principal, Voodoo include practici malefice, dar si benefice, de protectie sau vindecare, farmece, vrajitorii ori ritualuri secrete, avand la baza vechi credinte si superstitii africane. Ceremonialurile aferente, asociate adeseori cu canibalismul sau sacrificiile umane, erau conduse de preoti sau vraci inconjurati cu o aura de magie si teama. In randurile de mai jos va prezinta cateva aspecte inedite legate de credintele si superstiile legate de Voodoo...

Daca o femeie credincioasa Vodoo fura o pereche de pantofi ai unei rivale in dragoste si ii aseaza in propriile-i incaltari vreme de o noapte, ea castiga in mod sigur (?) afectiunea barbatului pe care si-l doreste.

Se crede ca , printr-o incantatie Vodoo, poti face ca penele din perna unui dusman sa ia treptat forma unui indescriptibil si infiorator animal. Aceasta creatura se incheaga  noapte de noapte, iar atunci cand se dezvolta complet, persoana care isi odihneste capul pe acea perna moare fara a avea vreo sansa de scapare.
O practica asemanatoare presupune sa tai in doua o pasare vie si sa ii pui aripile in perna unui inamic. De asemeni, adeptii Vodoo obisnuiau sa introduca oase sau fire de par "descantate" in perna unui om caruia voiau sa ii faca rau.

Se spunea ca boabele de porumb amplasate in perna unui copil il impiedica sa mai creasca.

Cea mai sigura metoda de a te asigura ca nu esti prins intr-o vraja Voodoo este sa desfaci o perna si, daca gasesti in ea obiecte ciudate, avand scopul de a-ti face rau, sa presari deasupra lor sare si sa le arunci in foc.

Imprastierea de gunoi in fata usii unui dusman este un mijloc de atragere a raului asupra lui. Acelasi rezultat il are, se crede, desenarea cu creta, pe zidurile unei case, a unor malefice simboluri secrete. La fel, faramitarea de frunze uscate si presararea lor inaintea locuintei unui inamic aduce deasupra capului acestuia numai lucruri rele. Daca surprinzi o persoana ca iti face astfel de farmece, trebui sa arunci cu sare dupa ea, sau sa imprastii sare peste obiectele "blestemate" aduse in preajma casei tale.

Daca banuiesti ca cineva ti-a pus sub pragul usii un lucru incarcat de o malefica putere Voodoo, toarna ulei de-a lungul pragului si acel ce iti vrea raul va cade in propria-i capcana daca iti intra in casa.

Negrii din Indiile de Vest, ai caror stramosi traiau pe coasta de vest a Africii, au mostenit credinta intr-un sistem de  superstitii numit"Obeah" (sau "Wanga") sau Voodoo (ori “T'changa”). Obeah are semnificatia de "ucidere", Wanga cuprinzand incantatii sau vraji reprezentand magia specifica unor triburi precum Popo, Koromantin, Eboe. Cultul Voodoo este un sistem dual magic caracteristic triburilor Arada, Yaruba si Dahomea, putand fi practicat numai de catre un preot impreuna cu o preoteasa, in prezenta unui sarpe sacru, totemul sau simbolul acestei religii. Un astfel de sarpe, de obicei neveninos, ale carui culori sacre erau albul si galbenul, era hranit de membrii tribului cu fructe coapte, lapte si sange "pur" al unor cocosi sau al unor capre albe intru totul, fara nici o pata de vreo alta culoare. In credinta Vidu, a carui culoare sacra era rosul, sarpele venerat era veninos, ofrandele ce i se daruiau fiind sangele unor cocosi negri, unor capre negre, si, cu ocazii speciale, "carnea si sangele unei unui tap fara coarne" (adica, ale unei fiinte umane).
Religia Obeah includea farmece si incantatii prin care se comunica cu mortii, se asigura protectia campurilor si granelor, se provocau ori se indepartau boli. Anansi, zeitatea Obeah era vazuta drept un paianjen de culoare gri sau maro, carand in spate un sac alb.  Anansi era vestit pentru rapiditatea miscarilor sale, sacul sau cu leacuri, si era inzestrat cu o mare istetime si intelepciune, precum si cu puteri supranaturale.

Pentru a proteja recoltele adoratorilor sai, vrajitorul Obeah facea sa se nasca in campuri un sarpe ce ii speria pe toti cei ce voiau sa fure granele. In acest scop, de cele mai multe ori, atarna in ramurile unui copac dintr-o gradina o sticla cu un lichid incolor, o tablie triunghiulara imbracata intr-un material negru si asezata cu unul dintre unghiuri in jos si o mica punga de piele continand un ou, niste unghii, boabe de fasole de diferite feluri si mai multe carpe divers colorate. Inconjura apoi copacul de trei ori, murmurand incantati numai de el stiute.  Desigur, sarpele urma sa se nasca din ou, si sa se hraneasca cu continutul sticlei pana cand crestea indeajuns de mare pentru a-si indeplini misiunea.

Un alt mijloc de a proteja ogoarele presupunea un mic sicriu gol sau umplut cu bucatele de oase, pene, si diferite alte mici obiecte. Sicriul era amplasat la vedere, pe drumul ce ducea catre camp, astfel incat eventualii hoti sa il vada si sa se inspaimante.

Daca cineva ii cerea unui vrajitor Obeah sa ii dezvaluie locul unei comori ingropate, acesta, de obicei, dadea toate indicatiile cerute, insa nu uita sa precizeze ca acea comoara era pazita de un duh (sau un sarpe urias) , ce o putea da unui muritor numai daca primea in schimb un suflet. Asta inseamna ca locul respectiv trebuia sa fie stropit cu sangele unui animal sacrificat chiar acolo, impreuna cu rom sau o alta bautura spirtoasa.

O alta ramura a magiei Obeah, practicata mai ales de femei, se ocupa de farmece de dragoste si fidelitate in iubire. Persoana ce dorea sa castige afectiunea cuiva trebuia sa arda niste par de-al ei, cenusa rezultata urmand a fi pusa periodic in mancarea sau bautura celui/ celei ce urma a fi vrajit(a). In locul parului, se puteau folosi niste picaturi de transpiratie ale persoanei ce facea vraja sau noua picaturi de sange proaspat ale acesteia. Cea de-a treia metoda se credea a fi cea mai eficienta, utilizarea ei facand ca cel vrajit sa fie pe jumatate nebun din dragoste, supus la fel ca un sclav celui / celei care facuse magia.


Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu in blog:

Magia Neagra – Farmece de dragoste

Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z

Numerele din magia ebraica - Farmece si ritualuri
Voodoo – Ritualuri si incantatii magice Voodoo – Ritualuri si incantatii magice Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 04, 2013 Rating: 5

30 de comentarii:

  1. Super Diane. Astept alte relatari

    RăspundețiȘtergere
  2. Ingerii sunt mai presus de toate. Nu ii poate atinge nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarpele se intoarce la cel care l-a trimis

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh...pina sa pina sa va intilniti sufletul pereche tre sa rupeti gatul la multi serpi si alte lighioane. Sau cum se spune sa pupati multe broaste inainte de al intilni...nu nu print ca nu cred in printi regi si chestii din astea.

    RăspundețiȘtergere
  5. lasa-ti comorile ingropate ca stau bine acolo unde sunt

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici dragonul nu m-a omorit in tren . Am vazut scena...nu ma mira si nu m-a speriat chiar daca ma gandesc ca trenul ar fi deraiat de pe sine. Vox populi,vox dei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa ca dragi vrajitori si vrajotoare puteti sa imi trimiteti tot felul de serpi,scorpionioni chiar si dinozauri daca doriti ca tot aia e,..vox populi,vox dei. Mai bine zis Vox Maris.

    RăspundețiȘtergere
  8. absolut, orice gen de magie cu price obiecte folosite pt.ritualuri se afla sub influente negative,nefaste,cu energii inferioare!este intr un cuvant influenta raului,in tot ritualul si asupra ,,obiectelor,,de cult,de aceea totul se intoarce,inzecit asupra celui care le face sau le cere,platind pt.ele!sunt f.bune si atrt.acestea pt.a invata dine ele,binele si raul!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa inveti raul ..? cum adica sa inveti raul . Nu ai ce invata din rau

    RăspundețiȘtergere
  10. nu sa inveti raul,sa inveti sa vz.si sa faci diferenta dintre bine si rau!orice articol este interesant sau captivant,dar avem liberul arbitru!nu trebuie sa faci.ce scrie aici,nu trebuie sa ti placa totul,citesti te informezi si alegi ce si cum vrei si ti place!

    RăspundețiȘtergere
  11. very funny...ce sa spun...m-am saturat sa vad doar scene de groaza

    RăspundețiȘtergere
  12. si le vad de cand ma stiu....fuck

    RăspundețiȘtergere
  13. vroiam sa spun ca am vazut mereu mai multe de groaza decit bune...fiind copil mic cantam in biserica si plingeam in acelasi timp...pentru ca eu vedeam adevarata religie..Nu am citit niciodata biblia pentru ca stiam ca era falsa, ca si istoria care se preda in scoli. O Planeta de cacat falsa.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu,cred ca exista un soi de dezamagire universala,de depresie,de saturatie,parca de toate!dar biblia nu cred ca e falsa,sunt mult prea multe lucruri,prezise cu cat timp in urma si se intampla acum!fiecare crede ce vrea dar imi vine greu a crede,ca suntem doar un,,accident genetic,o mutatie,o evolutie din ceva,ca ADN-ul,care a aparut intamplator si a evoluat.....?homo sapiens?oare,suntem evolutia...?nu cred!eu cred totusi ca cine a scris in biblie,,PAMANT ESTI SI IN PAMANT te vei intoarce,,si asa se ntampla,adevar a grait!zic eu,e parerea mea!respect si parerile altora!

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest articol despre voodooo a avut doar scopuri documentare. Cat despre Biblie, ea nu are cum a fi falsa ori gresita, numai anumite interpretari ori distorsiuni, inclusiv din religiile oficiale crestine, o pot face falsa sau gresita.

    RăspundețiȘtergere
  16. poate suntem idioti,zise alaDESTEPTUL!

    RăspundețiȘtergere
  17. ok. haideti cu ritualuri voodoo concrete de a arunca masini in aer, de le face sa explodeze...etc.

    RăspundețiȘtergere
  18. deci pornesti motorul si explozie...astept ceva concret

    RăspundețiȘtergere
  19. Astea pe care le-am gasit pe site-ul asta sunt timpenii .

    http://magie-vraji.blogspot.ro/2008_12_01_archive.html

    Vreau ceva concret, la obiect. Punct ochit,punct lovit

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu gasesc nici o metoda interesanta pe net. Si astea sunt tampenii

    http://www.ziare.com/cultura/cultura-generala/voodoo-esenta-neagra-a-magiei-260885



    RăspundețiȘtergere
  21. nu gasesc nimic interesant dar o sa o aplica pe asta . http://www.africavoodoo.com/Break-Up-Spell.html sa vedem ce iese....hahaha

    RăspundețiȘtergere
  22. Inchideti porcaria asta de site. Hamdan plaza

    RăspundețiȘtergere
  23. nu ti convine d le,pleaca tu,nu trebuie sa se nchida acest site,pt.ca unuia nu i place!nu ti convine,hasta luego!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar....ce vodo.ul meu cauti aici?? ADIOSSS!!!

      Ștergere
  24. As avea o intrebare daca ma poti ajuta si pe mine? Bineinteles ca nu aici.
    dar asta vb mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut ,vreau sa-i zic lu Bambitzi ca datorita neamului ei ,ala din care face parte si Satana ,am ajuns sa capiez de ras pe site-uri de genul,sunteti geniali,s-o tineti tot asa ! apropo,sunt vampir si sunt si invizibil . Facui tot ce ziserati voi pe aici ,imi iesi , mersi mult :x :x. VIVA OLTENIA

    RăspundețiȘtergere
  26. Bună, vreau să-i zic lu Robitzi că e un prost și jumătate și nu mai vb cu iel ,ie un nesimțit și se preface k ie oltian o să mor d supărare aveți careva un jervetzel pls k plâng ji kurge rimelul nimeny ? ah bn ms vă iub pă tăți . SALUT.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna...ma cheama Bianca si am 23 de ani
    astazi facand curat am ridicat covorul si am gasit cateva boabe de grau roz(otrava pt soareci).Eram cu tatal meu..mirata l-am intrebat ce cauta otrava de soareci sub covorul din camera mea.Ciudat nici el nici mama nu stiu ce cauta acolo otrava...
    Intreband in stanga si in dreapta oameni mai batrani ...mi sa spus ca cineva imi vrea raul..etc...
    Ma poate lamuri si pe mine cineva ce inseamna si ce am de facut ?
    Mentionez ca nestiind ca trebuie sa ma spal inainte sa il strang cu aghiasma fata si maini...l-am strans cu matura in faras si l-am aruncat in gunoi

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua,

    Detin un comparator de preturi in timp real al asigurarilor rca,locuinte (obligatorii si facultative ),rotr, de malpraxis si asigurari medicale de calatorie in strainatate.

    Daca sunteti interesati de implementarea lui in site-ul dumneavoastra va rog sa ma contactati.

    Lucram cu toti asiguratorii din piata.

    Il oferim gratuit si avem si un sistem de afiliere in caz ca sunteti interesati.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.