Piramida bogatilor si saracilor lumii

Imaginea de mai jos arata foarte sugestiv cum bogatia lumii este impartita inegal intre cei prea bogati, cei foarte bogati, cei relativ bogati si restul saracilor de pe meridianele globului.

Sursele acestor date provin de la Credint Suisse (Banca de credit a Elvetiei) si arata cum circa 32 milioane de oameni, reprezentand cam 0,7 % din populatia adulta a lumii, controleaza circa 98,7 trilioane de dolari US, adica 41% din bogatia lumii!

La baza piramidei se afla aproximativ 3,2 miliarde de oameni, 68,7% din populatia adulta a Terrei, ce are in maini numai 3% din bogatia globului, contand in circa 7,3 trilioane de dolari americani.



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Banii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

De cate feluri este saracia ? - O poveste cu talc

Banii.Citate, aforisme, maxime
Piramida bogatilor si saracilor lumii Piramida bogatilor si saracilor lumii Reviewed by Diana Popescu on octombrie 09, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Polarizarea bogatiei este unul din principalele fenomene de autodistrugere al omenirii: sursa razboaielor, dezechilibrelor cu natura, bolilor, crimei organizate si coruperii guvernelor in capitalismul occidental! Este posibila, exclusiv, in sistemul capitalist de piata libera. Socialismul a eliminat acest fenomen, din pacate nu a fost in stare sa se consolideze.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.