De ce sa nu-ti pui la tara termopane?

Intamplarea a facut sa fiu martora, cu catava vreme in urma, unei discutii infierbantate dintr-un satean din Zaclau (localitate de pe Dunare, asezata pe malul opus al Galatiului, numita de comunisti "23 August" si de capitalistii de dupa 1990 "I. C. Bratianu") si un statornic orasean galatean. Ce-i drept, zaclauanul avea ceva "limbarita" de rachiu, asa ca-si manifesta cu un patos iesit din comun necazul ca se lasase momit de moda citadina si isi pusese la ferestrele casei nu unul, ci doua randuri de termopane.

Amarat din cale afara, nu pripedea sa se jeleasca, "Am dat o caruta de bani ca sa ma bag singur in belea! Acu, daca imi intra vreun hot in ograda, cu gand sa-mi praduiasca gainile sau porcii, degeaba mai latra cainii mei, ca nu ii mai aud nici cu ordinul procuraturii! Bine ca nu mi-am pus termopane si la glasvantul dintre camere, ca-mi furau banditii pe nesimtite si nevasta!" O mare investitie moderna a fost musai sa fie urmata de alta... Bietul om a fost nevoit sa-si cumpere o sonerie wireless, astfel incat sa vizitatorii sa-si faca simtita prezenta in fata portii dupa ce, pana mai iari alaltaieri, nu aveau decat sa strige cu moderatie, "Bai, Vasile! Ma, cumetre! Vino si da-mi drumul in batatura!" Ce-i si mai grav, este ca termopanele par a atrage dupa ele o si mai mare investitie. Pentru a-si pastra in siguranta orataniile, porcii si vitele, zaclauanul (ori "icbratianul") ar trebui sa adauge termopanelor abonarea la o firma de protectie si paza, asigurandu-si astfel gardul, grajdul, cotetul si locuinta cu cel mai nou sistem de alarmare de pe piata. Uite asa intra, vrand-nevrand, in Europa si taranii (pardon, fermierii) nostri conservatori ori retrograzi!
De ce sa nu-ti pui la tara termopane? De ce sa nu-ti pui la tara termopane? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 05, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

Un produs Blogger.