Luni / lunea in superstitiile lumii

Guvernata de luna, lunea nu este, in general, in superstitiile lumii, una din cele mai norocoase zile ale saptamanii.
Se spune ca oamenii nascuti luni au o fata frumoasa. Cei casatoriti in aceasta zi se bucura de prosperitate, cu exceptia francezilor, care aveau credinta ca daca iti faci nunta lunea risti sa cazi prada nebuniei. Oricum, cum iti merge luni, asa iti va merge toata saptamana. Daca te intalnesti cu prietenii  luni, vei fi inconjurat de amici toata saptamana. Daca faci o vizita lunea, toata saptamana vei fi pus pe vizite.

Inceperea unui nou proiect in prima zi a saptamanii nu duce lesne catre implinirea lui. Un contract semnat luni are mari sanse de a fi anulat. La fel, daca ai proasta inspiratie de a imprumuta pe cineva in aceasta zi, vei avea mici sorti de izbanda de a-ti vedea banii inapoi. Ai parte de mare ghinion daca pornesti intr-o calatorie lunea si intalnesti o persoana cu platfus; acest lucru poate fi totusi impiedicat daca la intoarcerea acasa mananci si bei din plin. Un oaspete picat pe neasteptate intr-o astfel de zi vesteste ca toata saptamana vei fi intrerupt de la lucru.

Potrivit unei superstitii occidentale, repararea oricarui lucru intr-o zi de luni determina, in mod sigur, stricarea sa inca o data. Porcii trebuie sa fie ucisi in prima zi a saptamanii sau atunci cand luna este in crestere pentru ca slana si carnea acestora sa se poata sara si sa nu se stranga in oala.

Este de bun augur sa iti tai si pilesti unghiile luni (pentru a primi vesti bune, a beneficia de sanatate si a avea noroc), si sa te tunzi lunea, martea sau miercurea. Daca te apuca stranutul intr-o luni, acesta poate fi semnul unei primejdii.

In superstitiile hinduse lunea este cea mai buna zi pentru a pleca la drum pe un elefant sau cu o noua caruta.

Ai parte de mare bafta lunea daca te muti (dar martea si miercurea), incepi o noua slujba (nu si pentru o servitoare, conform unei superstitii englezesti), nu dai nimic din ce primesti in aceasta zi.

In zilele de luni este cu ghinion sa arunci cenusa afara din casa, sa te ranesti la picior (te vindeci cu totul abia duminica urmatoare), sa-ti calce de dimineata in casa o femeie (intr-o alta versiune, daca iti intra o femeie in casa in aceasta zi, sotia iti va fi cu capsa pusa toata saptamana), sa iti cada un dinte, sa mananci intr-o casa straina (ai parte de necazuri toata saptamana), sa vorbesti cu un strain dimineata, sa platesti vreo datorie ori vreo factura, sa dai sau sa imprumuti ceva.

Daca iti pierzi cumpatul de trei ori intr-o luni, te vei confrunta cu o mare cearta in familie. Pentru a impiedica acest lucru, este necesar sa faci un act caritabil.

Conform unei stravechi superstitii, prima  luni din august (cand s-a nascut lui Cain si a fost ucis Abel), prima luni din august (cand a fost distrusa Sodoma) si ultima luni din decembrie (cand s-a nascut Iuda Iscariotul) sunt zile extrem de nefaste. La egipteni, cele mai rele zile ale saptamanii erau primele zile de luni din aprilie, august si octombrie. Lunea si vinerea sunt nenorocoase pentru femeile nascute in aprilie. Asemanator, se spune ca cele mai benefice zile pentru barbati, indiferent cand sunt nascuti, sunt luni, miercuri si vineri.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Lunea / luni in citate , aforisme, maxime

Duminica in superstitiile lumii

Lunea alba (dupa Paste) - Traditii, superstitii si obiceiuri
Luni / lunea in superstitiile lumii Luni / lunea in superstitiile lumii Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 11, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. eu m am nascut lunea.e de bine???

    RăspundețiȘtergere
  2. Sansele nu depind de ziua in care te-ai nascut ci de îndoielile, temerile, pesimismul şi gândurile negative ce otrăvesc sursa vieţii. Dacă lași teama să-ți controleze viața, te va împiedeca să-ți împlinești orice vis. Tema generează inactivitate, inactivitatea generează frică și ignoranță. Luptătorii prin perseverență biruie, caracterul lor face nu numai ce este ușor și nu numai după buna dispoziție, la greu nu caută scuze, ei caută o soluție.
    Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Calitatea de care ai nevoie pentru a reuşi: e putere mentală. Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să acorzi atentie acestei oferte serioase. Indrăznește sa faci ceva nou și unic, dacă lași teama să-ți controleze viața, te va împiedeca să-ți împlinești orice vis. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: csillagirina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.