sâmbătă, 15 iunie 2013

Dovlecei umpluti cu nuci - Retete simple si delicioase

De ce ai crede ca dovleceii si nucile sunt niste ingrediente total nepotrivite  intr-o reteta?
Daca iti  vei reprima instinctele carnivore,  vei putea descoperi in acest fel de mancare delicii nemaiintalnite!
In aceasta reteta, fragezimea bostaneilor se amesteca cu savoarea cepei, a salviei, alunelor si nucilor, dand nastere unui neasemuit si inmiresmat gust.

Ingredientele acestui fel de mancare presupun, orientativ, 3 linguri de unt, doua cepe mici tocate marunt, trei catei de usturoi fin tocati, aproape o lingurita de sare (depinde de gust), o lingura cu salvie proaspata taiata marunt, cate o canuta(100 g) cu nuci maruntite, fistic, alune macinate, muguri de brad(optional) si iaurt slab.
Adaugi inca doua oua batute spuma si jumatate de cana cu parmezan.
Iei doi bostanei mari (insumand cam 1 kilogram).

Cum gatesti dovleceii umpluti cu nuci?

Topesti untul intr-o tigaie, adaugand apoi peste el ceapa, usturoiul, si sarea. Lasa amestecul sa se prajeasca pana se inmoaie ceapa, aproximativ 3 minute, amestecand din cand in cand. Pune si salvia, continuand sa amesteci inca circa un minut. Dupa aceea, toarna peste amestec nucile fara a uita sa continui sa invarti cu lingura prin compozitie, pentru a o omogeniza cat mai bine. Daca ai urmat asa cum trebuie indicatiile de mai sus, aseaza deoparte cratita...

Urmeaza partea a doua... Intr-un bol larg combina ouale, iaurtul si trei sferturi din parmezanul. Dupa aceea, amesteca-le cu ceea ce ai obtinut in cratita. Taie dovleceii de-a lungul, in jumatati, presara peste ei putin parmezan (sfertul ramas din parmezan), si coace-i pana cand se fragezesc, constatand acest lucru intepandu-i repetat cu o furculita. Aceasta procedura ar trebui sa dureze cam 45 de minute... Aseaza apoi in jumatatile de dovlecei, cu o lingura, combinatia obtinuta in cratita. Poti sa-i servesti atat calzi, cat si bine raciti in frigider. Pofta buna!


Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu:

Ciorba de verdeturi - Retete simple si sanatoase

Fasole verde (pastai) cu usturoi – Retete gustoase si sanatoase

Dovlecei cu bere- o placere! | Retete cu dovlecei

2 comentarii:

  1. Ador dovleceii si tind sa cred ca exista o armonie perfecta intre ei si nuci. O sa caut pe la piata dovlecei proaspeti si o sa incerc reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta. Oare ar merge combinata cu un pahar de bere rece? :D

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Sfântul Nicolae – Tradiții și obiceiuri din Europa

În cele mai multe părti ale Europei, Sfântul Nicolae, sărbătorit în ziua de 6 decembrie, este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios ...