Postul de Paste nu se termina de Pasti


Daca tii, cat de cat, cont de traditiile romanesti, Postul de Paste nu se termina nici in acest an de Pasti. Poate la Pastele Cailor... Carnea de miel este inaccesibila pana si romanilor cu venituri medii, iar cozonacul de pe piata nu are decat sa il manance il manance Maria Antoaneta. Noi astia, mai saraci si mai cinstiti, ne vom multumi cu o paine cat de cat proaspata, condimentata eventual cu niste mucegai (in loc de stafide).

Sa fie clar, nu critic, si nici nu sustin un anumit partid. Cam la fel a fost si anul trecut, si acum doi ani. Cine e pro-Basescu sa isi inchipuie cum se delecteaza Base cu o portie nemasurata de carne de miel, cine il place pe Ponta sau pe Antonescu, sa incerce sa miroase un fum ademenitor provenit de la friptura lor. Cine l-a votat pe Diaconescu, sa isi imagineze cat de mult ii placea carnea de miel Elodiei.

Daca e sa ne consolam cu aceasta idee, traim mult mai sanatos decat pe vremuri, iar mielul pus pe masa de Pasti nu e decat un fason, lipsit de bonton.

Daca suntem cu adevarat credinciosi, sa ne fericim pentru invierea lui Hristos si sa incercam a evita gandul ca popii nostri se indoapa si pentru noi cu carne de miel.

Un Post si un Paste fericit!


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Postul in citate, aforisme, maxime

Pastele Blajinilor / Mortilor - Traditii, obiceiuri si superstitii

Postul Pastelui in superstitii si credinte romanesti
Postul de Paste nu se termina de Pasti Postul de Paste nu se termina de Pasti Reviewed by Diana Popescu on mai 01, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.