Prima geaca din piele e istorie

Daca vrei sa stii, prima geaca din piele mi-am cumparat-o la un targ de haine din piele  si m-a costat cam vreo trei salarii...
Si chiar daca imi doream pe atunci o geaca de motociclist sau mai bine zis de aviator, asemanatoare cu a lui Tom Cruise din filmul celebru Top Gun,
Geaca de piele Perfecto 
mi-am cumparat pana la urma o haina lunga si eleganta din piele, pe care o port si astazi cu mandrie.
Apropo, stiai ca primele geci de piele din lume au aparut din necesitate, pentru aviatorii din timpul primului razboi mondial?
Ele erau voluminoase, captusite cu blana de oaie, aveau gluga si multe buzunare. In 1928, fratii Schott creeaza legendarele Perfecto care sunt asimilate rapid de bandele de motociclisti din America. De ce le preferau acestia, nu e un mare mister, caci pielea groasa, taiata in diferite modele, nasturii si fermoarele aplicate erau perfecte pentru ei, mai ales ca putea sa-i protejeze intr-un eventual accident. Primul distribuitor de geci din piele din lume a fost nimeni altul decat celebrul brand Harley Davidson.
Geaca din piele este adoptata de "gastile" mai mari, de-a lungul timpului, precum Grease de prin anii  '50,  Punk-ul de prin '70 si Grunge-ul de prin '80.
Creatorul de moda Yves Saint Laurent creeaza, insa, pentru prima data, geaca din piele eleganta, tip sacou, care va face furori in toata lumea.
Versace si Chanel  adopta pielea ca textura si prin urmare apar si hainele de piele pentru femei.
Prima  mea "geaca" de piele

De la hainele de piele de diferite dimensiuni si culori, la rochiile, pantalonii mulati si chiar lenjeria intima, nu este decat un pas.
Philip Lim, Balmain, Rick Owens si Alexander McQueen sunt alte mari case de moda ale caror haine din piele sunt apreciate peste tot in lume.

Pentru ca in toamna asta, se poarta hainele din piele, ai grija cum iti alegi prima geaca, caci va deveni istorie..!

Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu:
Haine de toamna, in 2013-2014
Cei mai urati pantofi din lume
Arta de a face cadouri
Pantofii si personalitatea ta




Prima geaca din piele e istorie Prima geaca din piele e istorie Reviewed by Diana Popescu on septembrie 30, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.