Nu-ti saruta copilul si nevasta decat atunci cand dorm

"Sa nu iti saruti copilul sau nevasta decat in somn, atunci cand dorm."

Cuvintele astea mi le-a spus un prieten din Pechea, judetul Galati, tara Romania, acum cateva zile, amintindu-si de acest sfat de la tatal sau, demult plecat dintre cei vii.

Desigur, aceasta povata se bate cap in cap cu normele si recomandarile Uniunii Europene, fiind ceva de genul "bataia (copilului) este rupta din rai".
Cat de mult ar trebui sa le demonstram afectiunea celor dragi?
Este acest lucru o dovada de slabiciune ori de putere?
Nu am cum sa fiu pro sau impotriva acestei zicale.
Din contra, va invit la o dezbatere...
Pana la urma este vorba de increderea pe care a o ai sau nu in tovarasul tau de viata sau in copilul tau...
Sa nu iti saruti iubitul sau copilul decat atunci cand acestia dorm presupune ca nu te bizuiesti indeajuns de mult in ei.
Ca ar trebui sa ii lasi sa iti inteleaga simtamintele, dar sa nu sa se increada prea mult in ele.
Din pacate, adeseori atunci cand ne marturisim fara rezerve iubirea, persoana indragita incearca (constient sau nu) sa profite de sentimentele noastre.
Din aceasta pricina apar necazuri in paradisul dragostei noastre.

Asadar, ce este de facut?
Sa le spunem celor dragi cat de mult ii iubim?
Sa le dovedim acest lucru mai mult prin faptele decat prin cuvintele noastre, ori sa ii lasam mereu in bezna, nesiguri de afectiunea noastra pentru ei?


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum iti alegi un sot ? | O vizita la magazinul de barbati

Despre copii in citate, aforisme , maxime

Maxime , cugetari , aforisme despre dragoste
Nu-ti saruta copilul si nevasta decat atunci cand dorm Nu-ti saruta copilul si nevasta decat atunci cand dorm Reviewed by Diana Popescu on aprilie 28, 2013 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Subiectele astea ale tale ne arata deriva societatii!! Vorba adevarata este „Sa iti saruti copilul atunci cand doarme” si se refera la copiii prea rasfatati.
    Treaba cu nevasta e ca daca nu o saruti tu se ofera altcineva - parerea mea. Acuma , daca lucrurile stau prost poti s-o saruti si tu si altcineva, ca tot degeaba, ca asa ii invata pe prosti telenovelele de toate productiile (intern si extern).
    Dar nu ii invata nimeni pe aceiasi prosti ca sotul, respectiv sotia, nu sunt proprietatea celuilalt, si nu niste pupaturi libidinoase tin impreuna doi oameni!

    Semnat: Ala cu fosta nevasta sociopata

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Ala cu fosta nevasta sociopata:
    Ai mare dreptate!
    Dar se spune ca nimeni nu e usa de biserica..
    Iar fiecare din noi suntem unici! Iti dai seama?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este nimic rau in a-ti arata dragostea fata de ei ,sa inteleaga ca sunt speciali pentru tine ,comportandu-te cu ei ca si cu propria persoana vor considera ca fac parte din viata ta si asa se vor si comporta astfel cum te respecti pe tine insuti te vor respecta si ei . Problema este ca oamenii in general au tendinta de a uita in mod inconstient sa aprecieze ceea ce au deja asa ca solutia ar fi ca din cand in cand sa le mai intrerupi fluxul de sentimente pentru a-i face sa isi aminteasca de ceea ce trebuie sa aprecieze si ceea ce trebuie sa tina cu sfintenie pentru a nu pierde . asa-i? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sa ti saruti nevasta si copilul zilnic,zic eu!e dovada de afectiune si incredere in ei,nu slabiciune!dar evident facem asta rar si nu ne dam seama ce mult ne lipsesc,decat dupa ce nu i mai,avem!afectiunea trebuie manifestata si pt.a proteja si acoperi cu sentimente pozitive pe celalalt!fiecare dintre noi suntem,unici!e lucru mare!pup.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.