De ce bebelusii se incrunta in pantecele mamei?

Intr-un nou studiu al cercetatorilor de la Universitatile Durham si Lancaster,  analizarea imaginilor de mare rezolutie obtinute cu un scanner 4D a scos la iveala faptul ca bebelusii obisnuiesc sa se incrunte sau sa se strambe inca din pantecele mamelor lor, astfel incat sa isi poata arata nefericirea ori nemultumirea dupa nastere.

Scanarile facute asupra a 15 bebelusi sanatosi au aratat, de asemeni, ca ei incep sa posede expresiile simple ale fetei precum zambetul de la varsta de 24 de saptamani, ajungand la expresii ale durerii mult mai complexe la 36 de saptamani.

Semnalele faciale ii ajuta pe copii, dupa nastere, sa comunice ca sunt infometati, ca nu se simt bine sau au dureri.

Nu se stie, totusi, daca bebelusii pot simti durerea inca din pantecele mamei.

Aceste cercetari indica ca expresiile faciale a fetusilor reprezinta un proces de dezvoltare ce pare a fi asociat mai curand cu maturizarea creierului decat cu simtamintele declara doctorul Nadja Reissland, de la Departamentul de psihologie al Universitatii din Durham.

Studiul, publicat in jurnalul medical "Plos one", adauga ca expresiile fetei bebelusilor se pot multiplica pe masura dezvoltarii graviditatii.

Cercetatorii spera ca vor putea descoperi in viitor daca evolutia expresiilor faciale a fetusilor este intarziata in cazul in care ei sunt supusi unor influente nesanatoase, precum fumul de tigara sau alcoolul.


Copyright © diane.ro. 2013

Articole asemanatoare din blogul Dianei:

Ce simte un copil nou nascut?

Despre copii in citate, aforisme , maxime

Cati copiii vei avea? – Superstitii si semne
De ce bebelusii se incrunta in pantecele mamei? De ce bebelusii se incrunta in pantecele mamei? Reviewed by Diana Popescu on iunie 08, 2013 Rating: 5

7 comentarii:

  1. :))) fimiu cred ca s-a strâmbat în burtica pe toată perioada sarcinii, deoarece soția a avut o pofta nebuneasca de....portocale, sper sa nu fie fimiu vreo ,,acritura" în viata :) însă un lucru e cert...nu suporta nici sucul de citrice măcar :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Frumoas articolul! Cred ca simt si fetusii durere, sau liniste, ca doar simt si ei, in mica parte, ce se intampla in exterior - aproape de ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Same here Ciprian :), numai ca e vorba de o fetita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Beautiful post Dianna very intriguing

    RăspundețiȘtergere
  5. OMG I spelt your name wrong didn't I I'm sorry Its just I was blasting the B-52s very loud at 600 am sorry

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar fi tare interesant un studiu facut pe mamicile care consuma alcool si fumeaza, spun asta desi mi-as dori sa nu se mai intample dar...Sunt curioasa daca reactioneaza intr-un anume fel copiii.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.