7 octombrie 2013 - Ziua Habitatului | Povestea unei case

Data de 7 octombrie 2013 marcheaza Ziua Internationala a Habitatului, instituita de ONU inca din 1985, si celebrata anual in prima zi de luni a lui Brumarel. Este vorba despre un eveniment avand menirea de a ne focaliza gandurile si actiunile catre ameliorarea traiului oamenilor in asezarile, in satele si orasele de pretutindeni si spre dreptul tuturor fiintelor umane de a beneficia de un adapost dotat cu un minimum de confort.
Nu in ultimul rand, Ziua Internationala a Habitatului are scopul de a ne readuce in minte responsabilitatea fata viitoarele generatii in ceea ce priveste asigurarea unei locuinte familiale dar si globale. Sa nu uitam ca pamantul este primordiala noastra casa, pe care trebuie sa o lasam mostenire urmasilor nostri cat mai curata si mai bogata.

Minimul de confort al unei locuinte, pretuirea caminului nostru, bucuria ca acesta exista, indiferent cat amarat sau saracacios ne pare a fi uneori, mi-a amintit de o pilda Yidish pe care am intalnit-o in ...

Povestea unei case

Undeva, prin estul Europei, traia odata un om ce isi dorea nespus de mult ca locuinta lui ingusta si galagioasa sa devina mai mare si mai linisitita. In cele din urma, a mers la o femeie inteleapta din sat si i-a marturisit visul ce nu ii dadea deloc pace. Aceasta i-a raspuns, fara a sta mult pe ganduri, "Pot sa iti rezolv problema. Trebuie doar sa faci intocmai cum iti spun."

Fericit ca exista o solutie, omul s-a invoit pe data.

"Daca ai in ograda o gaina, niste oi, un cal si o vaca," i-a zis femeia, "adu-le degraba pe toate in casa."

"Ce prostie," s-a gandit omul, dar n-a avut incotro si a facut asa cum i se spusese. Locuinta lui era destul de mica, iar cu toate acele animale indesate in ea, chiar ca nu mai avea cum sa se miste in voie inauntru. S-a intors la inteleapta satului si i-a strigat plin de manie, "Am nevoie de spatiu! Iar animalele din casa fac o larma asa de mare incat abia daca mai pot gandi!"

"In cazul asta," i-a raspuns femeia, "scoate-le afara din casa."

Omul a dus inapoi animalele in ograda, in grajdurile si cotetele lor, si apoi a revenit in casa. Cuprins de o imensa uimire, si-a dat seama ca aceasta parea, dintr-o data, nemaipomenit de mare! Mai mult decat atat, in absenta animalelor, locuinta sa era invaluita intr-o deplina liniste!


Copyright © diane.ro.

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ce iei cu tine daca iti ia foc casa?

Test de personalitate - Deseneaza o casa
7 octombrie 2013 - Ziua Habitatului | Povestea unei case 7 octombrie 2013 - Ziua Habitatului | Povestea unei case Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.