Ce se intampla daca bei prea multa cafea?

Obiceiul pagubos de a bea prea multa cafea apare de obicei atunci cand lucrezi prea mult in fiecare zi, dar in special daca ai o munca de birou ce iti permite, printre "clipe efemere", sa iti pregatesti inca si inca o cafeluta sau o cescuta de ness. Consumul si chiar dependenta de cafea a devenit cumva o traditie a joburilor functionaresti (si nu numai), ce ne poate da viata peste cap fara a baga de seama.

In cazul cand ingurgitam prea multa cafea, ne putem altera semnificativ starea de sanatate. Oamenii de stiinta au demonstrat ca un "aport" zilnic de 500-600 de miligrame de cafea sau de circa 5-6 cani de cafea poate provoca o larga gama de probleme, de la un iritant neastampar pana la spasme musculare.

Universitatea din Melbourne a ajuns la o concluzie deloc surprinzatoare: cafeina este "cel mai utilizat drog psihoactiv", consumul de mai mult de 5 cani de cafeluta in fiecare zi avand capacitatea de a-ti crea iluzii auditive. "Hei, colega, n-ai auzit tramvaiul ce a trecut chiar acum pe langa / pe sub  biroul tau?"

Nivelul prea ridicat de cafeina din organism iti poate afecta ficatul, mai ales daca obisnuiesti sa iei regulat analgezice. Acesta este rezultatul unui studiu al Institului national al diabetului si al bolilor digestive si de rinichi din SUA!

 Prea multa cafea are potentialul de a-ti ridica tensiunea si a duce catre o insuficienta respiratorie conform unui studiu din 2012 al lui Carnegie Mellon . Din cauza scazutului flux de oxigen catre creier, este posibil sa ai tendinte irationale ori sa fii extrem de iritabil!

Cafeina poate genera insomnie! Aceste efect variaza de la o pesoana la alta in functie de felul cum este procesata cafeina de fiecare organism in parte. Cafeina isi face simtita prezenta in corp circa sase ore si jumatate, si este nevoie de aproximativ 24 de ore pentru a o elimina intru totul din sistemul tau digestiv!

Conform Universitatii John Hopkins, atunci cand iti reduci brusc ratia zilnica de cafea ai tendinta de a te retrage din viata sociala. Performantele tale cognitive scad si acest lucru are un impact negativ asupra starii tale de spirit. Singurul fel prin care poti reveni la dispozitia ta ta obisnuita este sa reincepi a bea cafea, reluarea acestui obicei facandu-te sa te simti in al saptelea cer!

De asemeni, incercarea de a te lasa de cafea iti poate da dureri de cap, chiar si dupa 12-24 de ore dupa ce ai baut ultima ceasca, potrivit Asociatiei Americane a Inimii. Un alt simptom asociat cu straduinta de a te debarasa de aceste obicei consta in senzatia permanenta de oboseala, anxietate, stres, si predispozitia de "a motai"! Intr-un studiu al Universitatii British Columbia s-a administrat cafeina si amfetamine la 40 de sobolani, ce au inceput apoi sa dea semne din ce in ce mai mari de leneveala.

Cercetatorii de la Universitatea Oregon au concluzionat ca bautul excesiv de cafea predispune catre osteoporoza, aceasta meteahna trebuind a fi insotita de un aport major de calciu si vitamina D.

Intr-un studiu al Universitatii din Alabama, s-a constatat ca dependenta de cafea este adeseori asociata cu slabirea functiei vezicii urinare atat la femei, cat si la barbati!


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu:

Ce dezvaluie corpul tau despre tine ?

Ghicitul in cafea - Teorie, practica si simboluri

Cafeaua preferata si personalitatea
Ce se intampla daca bei prea multa cafea? Ce se intampla daca bei prea multa cafea? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 29, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.