Superstitii despre sarut

Superstitiile despre sarut nu aveau cum sa nu isi faca loc in viata noastra, cu atat mai mult cu cat sarutul reprezinta un simbol si o adeverire, confirmare, actualizare a unui gest de intimitate, dragoste, afectiune.

Se spune ca atunci cand cineva te saruta pe nas incearca in acest fel, sa aduca dificultati in relatia ta cu altcineva, sau in legatura de cuplu a unor oameni foarte apropiati de tine. Oricum, potrivit multor superstitii, un sarut pe nas prevesteste mari si infierbantate certuri.

Oricine saruta mireasa dupa incheierea juramintelor  de casatorie si inainte ca mirele sa-i dea primul sau sarut se bucura de mare noroc in cursul acelui an.

Daca doua mirese se saruta imediat dupa ce au facut sfantul legamant de cununie, ele vor fi inconjurate de noroc toata viata!

Se spune ca daca nu saruti o persoana draga de Anul Nou te asteapta 365/ 366 de zile de amara singuratate.

Sarutul dat unei amulete ori unui talisman este foarte popular printre cei ce sa joaca adesea cu norocul. Un pupic dat unei anumite carti de poker (un as, sa spunem), dar si acela apasat  pe un bilet la loto le mareste increderea in ei insusi a celor ce au o pasiune din a-si provoca soarta!

Sr zice ca ai parte de un mare noroc daca esti sarutat de un copil care nu te-a cunoscut vreodata pana atunci. In acest fel, ti se prevesteste o viata lunga si plina de impliniri. Pe de alta parte, daca niste parinti insista peste masura ca al lor copil sa iti dea o sarutare este un semn rau, asa ca, in acest, caz, ar trebui sa iti incrucisezi degetele de la o mana pentru a alunga ghinionul.

Daca te furisezi in spatele cuiva pentru a-i da un sarut pe obraz se zice ca nu e un lucru bun, intrucat, in acest fel, ai putea fi injunghiat pe la spate.

O superstitie raspandita deja in multe parti ale lumii spune ca trebuie sa iti saruti persoana iubita sub o ramura de vasc, mai ales la miezul noptii catre un nou an. In acest fel, ai noroc in viata amoroasa vreme de un an de zile.

Nu se recomanda ca o fata singura sa sarute un barbat mustacios. Ea poate risca, astfel, sa ii ramana lipite de buze un fir de par din acea mustata, un semn sigur (se spunea) ca nu se va marita niciodata.

Daca saruti un fruct al pasiunii pe 1 februarie, toate aspiratiile tale legate de viata amoroasa se vor implini.

La final, dar nu in cele din urma, trebuie amintit obiceiul, prezent si in Romania, de a saruta rana sau locul dureros al unui copil. In acest mod, copilul pupacit de unul dintre parinti, mai cu seama de catre mama, uita durerea si o da deoparteca si cum nu ar fi existat vreodata!


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Sarutul cu ochii deschisi sau inchisi

Cati copiii vei avea? – Superstitii si semne

Ziua de nastere in superstitii si traditii
Superstitii despre sarut Superstitii despre sarut Reviewed by Diana Popescu on mai 11, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. ”Daca te furisezi in spatele cuiva pentru a-i da un sarut pe obraz se zice ca nu e un lucru bun, intrucat, in acest fel, ai putea fi injunghiat pe la spate.”

    acest lucru nu mai e superstiție, ci mai degrabă fapt!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant... uneori un sarut face mult mai mult decat o partida de dragoste, corect?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.