Nu mi-au lasat si mie un mort!

Chiar nu te intriga aceste cuvinte? Cum adica "Nu mi-au lasat si mie un mort?" Este vorba despre o situatie reala, din orasul meu de bastina, Galati. Probabil, la fel ca si in alte "citadele" ale Romaniei, firmele de pompe funebre au crescut in ultimii ani asemeni ciupercilor dupa ploaie.

Au, n-au bani, oamenii trebuie cumpere un cel putin sicriu si un loc de ingropaciune pentru o ruda mai mult sau mai putin indragita. Oricate crize ar mai zgudui Romania, meseria de gropar, cea de popa si cea de antreprenor de pompe funebre vor fi mereu la cautare!

Ei bine, mi-a ajuns la urechi ca un domn onorabil, pe care il stiu din vedere, si care practica pe vremuri un job mult mai "vivace", a ajuns de catava vreme, sofer pe un dric. Lupta acerba dintre firmele concurente de pe piata inmormantarilor il face sa se bage pe sub pielea vanzatoarelor de lumanari, a preotilor si ingrijitoarelor de biserici, punandu-i la incercare puterea de convingere si talentul de a se face placut, in incercarea de face de rost de cat mai multe "comenzi." Uneori, bietul om da totusi chix si, ca orice amarastean de pe lumea asta, isi vorbeste cu glas tare si murmura cu amar, rezemat de gardul unei biserici, "Nu mi-au lasat si mie un mort!"


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu:

Moartea din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Dragostea si moartea.Citate, maxime, cugetari

Ce ti se intampla dupa moarte?
Nu mi-au lasat si mie un mort! Nu mi-au lasat si mie un mort! Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 12, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. fiind criza si mortalitatea este mai ridicata decat natalitatea, meseria de 'condus mortul la groapa' este o afacere profitabila...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.