Remedii populare contra bauturii / alcoolismului

Am descoperit aceste leacuri ori remedii contra bauturii / alcoolismului  in vechi superstii populare, in traditii romanesti stravechi ce vi le prezint aici spre amuzament si luare aminte, fara a va recomanda sa le folositi pentru un sot betiv ori o ruda ce a luat-o pe calea  betiei sau alcoolismului. Nu sunt sigura in ce fel aceste metode de a face pe cineva sa se lase de baut spirtoase (rachiu, tuica, vodca, palinca si altele), vin ori bere, functioneaza cu adevarat sau pot face rau celor naraviti intru ale bauturii, asa ca, subliniez, inca o data, nu recurgeti la astfel de procedee fara sfatului medicului!

Daca aveai odinioara un betiv in familie, se recomanda sa-i pui baliga in rachiu si sa ii dai sa bea!

La fel, contra bauturii se prescria floarea de alun culeasa in luna martie. Se adunau floricele de la noua aluni diferiti, se puneau in rachiu vreme de noua zile, dupa care i se dadea sa bea din aceasta licoare omului dependent de bautura.

Cu atat mai mult trebuiau sa aiba grija a nu se lasa in naravul lor de a bea oamenii, cu cat se zicea ca pe cealalta lume vor fi cu oasele jupuite de piele, cu totul bagati in foc, si numai cu doua degete afara din valvataie, astfel incat dracul sa tina deasupra acestora sipul si paharul.

Pentru ca un om sa nu mai bea, cei aproape de el erau sfatuiti sa faca rost de fire de iarba de la un bondar negru de pe islaz. Se credea ca atunci cand se intorcea in gaura lui, bondarul mergea cu spatele, ducand, de fiecare data, in gura, un fir de iarba. Ei bine, astfel de noua firisoare de iarba smulse bondarului si puse in rachiul cuiva il puteau face sa merga cu dosul dinspre carciuma, lecuindu-l de vechiul sau narav.

Daca cineva pica in patima alcoolismului, i se dadea sa ingurginteze gainat de paunita de era femeie, ori gainat de paun de era barbat, si, in acest fel, era sigur ca acea persoana nu se va mai atinge de vreun strop de bautura.

O metoda si mai dura prescria sa se inece un soarece in rachiu, sa se spuna incantatia "Cum nu bea soarecul ci numai paine mananca, asa sa nu beie omul meu", dupa care impatimitul de tarie trebuia neaparat sa guste din acel elixir din soarece mort!

Un remediu popular si mai sinstru consta in a merge la mormantul unui om pe care l-ai cunoscut, sa pui in tarana de acolo o sticla cu o litra de rachiu, si sa ii zici pe nume :"Nea Cutare, uite ca ti-am adus rachiu. Asa cum nu poti sa-l bei, ca esti mort, la fel rachiul sa puta a mort, asa incat sa nu il mai poata bea "cutarica"." Dupa ce lasai in mormant sticla vreme de trei zile, era musai sa o scoti si sa torni cateva picaturi din ea in rachiul celui ce iti doreai sa nu mai bea.

O chestie si mai malefica din vechiurile timpuri iti permitea sa aduci peste cineva patima bauturii turnand apa pe gatul unei rate, astfel incat sa ii iasa pe gura, spunand: "Asa cum intorn eu bautura, la fel sa i se intoarne si lui cutarica ca sa se apuce sa bea", urmand apoi sa ii dai celui pe care ti s-a pus pata sa ingurgiteze niste alcool.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Superstitii despre pahare

De ce nu rezista femeile la bautura ?

Medicament pentru betie si mahmureala
Remedii populare contra bauturii / alcoolismului Remedii populare contra bauturii / alcoolismului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 24, 2013 Rating: 5

9 comentarii:

  1. Se spune ca daca ai un betiv in familie trebuie sa-i dai rakiu fiert sau vin
    tot fert iar cand pui bautura la fiert sa pui atate frunze de nuc la atatia ani
    ce are,iar dupa ce bautura fiarta in frunze de nuc sa i se dea betivanului
    cel putin o picatura din bautura ce a fost fiarta in frunze de nuc.

    RăspundețiȘtergere
  2. cer ajutor de la oamenii care stiu ce inseamna suferinta din partea celor care sunt betivi, care le dai viață și ei răsplătesc cu necaz cu furie chear și cu violența față de părinți. ajutați-mă un un sfat la 24 de ani a trecut și codarea dar fară succes. poate fi un blestem sau chear nu mai ințeleg și cer disperata ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu un fiu care bea si nu stiu cum sa-l fac sa nu mai bea,are un copil si casnicia este

    RăspundețiȘtergere
  4. SOTUL MEU ESTE ALCOOLIC , VIOLENT ȘI FĂRĂ SERVICIU. AJUTATI MA, VĂ ROG!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sotul meu este alcoolic și violent. Va rog ajutați.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sotul meu este alcoolic
    si ff violent, dar nu vrea sa recunoasca ca este din cauza alcoolului.Va rog sa ma ajutati

    RăspundețiȘtergere
  7. Sotul meu este alcoolic,iar partea proasta este că el nu recunoaște asta,nu recunoaște nici că ne face mult rău mie și fetiței.Nici nu vrea sa sncerce sa se lase ,pt el e normala viata asea cum o duce. Familia noastră să distrus ,e un om violent când bea,ne temem pt viața noastră pt că el în momentul ăla mă vede pe mine vinovată pt că nu îl las in pace și că încerc să îi explic că nu e bine ce face el crede că atunci ii fac mult mai mult rău. Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Vreau sa incerc sal vindec fara că el sa sa e,pt că el nu vrea,pt că pt el viața de o duce este normala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru unknown din 19 septembrie.Sa luati legatura cu mine pentru ca o sa va recomand o persoana care vindeca aceasta dependenta.Asta e mailu meu leuionutalexandru@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.