De ce germanii sunt "grosolani"? - Video

Germanii sunt considerati grosolani de multi alti europeni, mai ales de catre englezi. Vestiti pentru punctualitatea lor, au adeseori si obiceiul dezagreabil pentru unii de a spune lucrurilor pe nume si a intra direct in subiectul unei conversatii. Institutul Goethe s-a straduit sa gaseasca o explicatie a acestui stereotip intr-un scurt video pe care l-am subtitrat pentru voi. In film se spune ca Germania a fost divizata in mai multe state vreme de secole, fiecare dintre ele simtindu-se mereu in nesiguranta, ca si cum ar fi fost inconjurat de dusmani. Din aceasta cauza, se spune, germanii au ajuns sa tina la mare pret stabilitatea, ordinea si disciplina.



Christine Jansen, de la filiala din Amsterdam a Institului Goethe a declarat website-ului The Local: "Am produs acest film ca punct de pornire a unei discutii despre diferentele culturale ce apar atunci cand se fac afaceri cu germanii." De asemeni, Jensen a precizat ca mentiunea din video despre statele germane inconjurate de dusmani nu se refera in nici un caz la cel de-al doilea razboi mondial.


Articole pe aceeasi tema din Blogul Dianei:

Bancuri si barfe despre francezi

Superstitii germane despre nunta si casatorie

De ce germanii sunt "grosolani"? - Video De ce germanii sunt "grosolani"? - Video Reviewed by Diana Popescu on octombrie 19, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.