Copaceii Feng Shui si sarpele Feng Shui

In Feng Shui, obiectele, animalele si intruchiparea lor sunt surse de inspiratie si noroc, in functie de forma, culoarea si pozitionarea lor. Sarpele si copaceii sunt elemente de baza in viziunea si paleta de semnificatii din filozofia si modul de viata Feng Shui.

In 2013, Anul Sarpelui Negru de Apa, avem sansa de a ne alunga gandurile negative, stresul, temerile si indoielile. Prudenta trebuie sa ne insoteasca mereu, indiferent daca este vorba despre serviciu, afaceri sau viata personala. Sarpele de Apa este intunecat asemeni apelor adanci, provocandu-ne la reflectie si confruntandu-ne cu schimbari neasteptate. Este vremea planificarii atente si a utilizarii la maximum a talentelor noastre native.

In acest context, sarpele Feng Shui si copaceii Feng Shui ne pot fi aliati de nadejde in evolutia noastra spirituala si materiala.

Confectionati din materiale auspicioase, din metale, cuart roz, citrin, agat, ochi de tigru, aventurin, ametist, jad, si alte pietre semipretioase, copaceii Feng Shui inglobeaza totodata energia lemnului, a elementului vegetal, posedand darul de a imbunatati si a regulariza potentialul chi al casei, atragand linistea si armonia. Energia copacilor este asociata cu dezvoltarea, perseverenta si flexibilitatea. Daca apa (elementul anului Sarpelui 2013) reprezinta semintele ori germinarea unor idei, elementul lemn simbolizat de copaceii Feng Shui ajuta la crestere si inflorire, imboldind ideile si proiectele personale catre o grabnica materializare. Acesti mici pomi sunt cel mai bine pozitionati in dormitor, asa-zisa camera a bogatiei.

Copaceii Feng Shui cu monede ori banuti atrag norocul, dragostea, prosperitatea si pacea in casa, fiind amplasati, de obicei, in sufragerie sau in fata locuintei. In acest fel se inlesneste echilibrarea si intensificarea energiei yang din casa.

Sarpele Feng Shui este o prezenta benefica nu numai pentru ca anul 2013 sta sub semnul sau, ci si gratie simbolismului sau, ingloband inteligenta, armonia, fericirea si prosperitatea. Chinezii au credinta ca familiile lor nu au cum suferi deloc din pricina foamei ori saraciei in anul Sarpelui.

In statutele tipice Feng Shui, sarpele este infatisat incolacindu-se in jurul unui lingou sau calup de aur, purtand in spate o pepita sau avand in preajma niste monede, toate acestea fiind reprezentari sugestive ale bogatiei ori norocului financiar.

In alte cazuri, un sarpe Feng Shui apare cu un “wu lou” (cuvinte semnificand “daruitor de viata”), un fruct uscat folosit in traditia chinezeasca pentru depozitarea leacurilor ori apei, avand capacitatea de a apara sanatatea prin absorbtia energiei negative radiate de cateva stele ale nenorocului. De cele mai multe ori, o astfel de statueta este amplasata in zona de sud-est a case sau biroului.

In alte figurine, sarpele se incolaceste in jurul unui “ru yi” (insemnand in chinezeste “asa cum iti doresti”), un sceptru chinezesc recunoscut ca un simbol al norocului, ori al puterii si autoritatii, folosit pentru improspatarea energiei din locuinta. Asezat intr-un birou (mai ales, in partea de nord a acestuia) acest sarpe Feng Shui asigura protectia fata de influentele negative si inlesneste calea spre avansarea in cariera.


Copyright © godessdiana88.2013

Articole asemanatoare in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete":

2013 - Anul chinezesc al Sarpelui Negru de Apa

Copacii in Feng Shui - Amplasare si caracteristici
Copaceii Feng Shui si sarpele Feng Shui Copaceii Feng Shui si sarpele Feng Shui Reviewed by Diana Popescu on februarie 02, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Am adoptat si eu unele din traditiile feng shui, cu toate ca nu apartine culturii noastre!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am in portofel un sir de banuti gauriti, ma ajuta ca portofelul sa nu fie nici o data gol!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu stiu ce sa zic despre feng shui, nu inteleg cum anumite obiecte pot aduce noroc

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.